Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anemoni
Νεοφερμένο μέλος

gaspar7342
Νεοφερμένο μέλος

Άγγελος
Επιφανές μέλος

Και όπως είχε πει και ο Βολτέρος αν δεν κάνω λάθος, "μπορεί να μη συμφωνώ ούτε με μία λέξη από όσα λες, αλλά δε θα πάψω να υποστηρίζω το δικαίωμά σου, ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις" ή κάπως έτσι.
Μπορεί η διάφορες θρησκείες να δημιούργησαν και να δημιουργούν ακόμα πολλές αντιπαλότητες, είναι στο χέρι του καθένα μας όμως, να μη τις συμμεριστούμε, και να κοιτάξουμε σαν άνθρωποι όχι αυτό που μας χωρίζει, αλλά αυτό που μας ενώνει.
paschouale
Νεοφερμένο μέλος

Να υποθέσω ότι και εσύ είσαι ένας απο αυτούς?(joking)
Γιατί μόνο τον Χριστό αμφισβητούν τόσο πολύ και όχι άλλους? Τόσοι προφήτες υπάρχουν.
Μέγας Βασίλειος υπήρξε αλλά όχι με την μορφή του Αγίου Βασιλείου με έλκηθρο κ.τ.λ
Ευτυχώς!!!Γλίτωσαν απο τα δάνεια.
Να υποθέσω ότι δεν πιστεύεις στην Σταύρωση και στην Ανάσταση!
Η σταύρωση προφανώς ήταν η ποινή καταδίκης της εποχής(βλέπε Ρωμαϊκή αυτοκρατορία,που επικρατούσε την εποχή του Χριστού).Όσον αφορά την Ανάσταση μία καλοδουλεμένη ιστορία που εκφράζεται σε κάθε θρησκεία με διαφορετικό τρόπο αλλά παρόμοια αποτελέσματα!
Υπάρχει μάλλον πρόβλημα διαλεκτικής σε αυτο το forum.
1)Είπα δεν γνωρίζω για την διάρκεια των χρόνων και πιστεύω απλά ότι τα διανύουμε.Δεν αναφέρω εδώ πίστη ή γνώση στον θεό.
2)Όπως γράφω ο καλός άνθρωπος βοηθάει τον πλησίον του κλπ.Βεβαίως ο καθένας μπορεί να έχει την δική του ηθική από την στιγμή που είναι καθαρά υποκειμενική αν εξαιρέσουμε την κοινωνική ηθική που δομήθηκε μέσα από την ιστορία των κοινωνιών των ανθρώπων.
3) Εντάξει δεν είναι bonus είναι ανταμοιβή.Και γιατί όχι?Δεν είναι δίκαιο? Δεν σου λέω να παρακινηθείς από την μελλοντική αμοιβή.Όλες οι πράξεις πρέπει να έχουν κίνητρο την αγάπη και την ανιδιοτελή προσφορά προς τον πλησίον τότε μόνο επιτελείς θεάρεστο έργο.
Πήγαινε καμία βόλτα από το Άγιο Όρος έχεις να μάθεις αρκετά (και για να σε προλάβω έκτος των σκανδάλων).
Αγαπητέ φίλε τι ακριβώς μαθαίνεις στο Άγιο Όρος?Το γεγονός ότι αυτοί εκεί ζούνε μέσα στη χλιδή και εγώ όπως και πολλοί άλλοι νέοι γύρω μου ανήκουμε στη γενιά των 700 ευρώ?
mindcircus
Περιβόητο μέλος

fantasmenos
Τιμώμενο Μέλος

Valder
Τιμώμενο Μέλος

Φυσικά ο Sonic ο σκαντζόχοιρος σώζει τη μέρα αφού συλλέγει όλα τα μικρά chaos emeralds, γίνεται Super Sonic και πάει για το μεγάλο αντιμετωπίζοντας τον Δόκτωρα στη Doomsday Zone (Δευτέρα παρουσία = Doomsday). Απολαύστε:
ΥΓ: Σόρρυ, απλά το χιούμορ εδώ πήγε γάντι!

ΥΓ2: ΝΑΙ έχω φτάσει στη Doomsday όταν το παιζα μικρούλης. Πρέπει να σαι γερό τσαμπιόνι για να τα καταφέρεις!

LAZARUS
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νωεύς
Τιμώμενο Μέλος

ΥΓ: Προσωπικά ξέρω (και δεν πιστεύω! ), ότι ήδη συντελείται!

Scandal
Διαχειριστής

Joaquín
Διάσημο μέλος

OK, you don't like Jesus.Save the bitching for e-student.Από τη στιγμή που κυριάρχησε το παραμυθάκι του Χριστιανισμού, κάτι μου λέει ότι ήταν τελείως αναπόφευκτο να γεννηθεί και η ιδέα της δευτέρας παρουσίας. Ασφαλώς και δεν πιστεύω στις θεωρίες μερικών ψυχωτικών που για διάφορους λόγους και τρόπους καταφέρθηκε να διαδοθούν τόσο οι ιδέες τους αυτές.
RunawayDreamer
Δραστήριο μέλος

OK, you don't like Jesus.Save the bitching for e-student.
I don't see him bitching, ούτε και να λέει ότι "δεν του αρέσει ο Ιησούς" , just saying...

Στο θέμα μας, όχι, δεν πιστεύω στην δευτέρα παρουσία, ούτε στην πρώτη ούτε στον θεό...
Είμαι άθεη και μόλις τελείωσα!

Μάξιμος
Διάσημο μέλος

Για να πιστέψεις στην Δευτέρα παρουσία, θα πρέπει πρώτ’ απ’ όλα να πιστέψεις στον Θεό.I don't see him bitching, ούτε και να λέει ότι "δεν του αρέσει ο Ιησούς" , just saying...
Στο θέμα μας, όχι, δεν πιστεύω στην δευτέρα παρουσία, ούτε στην πρώτη ούτε στον θεό...
Είμαι άθεη και μόλις τελείωσα!![]()
Σήμερα γνωρίζοντας την ύλη, λεπτομεριακώς, έχεις ερεθίσματα ουσίας, απτά. Η έννοια του Θεού, αναφέρεται σαφώς σε ότι υπάρχει. Η αντίληψη μας και πρώτα η δική μου, είναι καχεκτική να συλλάβει αυτό που υπάρχει. Αλλά, πριν βιαστείς να δηλώσεις άθεη, προσπάθησε να αναπτύξεις την αντίληψη σου. Τεχνικές υπάρχουν πάρα πολλές. Όμως, τις μοναδικές θα βρεις στον Χριστιανισμό. Και ανάλογη με την δική σου προσπάθεια θα είναι η πορεία σου.
Το ότι είναι στην δική σου ευχέρεια να επιλέξεις, αυτό σημαίνει ότι δεν δέχεσαι καμιά αντιπαλότητα. Δηλαδή, αν θες, λέγε ότι είσαι άθεη. Κανείς δεν σου λέει, γιατί τα κάνεις αυτά; Γιατί δεν πιστεύεις;
Όλα είναι δικό σου θέμα.
Πρώτα ψάξε!
Υστερα μίλησε για τις εντυπώσεις σου.
Αν βαριέσαι και γι’αυτό κανένας δεν πρόκειται να σου πει κάτι.
kostasza
Νεοφερμένο μέλος

Θέλω να πω πως για να πιστέψω σε κάτι, πρέπει πρώτα να ξέρω περί τίνος πρόκειται. Πώς ορίζεται λοιπόν η Δευτέρα Παρουσία;
Μάξιμος
Διάσημο μέλος

Οστις λοιπόν ήθελε λαλήσει περι της Μακαρίας Αγάπης, οφείλει πρότερον εν αισθήσει να γευθή τον καρπόν της Αγάπης, και κατόπιν, εάν επιτρέπη η πηγή της Αγάπης, ο Γλυκής Ιησούς, να μεταδώση εκ των καρπών, εξ ών έλαβε, και τώτε ασφαλώς τον πλησίον θα ωφελήση. Καθ’ ότι κίνδυνος επίκειται ημίν ψυχικός του «λαλείν εσφαλμένως και φρονείν αγνώστως και οίεσθαι του ιδείν όπερ ούκ είδομεν.»Απ'όσα ξέρω για τη Δευτέρα Παρουσία, τη στιγμή εκείνη θα έρθει ο Θεός στη Γη και θα κρίνει ζώντες και νεκρούς. Μετά τι θα γίνει; Θα πάμε στον παράδεισο ή στην κόλαση, ανάλογα με τη συμπεριφορά μας; Η γη θα συνεχίσει να υπάρχει; Ο κόσμος; Τι είναι αυτό που θα αλλάξει μετά;
Θέλω να πω πως για να πιστέψω σε κάτι, πρέπει πρώτα να ξέρω περί τίνος πρόκειται. Πώς ορίζεται λοιπόν η Δευτέρα Παρουσία;
Τούτο λοιπόν, αγαπητέ αναγνώστα, με ακρίβειαν γίγνωσκε, ότι άλλη εστίν η εντολή της Αγάπης, δια έργων αγαθών πληρουμένη προς την αλληλοφιλαδελφίαν, και άλλο η ενέργεια της Θείας αγάπης.
Γέροντας Ιωσήφ ο ησυχαστής.
1898 – 15 Αυγούστου κατά πληροφορία από την Παναγία, ότι θα τον πάρει την ημέρα της εορτής της, πολλές ημέρες πριν, 1959.
Υ.Γ. μπροστά στα ποιο πάνω, η δική μου αναξιότητα έγκειται στο να μην είμαι ικανός να προσθέσω ούτε μία τελεία. Πόσο μάλλον να μιλήσω για την Δευτέρα Παρουσία. Πόσο μάλλον να μιλήσω «κατά πληροφορία». Ανωθεν εννοώ…
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.