]ifrit[
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dare-Devil
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dooo
Διακεκριμένο μέλος

Εξαρτάται, πότε θα πληρώσεις για το ποδήλατο. Οι τόκοι υπολογίζονται επί της αξίας της αγοράς. Επομένως, το τρίτο μήνα, αυτοί οι καλοι άνθρωποι στην τράπεζα θα σου στείλουν ένα ενημερωτικό, όπου το μεν ψυγειο θα είναι τοκισμένο, το δε ποδήλατο θα έχει την αρχική αξία του. Στο τέλος, θα σου έχουν υπολογίσει τη ΝΕΑ ελάχιστη δόση που πρέπει να καταβάλεις. Αν εσύ πληρώσεις το ποδήλατο εξ'ολοκλήρου, θα δίνεις τόκους μόνο για το ψυγείο.Αρχική Δημοσίευση από gademis:Κάτσε για να καταλάβω. Πάω τον ένα μήνα και παίρνω ενα ψυγείο το οποίο δεν το πληρώνω όλο εκείνο το μήνα αλλά πληρώνω μόνο την ελάχιστη δόση. Τον δέυτερο μήνα περιμένω τόκο για το ψυγείο. Αν τώρα τον δευτερο μήνα έχω αγοράσει ΚΑΙ ενα ποδήλατο για αυτό έχω τόκο απο όταν το πήρα μέχρι να το πληρώσω λόγω του χρέους του ψυγείου;
]ifrit[
Περιβόητο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Dare-Devil:Άμα διάβαζες ποτέ σου εφημερίδα η έστω έβλεπες ειδήσεις θα άκουγες ότι η ελληνική δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος έπιασε ένα Σουηδό hacker που έμενε στην Κρήτη ο οποίος έκλεβε κωδ. πιστωτικών καρτών κυριως από το e-bay.
Διαβάζω. Καλά θα κάνεις να διαβάζεις κι εσύ γιατί δε νομίζω να έκλεβε από το e-bay αλλά από το paypal

dooo
Διακεκριμένο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από ]ifrit[:... Με την ίδια λογική, μην κυκλοφορείς με το πορτοφόλι στην τσέπη σου γιατί υπάρχει πιθανότητα να στο κλέψουν...![]()
correct...
όπως προσέχει κανείς που βάζει το πορτοφόλι του, έτσι πρέπει να προσέχει και όταν κάνει αγορές με την πιστωτική κάρτα.
Skoulikadera---
Δραστήριο μέλος

]ifrit[
Περιβόητο μέλος

Dare-Devil
Πολύ δραστήριο μέλος

Αν κλαπεί το πορτοφόλι σου θα χάσεις το ποσό που κουβαλάς μαζί σου.Αν κλαπει η πιστωτικη θα σου τιναξουν ένα λογαριασμο και αν δεν έχει όριο....ο κίνδυνος παραμονεύει.Με την ίδια λογική, μην κυκλοφορείς με το πορτοφόλι στην τσέπη σου γιατί υπάρχει πιθανότητα να στο κλέψουν...
Skoulikadera---
Δραστήριο μέλος

Hetfield
Εκκολαπτόμενο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

Heftiefld ωραίο στη θεωρία αυτό με τις κάρτες ανάληψης αλλά στην πράξη...ντεν. Εδώ η δική μου (EθνοCASH) έγραφε οτι μπορείς να τη χρησιμοποιείς και σε μαγαζιά και το ποσό της αγοράς να αφαιρείται απο το λογαριασμό σου εαν το κατάστημα είχε το σήμα Maestro. Ε, θυμάμαι μικρό παιδι κι εγώ, μόλις είχα βγάλει κάρτα (λίγο μετά τα 18 ) πάω να αγοράσω εισητήρια για το τρένο. Όταν ήρθε η ώρα να πληρώσω βγάζω την ΕθνoCASH και την δίνω στον υπάλληλο σαν μια οποιαδήποτε πιστωτική μιας και είχα δει στο τζάμι οτι είχαν το σήμα Maestro. Αποτέλεσμα? Όχι απλά δεν είχε μηχάνημα αλλά δεν ήξεραν κάν οτι γίνεται κάτι τέτοιο και με κοίταζαν λες και το είχα σκάσει απο τρελάδικο!!

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Μπερδεύτικα τέλειως τώρα. Γιατι τον τρίτο μήνα;Αρχική Δημοσίευση από dooo:Εξαρτάται, πότε θα πληρώσεις για το ποδήλατο. Οι τόκοι υπολογίζονται επί της αξίας της αγοράς. Επομένως, το τρίτο μήνα, αυτοί οι καλοι άνθρωποι στην τράπεζα θα σου στείλουν ένα ενημερωτικό, όπου το μεν ψυγειο θα είναι τοκισμένο, το δε ποδήλατο θα έχει την αρχική αξία του. Στο τέλος, θα σου έχουν υπολογίσει τη ΝΕΑ ελάχιστη δόση που πρέπει να καταβάλεις. Αν εσύ πληρώσεις το ποδήλατο εξ'ολοκλήρου, θα δίνεις τόκους μόνο για το ψυγείο.
Δλδ αν έχω χρέος , δλδ το ψυγείο, θα πληρώνω καθημερίνα τόκους μέτα από τον πρώτο μήνα ΜΟΝΟ για το ψυγείο; Ενώ για το ποδήλατο δεν θα πληρώσω κάποιον τόκο τον πρώτο μήνα ;
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

dooo
Διακεκριμένο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Michelle:Κι εγώ είτε κάρτα με μικρό όριο θα χρησιμοποιώ, είτε προπληρωμένη...
Heftiefld ωραίο στη θεωρία αυτό με τις κάρτες ανάληψης αλλά στην πράξη...ντεν. Εδώ η δική μου (EθνοCASH) έγραφε οτι μπορείς να τη χρησιμοποιείς και σε μαγαζιά και το ποσό της αγοράς να αφαιρείται απο το λογαριασμό σου εαν το κατάστημα είχε το σήμα Maestro. Ε, θυμάμαι μικρό παιδι κι εγώ, μόλις είχα βγάλει κάρτα (λίγο μετά τα 18 ) πάω να αγοράσω εισητήρια για το τρένο. Όταν ήρθε η ώρα να πληρώσω βγάζω την ΕθνoCASH και την δίνω στον υπάλληλο σαν μια οποιαδήποτε πιστωτική μιας και είχα δει στο τζάμι οτι είχαν το σήμα Maestro. Αποτέλεσμα? Όχι απλά δεν είχε μηχάνημα αλλά δεν ήξεραν κάν οτι γίνεται κάτι τέτοιο και με κοίταζαν λες και το είχα σκάσει απο τρελάδικο!!![]()
εμ και εσυ καλομ, πήγες σε δημόσια υπηρεσία και περίμενες να έχουν μηχάνημα για πιστωτική

Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Μπερδεύτικα τέλειως τώρα. Γιατι τον τρίτο μήνα;
Δλδ αν έχω χρέος , δλδ το ψυγείο, θα πληρώνω καθημερίνα τόκους μέτα από τον πρώτο μήνα ΜΟΝΟ για το ψυγείο; Ενώ για το ποδήλατο δεν θα πληρώσω κάποιον τόκο τον πρώτο μήνα ;
1ος μήνας: ψυγειο
2ος μήνας: ποδήλατο
στον τρίτο μήνα λέω για το λογαριασμό που θα έρθει και θα περιλαμβάνει και το ψυγείο (που δεν εξοφλήθηκε), και το ποδήλατο. Αν πληρώσεις όλο το ποσό για το ποδήλατο, οι τόκοι θα είναι μόνο για το ψυγείο.
Subject to change
e-steki.gr Founder

]ifrit[
Περιβόητο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Dare-Devil:Αν κλαπεί το πορτοφόλι σου θα χάσεις το ποσό που κουβαλάς μαζί σου.Αν κλαπει η πιστωτικη θα σου τιναξουν ένα λογαριασμο και αν δεν έχει όριο....ο κίνδυνος παραμονεύει.
αποκλείεται να έχεις πιστωτική κάρτα μέσα στο πορτοφόλι?

dooo
Διακεκριμένο μέλος

gademis
Τιμώμενο Μέλος

Το ολο σύστημα εχει την εξής τρύπα: οτι κάθε μαγαζί απο το οποιο αγοράζεις μαθαίνει όλα τα στοιχία που χρειάζεται για να σου χρεώσει την κάρτα. Το έχει στη βαση ο admin αν είσαι στο inet και στην απόδειξη αν ψωνίζεις σε μαγαζί. Στις ΗΠΑ οπου έχει εφευρεθεί το όλο σύστημα με τις κάρτες ολες οι αγορές είναι αναστρέψιμες. Μπορείς όταν έρθει ο λογαριασμός να αρνηθείς μια χρέωση, να πληρώσεις τα υπολοιπα, και να καλύψει τη χασούρα ειδικό ταμείο. Μετά αναλαμβάνει την υπόθεση ειδικο credit card fraud department του FBI για να βρεί αν εκανες εσύ λαδιά η κανας υπάλληλος. Στην ελλάδα δεν γίνεται κάτι τέτοιο απ ότι ξέρω, και έχω ρωτήσει ολες τις φορές που με έχουν πάρει για να μου βγάλουν κάρτα. Αμα γίνει οτιδήποτε, τα πληρώνεις πρώτα και μετά κάνεις μύνηση και περιμένεις να βγεί δικαστικά άκρη.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

dooo
Διακεκριμένο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.