Για το δ), Ο πληθυσμός της Κίνας δεν θεωρώ εγω ότι έχει πλέον ιδιαίτερη ανοσια απεναντι στον ιό, ουτε εμβολιαστικη ουτε προφανώς φυσική.
φυσική πρέπει να έχει ελάχιστη, αναλογικά με τον πληθυσμό της. Από την αρχή του ιού, στην Κίνα αυτοί που έχουν έρθει σε επαφή με τον Sars Cov 2, είναι ελάχιστοι σε σύγκριση με τον πληθυσμό του υπόλοιπου πλανήτη. Ίσως, η Ασία, να παραμένει γενικά χαμηλά σε συνολικές μολύνσεις από τον ιό, σε σχέση με Ευρώπη/Αμερική.
Όσον αφορά την εμβολιαστική, εδώ όντως δε μπορούμε να έχουμε πιστεύω ξεκάθαρη εικόνα. Φαινομενικά, στις αναμνηστικές δόσεις έχουν πιάσει ένα ποσοστό του τύπου περίπου 60%.
Αλλά και πάλι μας λείπουν δεδομένα, αναφορικά με το ποσοστό αυτό επί των ηλικιωμένων και ευάλωτων, αλλά σημαντικό ρόλο παίζει και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου που χορηγείται. Προφανώς, υπολείπονται σε mRNA τύπου δυτικά εμβόλια.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 2 Ιανουαρίου 2023
Βέβαια μην ξεχνάμε πως η μια σοβαρή μετάλλαξη είχε ξεκινήσει από Αφρική πριν 2 χρόνια. Οπότε παντού υπάρχει ο κίνδυνος πλεον για νέες μεταλλάξεις.
Ακριβώς, η Ο είχε εντοπιστεί πρώτη φορά στη Ν. Αφρική. Γενικά, έχω καταλάβει, τυχόν νέες μεταλλάξεις βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθούν εκεί που υπάρχει ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού (πλέον, μάλλον παντού), αλλά και χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 2 Ιανουαρίου 2023
Πάντως στην Ασία, μέχρι σήμερα έχουν κρατηθεί σχετικά χαμηλά σε συνολικό αριθμό μολύνσεων, αναλογικά με τον πληθυσμό τους και τις υπόλοιπες ηπείρους. Μάλλον, επέμειναν περισσότερο στη χρήση NPIs, ιδίως σε χώρες όπως Ιαπωνία/Ν.Κορέα που η χρήση μάσκας σε περιόδους επιδημιών, είναι στην κουλτούρα τους.
Αν και πλέον, αρχίζουν και στην Ασία, να αντιμετωπίζουν αύξηση των μολύνσεων
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 2 Ιανουαρίου 2023
Οπότε εγώ θα έλεγα πως γενικα πλεον οι παραλλαγές θα αρχίσουν να κόβουν βολτες παντού.
Ακριβώς, αυτό που ανέφερα παραπάνω.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 2 Ιανουαρίου 2023
Βέβαια από δω πλευρά έχουμε τα ισχυρότερα mRNA ωστοσο λόγω των λαθος πολιτικών, έχουμε σταματήσει στα updates ένα χρόνο πριν στην 3η δόση (πολλοί απο επιλογή πλεον δεν έχουν κάνει την 4η και διδυναμο ακομα και ας το δικαιουνται, ωστόσο μιλάω για τους υπόλοιπους που δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα).
Μη ξεχνάμε πως πλέον δεν προωθούνται καθόλου και τα μη φαρμακευτικά μέτρα NPIs, του τύπου χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας, testing-tracing-isolation, όπου είναι δυνατή η εφαρμογή του, εξαερισμός..
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 2 Ιανουαρίου 2023
Επαναπαυόμαστε μόνο στη μία γραμμή άμυνας, που είναι τα εμβόλια και στα όποια αντισώματα από ενδεχόμενες μολύνσεις, που είναι πολλές. Δε κοιτάμε πλέον καθόλου τη διασπορά, αλλά τη σοβαρότητα των περιστατικών, που οδηγεί σε νοσηλείες/διασωληνώσεις
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 2 Ιανουαρίου 2023
Έχουμε εγκαταλείψει στη Δύση εδώ και 2 χρόνια τα όποια elimination efforts
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 2 Ιανουαρίου 2023
Πλέον, ούτε καν mitigation δεν εφαρμόζουμε ουσιαστικά.