Ωραίο θεματακι και πάντα επίκαιρο. Είδα, ξεκίνησε με παιδιά και έφτασε σε κοβιντ.
Λοιπόν ο παγκοσμιος οργανισμός υγείας, έχει δώσει δώσει οδηγίες για κάθε χώρα, ποια εμβολια συστήνονται. Επειδή οι αντιεμβολιαστές έγιναν πάρα πολλοί και εμφανιστηκαν αρρωστιες που είχαν σταματήσει με εμβολιασμούς, άρχισαν να επιβάλλουν κάποια εμβολια με το ζόρι.
Γνώμη μου: Καλό είναι, τα βασικά εμβόλια να είναι υποχρεωτικά.
Βέβαια, άντε να υποχρεώσεις γονείς <<βαρεμενους>>.
Αν και δεν είμαι γιατρός, κάποια δεν ξέρω αν είναι αναγκαία. Πχ της ανεμοβλογιάς! Χαράς στην αρρώστια! Ποιο παιδί δεν την πέρασε! Η πιο συνηθισμένη παιδική νόσος! Μια φίλη μου είπε, πως την υποχρέωσαν να το κάνει στο παιδί. Εγώ αυτό το βρίσκω υπερβολή. Το λέει ο ΠΟΥ;
Στη Γερμανία που ζω, έχουν πλέον υποχρεωτικό της ιλαράς. Δεν το βρίσκω άδικο, αν και οι δυο γιοι μου είχαν παρενέργειες μ αυτό το εμβόλιο, όταν το είχαν κάνει. Αλλά ελπίζουμε, να αποφύγαμε χειρότερες παρενεργειες απ τη νόσο. Βεβαια, όπως είπαμε, οι βαρεμενοι γονείς δεν υπάρχει περίπτωση να το δεχτούν.
'Εχω μια φίλη, που δεν εμβολίαζε το παιδί της, αλλά όταν άκουγε για άλλα ανεμβολίαστα ανησυχούσε και της έλεγα : αφού και συ το ίδιο κάνεις και έλεγε πως αν μείνουν όλα ανεμβολίαστα, θα αρρωστήσουν. χε χε Τα δικά μας σύκα, των αλλωνών καρύδια