iJohnnyCash
e-steki.gr Founder
Την θεωρείτε απάνθρωπη;
Είστε υπέρ ή κατά της ποινής αυτής;
Εγώ είμαι κατά μιας , πιστεύω ότι θα αποκομίσει το κράτος και οι πολίτες από αυτή την ποινή το αποκομίζουν και από την ισόβια κάθειρξη και επιπλέον στην ισόβια κάθειρξη ίσως ο παραβάτης καταλάβει το λάθος και βελτιωθεί σαν άνθρωπος. Επίσης η θανατική ποινή δεν είναι αναστρέψιμη σε περίπτωση δικαστικής πλάνης.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kleftra
Διάσημο μέλος
1.Βασικότατο η δικαστική πλάνη που ανέφερες,καλύτερα 10 ένοχοι ελεύθεροι παρά ένας αθώος θανατοποινίτης(μην ξεχνάς πως στο Η.Βασίλειο η θανατική ποινή καταργήθηκε εφόσον εκτελέστηκε κάποιος που κατόπιν αποδείχτηκε αθώος)
2.Δεν είναι δυνατόν να τιμωρούμε το έγκλημα με έγκλημα.
3.Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψυχολογικό μαρτύριο για τον θανατοποινίτη και την οικογένεια του να περιμένει την εκτέλεση του(δεν γίνονται αμέσως σκέψου να γνώριζες ότι εσύ ή κάποιος δικός σου σε 6 μήνες θα εκτελούταν).
4.Η επιβολή της θα ήταν πολυ δύσκολη,θα απαιτούταν αδειάσειστα στοιχεία και πάντα υπάρχουν παραθυράκια για να τη γλιτώσει κάποιος κι όπως είχα διαβάσει σχετικά στο σχολείο "Πιο αποτρεπτικά λειτουργεί η βεβαιότητα μιας μικρής ποινής παρά η επιβολή μιας μεγάλης όταν αυτή είναι σχεδόν απίθανη".
5.Τέλος και κυριότερο ο όρος σωφρονιστικό σύστημα δείχνει ακριβώς ότι έργο του είναι να σωφρωνεί κι όχι να τιμωρεί,προτιμότερο θα ήταν να βελτιωθούν οι συνθήκες στις φυλακές,να εκτίονται οι ποινές κι όχι να μειώνονται και οι έγκλειστοι όταν αποφυλακίζονται να είναι έτοιμοι να επανενταχθούν στην κοινωνία κι όχι τελειωμένοι εγκληματίες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Χμμμ απλά προσθέτω ότι:
1. κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή
2. Με αυτό τον τρόπο εκτός απο τον κατάδικο το κράτος τιμωρεί και τα κοντινά του πρόσωπα με το χαμό του
3. Τα στατιστικά δείχνουν οτι στα κράτη που εφαρμόζεται δεν υπάρχει μικρότερη εκληματικότητα απο αυτά που δεν εφαρμόζεται.
Τα υπόλοιπα τα είπες! Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο!
gademis
Τιμώμενο Μέλος
Η θανατική ποινή όπου προβλέπεται απο το νόμο δεν ειναι εγκλημα γιατι προβλέπεται απο το νόμο.2.Δεν είναι δυνατόν να τιμωρούμε το έγκλημα με έγκλημα.
Νομικά η ύπαρξη της θανατικής ποινής σημαίνει οτι έχει. Ηθικά είναι άλλο θέμα, αλλά και πάλι είναι τελείως υποκειμενικό.1. κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή
Αυτό θέλει πολύ χρήμα, που δεν ειναι δυστυχώς κανενας διατεθειμένος να το δώσει.5.Τέλος και κυριότερο ο όρος σωφρονιστικό σύστημα δείχνει ακριβώς ότι έργο του είναι να σωφρωνεί κι όχι να τιμωρεί,προτιμότερο θα ήταν να βελτιωθούν οι συνθήκες στις φυλακές,να εκτίονται οι ποινές κι όχι να μειώνονται και οι έγκλειστοι όταν αποφυλακίζονται να είναι έτοιμοι να επανενταχθούν στην κοινωνία κι όχι τελειωμένοι εγκληματίες.
Subject to change
e-steki.gr Founder
kleftra
Διάσημο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από gademis:Η θανατική ποινή όπου προβλέπεται απο το νόμο δεν ειναι εγκλημα γιατι προβλέπεται απο το νόμο.
Αν το θέτεις έτσι να το διατυπώσω αλλιώς:
Δεν μπορούμε να τιμωρούμε έναν "παράνομο"φόνο με ένα "νόμιμο"φόνο.
Και πάλι αυτή η πρόταση δεν ησυχάζει τη συνείδηση μου(με βάση αυτή σου απαντω΄).Μην ξεχνάς κάλέ μου gademi πως η ιστορία μας διδάσκει πως αρκετά (και δη τα μεγαλύτερα)εγκληματα συγκαλήφθηκαν απο την σκιά των ανθρώπινων νόμων.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder
οκ δεν διαφωνώ αλλά να προστατευτούμαι από αυτό δεν είναι ο μόνος τρόπος να σβήσουμε τους νόμουςΑρχική Δημοσίευση από kleftra:.Μην ξεχνάς κάλέ μου gademi πως η ιστορία μας διδάσκει πως αρκετά (και δη τα μεγαλύτερα)εγκληματα συγκαλήφθηκαν απο την σκιά των ανθρώπινων νόμων.
gademis
Τιμώμενο Μέλος
Καταλαβαίνω τι θες να πεις και συμφωνώ. Απλά ο όρος "έγκλημα" άπτεται καθαρα του νομικού πλαισίου.Αν το θέτεις έτσι να το διατυπώσω αλλιώς:
Δεν μπορούμε να τιμωρούμε έναν "παράνομο"φόνο με ένα "νόμιμο"φόνο.
ζουμπουρλουδι
Νεοφερμένος
Οταν ομως το εγκλημα ειναι φρικιαστικο και μας αφορα αμεσα, τοτε ειμαστε σιγουροι για το οτι θα θελουμε να τηρηθει αυτο που με την λογικη αντιλαμβανομαστε οτι ειναι το σωστο?
Δηλαδη, πειτε πως καποιος βιαζει και βασανιζει και σκοτωνει την κορη σας που ειναι 8 χρονων. Πως νιωθετε τοτε?
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder
Και να πεθάνει αυτός θα νίωθω όπως αν ξέρω ότι θα είναι για πάντα στην φυλακή.Αρχική Δημοσίευση από ζουμπουρλουδι:Δηλαδη, πειτε πως καποιος βιαζει και βασανιζει και σκοτωνει την κορη σας που ειναι 8 χρονων. Πως νιωθετε τοτε?
Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Και να πεθάνει αυτός θα νίωθω όπως αν ξέρω ότι θα είναι για πάντα στην φυλακή.
σπανια πλεον καποιος ειναι για παντα στην φυλακη και συγουρα οχι για τετοια εγκληματα, εγω παντως θα προτειμουσα τα ισοβια να ειναι πραγματικα ισοβια, απλα στο δικο μας σοφρωνιστικο συστημα και οχι συστημα τιμωριας ακομη και ο ισοβιτης εχει την δυνατοτητα να σοφρωνιστει και να επιστρεψει μετανιωμενος στην κοινωνια, κατα ποσο αυτο συμβαινει ειναι μια αλλη κουβεντα
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder
Θα μπορούσε το σωφρονιστικό σύστημα να βελτιωθεί έτσι ώστε να επιστρέφει πραγματικά μετανιωμένος ο παραβάτης. Αλλά δεν ξέρω κατα πόσο θα μπορούσε να το δεχτεί αυτό οι πολίτεςΑρχική Δημοσίευση από gilie:σπανια πλεον καποιος ειναι για παντα στην φυλακη και συγουρα οχι για τετοια εγκληματα, εγω παντως θα προτειμουσα τα ισοβια να ειναι πραγματικα ισοβια, απλα στο δικο μας σοφρωνιστικο συστημα και οχι συστημα τιμωριας ακομη και ο ισοβιτης εχει την δυνατοτητα να σοφρωνιστει και να επιστρεψει μετανιωμενος στην κοινωνια, κατα ποσο αυτο συμβαινει ειναι μια αλλη κουβεντα
]ifrit[
Περιβόητο μέλος
Mahmut
Νεοφερμένος
Και επιπλέον προτείνω να εκτελούνται άμεσα οι ύποπτοι πριν δικαστούν, κι αν αποδειχτούν αθώοι τότε να σκαλίζεται στην "πλάκα" τους ένα "Εκτελέσθηκε από λάθος"... κι όλα καλά, όλα ωραία!
Subject to change
e-steki.gr Founder
Εγώ προτείνω αν αποδειχτούν αθώοι απλά να πατάμε ένα CTRL+ZΑρχική Δημοσίευση από Virtual:Κι εγώ υπέρ...
Και επιπλέον προτείνω να εκτελούνται άμεσα οι ύποπτοι πριν δικαστούν, κι αν αποδειχτούν αθώοι τότε να σκαλίζεται στην "πλάκα" τους ένα "Εκτελέσθηκε από λάθος"... κι όλα καλά, όλα ωραία!
Τιιιι, δεν γίνεται? Μόνο στους υπολογιστές γίνεται?
Πωπώ για φαντάσου... Πρέπει να κάνουν upgrade στη ζωή κάποτε! Έχει bugs!
ενω τωρα και δεν σοφρωνιζεται καποιος και επιστρεφει στην κοινωνια και οι πολιτες-ο κοσμος δεν το δεχεταιΑρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Θα μπορούσε το σωφρονιστικό σύστημα να βελτιωθεί έτσι ώστε να επιστρέφει πραγματικά μετανιωμένος ο παραβάτης. Αλλά δεν ξέρω κατα πόσο θα μπορούσε να το δεχτεί αυτό οι πολίτες
τεσπα το θεμα δεν ειναι τοσο απλο, κατα την γνωμη μου η θανατικη ποινη δεν ηταν ποτε χαρακτηρηστικο της Ελληνικης δικαιοσυνης και κουλτουρας και θεωρω οτι δεν θα πρεπει να γινει το 2006
Γι' αυτό και είμαστε υπέρ του... Teza!!!Αρχική Δημοσίευση από Michelle:Έχει bugs!
kleftra
Διάσημο μέλος
Φυσικά και δεν είναι λύση και το μνμ μου δεν εννοεί αυτό,είναι επιτακτική ανάγκη να ζούμε βάσει νόμων απλώς απαντώ στο σχόλιο πως όταν προβλέπεται απο το νόμο δεν είναι έγκλημα.Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:οκ δεν διαφωνώ αλλά να προστατευτούμαι από αυτό δεν είναι ο μόνος τρόπος να σβήσουμε τους νόμους
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder
Όμως χαρακτηριστικό της Ελληνικής κουλτούρας είναι να μην αποδέχονται εύκολα κάποιον που είναι διαφορετικός από τους άλλους ή έχει κάνει κάτι διαφορετικό.Αρχική Δημοσίευση από gilie:ενω τωρα και δεν σοφρωνιζεται καποιος και επιστρεφει στην κοινωνια και οι πολιτες-ο κοσμος δεν το δεχεται
τεσπα το θεμα δεν ειναι τοσο απλο, κατα την γνωμη μου η θανατικη ποινη δεν ηταν ποτε χαρακτηρηστικο της Ελληνικης δικαιοσυνης και κουλτουρας και θεωρω οτι δεν θα πρεπει να γινει το 2006
Πιστεύω ότι όσο και να αλλάξει το σωφρονιστικό σύστημα δεν θα γίνουν τίποτα σπουδαίο γιατί πρώτα πρέπει να αλλάξουν οι έλληνες την κουλτούρα τους
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.