Ποιανού η άποψη έχει μεγαλύτερη βαρύτητα;

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Μαλλον δεν εχεις ξεκαθαρισει στο μυαλο σου αυτο που λεμε.
Μπορει, θα με βοηθησεις γιατι η ερωτηση μου ηταν ξεκαθαρη ,τωρα αν βαζεις τα εαν και τα ισως μετα ειναι φυσιολογικο καποιος να μπερδευται οποτε γι αυτο ειμαστε εδω για να μου εξηγησεις και οχι να ακυρώσεις κατι που για να μιλαω κατι θα ξερω ρε συ και εγω ;)
Ειδες οτι εσυ μπερδευεσαι? Δε λεμε το ιδιο λοιπον, καθολου. Εσυ λες οτι οι "εμπειριες" ενος αγνωστου εχουν καποια αξια, εγω σου λεω οτι οχι, οι εμπειρες ενος αγνωστου απο μονες τους δεν εχουν αξια.
Παμε λοιπον να ξεμπερδευτουμε ,εγω τρελαίνομαι να με ξεμπερδευουν, αν εχεις ορεξη ακολουθησε ..:)
-Πρωτον γιατι δεν μπορεις να ξερεις αν ειναι αληθεια.
Τι εννοεις αληθεια οταν μιλαμε για μια βιωματικη εμπειρια και στην λυση που θα σου δωσει ?
Στο οτι ειναι αγνωστος αυτος που στο λεει ?
Οκ παντου υπαρχει αυτο και εκει υπολογιζεις και στην κριση σου και στην νοημοσυνη σου ...
-Δευτερον γιατι δυο ανθρωποι που εχουν ακριβως την ιδια εμπειρια μπορει να εκλαβουν διαφορετικα το ερεθισμα, επομενως ο καθενας να βγαλει τελειως διαφορετικο συμπερασμα απο αυτην την εμπερια.
Με το ιδιο σκεπτικο γιατι να βασιστω μονο σε μια πηγη που απευθυνετε σε ολους αυτους που λες, αλλα παλι ο καθενας βαση της ιδιομορφιας του βγαζει διαφορετικα συμπερασματα ?

Απλα οι πηγες ερχοντε μετα απο μελετες που εγιναν σε μια πολυ μεγαλη μαζα ανθρωπων ενω οι εμπειριες ερχονται με ενα ή δυο το πολυ ανθρωπους γιατι σε αυτους τους λιγους εχεις προσβαση ...

Η πηγη ¨καλυπτει ¨την οποια σου φοβια ή ανασφαλεια νιωθεις για το αν ειναι σωστο πισω απο την ¨ επιστημονικη ταμπελα " ενω η εμπερια ειναι εκτεθειμένη στην αβεβαιότητα αυτουν που στην εκφραζει .

Προσεχε δεν ειπα οτι η εμεπιρια ειναι πιο βασικη απο την επιστημη μην μπερδευεσαι .Απλα για εμενα εμπρακτα πλεον εχει σε καποιες περιπτωσεις πολυ μεγαλυτερη αξια ..
Σε καποια αλλη φαση ισως οντως η επιστημη να ειναι κυρίαρχη της εμπειριας ..

Δεν αποκλειουμε ποτε τιποτε
Πρεπει να τεκμηριωσει καποιος τα λεγομενα του , με επιχειρηματα. Το να χρησιμοποιεις απλα αναποδεικτες προσωπικες εμπειριες δεν αποτελει καλο επιχειρημα.
Ειδες που μπερδευσαι ?
Δεν μιλαμε βρε καλο μου για αναποδεικτες ..
Μιλαμε για μια εμπειρια ανθρωπου που βλεπεις με τα ιδια σου τα ματια οτι εχει αποτελεσμα και σε εσενα ..

Ποιος μιλησε για λογια του αερα και φαντασιωσεις ...
Τι σχεση εχει αυτο? Η Αγαπη ρωτησε πως μπορει να ξεχωρισει μια αποψη με βαρυτητα απο μια χωρις. Σε αυτο που περιγραφεις δεν υπαρχουν αποψεις.
Ασε πλεον τι ρωτησε η Αγαπη και ακολουθησε την ροη της συζητησης μας η οποια βλεπεις εξελισετε ,μπαινουν και αλλοι παραγοντες στο τραπεζι ....
Το να κανουμε αναδρομες μπερδευομαστε νομιζω ;)
Αλλα ειναι ενδιαφερον αυτο που εφερες ως παραδειγμα και θα το χρησιμοποιησω.
Ποσες?

Οριστε λοιπον και ενα καλο παραδειγμα. Εδω σε αυτα που γραφεις φαινεται γιατι ΔΕΝ μπορεις να χρησιμοποιεις προσωπικες εμπειριες σαν επιχειρηματα, και γιατι ενω φαινονται "λογικοφανη" οδηγουν σε πλανη.

Χρησιμοποιεις σαν επιχειρημα οτι πολλες βιωματικες εμπειριες βοηθησαν ατομα με ψυχολογικα προβληματα. Ωραια λοιπον.

-Ποσες?
Παρα πολλες δεν εκατσα να τις μετρησω με συγχωρεις ,(δεν ειμαι και επαγγελματιας να κραταω στατιστικα και να τα παρουσιαζω μετα στα συνεδρια )δεν φανταζομουν ποτε οτι για να υποστηριξω μια αποψη μου πρεπει να κραταω τετοιες σημειωσεις για να με πιστεψει ενας αγνωστος οπως λες και εσυ στο ιντερνετ ;)...
Πλεον οταν συμμετεχω σαν βοηθός-συμπαραστατης ή οπως αλλιως θελεις να το λεει καποιος , δεν με ρωτησε κανενας ποσες βιωματικες εμπειριες εχω και πο αυτο να με κρινει ,αλλου εστιαζει ,στο αν αυτο που του προσφερω τον βοηθαει ..
-Που το ξερεις?
Συμμετεχω τα τελευταια χρονια ,πεντε με εξι αν βαλω και τις δικης μου μεσα , σε ομαδες και γνωριζω πολλούς ανθρωπους με αυτο τον τροπο ,απλα λογο κοβιτ πλεον εχει περιοριστή αυτη μου η δραστηριοτητα γιατι τον ψιλοφοβαμαι να σου πω την αληθεια με ολα αυτα που ακουω ...
Πιάνει αυτο ?
Μπορουμε να κανουμε συζητηση ?
-Εχει καταγραφει? Αν ναι γιατι δεν ειναι "επιστημονικη αποψη"? Αν ειναι επιστημονικη αποψη και εχει καταγραφει τοτε ειναι βιβλιογραφικη πηγη και τεκμηριωμενη ερευνα αρα αποδεικνυεις τα λεγομενα μου.
Κατσε τι να καταγραφει ?
Τα αποτελεσμα των ομάδων αυτων ?
Φυσικα, πηγεναι να ρωτησες τους συντονιστες αυτων που φυσικα ειναι και επιστημονες , επαγγελματιες και τα παρουσιαζουν στα συνεδρια τους γιατι παντα ετσι ξεκινουσε ο δικος μας ...¨Στο συνεδριο που πηγα παρουσιαστικε ¨το τα δε ....μπλα μπλα μπλα ..
Δεν μπορει ο οποιοσδηποτε να συμμετεχει ή να δημιουργησει μια τετοια ομαδα ...

Κανε την ερευνα σου στην πολη που μενεις σιγουρα θα εχει και εκει !
Ασε το ιντερνετ ,δεν βγαζουμε συμπερασματα μονο απο την αναζητηση του google ..



Αν δεν ξερεις, τοτε γιατι χρησιμοποιεις αυτο σαν επιχειρημα? Γιατι να σε πιστεψω καν οτι "σε πολλους ανθρωπους οι βιωματικες εμπειριες εχουν βοηθησει περισσοτερο απο τον επιστημονικο τροπο προσεγγισης", εφοσον δε μου εχεις δωσει κατι χειροπιαστο παρα αυτο που εσυ πιστευεις? Αυτη ειναι μια προσωπικη σου εμπειρια/μια προσωπικη σου γνωμη που δεν εχει ΚΑΜΙΑ βαρυτητα.
Tα παραπανω νομιζω σε καλυψαν ?
Εν κατακλειδι, απλα πεταξες μια προταση η οποια ομως δεν αποτελει επιχειρημα, καθως δεν εδωσες κατι για την εγκυροτητα του. Και ακριβως αυτες τις αποψεις ΔΕΝ πρεπει να λαμβανουμε υποψη, αυτο λεω τοση ωρα.
Τωρα ?
Α καλα. Οσο παει γινεται και καλυτερο. Ακομα ενα παραδειγμα που δειχνει ακριβως σε τι αποψεις ΔΕΝ πρεπει να δινουμε βαρυτητα.
Για να δουμε ποσο καλυτερο μπορεις να το κανεις εσυ ;)
Οχι δεν ειναι ολα τα φαρμακα ψυχιατρικης φυσεως πειραματικα.

-Που το βρηκες αυτο?
Το ειδα πρωτα σε εμανα οταν πηγα για πρωτη φορα σε γιατρο και ηταν το πρωτο που μου ειπε γιατι ημουν πολυ φοβισμενη και διστακτικη σε μια ενδεχομενη αγωγη ..

Ξερεις αυτο το κοκομπλοκο που παθαινουμε ολοι μας οταν ακουμε ψυχοφαρμακα και νομιζουν ολοι οτι ειμαστε ψυχακιδες ή τρελη ...

Ακομα το θυμαμαι το πρωτο ραντεβου ,μου εκανε ολοκληρη αναλυση γυρω απο την θεωρια των φαρμακων ..
Τωρα να ηταν τοσο ανιδεος ο ανθρωπος ?
Τι να πω ρε συ σε επαγγελματια ψυχικης υγειας πηγα και οχι σε ενα παρακαλω πηρα πολλες γνωμες ,ουτε στο σουπερ μαρκετ να ζητησω να με βοηθησει ..
Εισαι ψυχιατρος?
Οχι δεν ειμαι ψυχιατρος , αλλα πηγα ομως οπως σου ειπα , μετα απο την τριτη συνεδρια(αν θυμαμαι καλα ) που ειχα με την ψυχολογο μου στην οποια με εβγαλε ο δρομος για να μου δειξει πως να διαχειριστω ενα μετατραυματικο στρες-κρισης πανικου ,προθυρα καταθλιψης ή και καταθλιψη που μου εμφανιστικε μετα απο ενα δυσκολο τραυματισμο μου και μια επισης δυσκολη νοσηλεια μου .. ...

Οποτε κατεριψα την οποια σου αμφιβολια περι αυτου ?

Αν θες κανουμε και πολυ πιο εξιδικευμενες συζητησεις για το δικο μου πειραμα ..
Γιατι πηρα και αγωγη και δεν φοβαμαι πλεον να το πω ή δεν ντρεπομαι που καποιος ασχετος μπορει να με χαρακτηρισει τρελη ,με αγχολυτικά μονο ,αλλα δυστηχως στην αρχη θελησαν να μου δωσει αγχολυτικο που να ειναι και αντικαταθλιπτικο μαζι οπως συνηθως ενεργουν βαση πρωτοκόλλου οπως μου ειπε, στις περιπτωσεις οπως οι δικες μου ..

Ελα ομως που εγω δεν ειχα κλινικη καταθλιψη ή τουλαχιστον οχι στο βαθμο που μια τετοια αγωγη θα με βοηθουσε ,γιατι οπως θα γνωριζεις εφοσον μιλας τοσο σιγουρα γι αυτο το θεμα ,πολλες περιπτωσεις καταθλίψεων ξεπερνιουνται μονο με ψυχοθεραπεια γιατι τα επιπεδα των αντιστοιχων ορμονων στο οργανισμο του ανθρωπου δεν του επιτρεπουν την χρηση τετοιων χαπιων (που τις επηρεαζουν άμεσα ) εφοσον τα εν λογο χαπια κοντεψαν να με τρελάνουν στην κυριολεξια πλεον ...

Να σου πω εγω σκηνικα με το τριτο βραδυ να με τρεχουν οι δικοι μου στα επείγοντα γιατι το χαπι μου εφερνε παραισθησεις να πεθανεις στα γελια χωρις υπερβολη ...

Χατζηγιαννη στην διαπασων ακουγα στον υπνο μου και ελεγα τον αντρα μου χαμηλωσει επιτελους το ραδιο ..μην σου πω τα αλλα ...
Φτιαξε σκηνικο και απλα τωρα μπορει να γελαμε αλλα τοτε εκλαιγα με ολο αυτο ..
Φοβος φιλε μου ,φοβος για αυτο το τελειως αγνωστο για εμενα ...
Το οτι ενας ανθρωπος δεν εχει ξαναπαρει ο ιδιος ενα φαρμακο, δε σημαινει οτι αυτο χαρακτηριζεται ως πειραματικο φαρμακο, ουτε οτι ο ψυχιατρος ουσιαστικα πειραματιζεται πανω του.

Αλλο ενα καταπληκτικο παραδειγμα που δειχνει ποιες αποψεις πρεπει να εχουν βαρυτητα και ποιες οχι.
Πιστευω να κατεριψα την μαλλον αβασιμη πληροφορια σου και αν θες εχω και αλλες πολλες τετοιες αλλα δυστηχως αποτελουν προσωπικα δεδομενα εφοσον ηρθαν απο εξομολογησεις ανθρωπων που συναντουσα στις ομαδες ..

Αλλιως ειμαι στην διαθεση οποιοδηποτε γιατρου να μου καταριψει τα λεγομενα ενος συναδελφου του ;)
Αμα εχει , τοτε γιατι να μην τον ακουσω.
Τι να ακουσεις παλι ?
Πραγματικα απο το πρωτο μηνυμα ειπα οτι τα τεκμηριωμενα επιχειρηματα δινουν βαρυτητα σε μια αποψη. Δεν ξερω που μπερδευεσαι.
Επιμενεις ακομα να λες οτι μπερδευομαι ?
Με επιστημονες ειχα να κανω ολο αυτο τον καιρο και μαλιστα ο τευλευταιος πληρωσα αδρα για να μπορεσει να μην με ξαναβαλει σε πειραματικο σταδιο των χαπιων γιατι στο ειπα μπορει να γελαω τωρα αλλα οταν ζεις δυσκολες καταστασεις απο το πουθενα τοτε βλεπεις τελειως διαφορετικα τον κοσμο ,αλλα και αυτος δεν θα ξεχασω αυτη την καταραμμενη φραση τους ," δοκιμαζεις αυτο και ειμαστε συνεχεια σε επικοινωνια ,βλεπουμε πως θα αντιδρασεις" ...

και βγαινεις απο το ιατρειο και λες και αλλο πειραμα ρε φιλε ποσο ακομα ?
Στις ομαδες αυτοβοηθειας δεν υπαρχουν αποψεις. Ειναι απλα εμπειριες.
Δεν υπαρχουν αποψεις αλλα μονο εμπειριες ?:hmm:
οκ μαλλον δεν παω σε σωστες ομαδες γιατι εμενα ο συντονιστης μας εκθέτη παραλληλα πολλες αποψεις ..
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top