• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Πανδημία κορωνοϊού

Θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 218)
  • Ναι

  • Όχι

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,027 μηνύματα.
Γιατί όχι με φυσική νόσηση; Όλοι όσοι ξέρω έχουν κολλήσει πλέον, τώρα πάμε για τη δεύτερη και κάποιοι για την τρίτη φορά.
Πάντα η φυσική νόσηση από μόνη της ενέχει ένα ρίσκο, ιδίως στα πρώτα κύματα του ιού, που ο πληθυσμός στο μεγαλύτερο ποσοστό δεν είχε ανοσοποιηθεί (στελέχη τύπου Wuhan, Delta)
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Οι περισσότεροι όντως το έκαναν για να αποφύγουν τον κοινωνικό θάνατο που ουσιαστικά επέβαλαν τα μέτρα στους ανεμβολίαστους.
Από αυτό ουσιαστικά βλέπουμε πως και στη Δύση, δεν υπήρξε και τόσο μεγάλη πρόθεση για εμβολιασμό, αλλά κυρίως ότι τα ποσοστά εμβολιασμών που επιτεύχθηκαν μάλλον, οφείλονται κατά κύριο λόγο στα αυστηρά μέτρα και περιορισμούς προς τους ανεμβολίαστους
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,496 μηνύματα.
Πιστεύεις οτι θα τηρήσει κανείς αυτά τα μέτρα που λες; Εγώ νομίζω οτι ακόμα και αυτοί που πίστευαν στους γιατρούς και το εμβόλιο και την επικινδυνότητα του covid, έχουν αρχίσει να αμφιβάλουν.
Αυτο ειναι το προβλημα πλεον, οτι το pandemic fatigue του κοσμου ειναι πολυ μεγαλο και εχει υπερισχυσει των μετρων και της προστασιας απο τον ιο πια, δεν νοιαζομαστε τοσο πλεον, δεν το σκεφτομαστε. Ειναι το λεγομενο κοινωνικο τελος της πανδημιας, ωστοσο ο ιος ακομα μας μιλαει με το πώς εξελισσεται και παραλλασσεται, ομως εμεις τον ακουμε απο το ενα αυτί και απο το αλλο το αφηνουμε να φυγει.
Έχω κάνει τέταρτη δόση ναι.
α ειχα στο μυαλο μου 4η δοση = δευτερο μονοδυναμο booster. Πλεον τα χουμε μπερδεψει, κι εχω τα εχω καπως μπερδεμενα οπότε θα προσπαθησω να το γραψω εδω για να βρισκεται καπου συνοπτικα κι οποιος θελει συμπληρωνει ή με διορθωνει:

  • 1η δοση + 2η δοση -> πρωτη σειρα εμβολιασμου για να θεωρεισαι πληρως εμβολιασμενος (2 δοσεις), με δοσεις που περιεχουν ενα στελεχος του ιου, το αρχικο
  • 3η δοση (Α Περίπτωση) -> 1ο booster με μονοδυναμη δοση (monovalent), το οποίο σημαινει ξανα κι άλλη δοση απεναντι στο αρχικο στελεχος, για να διατηρηθει η ανοσια απο τις 2 πρωτες που ειχε εξασθενησει. Στην πορεία αποδείχθηκε πως ευτυχώς προστατευει και απο την Omicron μεταλλαξη παρ'όλο που δεν είχε σχεδιασθεί για αυτήν (επειδή περιέχει το αρχικό στέλεχος).
    • (Β Περίπτωση) -> στους ανοσοκατεσταλμενους η βασικη σειρα εμβολιασμου αποτελειται απο 3 δοσεις για να ειναι πληρως εμβολιασμενος, επειδη οι 2 δοσεις δεν αρκουνε λογω εξασθενημενου ανοσοποιητικου. Δεν θεωρουνται ως booster σε αυτην την περιπτωση. Επειδη δε γνωριζω τι ακριβως ισχυει στην πορεια με τους εμβολιασμους για αυτη την ομαδα ανθρωπων, θα γραψω μονο για τους υπολοιπους.
  • 4η δοση -> 2ο booster που το κάνανε οσοι ειχαν υποκειμενα νοσηματα και ανηκαν σε ευπαθες ομαδες και ειχε περασει καιρος απο το 1ο booster. Μεχρι και το καλοκαιρι του 2022 το 2ο booster ήταν μονοδυναμη δοση (monovalent), ενώ από μέσα Σεπτεμβρίου-Οκτώβριο 2022 και μετά καταργήθηκε το μονοδύναμο και αντικαταστάθηκε παντού (πάντα μιλάω για την Ελλάδα, αλλά έχω την εντύπωση πως αυτό ισχύει και γενικά πχ ΗΠΑ, Ευρώπη) με το διδύναμο που αποτελείται από δύο στελέχη, τα ΒΑ.4 και ΒΑ.5 που είναι δύο νεότερες υποπαραλλαγές της Omicron βασικής παραλλαγής και εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τον Απρίλιο 2022 και Μάιο 2022 αντίστοιχα.
Ενδεχομένως κάποιοι που το απαιτουσε η υγεια τους να έκαναν 2ο booster ως 4η δοση και το διδυναμο να ηταν η 5η συνολικα δοση για να ειναι ακομα περισσοτερο καλυμενοι. Επισης οσοι κολλησαν καποια στιγμη λογικα εχουν κανει λιγοτερες δοσεις πχ 2 ή 3.

Επομένως @Himela με βάση αυτά, εσύ έκανες τις 3 δόσεις = 2 βσικές + 1o booster και πλέον έκανες και το διδύναμο ως 4η δοση, κομπλέ.

Πάντως ο παππούς μου και η αδερφή μου που έκαναν το εμβόλιο εμφάνισαν επιπλοκές που οι γιατροί τις συνέδεσαν ευθέως με αυτό(πολύ χαμηλό αιματοκρίτη και προβλήματα στην περίοδο αντίστοιχα).
...
φίλοι μου έχουν αρρυθμίες και σπασμούς συχνότερα, που γιατροί έχουν πει πως μπορεί να συνδέεται με το εμβόλιο).
Χωρις να θελω να φανω επικριτικος ή αγενης ουτε προς τον παππου σου ουτε προς την αδερφη σου ουτε προς τους φιλους σου, αυτα τα πραγματα θελουν μελετη ωστε να φανουν τυχον συσχετισεις και σιγουρα να δηλωθουν στην φαρμακοεπαγρυπνηση και στα αρμοδια συστηματα καταγραφης περιστατικων οπως το VAERS. Το οτι μου φαινεται κατι και το ειπε ο ταδε δε λεει κατι. Μπορει πχ να ειχε κολλησει ειτε η αδερφη σου ειτε ο φιλος σου κορωνοιο παραλληλα ή πριν ή μετα το εμβολιο (εντος μηνα) αλλα να το περνουσε ελαφρια ή ασυμπτωματικα και να νομιζατε οτι ηταν το εμβολιο. Ο αιματοκριτης μπορει να ηταν επειδη πχ να ειχε περασει καποιο κρυολογημα ή ιωση προσφατα ή να ηταν αποτελεσμα long covid που περασε σε παρελθοντικο χρονο. Ηταν φανερη σχεση αιτιου-αποτελεσματος; Δηλαδη εκανε την Τριτη το εμβολιο και την Πεμπτη ξαφνικα αισθανθηκε αδυναμια, εκανε αιματολογικες και του βρηκαν χαμηλο αιματοκριτη ενω ποτέ στο παρελθον δεν ειχε θεματα με τον αιματοκριτη; Κατι τετοιο εννοω. Και μιλαω παντα για mRNA εμβολια. Σε καθε περιπτωση, το αν κολλουσε κορωνοιο και περνουσε covid τα πραματα πιθανοτικα θα ηταν μαλλον χειροτερα.
Εγώ είχα κάνει και τις 3 δόσεις και, παρά τη σχετικά τακτική άθληση και καλή διατροφή, πέρασα πολύ βαριά τον κόβιντ και έχασα γεύση - όσφρηση για πάνω από μήνα.

Και πάλι πιστεύω στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου για την πλειονότητα του πληθυσμού, αλλά θεωρώ ήταν εγκληματικό που αναγκαστήκαμε και οι νέοι να το κάνουμε.
Σκέψου λοιπον πως εσύ, ένας υγιής νέος που αθλείται και προσέχει, που έκανες μάλιστα και 3 δόσεις του εμβολίου, πέρασες βαριά τον κορωνοϊό. Φαντάσου λοιπόν πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα αν δεν το είχες κανει καν κιόλας, αν δεν είχες "αναγκαστεί" όπως λες.
Εγώ μέχρι τώρα δεν είχα κάποιο θέμα, αν και όταν κόλλησα κόβιντ μάλλον δε με βοήθησε καθόλου το εμβόλιο (είχαν περάσει και γύρω στους 9 μήνες απ την τελευταία δόση αν θυμάμαι καλά).
Σίγουρα παίζει ρόλο το ότι μετά από 9 μήνες από το 1ο booster, σίγουρα η ανοσία που είχες ήταν αρκετά εξασθενημένη και ίσως για αυτό το περασες σχετικα ασχημα. Δε θελω να χρησιμοποιησω τη λεξη "βαριά" γιατι πιστευω το βαριά παραπεμπει σε εισαγωγη και διασωληνωση και τετοια, που θελω να πιστευω δεν ηταν ετσι στην περιπτωση σου, σωστα?
Το εμβολιο σε βοηθησε σιγουρα το πρωτο 4-6μηνο και σε κρατησε υγιη και επιπροσθετα μειωσε τις πιθανοτητες του να μην κολλησεις (γιατι μειωνει και τη μεταδοτικοτητα) περα απο το να μην νοσησεις στο πρωτο διαστημα αυτο, αν και λογικα και μετα απο 9 μηνες ειχες καποια προστασία ακόμη. Το σιγουρο που σου προσεφερε ηταν οτι παρετεινε τον χρονο του να κολλησεις και αν ειχες κανει το επομενο booster/διδυναμο στο 6μηνο, ενδεχομενως να μην περνουσες τοσο ασχημα την covid οταν εν τελει κολλησες.
αλλά θεωρώ ήταν εγκληματικό που αναγκαστήκαμε και οι νέοι να το κάνουμε.
Περα απο το παραπανω, να προσθεσω πως δεν το εκανες μονο για εσενα αλλά και για τους ηλικιωμενους συγγενεις σου, καθως το εμβολιο μειωνει και τη μεταδοτικοτητα και το ιικο φορτιο που μεταδιδεις αν το κολλησεις.
Γιατί όχι με φυσική νόσηση;
Με ποια εννοια το εννοεις; Διχως να εχουν εμβολιαστει ή εννοεις εχοντας κανει το εμβολιο, να κολλησουν μια και δυο φορες?
Ο καλυτερος τροπος να περασεις την πανδημία ειναι ο ελεγχομενος έχοντας προστασια. Ιδανικα να μην το κολλησεις ποτέ και να μην νοσησεις, αλλά επειδη δεν ειμαστε σε zero covid και σε μια φουσκα, αναποφευκτα θα το κολλησουμε καποια στιγμη, οπως και εγινε. Επομενως ο σωστος τροπος ειναι να εχουμε κανει το εμβολιο, ωστε μετα οταν το κολλησουμε να το περασουμε οσο πιο ηπια γινεται, στο ελεγχομενο περιβαλλον που φτιαχνει το εμβολιο σαν ασπιδα. Ετσι ο υβριδικος συνδυασμος τεχνητης και φυσικης ανοσιας ειναι πολυ ισχυρος για μακροπροθεσμη προστασια απο μελλοντικες απειλες του ιου. Αν δεν ειχε κανει καποιος το εμβολιο και κολλησε, πάλι συνιστάται να κανει εμβολιο για τον ιδιο λογο, καθως τη δευτερη φορα που θα κολλησει μπορει καλλιστα να το περασει χειροτερα αν δεν εχει το ελεγχομενο περιβαλλον ασφαλειας του εμβολιου.
Όλοι όσοι ξέρω έχουν κολλήσει πλέον, τώρα πάμε για τη δεύτερη και κάποιοι για την τρίτη φορά.
Ειναι οξυμωρο το πώς προτιμαει ο κοσμος να νοσησει 2 και 3 φορες απο κορωνοιο, αλλά αρνειται να κανει 2η και 3η δοση και booster.
Οι περισσότεροι όντως το έκαναν για να αποφύγουν τον κοινωνικό θάνατο που ουσιαστικά επέβαλαν τα μέτρα στους ανεμβολίαστους. Εγώ στην αρχή δεν πίστευα τόσο στις επιπλοκές του εμβολίου (ή τουλάχιστον τις θεωρούσα πιο ασήμαντες από τυχόν επιπλοκές ενός βαρύ κόβιντ), αλλά τελικά βλέπω έχει βγάλει σε πολλούς κουσούρια(πέρα από τα 2 σίγουρα που ανέφερα πάνω,
Πού να δεις κουσουρια που εχει βγαλει η long covid.

Όσα για τα λόκντάουν, αφενός δεν πρόκειται να επιβληθεί τίποτα, αφού μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο(και φαίνεται οι περισσότεροι έχουν ξεχάσει πως κάποτε είχαμε το αυστηρότερο και το δεύτερο πιο μακροχρόνιο λοκντάουν στον πλανήτη, με γελοία παγκόσμιας πρωτοτυπίας μέτρα όπως τα sms), αφετέρου δεν υπάρχει νόημα πλέον, καθώς ο πληθυσμός έχει ανοσοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό και μπορεί να αντέξει και φοβερότερες μεταλλάξεις πλέον (βλ. Μόσιαλο). Ούτε φυσικά θα τηρούνταν τα μέτρα (στο μετρό είναι υποχρεωτική η μάσκα, αλλά ζήτημα να φοράει το 30%).

Κάποιοι ορέγονται καταστάσεις Κίνας και είναι τρομακτικό αυτό.
Ο Μόσιαλος λέει τα παρακάτω:
1) [Στις 30Δεκ22]
Πρέπει να ανησυχούμε με την εξέλιξη της πανδημίας στην Κίνα;
Η σύντομη απάντηση είναι 'Όχι'.
Παρότι δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τις παραλλαγές του κορωνοϊού που κυκλοφορούν στην Κίνα, δεν φαίνεται να είναι διαφορετικές από αυτές που έχουν ήδη ταυτοποιηθεί στην Ευρώπη και άλλες περιοχές του πλανήτη.
Ορισμένοι ειδικοί ανησυχούν ότι μια νέα πολύ επικίνδυνη παραλλαγή ίσως προκύψει λόγω της ταχύτατης διασποράς του ιού σε μεγάλο αριθμό ατόμων. Δεν έχουν άδικο. Αυτό έχει συμβεί πολλές φορές τα τελευταία τρία χρόνια· μία ή και περισσότερες παραλλαγές ίσως προκύψουν με αυτή τη μαζική διασπορά.
Αυτό που ίσως έχει νόημα να εξηγηθεί, είναι πως αυτή τη φορά η νέα παραλλαγή θα προκύψει σε έναν πληθυσμό που δεν έχει εκτεθεί πολύ στον ιό. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα για εμάς πως η παραλλαγή αυτή θα καταφέρει να διαφύγει από την τωρινή υπάρχουσα δυνατότητα ανοσοπροστασίας.
Ίσως να έχει τη δυνατότητα μεγάλης διασποράς στην Κίνα σε πληθυσμούς που έχουν εμβολιαστεί με Κινεζικά εμβόλια που δεν είναι πολύ αποτελεσματικά. Αλλά αν υπάρχει διασπορά σε άλλες χώρες (που είναι σίγουρο), η νέα παραλλαγή θα προσκρούσει σε πληθυσμούς εμβολιασμένους με πολλαπλές δόσεις εμβολίων, αλλά και πληθυσμούς που έχουν ήδη εκτεθεί πολλάκις σε κοκτέιλ παραλλαγών του ιού.
Όμως, θα βρεθούν ορισμένοι που θα πουν ότι ο ιός θα κυκλοφορήσει απρόσκοπτα σε πληθυσμούς ανοσοκατασταλμένων στην Κίνα και επομένως θα υπάρχει μεγάλη δυνατότητα μεταλλάξεων. Σωστή είναι αυτή η σκέψη, αλλά ο ιός δεν έχει σταματήσει να κυκλοφορεί. Για την ακρίβεια κυκλοφορεί αρκετά, και εκτός Κίνας, και σε πληθυσμούς ανοσοκατασταλμένων.
Τι εννοώ; Ας δούμε τα νούμερα.
Την τελευταία εβδομάδα μόνο, είχαμε κατά μέσο όρο 564,000 κρούσματα ημερησίως εκτός Κίνας. Σε ένα μήνα δηλαδή είχαμε πάνω από 15 εκατομμύρια κρούσματα.
Και έχουμε επίσης και το παράδειγμα μιας άλλης τεράστιας χώρας για να αντλήσουμε γνώσεις, της Ινδίας, όπου η πανδημία είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Όμως όλοι θυμόμαστε την άνοιξη του 2021, η πανδημία έλαβε εκρηκτικές διαστάσεις στην Ινδία, και το σύστημα υγείας, που είναι πολύ χειρότερο σε σύγκριση με αυτό της Κίνας, σχεδόν κατέρρευσε πλήρως. Πάρα ταύτα, η Ινδία άντεξε, προώθησε ένα επαρκές εμβολιαστικό πρόγραμμα και μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και τώρα δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Ο πληθυσμός βέβαια της Ινδίας είναι νεότερος σε σύγκριση με αυτόν της Κίνας, αλλά και πάλι μιλάμε για τις δύο χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό κατοίκων στον πλανήτη.
Η Κίνα έκανε τεράστιο λάθος με την εφαρμογή της πολιτικής μηδενικής ανοχής στη νόσο του Κόβιντ. Όπως έχω επισημάνει στο παρελθόν, στην αρχή μιας πανδημίας παίρνουμε δύσκολα περιοριστικά μέτρα μέχρι να εξοπλίσουμε το σύστημα υγείας και να αποκτήσουμε τα απαραίτητα φαρμακευτικά μέτρα (δηλαδή επάρκεια θεραπειών, φαρμάκων και εμβολίων). Κατόπιν, και εφόσον έχουν προστατευτεί οι ευάλωτοι, επικαιροποιούμε και σταδιακά μειώνουμε τα μέτρα, και αντίστοιχα, σταδιακά μαθαίνουμε να συμβιώνουμε με τον ιό.
Ο ιός δεν πρόκειται να εξαφανιστεί, θα συνεχίζει να αλλάζει και για αυτό χρειαζόμαστε νέα, πιο αποτελεσματικά εμβόλια και καλύτερα φάρμακα. Χρειάζεται μεγαλύτερη ερευνητική και επενδυτική προσπάθεια για νέες θεραπείες γιατί αρκετές είτε δεν είναι πλέον πολύ αποτελεσματικές ή έχουν σημαντικές αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν χορηγούνται σε ορισμένες κατηγορίες ασθενών.
Η πανδημία ξεκίνησε από την Κίνα, αλλά δεν είναι πιθανό να έχουμε ένα νέο μεγάλο πανδημικό κύμα διεθνώς, λόγω των εξελίξεων στην Κίνα.
Εν συμπεράσματι, δεν πρέπει να ανησυχούμε πολύ για τις εξελίξεις στην Κίνα. Η Κίνα θα αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα τους επόμενους μήνες. Αλλά είναι μια χώρα οργανωμένη με σχετικά καλό σύστημα υγείας ιδιαίτερα σε νοσοκομειακό επίπεδο. Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι υποβαθμισμένη γιατί οι Κινέζοι εμπιστεύονται μόνο τα μεγάλα νοσοκομεία. Θα αναγκαστούν να κάνουν εισαγωγές αποτελεσματικών εμβολίων (ήδη οι πλούσιοι Κινέζοι πηγαίνουν στο Μακάο για να κάνουν mRNA εμβόλια) και δυστυχώς θα έχουν μεγάλες απώλειες, ιδιαίτερα στους πιο ηλικιωμένους πληθυσμούς.

2) https://www.kathimerini.gr/world/56...-e-gia-tin-kina-den-echoyn-epistimoniki-vasi/

3) https://www.protothema.gr/greece/ar...ogi-farmakon-an-nosisoun-ekatommuria-kinezoi/

Απο αυτα που εγω καταλαβαινω, το προβλημα εντοπιζεται στο οτι:
1) Στην Κινα δεν ξερουμε τι παραλλαγες μπορει να προκυψουν, καθως
α) ο ιος κυκλοφορει ανεξελεγκτα σε εκατονταδες εκατομμυρια κοσμου που δεν εχουν ανοσια (η όποια ανοσια εχει παρελθει κανα χρονο πριν + κατωτερα μη mRNA εμβολια),​
β) η Κινα δεν δημοσιοποιει γενετικα δεδομενα για τις μεταλλαξεις και με τι ακριβως εχουμε να κανουμε και μεχρι να μαθουμε οτι εχει βγει καποια χειροτερη μεταλλαξη (που να διαφευγει τα εμβολια ή πιο επικινδυνη) θα ειναι ηδη πολυ αργα για τον υπολοιπο κοσμο, καθως οι Κινεζοι ειναι ελευθεροι να κυκλοφορουν παντου απλα παρεχοντας ενα PCR 72 ωρων το οποίο ειναι ημιμετρο.​
2) Η Κινα οσο νοσει δεσμευει πορους φαρμακων και συμβαλλει στην ελλειψη που βιωνουμε στην ευρωπη
3) Σαφως και πρεπει να ανησυχουμε για την αμερικανικη παραλλαγη XBB1.5
4) Οπως εχω πει αναλυτικα σε ποστ μερικων ημερων πριν, πλεον ολοι ειμαστε ευαλωτοι στον κορωνοιο, ειδικα οι νεοι, επειδη:
α) ο κοσμος αρνειται να κανει άλλα booster οπως το διδυναμο, ακομα και οσοι ειναι ευπαθεις ομαδες και ηλικιωμενοι, το pandemic fatigue εχει επικρατησει στο μυαλο του κοσμου και δεν υπαρχει εμπιστοσυνη. Σαφως φταιει και η κυβερνηση και η εμβολιαστικη επιτροπη, τα εχουν παρατησει δεν ενδιαφερονται.​
β) Ειδικα στους νεους 18-30 το συστημα δεν αφηνει να κανουμε διδυναμο, ακομα και να θελουμε.​
Τα α) και β) σημαινουν πως η ανοσια μας εληξε πριν κανα 6-8μηνο και πλεον δεν εχουμε προστασια (εκτος απο οσους νοσησαν προσφατα).​
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Φρέσκια έρευνα του Ισραήλ πάνω στην Long Covid δημοσιευμένη χθες στο British Medical Journal.
Με λίγα λόγια, σύμφωνα και με τον Eric Topol, τα συμπτώματα της long covid φαίνεται να υποχωρούν μετά από ένα χρόνο και όσοι εμβολιάστηκαν έχουν μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν αναπνευστικά προβλήματα.
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,027 μηνύματα.
 

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,503 μηνύματα.
που έκανα και τέταρτη δόση, θεωρώ οτι ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε οτι αυτά που συμβαίνουν είναι αυτά που περιμέναμε και συνεχίζω τη ζωή μου προσέχοντας, μάσκες σε κλειστούς χώρους, αυτά που κάνουμε εδώ και σχεδόν τρία χρόνια.

Τί άλλο προτείνεις οτι πρέπει να γίνει;

Η χρήση μάσκας ειναι ο,τι πιο περιττό υπάρχει αν δεν αποφεύγεται ο συνωστισμός- που δεν αποφεύγεται γιατί ολα ειναι πλέον λάσκα.

Αντιθέτως, οι επιπτώσεις του εγκλεισμού και η χρήση μάσκας έχουν καταστρέψει το ανοσοποιητικό εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο κορονοιος ειναη τόσο αδύναμος πλέον και εκτοπισμένος που τα τα παραπάνω μέτρα δεν ειναι αναγκαια.
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,027 μηνύματα.
Τελευταία επεξεργασία:

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,027 μηνύματα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

 
Τελευταία επεξεργασία:

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,503 μηνύματα.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,863 μηνύματα.
Σχεδόν 60.000 θανάτους από κοροναϊό τον τελευταίο μήνα ανακοίνωσε η Κίνα, η οποία αποφάσισε να σταματήσει να κρύβει τα πραγματικά στοιχεία και να αποκαλύψει την φρίκη που επικρατεί στην χώρα, σύμφωνα με το skynews
...
 

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,214 μηνύματα.
Σχεδόν 60.000 θανάτους από κοροναϊό τον τελευταίο μήνα ανακοίνωσε η Κίνα, η οποία αποφάσισε να σταματήσει να κρύβει τα πραγματικά στοιχεία και να αποκαλύψει την φρίκη που επικρατεί στην χώρα, σύμφωνα με το skynews
...
Αν οι 60 χιλιάδες το μήνα σε 1,4 δις πληθυσμό είναι πραγματικό νούμερο, αναλογικά είναι λιγότεροι από τους περίπου 140 την εβδομάδα που έχουμε εμείς τώρα σε 11 εκατομμύρια πληθυσμό.
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,027 μηνύματα.
Αν οι 60 χιλιάδες το μήνα σε 1,4 δις πληθυσμό είναι πραγματικό νούμερο, αναλογικά είναι λιγότεροι από τους περίπου 140 την εβδομάδα που έχουμε εμείς τώρα σε 11 εκατομμύρια πληθυσμό.
Γι'αυτό μου κάνει εντύπωση πως ακόμη έχουμε αναλογικά τόσους θανάτους, με τέτοια υβριδική ανοσία που έχει χτιστεί στον πληθυσμό.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

1673701455790.png

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

και εκτοπισμένος που τα τα παραπάνω μέτρα δεν ειναι αναγκαια.
εκτοπισμένος από πού και ως πού; Αν δε κάνω λάθος οι μολύνσεις συνολικά των παραλλαγών της Ο είναι υπερπολλαπλάσιες των προκάτοχών του
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Πόσο μάλλον αν βάλουμε στην εξίσωση και τις επαναμολύνσεις, μόνο εκτοπισμένο δε τον λες τον ιό στην κοινότητα
 
Τελευταία επεξεργασία:

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,503 μηνύματα.
Γι'αυτό μου κάνει εντύπωση πως ακόμη έχουμε αναλογικά τόσους θανάτους, με τέτοια υβριδική ανοσία που έχει χτιστεί στον πληθυσμό.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

View attachment 112420
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


εκτοπισμένος από πού και ως πού; Αν δε κάνω λάθος οι μολύνσεις συνολικά των παραλλαγών της Ο είναι υπερπολλαπλάσιες των προκάτοχών του
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Πόσο μάλλον αν βάλουμε στην εξίσωση και τις επαναμολύνσεις, μόνο εκτοπισμένο δε τον λες τον ιό στην κοινότητα

Μιλάμε πάντοτε για σοβαρές και επικίνδυνες λοιμώξεις.


Αυτές έχουν υποχωρήσει στο ελάχιστο, ενώ άλλοι ιοί (πχ γρίπης) ειναι πολυ πιο επίθετικοι στην παρούσα φαση.
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,027 μηνύματα.

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,503 μηνύματα.
Πάντως στην Ελλάδα ιδίως οι αριθμοί απωλειών δε το επιβεβαιώνουν αυτό απαραίτητα

Εμείς εδώ περα ήμασταν αναγκασμένοι-στα πρώτα κύματα- να δηλώνουμε τους θανάτους εάν ο ασθενής έπασχε από κορονοιο. Τωρα εάν αυτο θεωρούνταν σαν θάνατος από κορονοιο ή όχι υπόκειται στην κρίση του αναγνώστη…


Δεδομένο ειναι ότι ο ιος ειναι πολυ πιο ασήμαντος (πλέον) σε σχεση μ άλλες ιικες λοιμώξεις.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,863 μηνύματα.
Αν οι 60 χιλιάδες το μήνα σε 1,4 δις πληθυσμό είναι πραγματικό νούμερο, αναλογικά είναι λιγότεροι από τους περίπου 140 την εβδομάδα που έχουμε εμείς τώρα σε 11 εκατομμύρια πληθυσμό.
Ναι αλλά όταν τόσο καιρό οι Κινέζοι μας κρύβουν τα νούμερα, φαντάσου την πραγματικότητα... :P
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,496 μηνύματα.

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,027 μηνύματα.

 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,863 μηνύματα.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,794 μηνύματα.
Οι διακρίσεις σε βάρος των Κινέζων ταξιδιωτών είναι αηδιαστικές. Σε Νότια Κορέα και σε Ιαπωνία ( και σύντομα και σε Ευρώπη με τις νέες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως ) τα αεροδρόμια φέρονται σε Κινέζους λες και είναι τρομοκράτες. Μέχρι και yellow card τους έχουν βγάλει.

Να σταματήσουν οι διακρίσεις. Είτε για όλους αυτά τα μέτρα ειτε για κανέναν. Δεν μπορούν να φέρονται στους Κινέζους λες και είναι τρομοκράτες.
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,027 μηνύματα.
Από τη στιγμή μάλιστα που εν τέλει από Κίνα περιμένουμε πιθανή νέα παραλλαγή και έσκασε από τις ΗΠΑ. Βλ. Kraken.. Μέτρα καθολικά είναι το πιο ορθό ή για κανέναν.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

1673791880730.png


1673791894977.png
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,863 μηνύματα.
Συγνώμη αλλά οι Κινέζοι δυστυχώς πληρώνουν την απόκρυψη πληροφοριών του κράτους τους. Πάντα έτσι την πληρώνουν οι πολίτες την νύφη όταν ζουν σε απολυταρχικά καθεστώτα.
Προφανώς και όλες οι υπόλοιπες χώρες δε θέλουν να την ξαναπατήσουν εξαιτίας της Κίνας.

Στο γαλλικό καναλι france24 έδειξε έναν Κινέζο που έλεγε ότι οι νεκροί στην Κίνα είναι πολλαπλάσιοι από αυτά που δηλώνουν οι αρχές αφού μόνο στο χωριό του ξέρει ότι έχουν πεθάνει πάνω από χίλια άτομα από κοβιντ...
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top