Θα σου πω με λίγα λόγια τι έγινε στη μάνα μου. Είχε vodafone και είχε τεράστιο θέμα, δεν ειχε μερα παρα μερα τηλεφωνο και ίντερνετ. Είχαν ερθει τεχνικοί κλπ αλλά βελτίωση καμία.
Εκανε αίτηση στην cosmote και άλλαξε εταιρία και από τη vodafone την έπαιρναν τηλέφωνο για penalty. Εν τέλει έστειλε στον συνήγορο του καταναλωτή (δωρεάν είναι η διαδικασία και αρκετά εύκολη από την ιστοσελίδα της) και συμπλήρωσε στη φόρμα ότι ενώ πλήρωνε τόσο καιρό κανονικά, δεν είχε υπηρεσίες που είχαν συμφωνήσει (Επισύναψε όλα τα δικαιολογητικά πληρωμών και τα χαρτιά που σου αφήνουν οι τεχνικοί κατά την επίσκεψη).
Ο συνήγορος έκρινε ότι το συμβόλαιο το έσπασε η vodafone και όχι η μάνα μου γιατί δεν παρείχαν τις υπηρεσίες τους σωστά, ενώ η μάνα μου τους πλήρωνε κανονικά. Σε λίγες μέρες, η vodafone της διέγραψε το penalty.
Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να μην κάνεις αίτηση σε άλλη εταιρία κατευθείαν, αλλά να στείλεις πρώτα στον συνήγορο ώστε να αποδεσμευτείς από την nova χωρις penalty, να μεσολαβήσουν αυτοί δηλαδή. Μετά πας όπου αλλού θες.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 29 Δεκεμβρίου 2024
Δεν ισχύει αυτό. Ως φοιτητής δούλευα σε μεγάλη αλυσίδα retail. Συνέχεια ερχόντουσαν αιτήματα από συνήγορο και οι άνθρωποι έβρισκαν το δίκιο τους απέναντι στην εταιρία. Τις περισσότερες φορές, ο συνήγορος παίρνει το μέρος του καταναλωτή (όταν έχει δίκιο φυσικά). Δεν δουλεύει στον συνήγορο κάποιο στέλεχος πολυεθνικής αλλά απλοί άνθρωποι που και αυτοί έχει τύχει να αντιμετωπίσουν κάποια αδικία με συναλλαγή, οπότε βοηθάνε όπου μπορούν.