• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Παραφαρμακευτικά βοηθήματα για τον ύπνο - συζήτηση και προτάσεις

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.239 μηνύματα.

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.077 μηνύματα.
ωχ! Γιατί; Λένε πως δεν είναι εθιστικά

Τελευταία λύση είναι αυτή. Υπάρχουν πολύ πιο δοκιμασμένα φάρμακα (έστω και χημικά).

Η κάνναβη έχει ενέργειες αλλά και πολλές παρενέργειες ( τόσο οι γνωστές όσο και άλλες ).

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 6.205 μηνύματα.

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.077 μηνύματα.

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.245 μηνύματα.
Εγώ έχω ακούσει @Micro για το μαγνήσιο και το σπρέι ειδικά μαγνησίου με μασάζ στα πόδια ότι χαλαρώνει πάρα πολύ και δίνει έναν ξεκούραστο ύπνο. Έχω δει να δίνεται σε πολύ κόσμο με άγχος.

αυτό και ένα χαμομηλακι πριν κοιμηθείς και σίγουρα μια ώρα μακριά από τις οθόνες !!

Ουριήλ

Διάσημο μέλος

Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.074 μηνύματα.
Εγώ έχω ακούσει @Micro για το μαγνήσιο και το σπρέι ειδικά μαγνησίου με μασάζ στα πόδια ότι χαλαρώνει πάρα πολύ και δίνει έναν ξεκούραστο ύπνο. Έχω δει να δίνεται σε πολύ κόσμο με άγχος.

αυτό και ένα χαμομηλακι πριν κοιμηθείς και σίγουρα μια ώρα μακριά από τις οθόνες !!
Μαγνήσιο γνωστό και ως το στοιχείο της χαλάρωσης. Ο ρόλος του είναι πάνω στο στρες και χαλαρώνει αρκετα.

Συνδιασμός μαγνησίου και Βαλεριάνας θα χαλαρώσει αρκετα

Τελευταία επεξεργασία:

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 6.205 μηνύματα.
Εγώ ρε γαμώτο γιατί ποτέ δε κατάλαβα καμιά διαφορά με το μαγνήσιο;

yorkie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η yorkie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1.655 μηνύματα.

paskmak

Διάσημο μέλος

Εγώ ρε γαμώτο γιατί ποτέ δε κατάλαβα καμιά διαφορά με το μαγνήσιο;

Μερικές φορές χρειάζονται υψηλότερες δόσεις (600-1200 mg ) την ημέρα. Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος παρενεργειών όμως , όπως διάρροιες , κοιλιακές κράμπες.

Δεν βοηθάει σε όλους το ίδιο όμως , κάθε οργανισμός είναι ως γνωστόν διαφορετικός.

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.577 μηνύματα.
Ο μοναδικός τρόπος να βελτιωθεί η αϋπνία λόγω άγχους μικρής ή μέτριας έντασης είναι να δημιουργηθεί μια αγχολυτική ρουτίνα. Ο οργανισμός μαθαίνει απο μόνος του ποια ώρα πρέπει να αρχίσει να κατεβάζει ρολά περίπου.

Αποφεύγεις δραστηριότητες πριν τον ύπνο που δημιουργούν υπερένταση(όπως καβγάδες λόγου χάρη) και φροντίζεις να έχεις τελειώσει με άλλες δραστηριότητες πριν πέσεις για ύπνο όπως βούρτσισμα δοντιών.

Όσο είσαι στο κρεβάτι διάβασε κανά βιβλίο, δες καμιά ταινία, άκου μουσική ή γενικά κάνε κάτι που σε χαλαρώνει. Μόλις νιώσεις κουρασμένος, κλείσε τα μάτια, χαλάρωσε και εστίασε στην αναπνοή σου. Μέσα σε λίγα λεπτά θα σε πάρει ο ύπνος πριν καν το καταλάβεις.

amarelia

Περιβόητο μέλος

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.380 μηνύματα.
Το ΖΜΑ (Zinc, Magnesium, B6) το τσιμπάμε άφοβα ή υπάρχει κινδυνος τοξικότητας όπως με την D3 αν (υποθετικά λέμε, ξέρω Μεσογειακό Παράδοξο της D) απορροφήσεις πολύ;

finesse

Πολύ δραστήριο μέλος

Η finesse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 854 μηνύματα.
Μωρε τα εχω δοκιμάσει όλα και στις σωστές αναλογίες με συμβουλές γιατρών κανονικά.

Δεν νιώθω καμιά διαφορά
Ω, κρίμα. Σ' αυτή τη περίπτωση, ίσως να βοηθούσε ο συνδυασμός με κάτι ακόμη πχ μελατονίνη, αλλά καταλαβαίνω πως φεύγει κάθε διάθεση για πειραματισμό μετά από τόσες αποτυχίες.

amarelia

Περιβόητο μέλος

Ω, κρίμα. Σ' αυτή τη περίπτωση, ίσως να βοηθούσε ο συνδυασμός με κάτι ακόμη πχ μελατονίνη, αλλά καταλαβαίνω πως φεύγει κάθε διάθεση για πειραματισμό μετά από τόσες αποτυχίες.
Αγαπητή finesse έχω τόσο άγχος που για να με πιάσει κάτι φυτικό θα χρειαστεί να πάρω δοσολογία για άλογο.
Αλλά σε ευχαριστώ για τις συμβουλές :give_rose:

Guest 182562

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Όσο είσαι στο κρεβάτι διάβασε κανά βιβλίο, δες καμιά ταινία, άκου μουσική ή γενικά κάνε κάτι που σε χαλαρώνει. Μόλις νιώσεις κουρασμένος, κλείσε τα μάτια, χαλάρωσε και εστίασε στην αναπνοή σου. Μέσα σε λίγα λεπτά θα σε πάρει ο ύπνος πριν καν το καταλάβεις.
Και ο αυνανισμός ή το σεξ βοηθάει επίσης :P

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.577 μηνύματα.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.239 μηνύματα.
Μωρε τα εχω δοκιμάσει όλα και στις σωστές αναλογίες με συμβουλές γιατρών κανονικά.

Δεν νιώθω καμιά διαφορά
To μαγνησιο ειναι ενα αθορυβο υλικο ..δεν το καταλαβαινεις .. μονο το αποδιδεις στο αποτελεσμα, αν το εχεις
1)Την ισχυροτερη παρουσια του την βλεπεις στις κραμπες.
πχ τεντώθηκα το πρωι στο κρεβατι και επαθα κραμπα στην γαμπα..
οκ αν παιρνω μαγνησιο και αυτη δεν θα ερθει ξανα και θα τεντώνομαι αφοβα. Εκει το μαγνησιο ειναι σιγουρια.
2) Ηρεμει το νευρικο συστημα του πεπτικου..οκ..αν με στελνει καλα στην τουαλετα αρα αυτο ηταν και το συνεχιζω..αν οχι παμε για κατι αλλο.
3) Γενικως κοιμαμαι και παιρνω και μαγνησιο..οκ ..ισως κοιμηθω καλυτερα και πιο βαθιά
Αν ομως δεν κοιμαμαι δεν θα ειναι το μαγνηνιο που θα με βαλει στο μαξιλαρι.. .κατι αλλο θελω...οταν το κατι αλλο με ξεκουμπωσει και με βαλει για υπνο μετα συνεχιζω με το μαγνησιο.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Και ο αυνανισμός ή το σεξ βοηθάει επίσης :P
Βοηθα πολυ γιατι ηρεμει το νευρικο συστημα. Βασικα στους ανδρες ..για τα κοριτσια δεν ξερω.

Ουριήλ

Διάσημο μέλος

Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.074 μηνύματα.
To μαγνησιο ειναι ενα αθορυβο υλικο ..δεν το καταλαβαινεις .. μονο το αποδιδεις στο αποτελεσμα, αν το εχεις
1)Την ισχυροτερη παρουσια του την βλεπεις στις κραμπες.
πχ τεντώθηκα το πρωι στο κρεβατι και επαθα κραμπα στην γαμπα..
οκ αν παιρνω μαγνησιο και αυτη δεν θα ερθει ξανα και θα τεντώνομαι αφοβα. Εκει το μαγνησιο ειναι σιγουρια.
2) Ηρεμει το νευρικο συστημα του πεπτικου..οκ..αν με στελνει καλα στην τουαλετα αρα αυτο ηταν και το συνεχιζω..αν οχι παμε για κατι αλλο.
3) Γενικως κοιμαμαι και παιρνω και μαγνησιο..οκ ..ισως κοιμηθω καλυτερα και πιο βαθιά
Αν ομως δεν κοιμαμαι δεν θα ειναι το μαγνηνιο που θα με βαλει στο μαξιλαρι.. .κατι αλλο θελω...οταν το κατι αλλο με ξεκουμπωσει και με βαλει για υπνο μετα συνεχιζω με το μαγνησιο.
Δεν είναι αθόρυβο. Είναι το κύριο μακροστοιχείο που έχει να κάνει με το στρες. Πιστεύω το καταλαβαίνεις αν δεν γνωρίζεις τα επίπεδα μαγνησίου που έχεις
1) Όχι, μάλλον θέλεις να πεις την ισχυρότερη παρουσία όταν τα επίπεδα μαγνησίου είναι κάτω απο το όριο.
Γενικά το μαγνήσιο πέρα από τις μυικές κράμπες που εμφανίζεται μετά από προχωρημένο στάδιο, είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία του οργανισμού και γιατί; Πέρα από την χαλάρωση, έχει να κάνει και με την παραγωγή DNA/RNA και την διαδικασία διάσπασης των carbohydrates και των λιπαρών για την παραγωγή ενέργειας.

Η ισχυρότερη ένδειξη έχει να κάνει με τον ύπνο, η υπομαγνησιαιμια χωρίζεται σε τρία στάδια
1. Κούραση, προβλήματα ύπνου, ημικρανίες, τάση εμμετού
2. Κράμπες, ταχυπαλμίες, αταξία, αλλαγή συμπεριφοράς
3. Μείωση ασβεστίου και καλίου

Οπότε είναι αρκετά σημαντικός ο ρόλος του για τον ύπνο. ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΧΗ η υπερβολική κατανάλωση μαγνησίου μπορεί επίσης να σου προκαλέσει στρες

Όπως είχαν αναφέρει και πιο πριν έχει να κάνει και με το πότε πηγαίνεις για ύπνο. Όσο στρες κι αν έχεις αν δεν υπερβαίνει τα επίπεδα, αν κοιμάσαι καθημερινά την ίδια ώρα, το ρολόι που έχεις μέσα στο σώμα σου καταλαβαίνει πότε πρέπει να κοιμηθείς. Επειδή είχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα, τώρα όταν πάω για ύπνο κοιμάμαι μέσα σε 5 λεπτά μπορεί και λιγότερο.

Χαμομήλι, ζεστό γάλα, μελατονίνη κτλ θα σε βοηθήσουν άλλα όχι πάντα μακροχρόνια. Αν ακολουθήσεις μια ρουτίνα και δεν έχεις προβλήματα υγείας, ο ύπνος θα σου έρθει.

Τελευταία επεξεργασία:

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Το ΖΜΑ (Zinc, Magnesium, B6) το τσιμπάμε άφοβα ή υπάρχει κινδυνος τοξικότητας όπως με την D3 αν (υποθετικά λέμε, ξέρω Μεσογειακό Παράδοξο της D) απορροφήσεις πολύ;
Αφοβα... η παραπανω ποσοτητα μαγνησιου και βιταμινης αποβαλεται στην τουαλετα αν δεν ειναι χρησιμη.
Ο ψευδαργηρος ειναι πολυ χρησιμος αλλα και βαρυ μεταλο... Οι ποσοτητες που ειναι στα χαπια ειναι πολυ μικρες και δεν εχουν κανενα κινδυνο.
Χρονια πολλα πριν οταν οι κατσαρολες ηταν απο χαλκο ή σιδερο που θα μπορουσε να δηλητηριασει τα τροφμα , τις εκαναν υποχρεωτικα επικαλυψη για ασφαλεια με το καλαϊ (γανωμα).. αυτο ηταν και ειναι κραμα μεταλλου ψυδαργυρου και κασιτερου.
Παναρχαια ιστορια εξου και το ονομα του τοτε μαστορα ''Καλαϊντζης'' που εγινε μετα επιθετο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια