Dias
Επιφανές μέλος
Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.327 μηνύματα.

Αφιερωμένο στους έχοντες υποστεί περιτομή και την προπαγανδίζουν...
Η ΑΛΕΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΜΕΝΗ ΟΥΡΑ
Η αλεπού τριγύριζε στο δάσος απελπισμένη. Είχε πολλές μέρες να φάει και τα μάτια της γυάλιζαν από την πείνα. Ξαφνικά είδε έναν λαγό να ξεπροβάλει μέσα από τους θάμνους! Όρμησε χωρίς να το πολυσκεφτεί στην αναπάντεχη λιχουδιά αλλά… χρααπ! Μέσα στη χαρά της που θα γέμιζε την άδεια της κοιλιά δεν είδε το δόκανο ενός κυνηγού.
Ευτυχώς πιάστηκε μόνο η φουντωτή ουρά της, λάφυρο για το κυνηγό. Όσο για τον λαγό, έγινε καπνός μόλις κατάλαβε την αλεπού.
Τώρα όμως δεν ήταν μόνο πεινασμένη, ήταν και κολοβή, το ρεζίλι δηλαδή των αλεπούδων. Σκέφτηκε πως αν την έβλεπαν οι φίλες της οι αλεπούδες θα έσκαγαν στα γέλια με την κατάντια της και θα την κορόϊδευαν, καθώς εκείνες θα είχαν τις όμορφες ουρές τους και θα ήταν περήφανες και καμαρωτές.
Εκεί που σκεφτόταν την δυστυχία της είδε να πλησιάζει μία φίλη της αμέριμνη. Ας ξεκινήσω από αυτήν σκέφτηκε, η κολοβή αλεπού, και έτσι θα πείσω και τις άλλες.
Σταματά λοιπόν τη φίλη της και της λέει:
-- Έλα, έλα να σου πω τα φοβερά νέα! Έλα εδώ στο ξέφωτο να σου δείξω τη νέα μόδα για τη γούνα μας…
Δες εμένα !Έτσι είναι η νέα μόδα ! Να κόβουμε τις ουρές μας για να κινούμαστε ελεύθερες και ξαλαφρωμένες!
Βέβαια η καημένη αλεπού δεν σκέφτηκε ότι μιλούσε σε αλεπού και πως ήταν αδύνατο να πιάσει στη φίλη της η πονηριά της!
Η φίλη της της απάντησε:
-- Εσένα κακομοίρα σε συμφέρει αυτή η εμφάνιση για να μη φαίνεσαι πως είσαι κολοβή. Εγώ όμως έχω μία πανέμορφη φουντωτή ουρά και ό,τι και να λες δεν πρόκειται να πείσεις κανέναν για το αντίθετο … Και έφυγε … κουνώντας την ουρά της.
Η ΑΛΕΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΜΕΝΗ ΟΥΡΑ
Η αλεπού τριγύριζε στο δάσος απελπισμένη. Είχε πολλές μέρες να φάει και τα μάτια της γυάλιζαν από την πείνα. Ξαφνικά είδε έναν λαγό να ξεπροβάλει μέσα από τους θάμνους! Όρμησε χωρίς να το πολυσκεφτεί στην αναπάντεχη λιχουδιά αλλά… χρααπ! Μέσα στη χαρά της που θα γέμιζε την άδεια της κοιλιά δεν είδε το δόκανο ενός κυνηγού.
Ευτυχώς πιάστηκε μόνο η φουντωτή ουρά της, λάφυρο για το κυνηγό. Όσο για τον λαγό, έγινε καπνός μόλις κατάλαβε την αλεπού.
Τώρα όμως δεν ήταν μόνο πεινασμένη, ήταν και κολοβή, το ρεζίλι δηλαδή των αλεπούδων. Σκέφτηκε πως αν την έβλεπαν οι φίλες της οι αλεπούδες θα έσκαγαν στα γέλια με την κατάντια της και θα την κορόϊδευαν, καθώς εκείνες θα είχαν τις όμορφες ουρές τους και θα ήταν περήφανες και καμαρωτές.
Εκεί που σκεφτόταν την δυστυχία της είδε να πλησιάζει μία φίλη της αμέριμνη. Ας ξεκινήσω από αυτήν σκέφτηκε, η κολοβή αλεπού, και έτσι θα πείσω και τις άλλες.
Σταματά λοιπόν τη φίλη της και της λέει:
-- Έλα, έλα να σου πω τα φοβερά νέα! Έλα εδώ στο ξέφωτο να σου δείξω τη νέα μόδα για τη γούνα μας…
Δες εμένα !Έτσι είναι η νέα μόδα ! Να κόβουμε τις ουρές μας για να κινούμαστε ελεύθερες και ξαλαφρωμένες!
Βέβαια η καημένη αλεπού δεν σκέφτηκε ότι μιλούσε σε αλεπού και πως ήταν αδύνατο να πιάσει στη φίλη της η πονηριά της!
Η φίλη της της απάντησε:
-- Εσένα κακομοίρα σε συμφέρει αυτή η εμφάνιση για να μη φαίνεσαι πως είσαι κολοβή. Εγώ όμως έχω μία πανέμορφη φουντωτή ουρά και ό,τι και να λες δεν πρόκειται να πείσεις κανέναν για το αντίθετο … Και έφυγε … κουνώντας την ουρά της.
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.969 μηνύματα.

Κάνε ένα μινι σεμινάριο στις φίλες σου, να καταλάβουν, αν και νομίζω οι άντρες τους θα τα εξηγησουν την ανατομία καλύτερα. Επίσης κάποιος πρέπει να εξηγήσει για το τι είναι η επέμβαση. Γίνεται σε ξύπνιο μωρό; Ή το ναρκώνουν; Εξηγήστε λοιπόν, πως δεν είναι ένα απλό μπανάκι, αλλά υπάρχει μια ιατρική διαδικασία, ένα νυστέρι, αίμα και πόνος. Μάλλον ο παιδίατρος είναι ο ειδικός, που θα τα εξηγήσει.Πολλές μητέρες, επειδή δεν μπορούν να κατανοήσουν πλήρως την κατάσταση (λόγω διαφορετικής ανατομίας προφανώς), κρίνουν με βάση αυτό που γνωρίζουν από την αντρική πλευρά
φίλε, κανένας πατέρας δεν έκανε πρακτικό σεμινάριο στο γιο. Επίσης εγώ δεν ήξερα πως υπάρχει διαφορά στην ούρηση με ή χωρίς περιτομή. Να υποθέσω, ο όχι περιτμημένος τραβά την πόσθη, ε; ο άλλος τι να τραβήξει; Πάντως αυτές τις λεπτομέρειες, δεν τις έχει δείξει κανένας στα παιδιά μου, που δεν είναι περιτμημένα. Απλά τους είπα, από τότε που τα ξεφυμώσαμε, πως κάθε μέρα στο μπάνιο, το τραβάμε και το πλένουμε.Και πολλοί πατέρες αισθάνονται άβολα με το να χρειαστεί να εξηγήσουν τις διαφορές που έχουν στα γεννητικά τους όργανα εάν χρειαστεί ή εάν χρειάζεται να τους δείξουν πως πρέπει να γίνεται η ούρηση με την πόσθη τραβηγμένη πίσω για λόγους καθαριότητας
Τώρα οι φίλοι σου σκέφτονται τόσες λεπτομέρειες; Μπράβο τους. Είναι το πρώτο τους παιδάκι;
Spentys
Νεοφερμένο μέλος
Ο Spentys αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 44 ετών. Έχει γράψει 9 μηνύματα.

Συνηθίζεται να συστήνεται στους μη περιτμημένους να τραβάνε την πόσθη κατά την ούρηση ώστε να μην συγκεντρώνονται ούρα και υγρασία στην ακροποσθία για καλύτερη υγιεινή της περιοχής. Το ίδιο ισχύει, όπως πολύ σωστά γράφετε και στη διάρκεια του μπάνιου. Επομένως, ο πατέρας με περιτομή είναι σε κάπως άβολη θέση στο να τα εξηγήσει αυτά όταν ο ίδιος δεν τα έχει βιώσει.Κάνε ένα μινι σεμινάριο στις φίλες σου, να καταλάβουν, αν και νομίζω οι άντρες τους θα τα εξηγησουν την ανατομία καλύτερα. Επίσης κάποιος πρέπει να εξηγήσει για το τι είναι η επέμβαση. Γίνεται σε ξύπνιο μωρό; Ή το ναρκώνουν; Εξηγήστε λοιπόν, πως δεν είναι ένα απλό μπανάκι, αλλά υπάρχει μια ιατρική διαδικασία, ένα νυστέρι, αίμα και πόνος. Μάλλον ο παιδίατρος είναι ο ειδικός, που θα τα εξηγήσει.
φίλε, κανένας πατέρας δεν έκανε πρακτικό σεμινάριο στο γιο. Επίσης εγώ δεν ήξερα πως υπάρχει διαφορά στην ούρηση με ή χωρίς περιτομή. Να υποθέσω, ο όχι περιτμημένος τραβά την πόσθη, ε; ο άλλος τι να τραβήξει; Πάντως αυτές τις λεπτομέρειες, δεν τις έχει δείξει κανένας στα παιδιά μου, που δεν είναι περιτμημένα. Απλά τους είπα, από τότε που τα ξεφυμώσαμε, πως κάθε μέρα στο μπάνιο, το τραβάμε και το πλένουμε.
Τώρα οι φίλοι σου σκέφτονται τόσες λεπτομέρειες; Μπράβο τους. Είναι το πρώτο τους παιδάκι;
Δεν υπάρχει εγκυμοσύνη προς το παρόν (ούτε ξεκίνησα την ανάρτηση με στόχο να συγκεντρώσω γνώμες για εκείνους) απλά σκέφτονται τις επιλογές σε περίπτωση που αποκτήσουν. Στις ΗΠΑ είναι αρκετά σοβαρό θέμα στα ζευγάρια, ειδικά όταν τείνουν να πάρουν την απόφαση να μην ακολουθήσουν την πρακτική που ακολουθήθηκε στους άντρες της οικογένειας στις προηγούμενες γενιές.
Ακόμα, υπάρχει και ο φόβος των γονιών το παιδί τους να νιώσει μειονεκτικά στις μελλοντικές σχέσεις του καθώς αν και έχουν μειωθεί τα ποσοστά περιτομής, είναι ακόμη πλειοψηφικά. Όπως έγραψα και πιο πάνω, πολλές γυναίκες θεωρούν ότι το ''φυσιολογικό/όμορφο'' είναι αυτό που έχει περιτομή. Και υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις που οι μητέρες επιθυμούν να κάνουν στον γιό τους ακόμη κι αν ο σύντροφός τους διαφωνεί.
glayki
Διακεκριμένο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.520 μηνύματα.

Χωρίς να θέλω να υποβαθμισω τις παραπάνω ανησυχίες , δεν είναι λίγο ακραίο μεταξύ των τόσων προβλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα ζεύγος , να προστεθεί και η ανησυχία για τη μελλοντική δυσανεξία του παιδιού στις σχέσεις του, στην περίπτωση που δεν είναι περιτμημενο , γιατί οι γυναίκες προτιμούν αισθητικά ή από άποψη καθαριότητας τα περιτμημενα όργανα;Στις ΗΠΑ είναι αρκετά σοβαρό θέμα στα ζευγάρια, ειδικά όταν τείνουν να πάρουν την απόφαση να μην ακολουθήσουν την πρακτική που ακολουθήθηκε στους άντρες της οικογένειας στις προηγούμενες γενιές.
Ακόμα, υπάρχει και ο φόβος των γονιών το παιδί τους να νιώσει μειονεκτικά στις μελλοντικές σχέσεις του καθώς αν και έχουν μειωθεί τα ποσοστά περιτομής, είναι ακόμη πλειοψηφικά.
Θεωρώ τις επεμβάσεις κάθε τύπου στα γεννητικά όργανα και για τα δυο φύλα τελείως παραβιαστικες , αν δεν υπάρχει συναίνεση ή αν δεν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι. Χώρια που είναι και μη αναστρέψιμο το αποτέλεσμα.
Spentys
Νεοφερμένο μέλος
Ο Spentys αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 44 ετών. Έχει γράψει 9 μηνύματα.

Κατανοώ την άποψή σας και την συμμερίζομαι σε έναν βαθμό, ωστόσο δεν είναι ένα ευτελές θέμα στις ΗΠΑ για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Είναι κομμάτι της εθνικής κουλτούρας για πολλές δεκαετίες. Υπάρχουν πολλά videos στο youtube (και όχι μόνο) στα οποία εκθέτει το κοινό τις απόψεις του και τις προτιμήσεις του (παραθέτω ένα με γονείς παρακάτω).Χωρίς να θέλω να υποβαθμισω τις παραπάνω ανησυχίες , δεν είναι λίγο ακραίο μεταξύ των τόσων προβλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα ζεύγος , να προστεθεί και η ανησυχία για τη μελλοντική δυσανεξία του παιδιού στις σχέσεις του, στην περίπτωση που δεν είναι περιτμημενο , γιατί οι γυναίκες προτιμούν αισθητικά ή από άποψη καθαριότητας τα περιτμημενα όργανα;
Θεωρώ τις επεμβάσεις κάθε τύπου στα γεννητικά όργανα και για τα δυο φύλα τελείως παραβιαστικες , αν δεν υπάρχει συναίνεση ή αν δεν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι. Χώρια που είναι και μη αναστρέψιμο το αποτέλεσμα.
Δεν είναι και τόσο παράξενο από τη στιγμή που κάτι αρχίζει να αλλάζει πολιτισμικά να υπάρχουν διενέξεις και ταραχή πάνω σε ένα τέτοιο θέμα. Ίσως θα μπορούσαμε να το συγκρίνουμε με την βάπτιση που γίνεται στην Ελλάδα. Αν κάποια στιγμή τα ποσοστά βαπτίσεων έπεφταν σταδιακά, δεν θα ήταν λογικό να υπάρχουν συγκρούσεις γύρω από την επιλογή των γονιών; Χωρίς να διατείνομα ότι είναι το ίδιο βέβαια.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 1 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 107 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Spentys
- Libertus
- taketrance
- charmander
- Scandal
- Wonderkid
- touvlo
- globglogabgalab
- Memetchi
- johnsala
- American Economist
- giannhs2001