Subject to change
e-steki.gr Founder

8 Μαϊου φεύγω για Καλιφόρνια (ταξίδι, δε μετακομίζω -- δυστυχώς

Επίσης, αν το βρω, ξέρει κανείς πόσο καιρό παίρνει η ανανέωση;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος

Λογικά πάντως θα υπάρχει κάποιος τρόπος να βγάλεις καινούργιο σύντομα. Το καλύτερο θα ήταν να πάρεις ένα τηλέφωνο αύριο να ρωτήσεις πληροφορίες (έως τις 15.00 απ' όσο είδα, εκτός από Τετάρτες που δουλεύουν και απόγευμα). Τηλέφωνο εδώ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Το είδα κι εγώ αυτό που δίνεις, αλλά λέει νέου τύπου. Εμένα είναι παλιού, 6 χρόνια έχω να το χρησιμοποιήσω.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

Απλά ρώτησα αν έχει κανείς παρόμοια εμπειρία ώστε να μου πει πόσο παίρνει στην πράξη.
JellyFish
Εκκολαπτόμενο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

Δηλαδή δεν χρειάζεται καν να αναφέρω ότι έχω και παλιό;Αφού έχεις παλιού τύπου είναι σαν να μην έχεις καθόλου. Απλά πας και βγάζεις νέο, από τη στιγμή που θα καταθέσεις τα χαρτιά σου, θα έχεις το διαβατήριο σε 5 εργάσιμες!
chronis_25
Πολύ δραστήριο μέλος

Αφού έχεις παλιού τύπου είναι σαν να μην έχεις καθόλου. Απλά πας και βγάζεις νέο, από τη στιγμή που θα καταθέσεις τα χαρτιά σου, θα έχεις το διαβατήριο σε 5 εργάσιμες!
Δηλαδή δεν χρειάζεται καν να αναφέρω ότι έχω και παλιό;
https://www.passport.gov.gr/npc-periexomeno/npc-periexomeno/dikaiologitika-diavatirion.html2. Δικαιολογητικά σε περίπτωση ανανέωσης ή αντικατάστασης διαβατηρίου
Κατατίθενται τα ίδια δικαιολογητικά, με την περίπτωση 1, προσκομίζοντας και το παλαιό διαβατήριο.
3. Δικαιολογητικά σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας διαβατηρίου
Σε περίπτωση έκδοσης νέου διαβατηρίου λόγω κλοπής ή απώλειας, υποβάλλονται τα ίδια δικαιολογητικά με την περίπτωση 1 και επιπλέον αυτών, πρόσφατη βεβαίωση Ελληνικής Αρχής (Αστυνομικής ή Προξενικής) στην οποία δηλώθηκε η κλοπή ή η απώλεια, στην οποία αναφέρεται το αποτέλεσμα της διενεργηθείσας έρευνας.
Άρα ολίγον σκούρο το βλέπω.
JellyFish
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αυτοί εκεί θα σε ρωτήσουν αν έχεις ξαναβγάλει διαβατήριο, εσύ θα τους πεις ότι έχεις αλλά του παλιού τύπου θα σου πουν ok και δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Όλες οι άλλες περιπτώσεις (κλοπή, απώλεια κλπ.) αναφέρονται στα νέου τύπου διαβατήρια! βρέθηκα στην ίδια θέση πριν 2 μήνες για αυτό το ξέρω!Δηλαδή δεν χρειάζεται καν να αναφέρω ότι έχω και παλιό;
Subject to change
e-steki.gr Founder

@JellyFish: Σε ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ!!!!
Ceres Victoria
Πολύ δραστήριο μέλος

Devina
Τιμώμενο Μέλος

- Για διαβατήριο πενταετούς διάρκειας παράβολο ονομαστικής αξίας 22 ευρώ + 20% ΟΓΑ = συνολική αξία 26,40 ευρώ (άνω των 14 ετών).
- Παράβολο Δημοσίου για τέλη εντύπου βιβλιαρίου: 53,00 ευρώ
- Παράβολο Δημοσίου για ταχυδρομικά τέλη: 5,00 ευρώ
Δηλαδή για να μη κάνω ΟΛΑ ΑΥΤΑ...
Μπορώ να πάω στην Εφορία και να ζητήσω τι;

Αντί για παράβολα δύναται να κατατίθενται διπλότυπα είσπραξης από τις Δ.Ο.Υ., στα οποία θα εμπεριέχονται όλα τα ανωτέρω ποσά.
Να τους πω ότι θέλω να βγάλω διαβατήριο (βασικά είχα αλλά μου έληξε επειδή ήμουν μικρή ήταν για 3 χρόνια μόνο), και εκείνοι τι θα μου δώσουν; Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Noisette
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Devina
Τιμώμενο Μέλος

Άρα παω και δίνω τα λεφτά στην Εφορία και μου δίνει διπλότυπα είσπραξης. Οκ Οκ.
Ααααχ...ακριβό το διαβατήριο!![]()
Πολύ. :Ο
Monte Cristo
Πολύ δραστήριο μέλος

Το κόστος του διαβατηρίου είναι αποτέλεσμα της εθνικής στρατηγικής: "Μένουμε Ελλάδα". Ένας λόγος παραπάνω να μην φύγει κάποιος έξω. Όλα τα έχουν σκεφτεί

Devina
Τιμώμενο Μέλος

Monte Cristo
Πολύ δραστήριο μέλος

Devina
Τιμώμενο Μέλος

IreneGr
Δραστήριο μέλος

Επίσης πόσο καιρό παίρνει να βγει από την στιγμή που έχει τεθεί υπό επεξεργασία από το site;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.