21-08-22

20:25
Τουλάχιστον από τη δική μου την πλευρά θα πω ότι δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Και αν σας ενδιαφέρει η εμπειρία μου ως φοιτήτριας αυτήν Ινδία και τα περί φιλίας με ινδούς καί όχι μόνο keep reading.Πάντα με τους "δυτικούς" περνάμε καλά.
Προσωπικά έχω γνωρίσει φοβερά άτομα εδώ στην Ινδία από την Ινδία με τα οποία ταιριάζω, έχω γνωρίσει άτομα που στις δύσκολες στιγμές που πέρασα εδώ (γιατί δεν είναι όλα ρόδινα και αποφεύγω να μοιράζομαι τα πολύ προσωπικά μου εδώ) μου στάθηκαν καλύτερα από οικογένεια και με άτομα που περνάω φοβερά και κάνουμε ουσιαστικές συζητήσεις. Θα μιλήσω όμως για το λευκό προνόμιο ή τέλος πάντων ότι είμαι μία κοπέλα που μετακόμισε σε μία τελείως διαφορετική χώρα (συγκεκριμένα δυτική, έχει σημασία) καί θα πω ότι υπαρχουν φορές που νιώθω ότι άτομα μου φέρονται καλά όχι τόσο επειδή είμαι η Εχέμυθη όσο λόγω της ιδιότητας μου ως ξένη. Καί θα πω ότι δεν είμαι η μόνη που το έχει βιώσει, παρόμοιες σκέψεις μοιράστηκε πρόσφατα μία φίλη μου Ολλανδή που φοιτήτρια. Προσωπικά είχα την ανάγκη να κάνω παρέα όμως καί με άτομα από τη Δύση γιατί πολύ απλά ούτε κάποιος που ζει στην Ελλάδα ούτε κάποιος Ινδός μπορεί να καταλάβει το πολιτισμικό σοκ και τις διαφορές που παρατηρώ και είχα ανάγκη να βρώ άτομα με παρόμοιες εμπειρίες. Επίσης, κάποια θέματα εδώ στην Ινδία είναι ταμπού σε σχέση με το δυτικό πολιτισμό επομένως δε μπορώ να μοιραστώ με όλους τους ινδούς/Ινδες που γνώρισα πχ περιστατικά που μου συνέβησαν σε σχέση μου ή σε ραντεβού, πράγματα που με παρέες μου από τη Δύση δεν έχω κανένα πρόβλημα γιατί δε θεωρείται ταμπού. Παρόλα αυτά ακόμα και τώρα που γνώρισα πολλούς φοιτητές από την Ευρώπη που ήρθαν στο πανεπιστήμιο που είμαι,. προφανώς καί δε μπορώ να δεθω με όλους αυτούς επειδή είναι Ευρωπαίοι , όπως με όλες τίς φιλίες εξαρτάται από τα άτομα καί τό χαρακτήρα τους.
juste un instant
Επιφανές μέλος
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.

21-08-22

20:32
Ευτυχώς οι "δυτικοί" δεν έχουν πολλά ταμπού. Εγώ πάλι πολυ πιο εύκολα συνδέομαι με δυτικούς παρά με ανατολικούς λαούς. Και μάλιστα με σχέσεις διάρκειας. Και μέσω fb. Πολύ πιο εύκολα τα μοιράζονται οι "δυτικοί".
...
Βέβαια η μεγάλη μου αδυναμία είναι ο Νότος. Η Αφρική. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
...
Βέβαια η μεγάλη μου αδυναμία είναι ο Νότος. Η Αφρική. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.114 μηνύματα.

21-08-22

21:19
Iσπανία & Ελβετία !!
Μαυρίκιος
Διάσημο μέλος
Ο Μαυρίκιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.831 μηνύματα.

21-08-22

21:26
Πρώτος προορισμός Ιταλία, κατά προτίμηση Βενετία.
Dimitris2001
Νεοφερμένο μέλος
Ο Dimitris2001 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών. Έχει γράψει 25 μηνύματα.

21-08-22

21:57
Ιταλία, αλλά άλλες αγαπημένες είναι η Σουηδία και η Εσθονία!
dum dum boy
Διάσημο μέλος
Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.652 μηνύματα.

21-08-22

22:25
Αγγλία και Γαλλία των 60s
Πλέον καμία.
Κανονισε να γυρίσεις μεκανα Ινδό!
Birdie num num!

Πλέον καμία.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Τουλάχιστον από τη δική μου την πλευρά θα πω ότι δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Και αν σας ενδιαφέρει η εμπειρία μου ως φοιτήτριας αυτήν Ινδία και τα περί φιλίας με ινδούς καί όχι μόνο keep reading.
Προσωπικά έχω γνωρίσει φοβερά άτομα εδώ στην Ινδία από την Ινδία με τα οποία ταιριάζω, έχω γνωρίσει άτομα που στις δύσκολες στιγμές που πέρασα εδώ (γιατί δεν είναι όλα ρόδινα και αποφεύγω να μοιράζομαι τα πολύ προσωπικά μου εδώ) μου στάθηκαν καλύτερα από οικογένεια και με άτομα που περνάω φοβερά και κάνουμε ουσιαστικές συζητήσεις. Θα μιλήσω όμως για το λευκό προνόμιο ή τέλος πάντων ότι είμαι μία κοπέλα που μετακόμισε σε μία τελείως διαφορετική χώρα (συγκεκριμένα δυτική, έχει σημασία) καί θα πω ότι υπαρχουν φορές που νιώθω ότι άτομα μου φέρονται καλά όχι τόσο επειδή είμαι η Εχέμυθη όσο λόγω της ιδιότητας μου ως ξένη. Καί θα πω ότι δεν είμαι η μόνη που το έχει βιώσει, παρόμοιες σκέψεις μοιράστηκε πρόσφατα μία φίλη μου Ολλανδή που φοιτήτρια. Προσωπικά είχα την ανάγκη να κάνω παρέα όμως καί με άτομα από τη Δύση γιατί πολύ απλά ούτε κάποιος που ζει στην Ελλάδα ούτε κάποιος Ινδός μπορεί να καταλάβει το πολιτισμικό σοκ και τις διαφορές που παρατηρώ και είχα ανάγκη να βρώ άτομα με παρόμοιες εμπειρίες. Επίσης, κάποια θέματα εδώ στην Ινδία είναι ταμπού σε σχέση με το δυτικό πολιτισμό επομένως δε μπορώ να μοιραστώ με όλους τους ινδούς/Ινδες που γνώρισα πχ περιστατικά που μου συνέβησαν σε σχέση μου ή σε ραντεβού, πράγματα που με παρέες μου από τη Δύση δεν έχω κανένα πρόβλημα γιατί δε θεωρείται ταμπού. Παρόλα αυτά ακόμα και τώρα που γνώρισα πολλούς φοιτητές από την Ευρώπη που ήρθαν στο πανεπιστήμιο που είμαι,. προφανώς καί δε μπορώ να δεθω με όλους αυτούς επειδή είναι Ευρωπαίοι , όπως με όλες τίς φιλίες εξαρτάται από τα άτομα καί τό χαρακτήρα τους.
Birdie num num!

Viedo
Διάσημο μέλος
Ο Viedo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Ψυχολόγος και μας γράφει από Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.912 μηνύματα.

21-08-22

23:39
Κύπρος, για την ηρεμία και την ξέγνοιαστη ζωή που προσφέρει.
jj!
Τιμώμενο Μέλος
Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει γράψει 13.492 μηνύματα.

21-08-22

23:46
Τότε πώς εξηγείς τα δικά σου ταμπού στα πολιτικά θέματα (και όχι μόνο);Ευτυχώς οι "δυτικοί" δεν έχουν πολλά ταμπού. Εγώ πάλι πολυ πιο εύκολα συνδέομαι με δυτικούς παρά με ανατολικούς λαούς. Και μάλιστα με σχέσεις διάρκειας. Και μέσω fb. Πολύ πιο εύκολα τα μοιράζονται οι "δυτικοί".

juste un instant
Επιφανές μέλος
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.

22-08-22

00:38
Ακριβώς όπως εξηγώ τα δικά σου.Τότε πώς εξηγείς τα δικά σου ταμπού στα πολιτικά θέματα (και όχι μόνο);![]()

22-08-22

08:22
Η μάνα μου είσαι;Αγγλία και Γαλλία των 60s
Πλέον καμία.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Birdie num num!
![]()

dum dum boy
Διάσημο μέλος
Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.652 μηνύματα.

22-08-22

10:55
miss marple
Πολύ δραστήριο μέλος
Η miss marple αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 859 μηνύματα.

22-08-22

11:23
Εγώ έχω παρατηρήσει ότι από άποψη κουλτούρας, είμαστε πολύ πιο κοντά με τους Ανατολίτες και με τους λαούς γύρω από τη Μεσόγειο. Με όσους Τούρκους έχω γνωρίσει ας πούμε (εντάξει, όχι τους ερντογανικούς ή τους βαθιά πιστούς) είμαστε πολύ κοντά, με τους Ρουμάνους αρκετά, με τους Μαροκινούς (άλλη πλευρά γεωγραφικά τελείως). Αρκετά κοντά είμαστε και με τους Ισπανούς αν και η κοινωνία τους πολύ πιο ''μπροστά'' από τη δική μας. Με τους Γάλλους -και γενικά τους κεντρικοευρωπαίους - νιώθω κάποιες φορές εξωγήινος, όπως μια φορά που με ρώτησαν με απόλυτη φυσικότητα για τα ενσωματωμένα βιοϊατρικά δεδομένα που θεώρησαν δεδομένο ότι έχει το διαβατήριό μου (δε μπορούσαν να καταλάβουν γιατί γελούσα τόσο
) ή και σε πιο απλά ζητήματα, πχ στο θέμα σχέσεις, η μέρα με τη νύχτα οι προσεγγίσεις. Χωρίς αυτό να σημαίνει, βέβαια, ότι είναι ψυχροί και απόμακροι και όλα τα στερεότυπα που έχουμε στο μυαλό μας.

American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.844 μηνύματα.

22-08-22

11:52
Θεωρώ ότι όλη η Ευρώπη έχει πολύ ωραια τοπία , κάθε χώρα είναι μοναδική. Για εμένα η Ευρώπη και ο Καναδάς είναι τα πιο ωραια μέρη του πλανήτη και εύχομαι να μπορέσω να κάνω ταξίδια σε όσες περισσότερες χώρες μπορώ στο μέλλον.

touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.905 μηνύματα.

02-02-25

10:50
Ψήφισα Νορβηγία, από κάθε άποψη:
Φυσικό περιβάλλον, τρόπος ζωής, νοοτροπία ανθρώπων, όλα όλα όλα
Είχα προγραμματισει ταξιδι μια εβδομάδα το 2023, αλλά 2 μέρες πριν την αναχώρηση είχαμε ατύχημα τροχαίο και αναβλήθηκε επ αόριστο
Γμτ, όμως με τα ταξίδια έχω μια γκαντεμιά!
Φυσικό περιβάλλον, τρόπος ζωής, νοοτροπία ανθρώπων, όλα όλα όλα
Είχα προγραμματισει ταξιδι μια εβδομάδα το 2023, αλλά 2 μέρες πριν την αναχώρηση είχαμε ατύχημα τροχαίο και αναβλήθηκε επ αόριστο

Γμτ, όμως με τα ταξίδια έχω μια γκαντεμιά!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 76 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- louminis
- johnsala
- touvlo
- GeorgePap2003
- taketrance
- Libertus
- Kate1914
- iew
- giannhs2001
- charmander
- American Economist
- alexd99
- jj!
- thenutritionist
- Sosstoss
- Ilma
- ougka pougka
- camil
- Εχέμυθη
- tsiobieman
- User2350
- J.Cameron
- ggl
- Μαυρίκιος
- Memetchi
- tslef8
- fmarulezkd
- fretoe
- Viedo
- Dimitris2001
- parrot/παπαγάλος
- Meow
- Joji
- Wonderkid
- New member
- Unboxholics
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.