iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Τεσπα, θα ψηφισω αυριο με την υσιχια μου και θα βαλω οσα το δυνατων περισοτερα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Το photoshop δεν περιμενα να ειναι τοσο χαμηλα, οπως το itunes το ψηλα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
io-io
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Δυστυχώς ούτε καν η σουίτα της Corel δεν υπάρχει για linux.
Ωστόσο, έχω ακούσει κάποιες καλές προτάσεις για ipod, ωστόσο δεν τις έχω δοκιμάσει.
io-io
Διάσημο μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Επίσης τα ipod έχουν κάνει 60 εκ. πωλήσεις

io-io
Διάσημο μέλος

Αυτο που λεω ειναι οτι ειναι περισσοτεροι οι χρηστες ipod απο τους επαγγελματιες χρηστες photoshop...
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

io-io
Διάσημο μέλος

Εσενα σου φανηκε περιεργο που περισσοτεροι χρηστες διαλεξαν itunes απο photoshop, και εγω σου ειπα οτι ειναι περισσοτεροι αυτοι που εχουν ipod, απο αυτους που χρησιμοποιουν photoshop επαγγελματικα. Και καθως εναλλακτικες για μη επαγγελματικη εστω χρηση photoshop υπαρχουν, ενω οι χρηστες ipod τα βρισκουν δυσκολα, μου φαινεται λογικο.
bisbirikos
Πολύ δραστήριο μέλος

Το linux ειναι open source και ως τετοιο θελουν ολοι να παραμεινει. Δλδ αποκλειεται καποια ομαδα να διαθεσει (σχεδον) απειρες ωρες να αναπτυξει κατι αναλογο με το photoshop (πχ) χωρις να παρει φραγκο...

Το GIMP πάντως είναι μια αξιόλογη εφαρμογή opensource.Ακριβώς γι αυτο μπορεί να εξελιχθεί κι αλλο.Σιγουρα δεν μπορουμε να μιλαμε για επαγγελματικές εφαρμογές , αλλά το κενό που τα χωρίζει δεν είναι τραγικά μεγάλο.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

fandago
Διακεκριμένο μέλος

Αυτό λέγανε παλιά για το ίδιο το λειτουργικό μέχρι που ο Mark Shuttleworth άρχισε να χρηματοδοτεί το Ubuntu και τώρα αυτό είναι αξιόλογη αντιπρόταση απέναντι στα διαδεδομένα λειτουργικά. Άλλωστε, τα MS Office θεωρούνται μεγάλα προγράμματα, αλλά νομίζω ότι μια χαρά στέκεται το Openoffice. Απλά τα πάντα γίνονται με προτεραιότητες και αυτές καθορίζονται από την μαζικότητα της χρήσης. Θα έρθει η σειρά και για το Photoshop, όταν η ίδια η adobe θα δει ότι το Linux διαδίδεται τόσο, που μπορεί να έχει και εκεί πελάτες. Το ποτέ λοιπόν, είναι μεγάλη λέξηΔυστυχως σοβαρες αντιπροτασεις για μεγαλα προγραμματα δεν προκειται ποτε να υπαρξουν.
Το linux ειναι open source και ως τετοιο θελουν ολοι να παραμεινει. Δλδ αποκλειεται καποια ομαδα να διαθεσει (σχεδον) απειρες ωρες να αναπτυξει κατι αναλογο με το photoshop (πχ) χωρις να παρει φραγκο...

Είπε ο Παναγιώτης Γιαννακάς και έκλεισε την πόρτα πίσω του.Όταν ο όρος opensource πάψει να αποτελεί δικαιολογία για την ποιότητα ενός project, μόνο τότε θα μπορούμε να το λάβουμε ως μια σοβαρή πρόταση![]()

Sorry, αλλά δεν κρατήθηκα. Δεν νομίζω ότι ο όρος αποτελεί δικαιολογία, είναι απλά μια κατηγορία. Αιτιολογία αποτελεί το γεγονός ότι το project γίνεται κυρίως εθελοντικά. Όσο αδιαφορείς για αυτόν τον εθελοντισμό δεν βοηθάς, αλλά τον απαξιώνεις...

Οι εταιρείες αγνοούν τις ανάγκες των χρηστών Linux.Δηλαδή το Linux αγνοεί τις ανάγκες των επαγγελματιών;

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Δεν αντιλέγω, το Linux αλλά και το OpenSource έχει κάνει πολλά βήματα. Καταρχάς αναγνωρίζω την αξία του σε θέματα server αλλά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το υποστηρίζω για κάθε τομέα.

Έγκειται στο αν στηρίζεις την ιδέα ή όχι.
Φυσικά και αν είναι φριχτό θα πεις είναι ότι φριχτό.
Όπως ας πούμε εγώ βρίζω δαίμονες και θεία μέχρι να ανοίξουν κάποια Open Source. Έχω φάει, έχω πιεί καφέ κτλ. κι ακόμη περιμένω.
Αλλά όχι απλά τους δικαιολογώ τις αδυναμίες και τα bugs αλλά εκτιμώ τό ότι είναι τόσο λίγα

Εδω διαφωνω λιγο.Αυτο μειωνει το open source.Μα για κάθε τι κουσούρι που έχει ένα πρόγραμμα συνέχεια ακούω ... ναι αλλά είναι Opensource ή Στα opensource πρέπει να έχουμε αλλά κριτήρια ή λυπηθείτε τους ... δεν πήραν ούτε 1 cent.
Συνηθως τα open source εχουν και τα ελαχιστα bugs.
Αρκετες φορες το interface της εφαρμογής δεν είναι πρακτικό σαν του εμπορικού,αλλά σε λειτουργίες δεν υστερεί ιδιαίτερα.
Καλα το λες,δεν χρειαζεται να υποστηριζουμε κατι φανατικα μονο και μονο επειδη ειναι open source.Δεν αντιλέγω, το Linux αλλά και το OpenSource έχει κάνει πολλά βήματα. Καταρχάς αναγνωρίζω την αξία του σε θέματα server αλλά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το υποστηρίζω για κάθε τομέα.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Εγώ πάντως συγχαίρω αυτούς που συμβάλουν για τον firefox/Thunderbird αλλά και αλλά project όπως OpenOffice.
fandago
Διακεκριμένο μέλος

Καταρχήν θα ήθελα αν έχεις εύκαιρα να μου πεις 2 παραδείγματα για κουσούρια, στα οποία ακούς αυτήν την δικαιολογία και μάλιστα τόσες φορές, ώστε να δικαιολογείται ο χαρακτηρισμός "συνέχεια".Μα για κάθε τι κουσούρι που έχει ένα πρόγραμμα συνέχεια ακούω ... ναι αλλά είναι Opensource ή Στα opensource πρέπει να έχουμε αλλά κριτήρια ή λυπηθείτε τους ... δεν πήραν ούτε 1 cent.
Δεν αντιλέγω, το Linux αλλά και το OpenSource έχει κάνει πολλά βήματα. Καταρχάς αναγνωρίζω την αξία του σε θέματα server αλλά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το υποστηρίζω για κάθε τομέα.
Έπειτα, θα ήθελα να πω ότι δεν ζήτησε κανείς να υποστηρίζει ο κόσμος το Linux, αρκεί να μην το απαξιώνει. Στην τελική, για το θέμα που μας απασχολεί σε αυτό το topic, δεν φταίει το Linux που οι εταιρείες δεν γράφουν τα προγράμματα τους για αυτό, αλλά οι ίδιες οι εταιρίες. Νομίζεις ότι αν οι εταιρείες έγραφαν τα προγράμματα τους για Linux και εσύ είχες εκδόσεις Autocad, Photoshop, iTunes και παιχνίδια στο Linux, θα καθόταν πολύς κόσμος να πληρώνει για τα Windows; Όχι...
Οπότε, είναι λίγο άτοπο να συζητάμε για "κουσούρια" του Linux...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.