Tsipouro
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Επιμηθέας
Δραστήριο μέλος

https://windowshelp.microsoft.com/Windows/el-GR/help/4edd5f80-def2-4d32-965c-116d49fb98721032.mspxΕπειδή από περιφερειακά, έχω μόνο ποντική και πληκτρολόγιο το θεωρώ απίθανο. Πως ελέγχο ότι δεν φταίει η Ram;
Αλλά γιά να καταλάβω κι'γώ γιατί το θεωρείς απίθανο;

Tsipouro
Διάσημο μέλος

Περιφερειακά θεωρούνται και οι ελεγκτές των συσκευών αποθήκευσης και E/E, αν δεν αντιμετώπισες ποτέ στο παρελθόν κάποιο πρόβλημα με αυτά, τότε δε νομίζω να προέρχεται το παρόν πρόβλημα από εκεί.Επειδή από περιφερειακά, έχω μόνο ποντική και πληκτρολόγιο το θεωρώ απίθανο. Πως ελέγχο ότι δεν φταίει η Ram;

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Έκανα το παραπάνω και σχετικό τεστ. Κατά την διάρκεια του τέστ μου λέει ότι βρέθηκαν προβλήματα hardware αλλά όταν τελειώνει το test και ξεκινάνε μηνύματα μου βγάζει μήνυμα ότι δεν βρέθηκαν προβλήματα. Ποίο από τα δύο μήνυματα είναι σωστά;
fandago
Διακεκριμένο μέλος

Άρα αν έκανες κάποιον τέτοιο έλεγχο, θεωρώ δύσκολο να φταίνε τα bad sectors εκτός αν ήταν τόσα πολλά, τα οποία δεν μπόρεσαν να "διορθωθούν".
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Με το ενσωματωμένο των Vista, λογικά είναι το ίδιο με το XP. Δεν νομίζω ωστόσο να κάνει τίποτα περισσότερο από το να βρίσκει τα bad sectors.Όσον αφορά τα bad sectors πως τα εντόπισες;
Ο δίσκος btw είναι ο 74GB της Raptor από WD
fandago
Διακεκριμένο μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Α αυτό το "Repair" εννοείς; Το δοκίμασα 2-3 φορές. Σήμερα είδα ότι τα bad sector ανέβηκαν στα 8KB. Μάλλον πρέπει να αποδεχτώ ότι ο δίσκος θέλει άλλαγμα.
fandago
Διακεκριμένο μέλος

Scandal
Διαχειριστής

Να ανησυχώ; Στους πόσους προτείνεται αντικατάσταση;
Δεν έχω κάνει full scan (ποιος ξέρει τι θα βρω αν κάνω...) απλά το HDSentinel το έδειξε.
Κρατάω backup φυσικά. Ελπίζω να μην μου κάνει corrupt κανένα αρχείο!
Valder
Τιμώμενο Μέλος

Εγω θα προετοιμαζα -σιγα σιγά- πέρα απο τα απαραιτητα μπακαπ και εναν αναπληρωματικο δισκο σε μια άκρη. Αλλά ειναι η δική μου μπαταριά αυτή.
Samael
Τιμώμενο Μέλος

Δεν υπήρχαν απο πριν σωστά ;Παιδιά ο δίσκος των data μου (HDD 4TB / όχι ο C/Windows SSD) εμφάνισε, σύμφωνα με το HDSentinel 3 bad sectors.
Να ανησυχώ; Στους πόσους προτείνεται αντικατάσταση;
Δεν έχω κάνει full scan (ποιος ξέρει τι θα βρω αν κάνω...) απλά το HDSentinel το έδειξε.
Κρατάω backup φυσικά. Ελπίζω να μην μου κάνει corrupt κανένα αρχείο!
Scandal
Διαχειριστής

Θα κάνω κι ένα full scan μέχρι αύριο.
Scandal
Διαχειριστής

Για να δούμε...
palio_melos
Διάσημο μέλος

(Ευτυχώς το back up συνέβαινε συχνά κι απ' ότι φαίνεται η χασούρα θα είναι ελάχιστη/ασήμαντη.)
Κατά τ' άλλα, σας τρωω.
Scandal
Διαχειριστής

Καλέ τι χάλι είναι αυτόΕυχαριστώ αυτό το θρεντ που μου θύμισε ότι πρέπει να αλλάξω σκληρό.
(Ευτυχώς το back up συνέβαινε συχνά κι απ' ότι φαίνεται η χασούρα θα είναι ελάχιστη/ασήμαντη.)
Κατά τ' άλλα, σας τρωω.

Εγώ καλά πάω

palio_melos
Διάσημο μέλος

Οι φωτογραφίες φαίνεται να είναι καλά οπότε αν είναι να χάσω τσικουλάτα και κατεβασμένη κριντζομουσική ή σειρές/ταινίες ξέρωγω, κλαιν.
Έναν evo τον παρήγγειλα όμως, καιρός ήτανε.
Scandal
Διαχειριστής

Χθες έκανα ένα backup στον εξωτερικό με Free File Sync και είπα να ανοίξω και HDSentinel.
Πάντως κι εγώ αν αγοράσω σκληρό και περάσω τα δεδομένα μου, μετά τελείωσε. Και εντός εγγύησης να είναι, αν χαλάσει δεν τον επιστρέφω, γιατί υπάρχει δυνατότητα επαναφοράς φορμαρισμένου δίσκου.
Βέβαια υπάρχουν και προγράμματα MS-DOS - καταστροφείς δεδομένων που γράφουν και σβήνουν σε όλη την επιφάνεια του δίσκου (και μπορούν να τρέχουν επ' αορίστων), αλλά δε θα ήθελα να ασχοληθώ.
Samael
Τιμώμενο Μέλος

Λοιπόν, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.Μέχρι πριν 1 6μηνο μιν δεν υπήρχαν.
Θα κάνω κι ένα full scan μέχρι αύριο.
Πρέπει μόνο να έχεις τον νου σου για ένα διάστημα έτσι ώστε να βεβαιωθείς οτι είναι είναι "φυσιολογική" φθορά που προκαλείται με τον καιρό. Εαν δεις να αυξάνονται ραγδαία σε σύντομο χρονικό διάστημα τότε να ανησυχείς.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 20 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.