Τι ωραίο που είναι το πρώτο πράγμα που βλέπεις το πρωί πίνοντας τον καφέ σου να είναι : ʽΤο κάπνισμα μπορεί να σκοτώσειʼ , ʽΟι καπνιστές πεθαίνουν πρόωραʼ και άλλα χαριτωμένα. Πολλοί από τους γνωστούς μου επηρεάστηκαν αρνητικά από την συγκεκριμένη κίνηση του υπουργείου υγείας, μια μάλιστα έκοψε και το κάπνισμα.
Γεγονός: Τα έξοδα νοσηλείας για τους καπνιστές υπερβαίνουν το κέρδος της φορολόγησης του καπνού.Kάπου εκεί βρίσκεται και το πραγματικό αίτιο της συγκεκριμένης κίνησης θαμμένο καλά κάτω από τόνους παραμυθοσκονης.
Ένας ψυχρός πόλεμος χωρίς προηγούμενο που δίνει την αφορμή στην μειονότητα των αντικαπνιστών να μας τα πρήζουν ακόμα περισσότερο.Η ιερή αρχή της πλειοψηφίας δεινοπαθεί κάτω από την μπότα του φασισμού τους.Όπως και να το κάνουμε οι καπνιστές αποτελούν την πλειοψηφία στην Ελλάδα τουλάχιστον.Δεν προσπαθώ να υπερασπιστώ τους καπνιστές , άλλωστε δε νομίζω να έχουν ανάγκη υπεράσπισης .
Απλά πιστεύω ότι η κοροϊδία του υπουργείου υγείας υποτιμά την νοημοσύνη και την αισθητική μας .Είμαι σίγουρος ότι νοιάζονται για την υγειά του καθενός από εμάς τόσο όσο εμείς νοιαζόμαστε για το τι θερμοκρασία έχει στο Βλαδιβοστόκ.
Ας μπούμε στο ψητό τώρα .Η ουσία λοιπόν είναι ότι δεν με ενδιαφέρει και πολύ η υγειά του παθητικού καπνιστή ούτε και η δικιά μου. Άλλωστε πιστεύω ότι η ζωή ως άξια έχει υπερτιμηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.Περαν της απόλαυσης του καπνίσματος, ο καπνιστής δηλώνει έμμεσα ότι αψηφά τον θάνατο.Αυτό βέβαια δεν τον κάνει ήρωα , ούτε θα του δώσει έναν ηρωικό και τιμημένο θάνατο(who cares?) .Απλά θα πεθάνει όπως όλοι μας κάποια στιγμή.Δεν είμαι ματαιόδοξος ,πιστεύω ότι η ζωή έχει και χαρές και απολαύσεις .Μια από τις απολαύσεις αυτές είναι και το κάπνισμα,με το ανάλογο αντίτιμο βέβαια .Είναι όλα θέμα επιλογών.
Παρόλο που το συγκεκριμένο θέμα δεν με αγγίζει και πολύ(οι δημόσιες υπηρεσίες εννοώ) πιστεύω ότι δεν πρέπει να τα περνάμε όλα στο ντούκου γιατί θα έρθει η στιγμή που θα θες να φωνάξεις και δεν θα μπορείς.Το άρθρο γράφτηκε με αφορμή τον φανατικά αντικαπνιστή φίλο...ξέρει αυτός!
ΟΙ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ :
ʽΟι αντικαπνιστές πεθαίνουν πρόωραʼ (γιατί θα τους σκοτώσουμε εμείς)

ʽΟι αντικαπνιστές βλάπτουν σοβαρά εσάς και τους γύρω σαςʼ
Συστατικά αντικαπνιστών:
Μαλάκυνση :12mg Παστρικοτητα : 23mg