Mercury
Επιφανές μέλος


Πάντα μου άρεσε το παστίτσιο αλλά παλαιότερα το έτρωγα με χοιρινο-μοσχαρίσιο κιμά. Πλέον σαν χορτοφάγος δεν μπορώ,για αυτό έκανα μερικές μετατροπές.
Αφιερωμένο εξαιρετικά στον Γιώργο και την Zucker.(που με πρήξανε

Υλικά:
- 1 κιλό μακαρόνια για παστίτσιο
- 450-500 γραμμάρια σόγια
- 2 Κουτιά κρέμα μπεσαμέλ
- 1 κιλό τοματοπολτό
- 3 λίτρα γάλα
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 200-250 γραμμάρια σκληρό τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
- Βούτυρο/Μαργαρίνη
- Αλάτι-Πιπέρι
Εκτέλεση:
Μακαρόνια
Βράζουμε νερό σε μεγάλη κατσαρόλα για τα μακαρόνια,μόλις βράσει ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι και λίγο λάδι(για να μήν κολλήσουν τα μακαρόνια),και ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα,ολόκληρα,χωρίς να τα σπάσουμε.Μόλις βράσουν(περίπου 8 λεπτά μετά),τα σουρώνουμε και βάζουμε λιγάκι βούτυρο/μαργαρίνη ή λάδι να μήν κολλήσουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σόγια
Ρίχνουμε την σόγια σε μία κατσαρόλα,και βάζουμε για κάθε μέρος σόγιας 3 μέρη νερό,και το βάζουμε να πάρει μία βράση.Μόλις το νερό αρχίζει και βράζει,το κατεβάζουμε απο την φωτιά και σουρώνουμε την σόγια.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τον μαϊντανο και τα τσιγαρίζουμε σε βαθύ τηγάνι μέχρι να ροδίσει το κρεμμύδι.Στη συνέχεια προσθέτουμε την σόγια,και μετά απο λίγο και τον τοματοπολτό,το ανακατεύουμε καλά καλά να πάει παντού η σάλτσα,και βάζουμε αλάτι,πιπέρι δοκιμάζοντας συνέχεια για να δούμε πόσο θέλουμε. Το αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια προς σιγανή φωτιά,μέχρι να εξατμιστεί το νερό απο το τηγάνι και να μείνει η σόγια με την σάλτσα.

Κρέμα μπεσαμέλ
Αδειάζουμε τα 3 λίτρα γάλα,και τα περιεχόμενα όλων τον φακέλων σε ένα μεγάλο μπωλ,και ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να γίνει πηχτή και λεία η κρέμα μας.

Πάμε τώρα στο τελευταίο στάδιο της συνταγής:
Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με βούτυρο ή μαργαρίνη.Απλώνουμε τα μισά μακαρόνια,σε σειρά ή χύμα,δεν έχει σημασία,αρκεί να καλύπτουν ομοιόμορφα τον πάτο.Μετά βάζουμε όλη την σόγια στο ταψί και την απλώνουμε ομοιόμορφα.Βάζουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια να καλύπτουν την σόγια.Τέλος βάζουμε την κρέμα μπεσαμέλ και ξανά φροντίζουμε να είναι απλωμένη παντού το ίδιο.
Αλειφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο/μαργαρίνη και απλώνουμε απο πάνω τριμμένο τυρί,όσο μας αρέσει.
Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και το ψήνουμε για 45-60 λεπτά μέχρι να πάρει ένα καφετί χρώμα.






Σημείωση:Οι δοσολογίες που ανέφερα είναι για πολύ μεγάλο παστίστιο,προσαρμόστε το ανάλογα στις δικές σας ανάγκες.
Στο σπίτι μου είμαστε τρία άτομα και μας φτάνει για 4 μέρες περίπου
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prinCess.
Επιφανές μέλος


ή είσαι από αυτούς που δε τρώνε μόνο το κρέας;

Πάντως, και μόνο που φτιάχνεις παστίτσιο, συγχαρητήρια μπέιμπι!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mercury
Επιφανές μέλος


Είσαι χορτοφάγος και έβαλες γάλα και τυρί;
ή είσαι από αυτούς που δε τρώνε μόνο το κρέας;
Πάντως, και μόνο που φτιάχνεις παστίτσιο, συγχαρητήρια μπέιμπι!
Είμαι χορτοφάγος,όχι vegan.
Δηλαδή δεν τρώω σάρκα,αλλά συνεχίζω να καταναλώνω γαλακτοκομικά και αυγά.


Σε ευχαριστώ Λάουρα μου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος



ΥΓ: Δεν μπορω να φάω φαγητό τεσσέρων ημερών, το πολύ δύο, μετά νιώθω πως δεν έχει μείνει τίποτα θρεπτικό και απλά τρώω θερμίδες

ΥΓ2: Πόσο καιρό έχω να φάω παστίτσιο.. αχ να χα ένα κομμάτι!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mercury
Επιφανές μέλος



Ξέχασα να πώ,υπολόγισα το κόστος των υλικών,και βγήκε γύρω στα 10-12 ευρώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος



Βάζεις το βούτυρο να λιώσει και προσθέτεις σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας ΔΙΑΡΚΩΣ με ξύλινη κουτάλα να μη λιώσει μέχρι να σβωλιάσει. Ρίχνεις λίγο γάλα και ανακατεύεις να διαλυθούν οι σβώλοι. Ρίχνεις βασικά συνέχεια γάλα γιατί πήζει κα ανακατεύεις επίσης συνέχεια μέχρι να το βάλεις όλο. Τότε μπορείς να πάρεις μίξερ για να μη πιαστεί το χέρι σου, χαμηλώνεις την φωτιά λίγο και το ανακατεύεις μέχρι να πήξει λίγο (στο κρύωμα πήζει κι άλλο, οπότε υπολόγισε) και στο τέλος ρίχνεις τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο. Αν βάλεις κρόκο ανακατεύεις άμεσα να μη σου ψηθεί.
Αυτιά, φώτο δεν έχω και δεν προβλέπεται, έχει πάρα πολλές θερμίδες και είναι στα απαγορευμένα φαγητά

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mercury
Επιφανές μέλος



Στο επόμενο παστίτσιο που θα κάνω,θα την δοκιμάσω!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος


Για να είμαι ειλικρινής, το είχα σκεφθεί να το δοκιμάσω κάποια στιγμή αλλά δεν το έχω κάνει ποτέ έως τώρα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
orange crush
Δραστήριο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.