Αρχική Δημοσίευση από Swamps:
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ Γέροντα Παϊσίου (Μοναχού Αγίου Όρους)
Γέροντα, σʼ αυτά τα δύσκολα χρόνια θα επέμβη ο Χριστός;
Ναι. Εδώ βλέπεις, σε έναν αδικημένο που έχει καλή διάθεση, επειδή δικαιούται την θεία βοήθεια, παρουσιάζονται πολλές φορές οι Αγιοι, η Παναγία, ο Χριστός, για να τον σώσουν πόσο μάλλον τώρα που θα βρίσκεται σε τόσο δύσκολη κατάσταση ο καημένος ο κόσμος. Τώρα μια μπόρα θα είναι, μια μικρή κατοχή του αντίχριστου σατανά. Θα φαει μετά μια σφαλιάρα από τον Χριστό, θα συγκλονισθούν όλα τα έθνη και θα έρθει η γαλήνη στον κόσμο για πολλά χρόνια. Αυτήν την φορά θα δώση ο Χριστός μια ευκαιρία, για να σωθή το πλάσμα Του, θα αφήση το πλάσμα του ο Χριστός; Θα παρουσιασθή στο αδιέξοδο των ανθρώπων, για να τους σώση από τα χέρια του Αντίχριστου. Θα επιστρέψουν στο Χριστό και θα έρθη μια πνευματική γαλήνη σε όλην την οικουμένη για πολλά χρόνια. Μερικοί συνδυάζουν με αυτήν την επέμβαση του Χριστού την Δευτέρα Παρουσία. Εγώ δεν μπορώ να το πω. Ο λογισμός μου λεει ότι δεν θα είναι η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, όταν έρθει ως Κριτής, αλλά μια επέμβαση του Χριστού, γιατί είναι τόσα γεγονότα που δεν έχουν γίνει ακόμη. Θα επέμβη ο Χριστός, θα δώση μια σφαλιάρα σε όλο αυτό το σύστημα, θα πατάξη όλο το κακό και θα το βγάλη σε καλό τελικά. Θα γεμίσουν οι δρόμοι προσκυνητάρια. Εξω τα λεωφορεία θα έχουν εικόνες. Θα πιστέψουν όλοι οι άνθρωποι. Θα σε τραβάν, για να τους πεις για το Χριστό! Ετσι θα κηρυχθή το Ευαγγέλιο σε ολόκληρη την οικουμένη και τότε ο Χριστός θα έρθη ως Κριτής να κρίνη τον κόσμο. Αλλο Κρίση, άλλο μια επέμβαση του Χριστού, για να βοηθήση το πλάσμα Του
Δεν συμφωνώ με τα γραπτά του γέροντα γιατί δεν συμφωνεί το Ευαγγέλιο.
Το ευαγγέλιο μας μιλάει συγκεκριμένα, πρώτα για μια αρπαγή των πιστών
«13 Δεν θέλω δε να αγνοήτε, αδελφοί, περί των κεκοιμημένων, διά να μη λυπήσθε καθώς και οι λοιποί οι μη έχοντες ελπίδα.
14 Διότι εάν πιστεύωμεν ότι ο Ιησούς απέθανε και ανέστη, ούτω και ο Θεός τους κοιμηθέντας διά του Ιησού θέλει φέρει μετ' αυτού.
15 Διότι τούτο σας λέγομεν διά του λόγου του Κυρίου, ότι ημείς οι ζώντες, όσοι απομένομεν εις την παρουσίαν του Κυρίου, δεν θέλομεν προλάβει τους κοιμηθέντας·
16 επειδή αυτός ο Κύριος θέλει καταβή απ' ουρανού με κέλευσμα, με φωνήν αρχαγγέλου και με σάλπιγγα Θεού, και οι αποθανόντες εν Χριστώ θέλουσιν αναστηθή πρώτον,
17 έπειτα ημείς οι ζώντες όσοι απομένομεν θέλομεν αρπαχθή μετ' αυτών εν νεφέλαις εις απάντησιν του Κυρίου εις τον αέρα, και ούτω θέλομεν είσθαι πάντοτε μετά του Κυρίου.» ( Α Θεσσα δ΄13-18 )
Στη συνέχεια για μια επιφάνεια που θα εξαφανίσει τον Αντίχριστο
« και τότε θέλει αποκαλυφθή ο άνομος, τον οποίον ο Κύριος θέλει απολέσει με το πνεύμα του στόματος αυτού και θέλει εξαφανίσει με την επιφάνειαν της παρουσίας αυτού·» ( Β Θεσσα β΄8 )
Και στη συνέχεια μετά από χίλια χρόνια την τελική κρίση.
«4 Και είδον θρόνους, και εκάθησαν επ' αυτών, και κρίσις εδόθη εις αυτούς και είδον τας ψυχάς των πεπελεκισμένων διά την μαρτυρίαν του Ιησού και διά τον λόγον του Θεού, και οίτινες δεν προσεκύνησαν το θηρίον ούτε την εικόνα αυτού, και δεν έλαβον το χάραγμα επί το μέτωπον αυτών και επί την χείρα αυτών· και έζησαν και εβασίλευσαν μετά του Χριστού τα χίλια έτη.
5 Οι δε λοιποί των νεκρών δεν ανέζησαν, εωσού πληρωθώσι τα χίλια έτη. Αύτη είναι η ανάστασις η πρώτη.
6 Μακάριος και άγιος, όστις έχει μέρος εις την πρώτην ανάστασιν· επί τούτων ο θάνατος ο δεύτερος δεν έχει εξουσίαν, αλλά θέλουσιν είσθαι ιερείς του Θεού και του Χριστού και θέλουσι βασιλεύσει μετ' αυτού χίλια έτη.
7 Και όταν πληρωθώσι τα χίλια έτη, θέλει λυθή ο Σατανάς εκ της φυλακής αυτού, . . . .
11 Και είδον θρόνον λευκόν μέγαν και τον καθήμενον επ' αυτού, από προσώπου του οποίου έφυγεν η γη και ο ουρανός, και δεν ευρέθη τόπος δι' αυτά.
12 Και είδον τους νεκρούς, μικρούς και μεγάλους, ισταμένους ενώπιον του Θεού, και τα βιβλία ηνοίχθησαν· και βιβλίον άλλο ηνοίχθη, το οποίον είναι της ζωής· και εκρίθησαν οι νεκροί εκ των γεγραμμένων εν τοις βιβλίοις κατά τα έργα αυτών.»( Αποκ κ΄4-13 )
Αρχική Δημοσίευση από aipal:
Πιστεύω στην δεύτερη παρουσία
Ο προφητικός λόγος της Αγίας Γραφής είναι ένα αναμφισβήτητο τεκμήριο.
Η Πρώτη έλευση του Χριστού είχε προφητευτεί με δεκάδες προφητείες που εκπληρώθηκαν στο ακέραιο.
Αρχική Δημοσίευση από Great Chaos:
Επειδή τέθηκε νωρίτερα το θέμα της πιθανότητας η χριστιανική θρησκεία να είναι ένα απλό θεολογικό κατασκεύασμα, με σκοπό την πολιτική και πνευματική επιβολή συγκεκριμένων συμφερόντων, θα ήθελα να πω το εξής: Στην υποθετική περίπτωση -η οποία έχει πολλά επιχειρήματα με το μέρος της πάντως- που κάποιοι θα ήθελαν να κατασκευάσουν μία νέα θρησκεία με δυναμική τέτοια, ώστε να μπορεί να έχει ισχυρή επίδραση στο συλλογικό υποσυνείδητο, θα φρόντιζαν προφανώς να κατασκευάσουν τα γεγονότα με τρόπο τέτοιο ώστε να εκπληρώνονται όλες οι προηγηθείσες προφητείες. Άνθρωποι με καλές γνώσεις θεολογίας ήταν, λέτε να άφηναν στην τύχη ένα τέτοιο μέσο πειθούς;
Δεν μπορεί να φτιαχτεί κάτι τέτοιο αγαπητέ.
Κατ αρχάς οι προφητείες ήτα γεγραμμένες αιώνες πριν χωρίς καμία αμφισβήτηση.
Για να ταιριάξουν τόσες προφητείες σε ένα πρόσωπο είναι αδύνατον.
Παράδειγμα, ας πιάσουμε μια προφητεία.
Το να πει:
«Θεέ μου, Θεέ μου, διά τι με εγκατέλιπες;» ( Ματ κζ΄ 46 ) ( Ψαλ κβ΄1 ) είναι εύκολο να το πει για εκπληρώσει την προφητεία.
Το να σταυρωθεί όμως ήταν απίθανο.
Στην ίδια προφητεία λέει:
«16 Διότι κύνες με περιεκύκλωσαν· σύναξις πονηρευομένων με περιέκλεισεν· ετρύπησαν τας χείρας μου και τους πόδας μου·
17 Δύναμαι να αριθμήσω πάντα τα οστά μου· ούτοι με ενατενίζουσι και με παρατηρούσι.
18 Διεμερίσθησαν τα ιμάτιά μου εις εαυτούς· και επί τον ιματισμόν μου έβαλον κλήρον.»( Ψαλ κβ΄16-19 )
Θα αναλύσω μόνο ένα μικρό μέρος της προφητείας.
Οι εβραίοι όταν καταδίκαζαν ένα άνθρωπο, είχαν συγκεκριμένη μέθοδο, τον λιθοβολούσαν. π.χ. ( Λευι κ΄2,27 )
Είναι αδύνατο ο Δαυίδ χίλια χρόνια πριν να ήξερε ότι στην περιοχή δεν θα είχαν την εξουσία να θανατώσουν κάποιον οι εβραίοι, και ότι θα είχε αυτή την εξουσία ένας λαός που θα θανάτωνε τους κατάδικους με σταυρικό θάνατο.