Πατρεύς
Περιβόητο μέλος

Τὸ καυτὸ ἐρώτημα εἶναι τὸ ἑξῆς: Σὲ ποιά πόλη τῆς Ἑλλάδος μπορεῖ νὰ βρῇ κανεὶς τὸ καλύτερο σουβλάκι; Τὸ ἐρώτημα ἐξ ἀρχῆς μοιάζει ἄτοπο καθὼς, γιὰ νὰ κρίνῃ κάποιος ἀντικειμενικά, θὰ πρέπῃ νὰ ἔχῃ ἐπισκεφθεῖ ὅλες τὶς πόλεις τῆς Ἑλλάδος, νὰ ἔχῃ φάῃ ἀπὸ ὅλα τὰ σουβλατζίδικα καὶ μετὰ νὰ ἀποφανθῇ. Προφανῶς αὐτὸ δὲν εἶναι δυνατόν. Ὁπότε τὸ σωστὸ ἐρώτημα εἶναι σὲ ποιά πόλη ἔχουμε φάει τὸ καλύτερο σουβλάκι ἢ καλύτερα ποῦ μᾶς ἄρεσε περισσότερο. Ἔχω κάνει καὶ δημοσκόπηση στὴν ὁποία ἐνδεικτικὰ περιλαμβάνονται κάποιες ἀπὸ τὶς κυριώτερες πόλεις τὶς ὁποῖες μποροῦμε νὰ ψηφίσουμε. Δὲν εἶναι δυνατὸν φυσικὰ νὰ περιλάβω ὅλες τὶς πόλεις καὶ θεωρῶ ὅτι περιλαμβάνω τὶς κυριώτερες πόλεις. Μὴν παρεξηγηθῆτε ὅσοι ἡ πόλη τους δὲν περιλαμβάνεται στὴ δημοσκόπηση. Ἔκανα μία μικρὴ ἐπιλογὴ ἀπὸ δέκα πόλεις.
Πᾶμε στὰ δικά μου ὅμως: Προσωπικά, ἔχω γευθεῖ σουβλάκι στὶς ἑξῆς πόλεις: Πάτρα (λογικὸ εἶναι, ἀφοῦ ἀπὸ ἐκεῖ εἶμαι), Ἀθῆνα, Θεσσαλονίκη, Ἡράκλειο, Χανιά, Ῥέθυμνο καὶ Κάρπαθο (στὴ θητεία μου). Τὸ ἐπίπεδο τῆς Πάτρας εἶναι ἀρκετὰ καλὸ, ἀλλὰ νομίζω ὅτι τὸ καλύτερο τὸ ἔχω γευθεῖ στὴν Ἀθῆνα, σὲ συνοικιακὸ σουβλατζίδικο κάπου στὸ Ψυχικό. Γενικά, πιστεύω ὅτι σὲ αὐτὸ τὸ ἔδεσμα οἱ Ἀθηναῖοι ἔχουν τὰ πρωτεῖα ἔστω κι ἂν ἔχουν καθιερώσει αὐτὴν τὴ λανθασμένη ὀνομασία. Στὴ Θεσσαλονίκη δὲ βρῆκα πάντως κάτι συγκλονιστικὸ ἐνῷ στὴν Κρήτη μόνο στὰ Χανιὰ πιστεύω ὅτι ὑπάρχει πραγματικὰ καλὸ σουβλάκι. Στὸ Ἡράκλειο ἔχουν τὴ συνήθεια νὰ πνίγουν τὴν πίτα στὶς πατάτες ἐνῷ στὸ 'Ρέθυμνο, ἂν καὶ ὑπάρχουν πολλὰ μαγαζιὰ λόγῳ φοιτητῶν, μόνο ἕνα οὐσιαστικὰ ἔχει σουβλάκι τῆς προκοπῆς. Στὴν Κάρπαθο ὅταν βγαίναμε ἔξοδο, ὑπῆρχαν δύο σουβλατζίδικα. Τὸ ἕνα ἦταν κάπως ἀξιόλογο καὶ τὸ ἄλλο ἁπλῶς ἄθλιο.
Ἐλπίζω πάντως αὐτὸ τὸ θέμα νὰ μὴν παρεκτραπῇ σὲ ἀτελέσφορη ἀντιπαράθεση περὶ τῆς ὀνομασίας κάτι σὰν τὸ μακεδονικὸ ἕνα πράγμα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Sans-culotte
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος
Επιφανές μέλος

και ειναι οκ..
στα παραλιακα χωρια κυριως
γιατι στο κεντρο της πολης οι φιρμες το κανουνε ή ανοστο σαν μπριζολα
ή καμμενο..
Alejandro Papas
Περιβόητο μέλος

στην Θεσσαλονικη σε οσα εχω φαει μου φανηκε πολυ στεγνο (αν και ειμαι γνωστος γκαντεμης)

στην Λαρισα ειναι καλο σχετικα

στον Βολο δεν με τρελενει

θα λεγα Αθηνα...

θα λεγα Αθηνα...![]()
Συμφωνώ. Είναι νόστιμο, και όχι επιτηδευμένο.. Το τέλειο φαγητό.
Επειδή μια ζωή προσέχω τη διατροφή μου, όποτε θέλω να φάω, τσακίζω σουβλάκι!
Πατρεύς
Περιβόητο μέλος

εγω εδω μονο πατρα εχω φαει σουβλακι
και ειναι οκ..
στα παραλιακα χωρια κυριως
γιατι στο κεντρο της πολης οι φιρμες το κανουνε ή ανοστο σαν μπριζολα
ή καμμενο..
Οἱ ἀλυσίδες τύπου LeCoq ἢ Γωνιὰ ἔχουν χαλάσει τελείως τὴν ἔννοια «σουβλάκι». Τὸ σουβλάκι ποὺ βάζουν μέσα στὴν πίτα δὲν ἔχει στὸ περίπου γεύση χοιρινοῦ ἢ κοτόπουλου. Σκέπτομαι σοβαρὰ μήπως στὴν πραγματικότητα αὐτὸ ποὺ βάζουν δὲν εἶναι οὔτε χοιρινὸ οὔτε κοτόπουλο καὶ τρῶμε κανένα περίεργο πλάσμα ποὺ ἐκτρέφεται σὲ τίποτα ἐργαστήρια

Πάντως στὶς πιὸ «λαϊκὲς» συνοικίες τῆς Πάτρας καὶ στὰ προάστεια σὲ ἀρκετὰ σουβλατζίδικα τὸ σουβλάκι τὸ τρῶς καὶ τὸ εὐχαριστιέσαι. Ἔχει πραγματικὴ γεύση, ὄχι πλαστική...
Άγγελος
Επιφανές μέλος

στη Γωνια λενε οτι εβαζε το κρεας στη φορμοληΣκέπτομαι σοβαρὰ μήπως στὴν πραγματικότητα αὐτὸ ποὺ βάζουν δὲν εἶναι οὔτε χοιρινὸ οὔτε κοτόπουλο καὶ τρῶμε κανένα περίεργο πλάσμα ποὺ ἐκτρέφεται σὲ τίποτα ἐργαστήρια![]()

τα καλυτερα σουβλακια δεν τα κανουν τα σουβλατζιδικα νομιζω αλλα οι ψησταριες ταβερνες τα απογευματα ..οταν ξεκινανε να ψηνουνε
και εννοειται στα καρβουνα
πχ στον Ψαθοπυργο σε χασαποταβερνα ειχε εξαιρετικ οσουβλακι..

ειναι θεμα κοστους,,και ποιοτητας
τα μεγαλα μαγαζια αλυσιδες για να βγαλουν κερδος βαζουν σιγουρα πολυ κακης ποιοτητας κρεας και το καλυπτουν ποιος ξερει πώς..
ενω τα μικρα συνοικιακα εχουν λιγη πελατεία και βαζουν καλο κρεας..
Πατρεύς
Περιβόητο μέλος

στη Γωνια λενε οτι εβαζε το κρεας στη φορμολη
τα καλυτερα σουβλακια δεν τα κανουν τα σουβλατζιδικα νομιζω αλλα οι ψησταριες ταβερνες τα απογευματα ..οταν ξεκινανε να ψηνουνε
πχ στον Ψαθοπυργο σε χασαποταβερνα ειχε εξαιρετικ οσουβλακι..![]()
Ὄντως, ἡ συγκεκριμένη ψησταριὰ εἶναι ἀπὸ τὶς καλύτερες στὴν περιοχή. Ἀπὸ τὴν ἄλλη, οἱ ταβέρνες ἔχουν καλὴ πίτα, ἀλλὰ συνήθως τὶς κάνουν πολὺ «ἀποστειρωμένες» καθὼς δὲ βάζουν καθόλου μπαχαρικὰ καὶ τὸ τσατζίκι δὲν καίει σχεδὸν καθόλου. Μὰ μόνο γιὰ γυναῖκες φτιάχνουν τὰ σουβλάκια; Δὲν μπορῶ νὰ καταλάβω...
Dalian
Περιβόητο μέλος

Άγγελος
Επιφανές μέλος

το τζατζικι δεν μαρεσει ρε παιδι μουκαθὼς δὲ βάζουν καθόλου μπαχαρικὰ καὶ τὸ τσατζίκι δὲν καίει σχεδὸν καθόλου

δεν μπορω το ωμο σκορδο,,αλλα ψημενο το τρωω πολυ
αλλα τα μπαχαρικα μου αρεσουν,,και ειδικα τα φρεσκα,-πχ ριγανη-,αλλα ποιος σουβλατζης θα βαλει?θελω να τσιμπαει καιει..

Ως που μια μέρα έφαγα.
Κι από τότε μόνο με τζατζίκι το τρώω.
Ποια θηλυκότητα και κουραφέξαλα.. Παπάρα οι πατάτες στο τζατζίκι, μιαμ!
Alejandro Papas
Περιβόητο μέλος

LeCoq ἢ Γωνιὰ
τοσο χαλια ειναι αυτα?? εχω ακουσει και αλλο παιδι απο πατρα να τα βριζει

να ξερω τι θα φαω αν ερθω

@Gilda
δωσεεεεεεεεεεεεεεεεε

Να κολλάει στα δόντια και να τρώω και το λιπ γκλος μαζί!!!
(Σήμερα θα φάω σουβλάκι, τέλος!)
Πατρεύς
Περιβόητο μέλος

Ἡ ῥίγανη δὲν εἶναι μπαχαρικό, μυρωδικὸ εἶναι. Μπαχαρικὰ εἶναι τὸ πιπέρι, τὸ τσίλι, τὸ κύμινο, τὸ κάρυ κλπ
Ἂν τὸ τσατζίκι δὲ μὲ καίῃ μέχρι μέσα στὸ λαιμό, κατ' ἐμὲ εἶναι μόνο κατ' ὄνομα τσατζίκι...

Και μόνο το σχόλιό του περί ψησταριάς, δείχνει ότι ξερει από καλό σουβλακι!

Alejandro Papas
Περιβόητο μέλος

καλα το παμε 8)
Πατρεύς
Περιβόητο μέλος

Πατρεα μετα τα κρασια τις ρακες συμφωνουμε και στα σουβλακια
καλα το παμε 8)
Στὸ τέλος θὰ συμφωνήσουμε καὶ στὰ πολιτικὰ ἔτσι ὅπως τὸ πᾶμε...

Alejandro Papas
Περιβόητο μέλος

Στὸ τέλος θὰ συμφωνήσουμε καὶ στὰ πολιτικὰ ἔτσι ὅπως τὸ πᾶμε...![]()
το κρασι και το πιτογυρο φερνουν τους ανθρωπους κοντα 8)

Άγγελος
Επιφανές μέλος

γενικα βαζω καυτερα στο φαι μου καθε μερα
και μουσταρδα παρα πολυ και πιπερι ασπρο μαυρο πρασινο..και μαλακια και ακυτερη παπρικα..
και βαζω παντου σκορδο,,αλλα ψημενο
και να σουπω,,εχεις φαει φαι ή ψητο με μπολικια φρεσκια ριγανη?
αλλο πραγμα..πολυ δυνατο..
που θα με πεις εμενα ξενερωτο

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 46 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.