Ευθυμη,10 χρονια αν κυβερναει ο συριζα ,για 10 χρονια θα μου λες τα ιδια.Αν του χρονου κυβερνησει η ΝΔ μηπως αλλαξεις τροπαρι;Για προσεξε το,διοτι καλα να ειμαστε.εδω θα ειμαστε,και θα εκτιθονται καποιοι,αν αλλαξει η κυβερνηση.
Λοιπον.Το αρθρο λεει η δεν λεει αυτο;
συνεπώς τέτοιες πρωτοβουλίες γίνονται ολοένα και πιο σημαντικές.
Το λεει.Αντιθετα εσυ πεταξες μια πηγη και παραποισες το αρθρο,ξεκαθαρα.Και συνεχιζεις να το κανεις.
Και γιατι αραγε λεει οτι ειναι σημαντικο,αν εγινε μια τρυπα στο νερο;
Διοτι σου λεει ποσο μειωθηκε η χρηση της παλστικης σακουλα ,το οποιον και εκανε αυτο
Οι επιστήμονες του Επιστημονικού Κέντρου για το Περιβάλλον, την Αλιεία και την Υδατοκαλλιέργεια υπολόγισαν επίσης ότι τα απορρίμματα από πλαστικές σακούλες στον ωκεανό έχουν μειωθεί κατά 50% από τότε που τέθηκε σε ισχύ ο φόρος.
Αρα τι εχουμε;Σαφεστατα εχουμε μειωση της πλαστικης σακουλας στις θαλασσες.
Μετα σου λεει και αυτο
Ενώ η μείωση των πλαστικών σακουλών στον ωκεανό ήταν σημαντική, η μελέτη του κέντρου αποκάλυψε ότι η απόρριψή τους αντικαταστάθηκε από άλλα πλαστικά αντικείμενα και αλιευτικά απορρίμματα, διατηρώντας την ποσότητα απορριμμάτων σταθερή, τουλάχιστον προσωρινά.
Καταρχην ειναι πολυ σημαντικο οτι δεν αυξηθηκε ,αλλα εστω....θα το παρουμε ακριβως οπως το λεει.Αντικατασθατηκε απο αλλα πλαστικα αντικειμενα και αλιευτικα απορριματα(για αυτα....δεν ευθυνονται οι απλοι πολιτες βεβαια)
Η καταργηση της πλαστκης σακουλας μιας χρησης ειναι
ΤΟ ΠΡΩΤΟ μετρο και θα ακολουθισουν αλλα.ΘΑ ακολουθισουν,ΟΛΑ μαζι δεν γινονται.Πρεπει να γινεται χωνευτο και απο τον κοσμο.Και το βλεπουμε και απο την δικια σου αντιδραση.
Σκεψου οτι μονο με ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ που ουτε καν καταργηθηκε,απλα μπηκε φορος,
ποση μειωση ειχε στην θαλασσα σε 2 χρονια!
Φαντασου λοιπον αν καταργηθουν πολυ περισσοτερα ειδη πλαστικων,και εγω θα πω και ολα τα πλαστικα!
Το μετρο λοιπον εχει τεραστια επιτυχια.Ομως αν ο κοσμος αντδρα στην σακουλα και σ εολα τα υπολοιπα,καταλαβαινεις ποσο σημαντικο ειναι να μην αντιδρουμε.
Και θα ξαναματαπω.Η πλαστικη σακουλα ειναι ΤΟ ΠΡΩΤΟ μετρο,επονται και αλλα.
Σου λεει δηλαδη το αρθρο...με τον φορο μειωθηκε τοσο πολυ η παρουσια της πλαστικης σακουλας στη θαλασσα,ΟΠΟΤΕ λιγο μυαλο να εχεις καταλαβαινεις οτι αν επιβληθει ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ..να δεις τι πανυγηρι θα κανουν τα ψαρια ση θαλασσα!ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ,ποσο σημαντικες ειναι αυτες οι πρωτοβουλιες! Μα το λεει ξεκαθαρα!
Αν συνεχιζεις να θεωρεις οτι δνεε χει επιτυχια,ειναι απολυτα
λυπηρο.
Και ξαναλεω...αν το αρθρο ηθελε να πει οτι δεν ειναι επιτυχημενο μετρο,δεν θα τελειωνε με αυτο.
συνεπώς τέτοιες πρωτοβουλίες γίνονται ολοένα και πιο σημαντικές.
κατι που εσυ οχι μονο δεν ειπες στο ποστ σου,αλλα το
παρερμηνευσες ΕΝΤΕΛΩΣ.
Αντι λοιπον να αντιδρας,απλα και μονο επειδη ο συριζα ειναι τωρα κυβερνηση,να εισαι δεκτικος στο μετρο,διοτι θα ακολουθισουν και αλλα.Γιατι μονο με αυτο το μετρο σαφως δεν λυνεται το προβλημα.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ.
ΥΓ.Εγω ευθυμη,δεν παιρνω ΚΑΘΟΛΟΥ πλαστικη σακουλα απο το σουπερ μαρκετ και απο αλλου.Εχω την τσαντα μου για να τα κουβαλαω και για τα σκουπιδια μου χρησιμοποιω πλαστικες ΒΙΟΔΙΑΣΠΩΜΕΝΕΣ....δεν ξερω αν πρπεει να το ξαναγραψω,ΒΙΟΔΙΑΣΠΩΜΕΝΕΣ απο το σουπερμαρκετ,που αυτες καταληγουν κατευθειαν στους καδους και δεν περιφερονται αδεσποτα στυς δρομους.Αρα δεν καταληγουν στους ωκεανους,αλλα σε χωματερες που και εκει υπαρχει θεμα,αλλα καποιοι δνε θελουν και τα ΧΥΤΑ.Αυτο ομως δεν αφορα την θαλασσα,και σαφως και εκει θα κανουμε αυτα που πρεπει.
Οι σακουλες των μαγαζιων ομως καταληγονσ τους δρομους,διοτι ειμαστε και καραβλαχοι και τις πεταμε στους δρομους.Ποσες τετιεςμσακουλες και απο πατατακια και πλαστικα μπουκαλια και καλαμακια βλεπεις στον δρομο;Ε,αυτα καποια στιγμη καταληγουν στην θαλασσα.Για αυτο και ξεκιναμε πρωτα απο εκει,που ειναι και το σοβαροτερο προβλημα.
Τα υπολοιπα,αντιστοιχως θα γινουν αναλογα μετρα.
Και το ξαναβαζω.
Παιρνω ΒΙΟΔΙΑΣΠΩΜΕΝΕΣ σακουλες σκουπιδιων.
Ο συνειδητοποιημενος μπορει.
Οποιος δεν νοιαζεται δεν θελει.
ΥΓ.
Σήμερα, έστω, πετάμε 1 τόνο πλαστικά στη θάλασσα. Οι επιστήμονες προβάλλουν να πετάμε 2 τόνους στο τέλος της επόμενης δεκαετίας. Εφαρμόζεται το μέτρο και πηγαίνουμε στους 1.7-1.9 τόνους σε βάθος δεκαετίας. Αισθάνεται κανείς πιο περήφανος για το αποτύπωμα που αφήνει στο περιβάλλον???
Ακριβως αυτο λεω.Το προβλημα σαφως ΔΕ λυνεται με ΜΟΝΟ αυτο το μετρο.Το πανε σταδιακα.ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ.Αλλα αν αντοδρας ετσι για τις σακουλες,ενω υπαρχιυν λυσεις,δεν ειδαμε για τα καλαμακια;Κια για τα πλαστικα ποτηρια;Σκεψου τοτε τι θα γινοτανε.Κατι τοσο μεγαλο δεν αλλαζει ΟΛΟ με την μια,αλλα σταδιακα,δυστυχως..αλλα ετσι ειναι.Αλλα εσυ καν δεν εισαι διατεθιμενος να χαλασεις την βολη σου για το καλαμακι και την σακουλα σουπερμαρκετ,μου θες να τα αλλαξεις ΟΛΑ ΤΩΡΑ;