Αυτό που ήθελα να σου πω είναι ότι λίγοι άνθρωποι αποφασίζουν να ζουν παράνομα αν δεν υπάρχει κάποιος πιεστικός λόγος να το κάνουν.
Σοβαρά;; κι εγώ τι φταίω να υφίσταμαι την παρανομία... πως να τους εξασφαλίσω;; και πως να ορίσουμε το μέγεθος του "πιεστικού λόγου";;
Αν ο πoλεμος, η πεινα και η εκμετάλλευση δεν εξαθλίωνε χώρες ολόκληρες δεν θα έτρεχαν οι άνθρωποι από την μια άκρη στην άλλη για ένα κομμάτι ψωμί.
και τι προτείνεις;; να κάνουμε μια πικετοφορία;; θα διορθωθεί η κατάσταση;;
Κάποιοι εξαναγκάζουν κάποιους άλλους να ζήσουν παράνομα, και όταν αυτοί ζουν παράνομα είναι πιο εύκολη λεία για τους έχοντες.
Πολύ ωραία...,σύμφωνα με τα λεγόμενά σου έχουμε την εξής ακολουθία:
Εσύ/Εγώ έχεις σπίτι/λεφτά/κλπ και έχεις/μένεις σε σχέση με τον άστεγο, επομένως αν δεν τα μοιραστείς μαζί του, τότε τον αναγκάζεις να είναι παράνομος κι έτσι είναι εύκολη λεία για σένα/εμένα, διότι εσύ/εγώ έχεις ενώ αυτός, όχι !!
Είναι λογική αυτή για αποδοχή, ;; Ούτε η Μητέρα Τερέζα δεν το αποδεχόταν....
Και η εγκληματικότητα είναι αποτέλεσμα της εξαθλίωσης και όχι της μετανάστευσης.
Οχι εγκληματικότητα υπήρχε και πρίν.... αλλά πολύ λιγότερη, (αν μεγάλωσες μέσα στο γενικότερο μπάχαλο της 20ετίας, νομίζεις ότι έτσι ήταν αν'εκαθεν... αλλά δεν ήταν!!) και έχει να κάνει με την ατομική ποιότητα(αξιοπρέπεια) του καθένα σε συνάρτηση με την πρόληψη ή αστυνόμευση της.
Η εγκληματικότητα είναι το αποτέλεσμα του εγωΐστικού γονιδίου ή του θέλω αυτό που έχει εκείνος (ασχέτως πώς!!) και αν μπορώ να του το αρπάξω, με το λιγότερο δυνατόν "κόστος" για μένα....
Συμβαίνει σε άτομα με ελάχιστη παιδεία και με μειωμένη αντίληψη περί του να ΜΗΝ ζημιώνεις αναίτια το συνάνθρωπο, καθώς δεν υπολογίζουν ότι αυτή η συμπεριφορά δεν μπορεί είναι αποδεκτή, καθώς έτσι ο κάθένας θάπρεπε ατιμώρητα να ζημιώνει το άλλον, προκειμένου να ικανοποιήσει το ζητούμενό του.
Καλή χρονια και πρόσεξε να μην πετύχεις τον santa στο δόξα πατρί επειδή έρχεται από την Καισαρεία.
Μπά δεν πρόκειται απο μένα... καμμιά ξόφαλτση απο την ΣυροΤουρκία που είναι εκεί κοντά, μπορεί να τούρθει.
Μα είναι δυνατόν να βάζεις φατσούλα santa και φατσούλα πιστολέρο μαζί? Θα τον βρει καμια αδέσποτη τον άγιο!
χχεχεχχεχ

μόνο αν θα τους είχα έτσι...

... τότε θάχε πρόβλημα !!!
Καλή χρονιά νάχεις και μην ξεχνάς....

Παν Μέτρον άριστον