Esperos1
Δραστήριο μέλος
Ο Esperos1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 465 μηνύματα.

08-04-23

14:26
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος για ποιο λόγο η παγκοσμιοποίηση θεωρείται κακό γεγονός;
Όπως και τα μνημόνια, επιτήρηση, ήταν απόλυτα ευεργετικά για την εξυγίανση και εκσυγχρονισμό της οικονομίας/κοινωνίας. Μια μοναδική ευκαιρία να απαλλαγούμε από την κλίκα των χάπατων πολιτικάντηδων που μας κυβερνούν τόσα χρόνια, φλωράκηδες παπαρήγες κουτσούμπες μπαζιάνας καραμανλήδες μητσοτάκιδες σαμαράδες παπανδρειδες και τα λοιπά.
Όχι, πρώτα οι πολιτικοί που όλοι τόσο μισούμε και απεχθανόμαστε, πρώτα μας έπεισαν πως μνημόνια είναι κακό πράγμα και πρέπει ισοδύναμα, θα σας πηδήξουμε στην φορολογία, θα ανακαλύψουμε και άλλες φορολογίες για να εξυπηρετήσουμε την πελατεία μας, τους 45ηδες συνταξιούχος και τις στρατιές αργόμισθων στον ΔΤ
΄Έτσι και η παγκοσμιοποίηση. Δισεκατομμύρια πληθυσμοί που ζούσαν στην τρελή ανέχεια, τώρα έχουν ανεβάσει το ΑΕΠ τους, εκατομμύρια κινέζοι που πριν 20-30 χρόνια ζούσαν σε φτώχεια καταραμένη, τώρα κάνουν ταξίδια αναψυχής, αγοράζουν διαμερίσματα στην Ευρώπη, έχουν καινούργιο αυτοκίνητο κλπ. Όλα αυτά επειδή παγκοσμιοποίηση. Ιδές Κεφάλαια άνθρωποι μπορούν με απίστευτη ταχύτητα να ταξιδεύουν να εμπνέονται και να επιλέγουν, να αλληλοεπιδρούν.
Δεν ξέρω τι είναι αυτό που ενοχλεί τον κάθε σκοταδιστή. Ότι θέλει σκοταδισμό και τείχη περίκλειστα να μαντρώνουν τους λαούς ?
Όποιος αντιδρά σε παγκοσμιοποίηση καπιταλισμό, είναι είτε αφελής είτε σκατόψυχος.
ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ - ΖΗΤΩ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, μια ευκαιρία να γίνουν αξιοπρεπείς άνθρωποι εκατομμύρια δυστυχισμένων. Μια ευκαιρία, να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι, why not, και οι φτωχοί λιγότερο φτωχοί.
Όπως και τα μνημόνια, επιτήρηση, ήταν απόλυτα ευεργετικά για την εξυγίανση και εκσυγχρονισμό της οικονομίας/κοινωνίας. Μια μοναδική ευκαιρία να απαλλαγούμε από την κλίκα των χάπατων πολιτικάντηδων που μας κυβερνούν τόσα χρόνια, φλωράκηδες παπαρήγες κουτσούμπες μπαζιάνας καραμανλήδες μητσοτάκιδες σαμαράδες παπανδρειδες και τα λοιπά.
Όχι, πρώτα οι πολιτικοί που όλοι τόσο μισούμε και απεχθανόμαστε, πρώτα μας έπεισαν πως μνημόνια είναι κακό πράγμα και πρέπει ισοδύναμα, θα σας πηδήξουμε στην φορολογία, θα ανακαλύψουμε και άλλες φορολογίες για να εξυπηρετήσουμε την πελατεία μας, τους 45ηδες συνταξιούχος και τις στρατιές αργόμισθων στον ΔΤ
΄Έτσι και η παγκοσμιοποίηση. Δισεκατομμύρια πληθυσμοί που ζούσαν στην τρελή ανέχεια, τώρα έχουν ανεβάσει το ΑΕΠ τους, εκατομμύρια κινέζοι που πριν 20-30 χρόνια ζούσαν σε φτώχεια καταραμένη, τώρα κάνουν ταξίδια αναψυχής, αγοράζουν διαμερίσματα στην Ευρώπη, έχουν καινούργιο αυτοκίνητο κλπ. Όλα αυτά επειδή παγκοσμιοποίηση. Ιδές Κεφάλαια άνθρωποι μπορούν με απίστευτη ταχύτητα να ταξιδεύουν να εμπνέονται και να επιλέγουν, να αλληλοεπιδρούν.
Δεν ξέρω τι είναι αυτό που ενοχλεί τον κάθε σκοταδιστή. Ότι θέλει σκοταδισμό και τείχη περίκλειστα να μαντρώνουν τους λαούς ?
Όποιος αντιδρά σε παγκοσμιοποίηση καπιταλισμό, είναι είτε αφελής είτε σκατόψυχος.
ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ - ΖΗΤΩ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, μια ευκαιρία να γίνουν αξιοπρεπείς άνθρωποι εκατομμύρια δυστυχισμένων. Μια ευκαιρία, να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι, why not, και οι φτωχοί λιγότερο φτωχοί.

08-04-23

14:34
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος για ποιο λόγο η παγκοσμιοποίηση θεωρείται κακό γεγονός;
Όπως και τα μνημόνια, επιτήρηση, ήταν απόλυτα ευεργετικά για την εξυγίανση και εκσυγχρονισμό της οικονομίας/κοινωνίας.
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.040 μηνύματα.

08-04-23

14:42
Αυτό που έχουμε φτάσει σε σημείο πια αν δεν συμφωνείς με την κάθε αρλούμπα του καθενός να κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς σκοταδιστής, σκατόψυχος, αφελής, πουτινοτρολλάκι, Ρωσσοψέκας και λοιπά ευφυέστατα επίθετα μερικών είναι τρομερό.
Καθείς πλέον έχει θεοποιήσει την άποψη του και την αποδέχεται ως μόνη αληθινή.
Esperos1
Δραστήριο μέλος

08-04-23

15:30
Το κακό που πρέπει να προλάβετε, είναι πως ο καθένας έχει άποψη και την εκφράζει ελεύθερα.Αυτό που έχουμε φτάσει σε σημείο πια αν δεν συμφωνείς με την κάθε αρλούμπα του καθενός να κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς σκοταδιστής, σκατόψυχος, αφελής, πουτινοτρολλάκι, Ρωσσοψέκας και λοιπά ευφυέστατα επίθετα μερικών είναι τρομερό.
Επίσης κάτι που πρέπει να διελευκανεί.
Το να πιστεύεις ο Α πως ο Β είναι "σκοταδιστής, σκατόψυχος, αφελής, πουτινοτρολλάκι, Ρωσσοψέκας",
δεν είναι κακό, είναι η άποψή του. Πιστεύω πως ο άλλος είναι βλάξ, είναι η άποψη μου, τίποτα το επιλήψιμο.
Κακό θα ήταν αν έλεγα δημόσια ότι είδα τον Β να διαπράττει κάποιο έγκλημα παράβαση, χωρίς να μπορώ
να το στηρίξω, τότε ναι, ο Β έχει κάθε λόγοι να μηνύσει τον Α.
Στην περίπτωσή μας, είναι σαν να μου λες, πως αν διαβάζοντας τις απόψεις σου, σε θεωρώ σκοταδιστή και πουτινοτρόλ, δεν θα πρέπει να το κάνω διότι θα πρέπει να πιστεύω πως είσαι ότι εσύ δηλώσεις.
Οι αντιρρήσεις σου δηλαδή είναι αυτό που λέμε "έολες" και αβάσιμες.
Αν έχεις κάποιο συγκεκριμένο λόγο να θεωρείς την παγκοσμιοποίηση κακό πράγμα, μπορείς να το περιγράψεις να το διαβάσουμε.
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.040 μηνύματα.

08-04-23

15:32
Μάλλον δεν κατάλαβες το νόημα. Η άποψη σου είναι η άποψη σου, δεκτόν αλλά στεκόμαστε εδώ:Το κακό που πρέπει να προλάβετε, είναι πως ο καθένας έχει άποψη και την εκφράζει ελεύθερα.
Επίσης κάτι που πρέπει να διελευκανεί.
Το να πιστεύεις ο Α πως ο Β είναι "σκοταδιστής, σκατόψυχος, αφελής, πουτινοτρολλάκι, Ρωσσοψέκας",
δεν είναι κακό, είναι η άποψή του. Πιστεύω πως ο άλλος είναι βλάξ, είναι η άποψη μου, τίποτα το επιλήψιμο.
Κακό θα ήταν αν έλεγα δημόσια ότι είδα τον Β να διαπράττει κάποιο έγκλημα παράβαση, χωρίς να μπορώ
να το στηρίξω, τότε ναι, ο Β έχει κάθε λόγοι να μηνύσει τον Α.
Στην περίπτωσή μας, είναι σαν να μου λες, πως αν διαβάζοντας τις απόψεις σου, σε θεωρώ σκοταδιστή και πουτινοτρόλ, δεν θα πρέπει να το κάνω διότι θα πρέπει να πιστεύω πως είσαι ότι εσύ δηλώσεις.
Οι αντιρρήσεις σου δηλαδή είναι αυτό που λέμε "έολες" και αβάσιμες.
Αν έχεις κάποιο συγκεκριμένο λόγο να θεωρείς την παγκοσμιοποίηση κακό πράγμα, μπορείς να το περιγράψεις να το διαβάσουμε.
Μόνο από αυτά δείχνεις ότι έχεις ήδη προαποφασίσει τι είναι ορθό και τι λάθος και συνεπώς έχεις ήδη χαρακτηρίσει αρνητικά όποιον/α διαφωνήσει μαζί σου. Οπότε δεν υπάρχει και κανένας λόγος να γίνει κουβέντα καθώς δεν θα καταλήξει πουθενά.Δεν ξέρω τι είναι αυτό που ενοχλεί τον κάθε σκοταδιστή.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.128 μηνύματα.

08-04-23

15:32
ή μας τρολαρεις ή εισαι καργα μπιπ.Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος για ποιο λόγο η παγκοσμιοποίηση θεωρείται κακό γεγονός;
Διαλλεξε και παρε.
Esperos1
Δραστήριο μέλος

08-04-23

15:56
Έχω "προαποφασίσει" αφού πρώτα έχω παραθέσει κάποιες εξηγήσεις , δεν προαποφάσισα επειδή ξύπνησα το πρωί κάπως.Μόνο από αυτά δείχνεις ότι έχεις ήδη προαποφασίσει τι είναι ορθό και τι λάθος και συνεπώς έχεις ήδη χαρακτηρίσει αρνητικά όποιον/α διαφωνήσει μαζί σου.
Nick890
Επιφανές μέλος
Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και μας γράφει από Ασία. Έχει γράψει 9.846 μηνύματα.

08-04-23

16:36
Ποιος θα κυριαρχησει ? Για να λυθει αυτο το ερωτημα πρεπει να περασουμε πολεμους και πολεμους (οπως βλεπεις εχουν γινει πολλοι ....και θα γινουν )Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος για ποιο λόγο η παγκοσμιοποίηση θεωρείται κακό γεγονός;
Esperos1
Δραστήριο μέλος

08-04-23

16:45
Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα κυριαρχήσει, το κέρδος θα κυριαρχήσει,Ποιος θα κυριαρχησει ? Για να λυθει αυτο το ερωτημα πρεπει να περασουμε πολεμους και πολεμους (οπως βλεπεις εχουν γινει πολλοι ....και θα γινουν )
αν πρέπει οπωσδήποτε να απαντηθεί το ερώτημά σου.
Σκέψου το 1950, 1960, 1970, ποιές εταιρίες κολοσσοί κυριαρχούσαν
στον πλανήτη, στην οικονομία και πόσες από αυτές τις εταιρίες συνεχίζουν
να υπάρχουν, τι απέγιναν αυτές και η κυριαρχία τους και ποιοι έχουν τα σκήπτρα σήμερα.
FreeNotes
Νεοφερμένο μέλος
Ο FreeNotes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 53 ετών. Έχει γράψει 52 μηνύματα.

08-04-23

17:08
Γιατί να είναι κακή η παγκοσμιοποίηση Όλοι άνθρωποι ήμαστε τι σημασία έχει αν κάποιος είναι κίτρινος, μαύρος ,άσπρος, η μιλάει μια άλλη γλώσσα.Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος για ποιο λόγο η παγκοσμιοποίηση θεωρείται κακό γεγονός;
Για κάποιους όλοι ήμαστε τα θύματα για κάποιους όλοι ήμαστε οι τουρίστες για κάποιους οι αδερφές ψυχές στο ταξίδι της ανθρωπότητας.
ΑΛΛΑ αν σου δώσουν 100 ευρό θα τα μοιράσεις όλα ισάξια σε 10 ανθρώπους ιδικά αν κάνουν διαφορετικά επαγγέλματα. Και θα έχεις μια αξιόλογη απαντήσει που θα καλύψει όλους το που τα βρήκες.
Και όταν ζητάς από κάποιον κάτι έστω να πάρει τα 10 ευρό που του αναλογούν περιμένεις την ίδια απαντήσει στο γιατί μου δίνεις 10 ευρό
Esperos1
Δραστήριο μέλος

08-04-23

17:19
Μπαρντον ;ΑΛΛΑ αν σου δώσουν 100 ευρό θα τα μοιράσεις όλα ισάξια σε 10 ανθρώπους ιδικά αν κάνουν διαφορετικά επαγγέλματα. Και θα έχεις μια αξιόλογη απαντήσει που θα καλύψει όλους το που τα βρήκες.
Και όταν ζητάς από κάποιον κάτι έστω να πάρει τα 10 ευρό που του αναλογούν περιμένεις την ίδια απαντήσει στο γιατί μου δίνεις 10 ευρό
Ποιος και γιατί χαρίζει και ποιος και γιατί μοιράζει δεν κατάλαβα.
Εγώ δεν χαρίζω σε κανέναν, εκτός αν έχω κάνει τάμα, άλλο αυτό.
Δίνω χρήματα αν με ενδιαφέρει να αγοράσω κάτι, ανάλογα πόσο
το χρειάζομαι και πόση προσφορά υπάρχει, τόσο καθορίζω την αξία του.
Το ίδιο ισχύει και με μένα, πουλάω κάτι 10 ευρώ διότι χρειάζομαι τα 10
και ο άλλος χρειάζεται αυτό που πουλάω.
FreeNotes
Νεοφερμένο μέλος
Ο FreeNotes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 53 ετών. Έχει γράψει 52 μηνύματα.

08-04-23

17:35
Ας το πιάσουμε από την αρχή.Μπαρντον ;
Ποιος και γιατί χαρίζει και ποιος και γιατί μοιράζει δεν κατάλαβα.
Εγώ δεν χαρίζω σε κανέναν, εκτός αν έχω κάνει τάμα, άλλο αυτό.
Δίνω χρήματα αν με ενδιαφέρει να αγοράσω κάτι, ανάλογα πόσο
το χρειάζομαι και πόση προσφορά υπάρχει, τόσο καθορίζω την αξία του.
Το ίδιο ισχύει και με μένα, πουλάω κάτι 10 ευρώ διότι χρειάζομαι τα 10
και ο άλλος χρειάζεται αυτό που πουλάω.
Θέλω να αγοράσω κάτι δικό σου Τι είναι αυτό που πουλάς .
Esperos1
Δραστήριο μέλος

08-04-23

20:18
1. Αρνάκι κατσικάκι ολόκληρο 14 το κιλό ,ελευθέρας βοσκής, ρασκό που λένε, νησιώτικο, από Ικαρία.Ας το πιάσουμε από την αρχή.
Θέλω να αγοράσω κάτι δικό σου Τι είναι αυτό που πουλάς .
2. Μαρμελάδα σύκο, 8 ευρώ το κιλό, είναι φάρμακο για δυσκοίλιους, αν είσαι ανυποψίαστος, δεν προλαβαίνεις να αλλάξεις σώβρακο.
3. Μέλι από θυμάρι, θυμαρίσιο 99% ικαριώτικο και από νησί Μάραθος (απέναντι από Πάτμο,Αρκιούς), 12 ευρώ το κιλό
Για το 1 είναι αργά για παραλαβή πριν το πάσχα, 2, υπάρχει διαθεσιμότητα, 3 από Αύγουστο και μετά
back2967
Διάσημο μέλος
Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.699 μηνύματα.

08-04-23

20:45
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η παγκοσμιοποίηση ωφέλησε συνολικά στο να ανέβει η παγκόσμια οικονομία.Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος για ποιο λόγο η παγκοσμιοποίηση θεωρείται κακό γεγονός;
Το αν θεωρείται καλό ή κακό εξαρτάται από ποια οπτική το βλέπεις.
Την οπτική του απλού Έλληνα πολίτη;
Την οπτική του Αμερικάνου μεγάλοεπενδυτή/εργοστασιάρχη/βιομήχανου;
Την οπτική του Αμερικάνου εργάτη που μπορεί να έχασε την δουλειά του γιατί τα εργοστάσια πηγαν Κίνα;
Την οπτική του Κινέζου ή γενικά Ασιάτη της ανώτερης μεσαίας τάξης και πάνω που πλούτισε από αυτό;
Την οπτική του Κινέζου εργάτη, που κάτω από τα παράθυρα στα εργοστάσια της foxconn έχουν δίχτυα για να μην αυτοκτονούν;
Την οπτική του Αμερικάνου ή Ευρωπαίου πολιτικού;
Την οπτική του Αφρικανού;
Το βλέπεις από την άποψη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων;
Δεν μπορεί να είναι ωφελημένοι όλοι και είναι υπερβολικά σύνθετο για να το βάλεις κάτω από μια ταμπέλα καλό/κακό.
Από την μεριά του απλού Έλληνα πολίτη, που μάλλον αυτό εννοείς κερδισμένοι είμαστε ναι. Ακόμα και αν αφήσεις όλα τα υπόλοιπα, πλέον με την παγκοσμιοποίηση είναι πιο εύκολο από ποτέ να πας να δουλέψεις σε άλλη χώρα.
Πάντως υπάρχει από την θητεία Τράμπ μια τάση αναστροφής. Πρώτα ξεκίνησε με την κόντρα Αμερικής - Κίνας. Τώρα η κυβέρνηση των ΗΠΑ δίνει κίνητρα και πιέζει τις Αμερικανικές βιομηχανίες να επιστρέψουν τα εργοστάσια από την Κίνα και την Ευρώπη στις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα υπάρχει η γνωστή ιστορία με την Ρωσία.
Είμαστε σε μεταβατική φάση, σε 5-10 χρόνια μπορεί να έχουν βρει νέα ισορροπία και να είναι όπως πριν ή να γίνει όπως πριν την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης που ήταν ΗΠΑ-Ευρώπη και όλοι οι υπόλοιποι.
FreeNotes
Νεοφερμένο μέλος

08-04-23

20:53
Μάλιστα όταν ο θεός του άρεσε η ιστορία του συντάγματος και το έδειξε με ένα υπέροχο έργο το αρνί εσύ είπες να το εκμεταλλευτείς και να βγάλεις λεφτά .Δεν είναι δικό σου ,και είναι προϊόν εγκλήματος .1. Αρνάκι κατσικάκι ολόκληρο 14 το κιλό ,ελευθέρας βοσκής, ρασκό που λένε, νησιώτικο, από Ικαρία.
2. Μαρμελάδα σύκο, 8 ευρώ το κιλό, είναι φάρμακο για δυσκοίλιους, αν είσαι ανυποψίαστος, δεν προλαβαίνεις να αλλάξεις σώβρακο.
3. Μέλι από θυμάρι, θυμαρίσιο 99% ικαριώτικο και από νησί Μάραθος (απέναντι από Πάτμο,Αρκιούς), 12 ευρώ το κιλό
Για το 1 είναι αργά για παραλαβή πριν το πάσχα, 2, υπάρχει διαθεσιμότητα, 3 από Αύγουστο και μετά
Σύκα φοβερό αν ήσουν η συκιά θα προσπαθούσα αν δεχόσουν να σου προσφέρω τις υπηρεσίες μου αν μπορούσα να μου έδινες ένα αλλά εσύ δεν είσαι η συκιά άρα δεν είναι δικό σου ούτε αυτό.
Και για το τρίτο το ίδιο.
Εγώ σου ζήτησα κάτι δικό σου .
Όχι ότι θα είχα κάτι δικό μου να το πληρώσω αλλά κουβέντα να γίνετε .
Καλό Πασχα
θα πάω στον ψυχολόγο μου και μετά στην χασαποταβέρνα.... Θα το ξανασκεφτώ για το αρνί φοβερό να θέλεις να γίνεις καλός άνθρωπος και να μην μπορείς να αντισταθείς σε μια σάρκα και μια μυρωδιά ψημένου κρέατος . .
Ελπίζω αν βρω και λεφτά να κατέβω Ικαρία να δω αυτό το μέρος να μην είναι σαν την Αντιπαρο που προσπαθούν μαύρα πουλιά να βρουν την λύση όταν κάποιος κατέβει ελεύθερος και φρικάρω.
Αν και δεν θυμάμαι αν αυτό το προκάλεσαν οι κόρες της Αντιπαρου Που δημιούργησαν στους ντόπιους την επικινδυνότητα που ένας ξένος ίσος επιλέχτηκε από αυτές και σήκωσαν τα μαύρα πουλιά να φάνε το φίδι που σερνόταν και δεν τις ικανοποίησε. .ωηωκκγηψγχτχυχξσγφσηςεωδη
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.128 μηνύματα.

08-04-23

21:06
Καποιοι το βλεπουν απο την οπτικη του μαλάκα καθως κοιτα να δεις ρε φιλε τι γινεται.Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η παγκοσμιοποίηση ωφέλησε συνολικά στο να ανέβει η παγκόσμια οικονομία.
Το αν θεωρείται καλό ή κακό εξαρτάται από ποια οπτική το βλέπεις.
Την οπτική του απλού Έλληνα πολίτη;
Την οπτική του Αμερικάνου μεγάλοεπενδυτή/εργοστασιάρχη/βιομήχανου;
Την οπτική του Αμερικάνου εργάτη που μπορεί να έχασε την δουλειά του γιατί τα εργοστάσια πηγαν Κίνα;
Την οπτική του Κινέζου ή γενικά Ασιάτη της ανώτερης μεσαίας τάξης και πάνω που πλούτισε από αυτό;
Την οπτική του Κινέζου εργάτη, που κάτω από τα παράθυρα στα εργοστάσια της foxconn έχουν δίχτυα για να μην αυτοκτονούν;
Την οπτική του Αμερικάνου ή Ευρωπαίου πολιτικού;
Την οπτική του Αφρικανού;
Το βλέπεις από την άποψη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων;
Δεν μπορεί να είναι ωφελημένοι όλοι και είναι υπερβολικά σύνθετο για να το βάλεις κάτω από μια ταμπέλα καλό/κακό.
Από την μεριά του απλού Έλληνα πολίτη, που μάλλον αυτό εννοείς κερδισμένοι είμαστε ναι. Ακόμα και αν αφήσεις όλα τα υπόλοιπα, πλέον με την παγκοσμιοποίηση είναι πιο εύκολο από ποτέ να πας να δουλέψεις σε άλλη χώρα.
Πάντως υπάρχει από την θητεία Τράμπ μια τάση αναστροφής. Πρώτα ξεκίνησε με την κόντρα Αμερικής - Κίνας. Τώρα η κυβέρνηση των ΗΠΑ δίνει κίνητρα και πιέζει τις Αμερικανικές βιομηχανίες να επιστρέψουν τα εργοστάσια από την Κίνα και την Ευρώπη στις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα υπάρχει η γνωστή ιστορία με την Ρωσία.
Είμαστε σε μεταβατική φάση, σε 5-10 χρόνια μπορεί να έχουν βρει νέα ισορροπία και να είναι όπως πριν ή να γίνει όπως πριν την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης που ήταν ΗΠΑ-Ευρώπη και όλοι οι υπόλοιποι.
Υποστηριζουν κατι, το οποιο βοηθα ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ να γινουν ακομα πλουσιοτεροι και την πλειοψηφια του κοσμου να τον γαμησουν.
Συμπερασμα.
ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΗΔΑΝΕ.
Δεν εξηγηται αλλιως,απλα πραγματακια.
Μονο μια πολυεθνικη ή ενας βαρδινογιαννης εχει δικιο να υποστηριζει καπιταλισμο,νεοφιλελε και λοιπες μαλακίες.
Οι υπολοιποι ειναι βουρλα που νομιζουν οτι ΘΑ πλουτισουν και δεν εννοουν να καταλαβουν οτι οι αυτοι που οι ιδιοι υποστηριζουν ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ καθως οι μεριδες ειναι μετρημενες και η απληστια τους τεραστια.
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΕΤΣΙ;

Nick890
Επιφανές μέλος
Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και μας γράφει από Ασία. Έχει γράψει 9.846 μηνύματα.

08-04-23

21:14
Με το καλο λοιπον ο 3ος παγκοσμιοςΔεν με ενδιαφέρει ποιος θα κυριαρχήσει, το κέρδος θα κυριαρχήσει
parafernalia
Περιβόητο μέλος
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.838 μηνύματα.

08-04-23

21:42
Με το καλο λοιπον ο 3ος παγκοσμιος
Θα μου άρεσε η παγκοσμιοποίηση αν γινόταν όλα τα όπλα να μαζευτούν σε ένα μόνο κράτος ή αρχή. Τότε θα σταματούσαν οι πόλεμοι αφού δεν θα είχαν πια κανένα νόημα.
Στην πράξη όμως οι πόλεμοι τροφοδοτούν το σύστημα επομένως αυτό δεν θα παγκοσμιοποιηθεί ποτέ. Όσο κυριαρχούσαν οι ΗΠΑ, διαχέονταν το αφήγημα της δήθεν παγκοσμιοποίησης, ουσιαστικά επρόκειτο για την κυριαρχία του δολαρίου ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, μια παγκοσμιοποίηση του κεφαλαίου με έδρα τις ΗΠΑ.
Τώρα που αμφισβητείται το αφήγημα και το δολάριο μπαίνει στο περιθώριο, τα σενάρια για τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο φουντώνουν. Όλος ο πλανήτης, εν αναμονή των εξελίξεων στην Ταϊβάν.
Nick890
Επιφανές μέλος

08-04-23

22:49
Εχουμε λιγο χρονακια μπορστα μας πιστευω ....τωρα ακομα γινεται ο οικονομικος πολεμος που απ οτι βλεπω το δολαριο χανει την μπαλα .Αλλα ισως κανει και ανατροπη ...ποτε δεν ξερειςΘα μου άρεσε η παγκοσμιοποίηση αν γινόταν όλα τα όπλα να μαζευτούν σε ένα μόνο κράτος ή αρχή. Τότε θα σταματούσαν οι πόλεμοι αφού δεν θα είχαν πια κανένα νόημα.
Στην πράξη όμως οι πόλεμοι τροφοδοτούν το σύστημα επομένως αυτό δεν θα παγκοσμιοποιηθεί ποτέ. Όσο κυριαρχούσαν οι ΗΠΑ, διαχέονταν το αφήγημα της δήθεν παγκοσμιοποίησης, ουσιαστικά επρόκειτο για την κυριαρχία του δολαρίου ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, μια παγκοσμιοποίηση του κεφαλαίου με έδρα τις ΗΠΑ.
Τώρα που αμφισβητείται το αφήγημα και το δολάριο μπαίνει στο περιθώριο, τα σενάρια για τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο φουντώνουν. Όλος ο πλανήτης, εν αναμονή των εξελίξεων στην Ταϊβάν.
Το σιγουρο ειναι ενα , οταν το δολαριο χασει την θεση ,τοτε ειναι που θα γινει ο πολεμος για μια τελευταια ευκαιρια για να επικρατησει το δολαριο
Κάμπια
Διάσημο μέλος
Η Κάμπια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 2.306 μηνύματα.

12-04-23

20:53
Δεν θεωρώ ότι θα συμβεί ποτέ αυτή η πλήρης παγκοσμιοποίηση που ακούμε κάθε τρεις και πέντε από τους μεγάλους.
Πράγματι έχουμε δεχτεί πάρα πολλές επιρροές από τους ξένους αλλά η εθνική ταυτότητα των Ελλήνων (και όλων των λαών) δεν θα χαθεί ποτέ. Επίσης μου ακούγεται παρά πολύ παράδοξο να γίνουμε ξαφνικά όλοι μια μάζα καθώς κανένας λαός δεν το θέλει.
Πράγματι έχουμε δεχτεί πάρα πολλές επιρροές από τους ξένους αλλά η εθνική ταυτότητα των Ελλήνων (και όλων των λαών) δεν θα χαθεί ποτέ. Επίσης μου ακούγεται παρά πολύ παράδοξο να γίνουμε ξαφνικά όλοι μια μάζα καθώς κανένας λαός δεν το θέλει.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.