Aν το ψαξετε θα δειτε οτι η πλειοψηφια των καπνιστων, γνωριζει συνοπτικα τα εξης παρακατω :
-το καπνισμα βλαπτει.
Αυτα.
Α, και οτι του γραψουν πανω στο κουτι τσιγαρων και το μαθαινει λογω πλυσης εγκεφαλου.
Ουτε ξερει πόσο, ουτε ποια συστηματα προσβαλει η πισσα και ο καπνος, ουτε σε ποιες ασθενειες αποτελει παραγοντα κινδυνου, κλπ,κλπ. Και παραλληλα ερχεται στο μυαλο του το "ε αμα εναι να σουρθει θα σουρθει". "κι εγω ξερω τον μπαρμπα Μητσο, που καπνιζει σα τρελος 40 χρονια και ειναι μια χαρα", και άλλα τετοια χαριτωμενα.
Στην Ναπολη απογορευσαν το καπνισμα σε δυσκεκριμενους δημοσιους χωρους. Καποια παρκα , σε παρουσια μικρων παιδιων κλπ.
Πηρε παραδειγμα απο το Νοεμβριο η Βερόνα και το απαγορευσε σε ΟΛΟΥΣ τους δημοσιους χωρους. Προστιμα 25-500 ευρω.
Σε πολλες χωρες , ακομα, υπαρχει μεγαλο ποσοστο ανθρωπων που πραγματικα δε πιστευουν οτι το καπνισμα βλαπτει και τοσο (ή καθολου).
ααα....σε παρακαλω. Το ενα δεν αναιρει το αλλο....
Και εγω αλλωστε αντικαπνιστρια ημουν, μεχρι που το δοκιμασα και επαψα να ειμαι...
Θεωρητικά δε το αναιρει, αλλά νομιζω ειναι λογικο ενας αντι-καπνιστης να ειναι τετοιος επειδη εχει ψαξει και 5 πραματα. Και συνιθως οι ενεργοι αντικαπνιστες ετσι ειναι. Επομενως ειναι πολυ πιθανοτερο ενας αντι-καπνιστης (και οχι μη-καπνιστης) να ξερει περισσοτερα απο εναν καπνιστη (ο οποιος δε θα θελει καν να μαθει).
Εσυ πως καταφερες και απο αντικαπνιστρια , εγινες καπνιστρια, δοκιμαζοντας τσιγαρο ; Εχω απορια.
Για πες ποια ειναι κατα τη γνωμη σου σου τα πραγματικα αιτια....και που πρεπει να αναζητηθουν αυτα....
Γιατι σε ο,τι αφορα εμενα μου αρεσει το τσι και δατς ιτ...
Το "εμενα μαρεσει και δατς ιτ" για μενα δεν υπαρχει. Ναι ειναι η 1η απαντηση, αλλα δεν απανταει χωρις να προκαλει κι αλλη ερωτηση.
εγω παντως δεν το σκεφτομαι ετσι...
ασε που πιστευω πως αν ειναι να σε βρει...δεν του γλυτωνεις....
θα μου πεις, δε χρειαζεται να του αφησεις και την πορτα ανοιχτη....αλλα ενιγουει....
(ασε που εχω και μια περιεργη αισθηση, οσον αφορα εμενα προσωπικα και το "κακο" που μπορει να με βρει,αλλα δεν ειναι του παροντος)
Αυτο το "αλλα ενιγουει" ειναι ολο το ζουμι...