Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
deadhead_pirate
Περιβόητο μέλος

Θέλεις να πεις οτι όλοι οι καπνιστές γνωρίζουν, αντιλαμβάνονται και τα λοιπά, και παρά όλα αυτά επιμένουν να καπνίζουν; Γιατί;οκ..επειδη εσυ θες και εχεις ορεξη για "κουπεπε" ...
ας αναδιατυπωσω, ωστε να σε καλυψω...(
δε νομιζω οτι υπαρχει καπνιστης που δε γνωριζει, αντιλαμβανεται, συνειδητοποιει τις βλαβερες συνεπειες στον οργανισμο.... (εκτος αν μιλαμε για εφηβους, που εκει παιζει και να μην...)
Μήπως επειδή όλα αυτά είναι δυνατόν να συμβούν σε όλους εκτός από τον εαυτό μας;
Θα μου πεις βέβαια, είναι επιλογή τους.
Οκ, αφού εσύ επιλέγεις να καταστρέψεις έτσι τη ζωή σου, τι με νοιάζει εμένα.
Το πρόβλημα με τον καρκίνο η τη ΧΑΠ, δεν είναι ο θάνατος, αλλά η κακή κάκιστη ποιότητα ζωής μέχρι το θάνατο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος

Κορπς μαζί σου!
Neraida
Επιφανές μέλος

Τι στο Δια η εξαιρεση ειμαι???
Θα τις φαω τις κοτσιδες μου!!! Κανονιστε!

Μήπως τελικά δεν πρέπει να "σεβόμαστε" τόσο την απόλαυση που προσφέρει το τσιγάρο στους λίγους;
Neraida
Επιφανές μέλος

Πάντως προσέξατε ότι η πλειοψηφία εδώ καπνίζει ΧΩΡΙΣ να το θέλει;
Μήπως τελικά δεν πρέπει να "σεβόμαστε" τόσο την απόλαυση που προσφέρει το τσιγάρο στους λίγους;
ε δεν ειναι και τοσο αντιπροσωπευτικο το δειγμα για να βγαλει κανεις συμπερασματα για το συνολο μιας κοινωνιας...δε νομιζεις?

Δεν εχω ορεξη για κουπεπε (οτι κι αν ειναι αυτοοκ..επειδη εσυ θες και εχεις ορεξη για "κουπεπε" ...
ας αναδιατυπωσω, ωστε να σε καλυψω...(
δε νομιζω οτι υπαρχει καπνιστης που δε γνωριζει, αντιλαμβανεται, συνειδητοποιει τις βλαβερες συνεπειες στον οργανισμο.... (εκτος αν μιλαμε για εφηβους, που εκει παιζει και να μην...)

Σιγουρα καποιοι εχουν καταλαβει, και απλα δεν εχουν την δυναμη να το κοψουν (ή/και αγχωνονται παραπανω και καπνιζουν για να χαλαρωσουν !

Το να το συνηδητοποιεις και να μη θες να το κοψεις, υπαρχει επισης, αλλά απο τη στιγμη που ειναι εντελως παραλογο, συνηθως καπου αλλου πρεπει να αναζηταμε τα πραγματικα αιτια.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος

Θεωρητικά παίζει Νεράιδά μου, αλλά βασικά, είναι άκρως μαζοχιστικό να τα έχεις συνειδητοποιήσει όλα αυτά, το πόσο επικινδύνο είναι, να ξέρεις πως η νικοτίνη είναι πιο θανατηφόρα ουσία από την ηρωίνη (αρκεί μικρότερη ποσότητα νικοτίνης για να σε σκοτώσει, απ' όσο ξέρω) και παρόλα αυτά να επιλέγεις να καπνίζεις! Που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ή που δεν το έχει συνειδητοποιήσει όποιος καπνίζει ή που νομίζει πως αυτές οι σοβαρές πιθανότητες, αφορούν βασικά κάποιον άλλον κι όχι εκείνον (για να μη προσωποποιώ, άλλαξα πρόσωποΤο να εχεις συνειδητοποιησει και να μη θες να το κοψεις, δεν παιζει???
Τι στο Δια η εξαιρεση ειμαι???
Θα τις φαω τις κοτσιδες μου!!! Κανονιστε!

ΥΓ: Προσωπικά πάντως τις περιόδους που ..κάπνιζα, ανήκα στην 2η κατηγορία. Έλα μωρέ τώρα, τι είναι ένα τσιγαράκι; Εμένα θα βρει;

ε δεν ειναι και τοσο αντιπροσωπευτικο το δειγμα για να βγαλει κανεις συμπερασματα για το συνολο μιας κοινωνιας...δε νομιζεις?
Οκ, σαφώς.
ΑΛΛΑ στην πραγματική κοινωνία καλό είναι να ισχύει το ότι
έστω και μόνο ενός ατόμου η υγεία να βλάπτεται, αυτός πρέπει να προστατευθεί. Τελεία και παύλα.
Neraida
Επιφανές μέλος

Εδω ουτε οι ΑΝΤΙ-καπνιστες δεν εχουν δει και διαβασει και ακουσει πολλα, ...και θα ειχαν οι κανπιστες ; Να τους κοπει και η ορεξη ;![]()
ααα....σε παρακαλω. Το ενα δεν αναιρει το αλλο....
Και εγω αλλωστε αντικαπνιστρια ημουν, μεχρι που το δοκιμασα και επαψα να ειμαι...
Το να το συνηδητοποιεις και να μη θες να το κοψεις, υπαρχει επισης, αλλά απο τη στιγμη που ειναι εντελως παραλογο, συνηθως καπου αλλου πρεπει να αναζηταμε τα πραγματικα αιτια.
Για πες ποια ειναι κατα τη γνωμη σου σου τα πραγματικα αιτια....και που πρεπει να αναζητηθουν αυτα....
Γιατι σε ο,τι αφορα εμενα μου αρεσει το τσι και δατς ιτ...
deadhead_pirate
Περιβόητο μέλος

Neraida
Επιφανές μέλος

Εμένα θα βρει;![]()
εγω παντως δεν το σκεφτομαι ετσι...
ασε που πιστευω πως αν ειναι να σε βρει...δεν του γλυτωνεις....
θα μου πεις, δε χρειαζεται να του αφησεις και την πορτα ανοιχτη....αλλα ενιγουει....
(ασε που εχω και μια περιεργη αισθηση, οσον αφορα εμενα προσωπικα και το "κακο" που μπορει να με βρει,αλλα δεν ειναι του παροντος)

-το καπνισμα βλαπτει.
Αυτα.

Α, και οτι του γραψουν πανω στο κουτι τσιγαρων και το μαθαινει λογω πλυσης εγκεφαλου.
Ουτε ξερει πόσο, ουτε ποια συστηματα προσβαλει η πισσα και ο καπνος, ουτε σε ποιες ασθενειες αποτελει παραγοντα κινδυνου, κλπ,κλπ. Και παραλληλα ερχεται στο μυαλο του το "ε αμα εναι να σουρθει θα σουρθει". "κι εγω ξερω τον μπαρμπα Μητσο, που καπνιζει σα τρελος 40 χρονια και ειναι μια χαρα", και άλλα τετοια χαριτωμενα.
Στην Ναπολη απογορευσαν το καπνισμα σε δυσκεκριμενους δημοσιους χωρους. Καποια παρκα , σε παρουσια μικρων παιδιων κλπ.
Πηρε παραδειγμα απο το Νοεμβριο η Βερόνα και το απαγορευσε σε ΟΛΟΥΣ τους δημοσιους χωρους. Προστιμα 25-500 ευρω.
Σε πολλες χωρες , ακομα, υπαρχει μεγαλο ποσοστο ανθρωπων που πραγματικα δε πιστευουν οτι το καπνισμα βλαπτει και τοσο (ή καθολου).
Θεωρητικά δε το αναιρει, αλλά νομιζω ειναι λογικο ενας αντι-καπνιστης να ειναι τετοιος επειδη εχει ψαξει και 5 πραματα. Και συνιθως οι ενεργοι αντικαπνιστες ετσι ειναι. Επομενως ειναι πολυ πιθανοτερο ενας αντι-καπνιστης (και οχι μη-καπνιστης) να ξερει περισσοτερα απο εναν καπνιστη (ο οποιος δε θα θελει καν να μαθει).ααα....σε παρακαλω. Το ενα δεν αναιρει το αλλο....
Και εγω αλλωστε αντικαπνιστρια ημουν, μεχρι που το δοκιμασα και επαψα να ειμαι...
Εσυ πως καταφερες και απο αντικαπνιστρια , εγινες καπνιστρια, δοκιμαζοντας τσιγαρο ; Εχω απορια.
Το "εμενα μαρεσει και δατς ιτ" για μενα δεν υπαρχει. Ναι ειναι η 1η απαντηση, αλλα δεν απανταει χωρις να προκαλει κι αλλη ερωτηση.Για πες ποια ειναι κατα τη γνωμη σου σου τα πραγματικα αιτια....και που πρεπει να αναζητηθουν αυτα....
Γιατι σε ο,τι αφορα εμενα μου αρεσει το τσι και δατς ιτ...
Αυτο το "αλλα ενιγουει" ειναι ολο το ζουμι...εγω παντως δεν το σκεφτομαι ετσι...
ασε που πιστευω πως αν ειναι να σε βρει...δεν του γλυτωνεις....
θα μου πεις, δε χρειαζεται να του αφησεις και την πορτα ανοιχτη....αλλα ενιγουει....
(ασε που εχω και μια περιεργη αισθηση, οσον αφορα εμενα προσωπικα και το "κακο" που μπορει να με βρει,αλλα δεν ειναι του παροντος)
Dracula82
Εκκολαπτόμενο μέλος

fandago
Διακεκριμένο μέλος
Dracula82
Εκκολαπτόμενο μέλος

xaxaxaxa

Υπήρχε η σκέψη σε μια φάση να βάζουν αντί για επιγραφές φωτογραφίες των πνευμόνων με καρκίνο, του λαιμού με καρκίνο, κιτρινα σαπισμένα δόντια, στοματικο καρκίνο κτλ που προκαλεί το κάπνισμα. Στην Αυστραλία το κάνανε αλλά για εδώ θεωρήθηκε πολύ σκληρό και απορρίφθηκε. (Δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ ή όχι...)

dimitris883
Εκκολαπτόμενο μέλος

Τέλοσπάντων η φωτογραφία του FANDAGO είναι πολυ καλή!!
Dracula82
Εκκολαπτόμενο μέλος

Πάντως εγώ πιστεύω πως τα μηνύματα ή οι φωτογραφίες που ήταν υποψήφιες στα πακέτα δεν βοηθούν σε καμία περίπτωση.Ούτε καν τις βλέπουν οι καπνιστές!
Τέλοσπάντων η φωτογραφία του FANDAGO είναι πολυ καλή!!
θα συμφωνήσω για τα μυνήματα ξέρω από τον εαυτό μου και περα βρέχει...

Αλλά οι φώτο είναι διαφορετικό. Δεν είναι και τόσο ωραίο να βλέπεις πώς είναι τα πνευμόνια από το τσιγάρο ή ο λαιμός ή οτιδηποτε άλλο σχετικό. Οι φωτο σοκάρουν και αυτό ίσως έχει αποτέλεσμα σε κάποιους. Θα ήθελα να εφαρμοστεί το μετρο εδώ αλλά δεν το βλέπω.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 56 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.