Λοιπόν μιλάγαμε χτες για ATG (against the grain) - κόντρα
στο πρώτο πέρασμα, πέρα από τις όποιες εμπειρίες μου, δεν ήξερα πλήρως (post #22) να απαντήσω χτες και δεν μου αρέσει να αφήνω μισή πληροφορία όταν το ξεκινάω, το έψαξα ξανά, από αναφορές άλλων και είδα ότι παίζει ρόλο εαν έχεις σκληρό δέρμα.
Αν ναι, μπορείς να τη βγάλεις καθαρή με ένα πέρασμα against the grain (αν και δεν συνίσταται σύμφωνα με διάφορους οδηγούς, γιατι τραβάει τη ρίζα λέει μακριά από το δέρμα και πιθανότατα θα δημιουργήσει ερεθισμό)
Όσοι είχαν κοριτσίστικο δέρμα σαν το δικό μου, ανέφεραν την ίδια δυσφορία που ένιωθα κι εγω ΣΥΝ ingrown hairs. Τους γύριζε και μεγάλωνε προς τα μέσα.
13 ώρες μετά το ξύρισμα και έχω να πω τα εξής:
α) Έχω ακόμα (!) baby smooth στα μάγουλα. Τιμημένο R41.-
β) Κατεύθυνση της τρίχας, τελικά πράγματι είναι πολύ σημαντική η χαρτογράφησή της. Έπαιξε ρόλο στο λαιμό κάτω αριστερά που ΠΑΝΤΑ είχα θέμα, χτες έκανα ένα πείραμα και βρήκα λίγο κατευθύνσεις (διαγώνιο ATG προς τον δεξί ώμο) και εκεί αλλά και στην άλλη πλευρά και μετά με σωστό ATG τις κατάπιε. Μου βγαινουν προς διάφορες κατευθύνσεις ανακατεμένα.
γ) Το δαχτυλίδι γύρω απο το πηγούνι κλασσικά δύσκολη περιοχή, ήδη τις νιώθω να φυτρώνουν.
Δε με παίρνει για πείραμα σήμερα με το R41 και ATG first pass που λέγαμε. "Πονάει" το μουτράκι μας απο το χθεσινό σφαγείο.