• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Περιτομή

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 33.582 μηνύματα.
υπήρξαν γονείς που τη ρωτούσαν για περιτομή στο γιό τους ώστε όταν μεγαλώσει να είναι καλύτερος εραστής.
The Bachelor GIF by Alpha TV

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.969 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους.

Με αφορμή μια πρόσφατη προσωπική συνομιλία με φίλους, προέκυψε το θέμα της περιτομής για αισθητικούς ή/και προληπτικούς λόγους όπως γίνεται στις ΗΠΑ (πρακτική που όπως γνωρίζω δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη στην Ελλάδα).

Ποια η γνώμη σας για την περιτομή που ΔΕΝ γίνεται για ιατρικούς/θρησκευτικούς λόγους;

Πως αισθάνονται όσοι έχουν κάνει; Θα την ξανάκαναν; Έχουν μετανιώσει;

Υπάρχει κάποια προτίμηση στις γυναίκες του e-steki στο θέμα σχετικά με τους ερωτικούς τους συντρόφους; Επίσης θα επέλεγαν (ή έχουν επιλέξει) ως μητέρες να κάνουν περιτομή στον γιό τους για προληπτικούς ή/και αισθητικούς λόγους; Ήταν αιτία σύγκρουσης στο ζευγάρι;

Θερμή παράκληση για σοβαρές απαντήσεις.

Σας ευχαριστώ.
Γενικά είμαι αντίθετη σε κάθε επέμβαση, αν δεν υπάρχει ιατρικη αναγκαιότητα.
Σα γυναίκα, νομίζω, θα μου ήταν αδιάφορο, αν ο σύντροφός μου ήταν περιτμημένος. Αν όμως μάθαινα, πως το έκανε για λόγους αισθητικής, θα το θεωρούσα κουταμάρα και θα έπεφτε στα μάτια μου, δεδομένου πως θα είχε χαμηλό IQ. Συγνώμη, αλλά όλους και όλες που κάνουν αισθητικές επεμβάσεις, τους θεωρώ .... όχι έξυπνους.
Σα μάνα, αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα, ως μάνα δύο αγοριών: Προσπαθήσαμε να αποφύγουμε οτιδήποτε μή αναστρέψιμο. Μάλιστα ένας τουρκος παιδοχειρούργος, είχε ως επιχείρημα την ομορφιά, ε, το θεωρήσαμε βλακεία. Από το πουλάκι φαίνεται η ομορφιά ενός άντρα; Το ψάξαμε πάρα πολύ. Ευτυχώς ήμασταν σύμφωνοι με τον πατέρα, γιατί εγώ δε θα υποχωρούσα, δηλ ακόμη και θα χώριζα, προκειμένου να μη μου <<σφάξει>> το παιδί. Βέβαια το ψάχναμε παρέα και οι γερμανίδες παιδίατροι, μας καθοδηγούσαν προς την λιγότερο επώδυνη λύση.

Κοίτα, το αντίθετο γίνεται, δηλ αν κάποτε το παληκάρι θελήσει να το <<κόψει>>, μπορεί να το κάνει. Να το ξανακολλήσει δε γίνεται. Επομένως, άστο. Κάντε μια απλή ξεφύμωση σε ειδικό παιδοουρολόγο και ούτε αίμα, ούτε νάρκωση.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.584 μηνύματα.
Θα την έκανα ξανά και ξανά και ξανά σε όσες μελλοντικές ζωές γεννηθώ αγόρι ξανά. Ευχαριστώ το Θεό που παιδί είχα αυτό το θέμα και χρειάστηκε να κάνω.

Άχρηστο σημείο του σώματος που μόνο προβλήματα προκαλεί. Καθαριότητα, καλόβολο. Τα πάντα κερδίζεις με την περιτομή. Βέβαια πρέπει να την κάνεις παιδί διότι μετά την εφηβεία που οι στήσεις γίνονται καθημερινότητα θα είναι λίγο ζορικες οι πρώτες μέρες μετά την επέμβαση.
Ναι, Γιάννη, μίλησέ μας για τον λούτσο σου.
(Ρε έχετε χαζέψει όλοι τελευταία)

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5.408 μηνύματα.
Πωπω είστε μεγάλοι άνθρωποι ειλικρινά και βρίσκετε τζιζ θέματα που έχουν να κάνουν με το «πιπι» και το «λιλι»

έλεος

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.584 μηνύματα.

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5.408 μηνύματα.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.080 μηνύματα.
Ναι, Γιάννη, μίλησέ μας για τον λούτσο σου.
(Ρε έχετε χαζέψει όλοι τελευταία)
Δεν μιλάω για το 🍆 μου :lol: . Μιλάω για μια επέμβαση που οι περισσότεροι άντρες είτε κάνουν άμεσα (περιτομή) είτε έμμεσα (να κοπεί στη πράξη το πετσάκι). Θέμα υγείας και υγιεινής είναι.

ilias90

Περιβόητο μέλος

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.080 μηνύματα.
Χαβαλέ στον Γιάννη έκανα.
Ό,τι να' ναι όμως.
Μλκ Ηλία έχεις καταλάβει πως οριακά πλέον εδώ μέσα ούτε εγώ δεν καταλαβαίνω πότε λες κάτι στη πλάκα και πότε σοβαρά; :P. Το πίστεψα πως με τα έψαλες πάλι :hmm:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.643 μηνύματα.
Δεν μιλάω για το 🍆 μου :lol: . Μιλάω για μια επέμβαση που οι περισσότεροι άντρες είτε κάνουν άμεσα (περιτομή) είτε έμμεσα (να κοπεί στη πράξη το πετσάκι). Θέμα υγείας και υγιεινής είναι.

Δηλαδή όσοι δεν, δεν πληρούν συνθήκες υγείας και υγιεινής; :wacko: :D

ilias90

Περιβόητο μέλος

Μλκ Ηλία έχεις καταλάβει πως οριακά πλέον εδώ μέσα ούτε εγώ δεν καταλαβαίνω πότε λες κάτι στη πλάκα και πότε σοβαρά; :P. Το πίστεψα πως με τα έψαλες πάλι :hmm:
Εσένα όντως πλάκα σε έκανα. Το άλλο που έγραψα όμως ψιλοϊσχύει, πλέον τα οιστρογόνα και η τεστοστερόνη έχουν πάρει φωτιά στο στέκι. Κι οκ, να μιλάμε και γι'αυτά, αλλά όχι σχεδόν αποκλειστικά γι'αυτά.
(δεν μιλάω για το συγκεκριμένο θέμα, για άλλα λέω).

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μουσικός και μας γράφει από Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 15.309 μηνύματα.
Ποια η γνώμη σας για την περιτομή που ΔΕΝ γίνεται για ιατρικούς/θρησκευτικούς λόγους;

Πως αισθάνονται όσοι έχουν κάνει; Θα την ξανάκαναν; Έχουν μετανιώσει;
Καλημέρα.
Εγώ πιστεύω πως ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ο,τι θέλει με το σώμα του, αρκεί να είναι σίγουρος ότι το θέλει.
Βέβαια, οι αισθητικοί λόγοι που ανέφερες, είναι αρκετά υποκειμενικοί. Για παράδειγμα, ο σύντροφός μου έχει κάνει περιτομή και το βρίσκω ωραίο αισθητικά. Σε άλλες μου σχέσεις όμως, πάλι έβρισκα κάτι ωραίο στα μη περιτμημενα πέη. Το καθένα (περιτμημενο ή μη) έχει την χάρη του. :P

Το σημαντικότερο είναι η υγεία και η υγιεινή θα πω εγώ, που κερδίζεις από την περιτομή. Εγώ έκανα σε μεγαλύτερη ηλικία και είδα την διαφορά (με την καλή έννοια). Και από την εμπειρία μου μπορώ να πω ότι μακάρι να μας έκαναν από παιδιά για να μη ταλαιπωρουμαστε στην εφηβική/ενήλικη ζωή.

Spentys

Νεοφερμένο μέλος

Ο Spentys αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 44 ετών. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Εγώ έκανα σε μεγαλύτερη ηλικία και είδα την διαφορά (με την καλή έννοια).
Αν επιτρέπετε, ο λόγος που κάνατε την επέμβαση ήταν ιατρικός (εξού και πλέον έχετε βελτιωμένη εμπειρία) ή για καθαρά αισθητικό αποτέλεσμα επειδή ήταν κάτι που θεωρούσατε καλύτερο οπτικά;
Και από την εμπειρία μου μπορώ να πω ότι μακάρι να μας έκαναν από παιδιά για να μη ταλαιπωρουμαστε στην εφηβική/ενήλικη ζωή.
Αυτός είναι ένας βασικός λόγος που συνέβαινε κατά κόρον στις ΗΠΑ σε μεγάλο βαθμό (πρόληψη), ειδικά τις παλαιότερες δεκαετίες. Υπήρχε -και σε έναν βαθμό υπάρχει ακόμα- η άποψη πως από το να εμφανίσει το παιδί προβλήματα στην μετέπειτα ζωή του (π.χ. φίμωση) είναι καλύτερα η ακροποσθία να αφαιρείται όσο είναι ακόμη πολύ μικρό ώστε η επούλωση να είναι πιο άμεση με όσο το δυνατόν λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες και λιγότερο χρονοβόρα.
Στο πέρασμα των χρόνων, έγινε συνήθεια (στις ΗΠΑ) με αποτέλεσμα οι γονείς να το θεωρούν αυτονόητο χωρίς να ξέρουν πολλές φορές τον αρχικό λόγο που το έκαναν, απλά και μόνο γιατί ήταν, κατά κάποιον τρόπο, κομμάτι της κουλτούρας. Στην πορεία εμφανίστηκαν βέβαια και μελέτες που μιλούσαν για κάποια πλεονεκτήματα, κυρίως στο κομμάτι της υγιεινής, όμως και άλλα που έκαναν λόγο για απώλεια των νευρικών απολήξεων που συμβάλλουν στην ευαισθησία κατά την σεξουαλική επαφή.
Τις τελευταίες δεκαετίες το θέμα θεωρείται κάπως ταμπού από πλευράς του δικαιώματος των βρεφών στην αυτοδιάθεση του σώματός τους.
Σίγουρα υπάρχουν πλεονεκτήματα στο να γίνεται σε μικρή ηλικία ωστόσο δεν υπάρχει συναίνεση από πλευράς των παιδιών. Αυτή είναι μια κύρια αιτία που τα ποσοστά περιτομής βρίσκονται σε διαρκή μείωση στις ΗΠΑ.
Ευχαριστώ για την απάντησή σας.

Τελευταία επεξεργασία:

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.969 μηνύματα.
Αν επιτρέπετε, ο λόγος που κάνατε την επέμβαση ήταν ιατρικός (εξού και πλέον έχετε βελτιωμένη εμπειρία) ή για καθαρά αισθητικό αποτέλεσμα επειδή ήταν κάτι που θεωρούσατε καλύτερο οπτικά;

Αυτός είναι ένας βασικός λόγος που συνέβαινε κατά κόρον στις ΗΠΑ σε μεγάλο βαθμό (πρόληψη), ειδικά τις παλαιότερες δεκαετίες. Υπήρχε -και σε έναν βαθμό υπάρχει ακόμα- η άποψη πως από το να εμφανίσει το παιδί προβλήματα στην μετέπειτα ζωή του (π.χ. φίμωση) είναι καλύτερα η ακροποσθία να αφαιρείται όσο είναι ακόμη πολύ μικρό ώστε η επούλωση να είναι πιο άμεση με όσο το δυνατόν λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες και λιγότερο χρονοβόρα.
Στο πέρασμα των χρόνων, έγινε συνήθεια (στις ΗΠΑ) με αποτέλεσμα οι γονείς να το θεωρούν αυτονόητο χωρίς να ξέρουν πολλές φορές τον αρχικό λόγο που το έκαναν, απλά και μόνο γιατί ήταν, κατά κάποιον τρόπο, κομμάτι της κουλτούρας. Στην πορεία εμφανίστηκαν βέβαια και μελέτες που μιλούσαν για κάποια πλεονεκτήματα, κυρίως στο κομμάτι της υγιεινής, όμως και άλλα που έκαναν λόγο για απώλεια των νευρικών απολήξεων που συμβάλλουν στην ευαισθησία κατά την σεξουαλική επαφή.
Τις τελευταίες δεκαετίες το θέμα θεωρείται κάπως ταμπού από πλευράς του δικαιώματος των βρεφών στην αυτοδιάθεση του σώματός τους.
Σίγουρα υπάρχουν πλεονεκτήματα στο να γίνεται σε μικρή ηλικία ωστόσο δεν υπάρχει συναίνεση από πλευράς των παιδιών. Αυτή είναι μια κύρια αιτία που τα ποσοστά περιτομής βρίσκονται σε διαρκή μείωση στις ΗΠΑ.
Ευχαριστώ για την απάντησή σας.
Κακώς γινόταν χωρίς λόγο, μόνο από συνήθεια στα βρέφη. Είναι κάπως σαν την κλειτοριδεκτομή στα κορίτσια, αλλά λίγοι ενδιαφέρονται για τα δικαιώματα των αγοριών. Ναι μεν, δεν πονάνε με επέμβαση ως ενήλικες, αλλά βασανίζονται ως μωρά. Και δηλ δεν είναι ενάντια στα δικαιώματα των παιδιών, το να τα πιάνουμε μικρά και αδύναμα, να τα κοιμίζουμε και να τα <κόβουμε>;
Αλλά ξέρεις γιατί δεν το απαγορεύουν; Γιατί κανείς δεν τολμά να τα βάλει με τους ραβίνους! Οι μουσουλμάνοι λίγο τους ενδιαφέρουν. Οι εβραίοι, που μάλιστα το κάνουν σε πολύ μικρή ηλικία, νομίζω τριών εβδομάδων, τους ..... τσούζει!:'(
Και έτσι έρχονται και οι <<μοντέρνες μανάδες>> και λένε <γιατί όχι και τα δικά μας;>
Και ακόμα και στις ΗΠΑ, το είχαν κάνει μόδα να <σφάζουν> τα μωράκια τους! Ελπίζω να αρχίσουν να σκέφτονται και τα παιδιά.

Το περί υγιεινής, ίσχυε καποτε, όταν έκαναν μπάνιο μια φορά το μήνα. Τώρα πλένονται καθημερινά.

Spentys

Νεοφερμένο μέλος

Ο Spentys αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 44 ετών. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Κακώς γινόταν χωρίς λόγο, μόνο από συνήθεια στα βρέφη. Είναι κάπως σαν την κλειτοριδεκτομή στα κορίτσια, αλλά λίγοι ενδιαφέρονται για τα δικαιώματα των αγοριών. Ναι μεν, δεν πονάνε με επέμβαση ως ενήλικες, αλλά βασανίζονται ως μωρά. Και δηλ δεν είναι ενάντια στα δικαιώματα των παιδιών, το να τα πιάνουμε μικρά και αδύναμα, να τα κοιμίζουμε και να τα <κόβουμε>;
Αλλά ξέρεις γιατί δεν το απαγορεύουν; Γιατί κανείς δεν τολμά να τα βάλει με τους ραβίνους! Οι μουσουλμάνοι λίγο τους ενδιαφέρουν. Οι εβραίοι, που μάλιστα το κάνουν σε πολύ μικρή ηλικία, νομίζω τριών εβδομάδων, τους ..... τσούζει!:'(
Και έτσι έρχονται και οι <<μοντέρνες μανάδες>> και λένε <γιατί όχι και τα δικά μας;>
Και ακόμα και στις ΗΠΑ, το είχαν κάνει μόδα να <σφάζουν> τα μωράκια τους! Ελπίζω να αρχίσουν να σκέφτονται και τα παιδιά.

Το περί υγιεινής, ίσχυε καποτε, όταν έκαναν μπάνιο μια φορά το μήνα. Τώρα πλένονται καθημερινά.
Δε νομίζω πως μπορεί να συγκριθεί επί ίσοις όροις με την κλειτοριδεκτομή, αν και κατανοώ πως ο πυρήνας και των δύο επιχειρημάτων είναι αρκετά όμοιος, επομένως σέβομαι αυτήν την αντιμετώπιση.
Δεν συνέβαινε από συνήθεια, απλά σε βάθος χρόνων κατέληξε να αποκτήσει έντονα πολιτισμικά στοιχεία της αμερικανικής ταυτότητας. Η τεκμηρίωση ήταν πάντα ότι με αυτόν τον τρόπο μηδενίζονται πιθανά μελλοντικά προβλήματα και για το νεαρό αγόρι αλλά και για τους γονείς του ώστε να μην ανησυχούν για τυχόν βαλανοποσθίτιδες, φιμώσεις, συμφύσεις κ.λπ στην βρεφική, νηπιακή, παιδική ηλικία.
Μέσω αυτής της ''συνήθειας'' η περιτομή παγιώθηκε ως το ''φυσιολογικό'' στην αμερικανική κοινή γνώμη, και έτσι, ακόμη και οι γυναίκες, θεωρούσαν την περιτομή ως κάτι αισθητικά ανώτερο καθώς είχαν ανατραφεί με την πεποίθηση της καλύτερης/ευκολότερης υγιεινής και αποφυγής προβλημάτων, και επομένως, ''η σωστή όψη''.
Η αλήθεια είναι πως πλέον τα ποσοστά της περιτομής στις ΗΠΑ βρίσκονται σε συνεχή μείωση, κυρίως λόγω της μεγαλύτερης ευαισθησίας και ενημέρωσης που υπάρχει γύρω από το θέμα της μη δυνατότητας συναίνεσης από την άμεσα ενδιαφερόμενη πλευρά.
Παρ' όλα αυτά, πολλές νέες μητέρες και ζευγάρια θεωρούν ότι εάν ο πατέρας του παιδιού έχει υποστεί περιτομή, επιβάλλεται να έχει και ο γιός του. Λειτουργεί, κατά κάποιον τρόπο, σαν άγραφος κανόνας, ώστε να μην νιώθει μειονεκτικά καμία από τις δύο πλευρές.
Ευχαριστώ για το σχόλιό σας.

Τελευταία επεξεργασία:

Himela

Συντονίστρια

Spentys

Νεοφερμένο μέλος

Δε μας λέτε όμως εσείς γιατί ρωτάτε; Αν θέλετε να κάνετε, τί σας νοιάζει η γνώμη των άλλων;
Όπως έγραψα και αρχικά, είχα μια πρόσφατη συζήτηση με κάποιους φίλους μου από τις ΗΠΑ γύρω από το θέμα.
Το ενδιαφέρον μου είναι αμιγώς ακαδημαϊκό-κοινωνικό. Θα ήθελα να μάθω ποιες είναι και οι απόψεις των ανθρώπων από χώρες που δεν συνηθίζεται να γίνεται η συγκεκριμένη επέμβαση για άλλους λόγους πέρα από θρησκευτικούς/ιατρικούς.
Οι απαντήσεις είναι ανώνυμες άλλωστε, και απαντάει όποιος το επιθυμεί. Δε νομίζω ότι προσβάλλω κάποιον.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η τεκμηρίωση ήταν πάντα ότι με αυτόν τον τρόπο μηδενίζονται πιθανά μελλοντικά προβλήματα και για το νεαρό αγόρι αλλά και για τους γονείς του ώστε να μην ανησυχούν για τυχόν βαλανοποσθίτιδες, φιμώσεις, συμφύσεις κ.λπ στην βρεφική, νηπιακή, παιδική ηλικία
Ανόητες τεκμηριώσεις! Επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε αλλοιώς, ψάχνουμε για δικαιολογία. Πιστεύω πως κανένας σοβαρός γιατρός δεν έλεγε τέτοια. Αυτά κυκλοφορούσαν στο <sex and the city>, ή μεταξύ κουτσομπόλων της γειτονιάς. Φίμωση έχουν τα περισσότερα αγοράκια απ όταν γεννιούνται και μέχρι σε μια ηλικία, είναι <προστασία της φύσης>, μας έλεγε η παιδίατρος. Σιγά σιγά <<ξεκαπελώνεται>. Έτσι μας έλεγε εμάς. Στα δικά μου ξεκαπελώθηκε με μικρή ιατρική βοήθεια. Τα άλλα δυο που αναφέρεις, δεν τα ξέρω, αλλά σίγουρα υπάρχουν θεραπείες.

Παρ' όλα αυτά, πολλές νέες μητέρες και ζευγάρια θεωρούν ότι εάν ο πατέρας του παιδιού έχει υποστεί περιτομή, επιβάλλεται να έχει και ο γιός του. Λειτουργεί, κατά κάποιον τρόπο, σαν άγραφος κανόνας, ώστε να μην νιώθει μειονεκτικά καμία από τις δύο πλευρές.
Αυτό πάλι γιατί; Μήπως θα βάλουν τα πουλάκια τους δίπλα δίπλα, να τα μελετήσουν; Και γιατί να νιωθει κάποιος μειονεκτικά; Να ζηλέψει ο πατέρας του γιου, ή ο γιος του πατέρα; Μήπως είναι σε όλα τα άλλα ίδιοι;

Άστο το παιδάκι φίλε μου, μην το βασανίζετε.
Η μάνα θέλει περιτομή και ο πατέρας όχι, ή το ανάποδο; Ποντάρω στο ότι η μάνα δε θέλει να το βασανίσει.

Spentys

Νεοφερμένο μέλος

Ανόητες τεκμηριώσεις! Επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε αλλοιώς, ψάχνουμε για δικαιολογία. Πιστεύω πως κανένας σοβαρός γιατρός δεν έλεγε τέτοια. Αυτά κυκλοφορούσαν στο <sex and the city>, ή μεταξύ κουτσομπόλων της γειτονιάς. Φίμωση έχουν τα περισσότερα αγοράκια απ όταν γεννιούνται και μέχρι σε μια ηλικία, είναι <προστασία της φύσης>, μας έλεγε η παιδίατρος. Σιγά σιγά <<ξεκαπελώνεται>. Έτσι μας έλεγε εμάς. Στα δικά μου ξεκαπελώθηκε με μικρή ιατρική βοήθεια. Τα άλλα δυο που αναφέρεις, δεν τα ξέρω, αλλά σίγουρα υπάρχουν θεραπείες.

Αυτό πάλι γιατί; Μήπως θα βάλουν τα πουλάκια τους δίπλα δίπλα, να τα μελετήσουν; Και γιατί να νιωθει κάποιος μειονεκτικά; Να ζηλέψει ο πατέρας του γιου, ή ο γιος του πατέρα; Μήπως είναι σε όλα τα άλλα ίδιοι;

Άστο το παιδάκι φίλε μου, μην το βασανίζετε.
Η μάνα θέλει περιτομή και ο πατέρας όχι, ή το ανάποδο; Ποντάρω στο ότι η μάνα δε θέλει να το βασανίσει.
Ευχαριστώ και πάλι για το σχόλιό σας.
Πολλές μητέρες, επειδή δεν μπορούν να κατανοήσουν πλήρως την κατάσταση (λόγω διαφορετικής ανατομίας προφανώς), κρίνουν με βάση αυτό που γνωρίζουν από την αντρική πλευρά (πατέρας, αδερφός, και κυρίως σύντροφος). Και πολλοί πατέρες αισθάνονται άβολα με το να χρειαστεί να εξηγήσουν τις διαφορές που έχουν στα γεννητικά τους όργανα εάν χρειαστεί ή εάν χρειάζεται να τους δείξουν πως πρέπει να γίνεται η ούρηση με την πόσθη τραβηγμένη πίσω για λόγους καθαριότητας ή στη διάρκεια του μπάνιου καθώς εκείνοι δεν χρειάστηκε ποτέ να το κάνουν (υπάρχει ένα ψυχολογικό ζήτημα από πλευράς τους -δε νομίζω ότι είναι τελείως αδικαιολόγητο).
Δεν πρόκειται για προσωπική μου εμπειρία. Απλά κάποιοι φίλοι μου (από ΗΠΑ) αμφιταλαντεύονται για το τι πρέπει να κάνουν στην περίπτωση που αποκτήσουν αγόρι.

Himela

Συντονίστρια

Όπως έγραψα και αρχικά, είχα μια πρόσφατη συζήτηση με κάποιους φίλους μου από τις ΗΠΑ γύρω από το θέμα.
Το ενδιαφέρον μου είναι αμιγώς ακαδημαϊκό-κοινωνικό. Θα ήθελα να μάθω ποιες είναι και οι απόψεις των ανθρώπων από χώρες που δεν συνηθίζεται να γίνεται η συγκεκριμένη επέμβαση για άλλους λόγους πέρα από θρησκευτικούς/ιατρικούς.
Οι απαντήσεις είναι ανώνυμες άλλωστε, και απαντάει όποιος το επιθυμεί. Δε νομίζω ότι προσβάλλω κάποιον.
Όχι δεν είπα κάτι τέτοιο, απλά το ρώτησα ώστε να μη νιώθετε άσχημα αν σκέφτεστε να κάνετε κάτι τέτοιο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια