Αν εχουμε φτασει στο σημειο να θεωρουμε τον Καραμανλη "ρητωρ" , σκευτητε ποσο χαμηλα εχουμε πεσει σε επιπεδο γενικοτερα. Καλα, οσο για πολιτικο πολιτισμο, μηπως να αναρωτηθουμε καλυτερα αν ακουσαμε πολιτικο λογο;
Περί προσωπικοτήτων θα σχολιάσω μόνο γιατί οι πολιτικές επιλογές όλων μπάζουν νερά.
Πολιτικός πολιτισμός δεν υπάρχει σ'αυτή τη χώρα όπως δεν υπάρχει πια καθόλου πολιτισμός και γι'αυτό ευθύνεται ο λαός και όχι οι ηγέτες του. Προσωπικότητες λοιπόν : Ο Καραμανλής είναι χαρισματικός, ανθρώπινος, ηθικός και καλός στο λόγο, αλλά πιστεύω ότι όσο καλός και συμπαθής μου είναι ως άνθρωπος, τόσο κακός αυτοκαταστροφικός πρωθυπουργός δεν έχει υπάρξει από την εποχή 1985-1989.
Παπανδρεου: Αφου δεν το 'χει γιατι ταλαιπωριτε και ταλαιπωρει και μας. Δεσμευεται προσωπικα ελεγε και ξαναλεγε. Του ειπαν να ανεβασει τους τονους μπας και... αλλα δεν.
Το θέμα με τον Παπανδρέου δεν είναι ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει, είναι ότι κατά βάθος δεν θέλει να κυβερνήσει. Θα του έκανε καλό λίγη ψυχανάλυση. Είναι η προσωπικότητα του gentleman, δεν κάνει για την πολιτική όσο και να προσπαθήσει και ακόμα κι αν κάποτε κυβερνήσει, θα είναι δυστυχής. 'Εχει φοβερές τάσεις φυγής και έχω την αίσθηση ότι μιμείται και τον πατέρα του και γελιοποιείται. Καλύτερα να'ναι ο εαυτός του. Τον έχω δει σε παλιές εκπομπές - όταν ακόμα είχε μαλλιά

- και ήταν μια χαρά άνθρωπος. Τον χάλασε η ηγεσία.
Παπαρηγα: Παλαια συνθηματα, αναγκη ανανεωσης, ειχε δυνατοτητα να τα παει καλυτερα.
Η μόνη συνεπής πολιτικός μαζί με τον Καρατζαφέρη, γιατί όμως όποτε την ακούω νοιώθω ότι μισεί τους πάντες και τα πάντα ; Δεν αγαπάει τη ζωή αυτή η γυναίκα μου φαίνεται, σαν να βαριέται που ζει, και νομίζω ότι έτσι που μιλάει μερικές φορές ξεχνάει τί θέλει να πει. Δεν χαμογελάει πολύ κι όταν χαμογελάει χαμογελά ψεύτικα. Φαντάζεσαι να ήταν η Λιάνα στην ηγεσία του ΚΚΕ ;

Τρέμε Αλαβάνο.
Αλαβανος: Σιγουρα, ο κερδισμενος της βραδιας με απιστευτη ταση λαϊκισμου. Δεν "εχωσε" αρκετα οπως περιμεναν ολοι για τον Πολυδωρα, παρα τις 3 πασες δημοσιογραφων.
Δεν τον πάω καθόλου σαν άνθρωπο, με απωθεί το στυλ του, και όσο καλός και να ήταν χθες δεν με έπεισε ότι μπορεί να με γυρίσει πίσω στο κόμμα του. Δεν υπήρξε αρκετά επιθετικός απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και μπορεί να λέει ότι δεν θα συνεργαστούν, αλλά υπάρχει ομοφωνία σε όλα τα θέματα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα προτιμήσω το άκυρο ή κάποιο πολύ μικρό κόμμα. Δεν με ενδιαφέρει να διαμαρτυρηθώ για την κυβέρνηση, με απασχολεί η κατάντια της Αριστεράς και ειδικά του λεγόμενου εκσυγχρονιστικού κομματιού.
Καρατζαφερης: Καλος επικοινωνιακα, αλλα οι παλαιοτερες δηλωσεις του τον κολησαν στον τοιχο, καθως και η εμμονη του για μετεκλογικο ανοιγμα σε περιπτωση μη αυτοδυναμιας.
Η εμμονή του για μετεκλογικό άνοιγμα είναι και η μεγαλύτερη βλακεία του. Είμαι σίγουρος ότι απ'αυτό έχασε ήδη αρκετούς που θα τον ψήφιζαν μόνο για αντίδραση. Χαρισματικός και πολύ δυνατός και χρήσιμος για Ευρωβουλή αλλά επικίνδυνος για το ελληνικό κοινοβούλιο. Δυστυχώς μ'αυτά που λέω έχασα και την 'Εφη τώρα. Ααααχ 'Εφη 'Εφη

συγνώμη.
Παπαθεμελης: Οπως ειπε καποιος πολυ ευστοχα, μηπως δεν υπαρχει κομμα πισω του, ολο για εαυτον ακουγαμε.
Δεν θα ψήφιζα ποτέ έναν μπαλαντέρ όσο ηθικός και να'ναι. Ψηφίζω πια μόνο για κυβέρνηση. ''Το κουράζω'' πολύ πριν ψηφίσω και έχω ψηφίσει τελείως διαφορετικά ανάλογα με τις περιστάσεις και με διαφορετικό σκεπτικό αν είναι δημοτικές, ευρωεκλογές ή εθνικές εκλογές, και χωρίς να περιμένω διορισμούς. Αλλά χθες όσο και να το κούρασα δεν με έπεισε κανείς. Είναι οι πρώτες εκλογές που τους αποδοκιμάζω συλλήβδην.
Το μόνο που ελπίζω είναι μήπως υπάρξει έλλειψη αυτοδυναμίας και βγει κάτι καλό.