• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Περί υποχρεωτικού εμβολιασμού ο λόγος

Θεωρείτε σωστό τον υποχρεωτικό εμβολιασμό; Θα κάνατε στα παιδιά σας όλα τα εμβόλια;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 38)
  • Τον θεωρώ σωστό και θα έκανα όλα τα εμβόλια στα παιδιά μου.

    Ψήφοι: 22 57.9%
  • Τον θεωρώ σωστό, αλλά δεν θα έκανα όλα τα εμβόλια στα παιδιά μου.

    Ψήφοι: 3 7.9%
  • Τον θεωρώ λάθος, αλλά θα έκανα όλα τα εμβόλια στα παιδιά μου.

    Ψήφοι: 7 18.4%
  • Τον θεωρώ λάθος και δεν θα έκανα όλα τα εμβόλια στα παιδιά μου.

    Ψήφοι: 6 15.8%

fmarulezkd

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,775 μηνύματα.
Ακριβώς επειδή ο γενικός πληθυσμός δεν έχει το απαιτούμενο υπόβαθρο πρέπει να βγούν όλοι οι επιστήμονες και να παραθέσουν τις απόψεις. Είσαι υπέρ του καθολικού εμβολιασμού, όπως είπες κι εσύ, για αυτούς και αυτούς τους λόγους. Άσε όμως και την άλλη μεριά να πει τις απόψεις τις. Δεν θα κόβεις μισθούς από γιατρούς που μέχρι πρότινος τους χειροκροτούσες ούτε θα στέλνεις στις φυλακές αυτούς που έχουν άλλη άποψη με την δικαιολογία ότι διαδίδουν ψευδής ειδήσεις. Στο κάτω κάτω, γιατί αυτοί να κάνουν προπαγάνδα και όχι οι συστημικοί που με νύχια και με δόντια υποστηρίζουν το εμβόλιο
Ως τον καθολικό εμβολιασμό, αναφέρομαι στο αν τα εμβόλια κάνουν δουλειά και όχι αν και πως πρέπει να υποχρεωσουμε τον πληθυσμό να τα κάνει.

Οι επιστήμονες δεν επικοινωνούν με λόγια, αλλα με δεδομένα. Για να βγουν και να κάνουν αντιπαράθεση θα πρέπει να φερουν μαζί τους γραφήματα και να μιλήσουν με επιστημονική ορολογία (περα του ότι κανένας επιστήμονας δε μπορεί να εχει δεδομενα για τα πάντα, οπότε αναγκαστικά χρειάζεσαι διακλαδοκες ομάδες), οπότε κανείς δε θα καταλάβει τίποτα. Εδώ βέβαια ως προς την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού παίζει να μην υπάρχει καν επιστημονικός αντίλογος, παρά μόνο ψέκες και wanna be celebrities.

Στη τελική έχουμε δυο κατηγορίες ανθρώπων που δεν εμβολιάζονται. Αυτούς που εχουν μια εύλογη ανησυχία ως προς την ασφάλεια του εμβολίου (και μια πιο εγωκεντρικη στάση ζωης) και τους ψεκασμένους. Τους πρώτους αντε πες τους πείθεις, για τους 2ους δεν υπάρχει σωτηρια.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,827 μηνύματα.
Εδώ βέβαια ως προς την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού παίζει να μην υπάρχει καν επιστημονικός αντίλογος, παρά μόνο ψέκες και wanna be celebrities.
Οι ψέκες νομίζουν πως υπάρχουν επιστήμονες που συμφωνούν μαζί τους και δεν τους δίνεται ο λόγος. :P
 

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
Στη τελική έχουμε δυο κατηγορίες ανθρώπων που δεν εμβολιάζονται. Αυτούς που εχουν μια εύλογη ανησυχία ως προς την ασφάλεια του εμβολίου (και μια πιο εγωκεντρικη στάση ζωης) και τους ψεκασμένους. Τους πρώτους αντε πες τους πείθεις, για τους 2ους δεν υπάρχει σωτηρια.
Καλά μην ορκίζεσαι έχω συγγενείς 60+ που φοβούνται περισσότερο το εμβόλιο από το να κολλήσουν κοβιντ.
 

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,503 μηνύματα.
Λες και η υποχρεωτικοτητα του εμβολιου θα λυσει την πανδημια κανετε γιατροι και μη .....εδω εχουμε εμβολιασμενους στις ΜΕΘ που αγγιζουν τους 130+ ...οταν τετοιος αριθμους βλεπαμε τον χρονο απο γριπη .


Τον χρονο!!! οχι καθημερινα !?!?!

Για υποxρεωτικα μετρα ουτε λογος .... :wheel:


Μια χαρα θα λύσει η υποχρεωτικότητα το θέμα.


Το ζήτημα ειναι ν ανευρεθεί το κατάλληλο διάστημα επαναεμβολιασμου.


Αν αυτο συμβεί και εμβολιαστούν και οι αρνητές μ, τοτε μια χαρα θα λυθεί το θέμα(βλ Ισραήλ).
 

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Το θέμα είναι αρκετά λεπτό. Πρέπει να υπάρχει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για μια σειρά ασθενειών ωστόσο όσον αφορά τον covid, υπάρχει μια ομάδα πολιτών οι οποίοι είναι επιφυλακτικοί για δικούς τους λόγους. Το ιδανικό θα ήταν να γίνει ένα debate μεταξύ των ειδικών (όχι μόνο εκείνων που βγαίνουν συνεχώς στα κανάλια), να παραθέσουν τα υπέρ και τα κατά του εμβολιασμού και άσε τον κόσμο να επιλέξει. Το πιο σωστό είναι να χρησιμοποιείς πειθώ και όχι εκβιασμούς γιατί πάντα υπάρχει η υποψία ότι κάποιον λάκκο έχει η φάβα.

η έννοια του debate προϋποθέτει ήδη την παραδοχή πως μπορεί ο γιατρός να βγει να μιλήσει με επιστημονικά δεδομένα κι ο κόσμος όχι απλά να καταλάβει αλλά να σχηματίσει συμπέρασμα. Αυτή είναι η βάση του λαϊκισμού. Το θέμα είναι να εξαλείψουμε την ημιμάθεια όχι να δώσουμε πάτημα στον κάθε αμόρφωτο να λέει πως έκανε τη δική του έρευνα επειδή είδε δυο βίντεο στο youtube.

Σε έναν ιδανικό κόσμο η πολιτεία συνεργάζεται με τις δομές υγείας και ο καθένας συμβουλεύεται ατομικά το γιατρό του. Στη χώρα όμως που έχεις γιατρούς ψεκασμένους/θρησκόληπτους/με πλαστά πτυχία και που έχεις άλλα τόσα προβλήματα λόγω logistics το να μιλήσεις για μαζικό εμβολιασμό απευθείας είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις.
 

Nihilist

Τιμώμενο Μέλος

Ο Nihilist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,355 μηνύματα.
Γενικά είναι πολύ επικίνδυνη αυτή η οιονεί ποινικοποίηση της αφηρημένης διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας(αυξημένη πιθανότητα επιβάρυνσης των μεθ κλπ) και φυσικά εύκολα επεκτάσιμη σε καπνιστές, διαβητικούς κλπ. Το 100αρικο πιο πολύ θα πεισμώσει τους πλούσιους και θα εξαθλιώσει τους φτωχούς. Ενδιαφέρον και το ζήτημα ενδεχόμενης ευθύνης του κράτους σε περίπτωση παρενεργειών από τα εμβόλιο.

Όσο για τη συνταγματικότητα, τον τελευταίο λόγο τον έχει το ΣτΕ, το οποίο δυστυχώς είναι πουλημένο. Ακόμα και το ζήτημα της διακίνησης κοκαΐνης από α ν τ ι π ρ ο ε δ ρ ο του ΣτΕ πέρασε στα ψιλά από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, την ώρα που σε μια σοβαρή χώρα θα ήταν πρώτο θέμα(ναι ξέρω τεκμήριο αθωότητας κλπ, αλλά είδαμε πόσο το σεβάστηκαν αυτό το τεκμήριο σε άλλες υποθέσεις πολύ μικρότερου δημοσίου ενδιαφέροντος). Είναι φανερό πως υπάρχει μια σχέση αλληλοπροστασίας.

Δεν είμαι απαραίτητα κατά της υποχρεωτικότητας. Μάλλον εν τέλει είναι η μόνη λύση. Αλλά είναι φανερό πως η κυβερνητική εξουσία(η οποία αυτοαποκαλείται με τεράστια γλωσσική κατάχρηση «εκτελεστική») ελέγχει πολιτειακά εξ ορισμού τη νομοθετική εξουσία, διορίζει και προστατεύει τους ανώτατους δικαστές(κατά τα άλλα μιλάμε για διάκριση των εξουσιών...) κατευθύνει τα ΜΜΕ και μόλις ποινικοποίησε την αφηρημένη διακινδύνευση της δημόσιας υγείας. Συνεπώς, όποιος δεν κοντοστέκεται λίγο να τα φιλτράρει όλα αυτά, αλλά σαν μαριονέτα καλά εκπαιδευμένη στην υπακοή χαιρέκακα ικανοποιείται από την τιμωρία των «ηλίθιων» ανεμβολίαστων, ε σου προκαλεί μια αναγούλα.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,827 μηνύματα.
Δεν ακούμε συχνά πολύ πλούσιους που να μην έχουν εμβολιαστεί (εκτός Τράγκα). Συνήθως είναι οι πρώτοι που εμβολιαζονται.
 
Τελευταία επεξεργασία:

touvlo

Πολύ δραστήριο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 903 μηνύματα.
Ωραίο θεματακι και πάντα επίκαιρο. Είδα, ξεκίνησε με παιδιά και έφτασε σε κοβιντ.
Λοιπόν ο παγκοσμιος οργανισμός υγείας, έχει δώσει δώσει οδηγίες για κάθε χώρα, ποια εμβολια συστήνονται. Επειδή οι αντιεμβολιαστές έγιναν πάρα πολλοί και εμφανιστηκαν αρρωστιες που είχαν σταματήσει με εμβολιασμούς, άρχισαν να επιβάλλουν κάποια εμβολια με το ζόρι.
Γνώμη μου: Καλό είναι, τα βασικά εμβόλια να είναι υποχρεωτικά.
Βέβαια, άντε να υποχρεώσεις γονείς <<βαρεμενους>>.
Αν και δεν είμαι γιατρός, κάποια δεν ξέρω αν είναι αναγκαία. Πχ της ανεμοβλογιάς! Χαράς στην αρρώστια! Ποιο παιδί δεν την πέρασε! Η πιο συνηθισμένη παιδική νόσος! Μια φίλη μου είπε, πως την υποχρέωσαν να το κάνει στο παιδί. Εγώ αυτό το βρίσκω υπερβολή. Το λέει ο ΠΟΥ;
Στη Γερμανία που ζω, έχουν πλέον υποχρεωτικό της ιλαράς. Δεν το βρίσκω άδικο, αν και οι δυο γιοι μου είχαν παρενέργειες μ αυτό το εμβόλιο, όταν το είχαν κάνει. Αλλά ελπίζουμε, να αποφύγαμε χειρότερες παρενεργειες απ τη νόσο. Βεβαια, όπως είπαμε, οι βαρεμενοι γονείς δεν υπάρχει περίπτωση να το δεχτούν.
'Εχω μια φίλη, που δεν εμβολίαζε το παιδί της, αλλά όταν άκουγε για άλλα ανεμβολίαστα ανησυχούσε και της έλεγα : αφού και συ το ίδιο κάνεις και έλεγε πως αν μείνουν όλα ανεμβολίαστα, θα αρρωστήσουν. χε χε Τα δικά μας σύκα, των αλλωνών καρύδια:yes:
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top