Μια μηνιαία έκθεση του υπουργείου εργασίας σχετικά με τις συνταξιοδοτήσεις τι σχέση έχει ακριβώς με αυτό. Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος;
Ρε συ Βασιλη, σοβαρα τωρα, χρειαζεσαι περεταιρω διευκρινηση τι ειναι αυτο που σου εδειξα?
Το συνταξιοδοτικο συστημα στην Ελλαδα ειναι για τα μπαζα. Προφανως δεν πολυγουσταρεις να το παμε σε κεφαλαιοποιητικο. Ομως πρεπει να μπει μια ταξη σε αυτο το μπαχαλο. Αυτο που σου εδειξα αποδεικνυει πως υπαρχει τεραστιο λιπος να καει για να ισορροπησει το ασφαλιστικο, χωρις να κοψεις απο μικροσυνταξιουχους. Δηλαδη δεν το θεωρεις ενταξει π.χ. να μπει πλαφον μιας συνταξης με πλαφον τα 1500ευρω και σε περιπτωση χαμηλοσυνταξιουχων να μπορεις να παιρνεις παραπανω αρκει να μην υπερβαινουν τα 1000? Τυχαια νουμερα βαζω, απλα να καταλαβεις την λογικη μου.
Και αυτο το εγγραφο ειναι του κρατους και οχι ιδιαιτερα δυσκολο να βρεις αν ασχοληθεις λιγο. Δηλαδη ο καταληψιας και τα μπασταρδα του σταλιν και οι προηγουμενοι ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ. Δεν ειναι "λαικιστες" δηλαδη, απλα δεν πολυθελουν κα αφησουν κατω την κουταλα οι ιδιοι και οι φιλοι τους. Οι "κακοι" εταιροι οταν λεγανε μαζεψε αυτο το χαλι, τι να εννοουσαν? Ε? Να κοψεις τη συνταξη 600ευρω της γιαγιας?
Και η μαγικη ερωτηση τωρα: τι διαολο διαπραγματευονται για το συνταξιοδοτικο τοσο καιρο?
Οι επαναπροσλήψεις δε γίνονται για δημιουργία κομματικού στρατού, αυτές οι εποχές έχουν περάσει και πλέον ο κόσμος γνωρίζει 5 πράγματα παραπάνω σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας.
Διαφωνω σε αρκετα απ'οσα λες, αλλα επειδη εχεις μια λογικη, εχω εναν Α σεβασμο. Με αυτο τωρα παει αυτος ο σεβασμος.
Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία λοιπόν δεν έχει το δικαίωμα καμία κυβέρνηση να μιλήσει για χαραμοφάϊδες και τεμπέληδες από μέσον, το έκανε μια φορά ο Πάγκαλος που ξέρει πως δεν κινδυνεύει καμία καριέρα του και αφήνουν πλέον πολλοί απ' τη ΝΔ και ο ΠΑΣΟΚ να εννοηθεί αλλά τέτοιες πρακτικές είναι σημάδια λαϊκισμού. Ο μόνος λόγος που κυκλοφορούν τέτοια σενάρια είναι για να δικαιολογηθούν τα προγράμμματα λιτότητας και οι απολύσεις του ΔΝΤ. Εσύ σαν υπουργός ακολουθείς ό,τι σου υπαγορεύουν χωρίς πολλά πολλά και ταυτόχρονα περνάς στον κόσμο την εικόνα της εξυγίανσης άνευ πολιτικούμ κόστους. 2 σε 1 και συμφέρει. Προφανώς αν δεν τους τράβαγε το αυτί ο Tomsen τίποτα από αυτά δε θα είχε συμβεί.
Δηλαδη, εχω προβλημα, δεν εχω στοιχεια, δεν προσπαθω να βγαλω μια ακρη, αρα δεν απολυω κανεναν? Μηπως δεν πολυθελω να απολυσω τα δικα μου τα παιδια, που δημιουργουν και το προβλημα? Μηπως εσυ σαν υπουργος, δεν πειραζεις το καρκινωμα που ειναι το προβλημα, κοβεις απο αλλου, αλλα το προβλημα παραμενει, περνας την εικονα της εξυγιανσης, και τελικα δεν βγαινει τιποτα? Δηλαδη δεν τους εχεις ικανους να επιβαλουν λιτο βιο στους αλλους, αλλα η νομενκλατουρα να ζει λουι βιτον?
Περι κακου ΔΝΤ που ειβαλει αιματηρη λιτοτητα, δευτερη παραγραφος :
https://www.imf.org/external/np/exr/facts/conditio.htm
"Τοκογλυφικοτατα" επιτοκια:
https://imperatorlex.blogspot.gr/2015/02/blog-post_19.html
Πρεπει να στο εξηγησω και αυτο?