mariapg9017
Νεοφερμένο μέλος

Ιστορίες χαρακτήρων από την καθημερινότητά τους ή στιχοι με κρυφά και ενδιαφέροντα νοήματα;
Οι απόψεις σας με ενδιαφέρουν και περιμένω να τις ακουσω!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πατρεύς
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
underwater
Περιβόητο μέλος

[V]
Νεοφερμένο μέλος

DrStrangelove
Περιβόητο μέλος

D_G
Πολύ δραστήριο μέλος

Αλλά όπως ειπώθηκε, άντε να διαβάσω κι εγώ μισή ώρα και κάτι.
Μου έχει συμβεί και σε μένα και όχι μόνο μια φορά, να μην μπορώ να αφήσω ένα μυθιστόρημα, και να το έχω ξεκοκαλίσει σε μία μέρα, γιατί είχε τεράστιο ενδιαφέρον.
Πάντως ψηφίζω και τα δύο.
rosa azul
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
pote ksana
Εκκολαπτόμενο μέλος

Άρα, ψηφίζω ποίηση.
Απλώς ένα μεγάλο μυθιστόρημα έχει το ατού οτι σε κάνει να ταυτίζεσαι με τον ήρωα και να παρακολουθείς την ζωή του με σχεδόν κουτσομπολίστικη λεπτομέρεια- πράγμα που εμένα με χαλάει αρκετά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
grotesque_mask
Πολύ δραστήριο μέλος

Ψαγμένος
Νεοφερμένο μέλος

Υ.Γ Από τα δύο αυτά είδη έχω περισσότερη αδυναμία στην ποίηση
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
m.bee
Νεοφερμένο μέλος

Το κάθε είδος έχει τη δική του μαγεία. Το ζήτημα είναι κατά πόσο η σοβαρή λογοτεχνία και ποίηση απασχολούν τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Προσωπικά πιστεύω πως στις μέρες μας έχουμε ταλαντούχους λογοτέχνες και ποιητές, οι οποίοι, ωστόσο παραμένουν στην αφάνεια.
Υ.Γ Από τα δύο αυτά είδη έχω περισσότερη αδυναμία στην ποίηση
Θα συμφωνήσω.. Αν και η ποίηση όσο υπέροχη και να είναι είναι συνήθως μικρή σε έκταση, πλούσια σε νοήματα βέβαια... Ενώ η πεζή λογοτεχνία είναι σε μια ποσότητα χορταστική! Μπορείς να κάθεσαι να διαβάσεις για ώρες μια ιστορία με πλοκή που κάθε γραμμή να σε συναρπάζει περισσότερο από την προηγούμενη σελίδα...

Όλα ωραία είναι.. αρκεί να έχεις χρόνο να ασχοληθείς!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Imadlak
Τιμώμενο Μέλος

Βλα
Πολύ δραστήριο μέλος

Αν και έχω διαβάσει περισσότερο πεζή λογοτεχνία οπότε προς τα' κει τείνω!
sunday(atlie)
Νεοφερμένο μέλος

Dreamer_SW
Διάσημο μέλος

Η πεζή λογοτεχνία πιστεύω έχει περισσότερο στόχο να αναδείξει κάποιες κοινωνικοπολιτικές, οικονομικές κλπ συνθήκες μιας κοινωνίας τα ήθη τα έθιμα ίσως και σε μερικές περιπτώσεις την ζωή του πρωταγωνιστή ο οποίος ταυτόχρονα είναι και ο συγγραφέας και το πως αυτός αλλά και τα υπόλοιπα πρόσωπα του διηγήματος "ζουν" διαμορφώνοντας αντιλήψεις ιδέες και αποκτούν μία στάση ζωής σε μία συγκεκριμένη εποχή. Συνήθως όλα αυτά εξαρτώνται από την εκάστοτε εποχή που εξελίσσεται υπόθεση αλλά και από το ρέμα που έχει επηρεαστεί ο συγγραφέας προκειμένου να τα περιγράψει.
Από την άλλη η ποίηση είναι περισσότερο συναισθηματική αφού μέσω από αυτήν εκδηλώνεται η συναισθηματική κατάσταση του ποιητή και μόνο αλλά και οι ιδέες, οι αντιλήψεις κλπ. Έχει να κάνει με άλλα λόγια θεωρώ με την ζωή του ποιητή και πως αυτός αντιλαμβάνεται τον κόσμο και τον εαυτό του επηρεασμένος πάντα από την εποχή αλλά και την σχολή - ρέμα της εποχής του.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.