kalypso
Περιβόητο μέλος

Θελω αν γινεται να μου πει καποιος ποιος ο λογος να ζω?
Να ζήσεις, για να τον βρεις.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Αν πεθάνεις όμως, δεν έχει Undo, δεν μπορείς να επιστρέψεις στη ζωή (εκτός αν είσαι ο Λάζαρος

Για μένα αυτό είναι αρκετός λόγος, μιας και ποτέ δεν είμαι ΤΟΣΟ σίγουρη για κάποια απόφαση.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Διάβασε την ιστορία του Φώτιου Τζίμα.
gademis
Τιμώμενο Μέλος

Ζησε γιατι το χρωστάς σε αυτούς που είναι κοντά σου και σε αυτούς που θα έρθουν κοντά σου.
A ωραια ζεις δηλαδη για να περνανε καλα οι αλλοι.
Καλο.
Rempeskes
Επιφανές μέλος

Ζησε γιατι το χρωστάς σε αυτούς που είναι κοντά σου και σε αυτούς που θα έρθουν κοντά σου.
A ωραια ζεις δηλαδη για να περνανε καλα οι αλλοι.
Καλο.
Exμμμμ, μάλλον εννοεί
πως αν σε δουν πεθαμένο, μάλλον δεν θα σε πλησιάσει κανείς.

gademis
Τιμώμενο Μέλος

Οταν κάνει κάποιος αυτή την ερώτηση, ηδη δεν βρίσκει κάτι για το οποίο να θέλει να ζήσει για τον εαυτό του. Αν μπόρούσε να τον πείσει το "η ζωή είναι ωραία" θα είχε απαντήσει μόνος του έτσι. Αν έβλεπε φώς στην άκρη του τούνελ θα ήταν επίσης προφανής η απάντηση. Τέτοιες στιγμές τείνουμε να κλεινόμαστε στον εαυτό μας και να ξεχνάμε να κοιτάξουμε γύρω μας. Αυτός ο λόγος ειναι μεν δευτερεύον για πολλούς δευτερεύον αλλά είναι αυτός που συνήθως δε βλέπουμε και πρέπει να μας τον υποδείξουν.A ωραια ζεις δηλαδη για να περνανε καλα οι αλλοι.
Καλο.
Και στο επειτα είναι ΠΟΛΥ μεγάλος παράγοντας η αποδοχή σου και του αναγκαίου της ύπαρξής σου. Το να σε συγχορέσει ο περίγυρός σου και οι δικοι σου άνθρωποι για ο,τι έχεις ανάγκη, και να σου δειξει οτι χρειάζεσαι και σε θέλουν μαζί τους. Και είναι απο τα πράγματα που εύκολα παραβλέπουμε.
Μακάρι να μπορούσα να το πώ καλύτερα, αυτά τα πράγματα μεταδίδονται δύσκολα. Υπάρχει ένα anime πολύ συναφές με το θέμα, λέγεται haibane renmei για όποιον είναι λάτρης του είδους (trailer).
</ΙΜΗΟ>
marilita2
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dimitrioss
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
krisnamourti
Νεοφερμένο μέλος

mindcircus
Περιβόητο μέλος

δεν υπαρχει ωραιοτερο απο τη ζωη! αν κατσεις και μελετησεις ερευνες πουχουν γινει για αλλους πλανητες και τι επικρατει εκει θα ξενερωσεις!
το πιο πολυτιμο μας εχει χαριστει, απο ποιον δεν ξερουμε ακριβως ειτε λεγεται θεος ειτε αλλαχ ειτε οτιδηποτε, παντως απο καπου προερχομαστε και μια δυναμη μας εδωσε τη ζωη και μια δυναμη παλι μας την παιρνει.
δεν ειμαστε τυχαιοι εδω, και η ζωη ειναι δυσκολη να ξερεις, ειναι ατιμη κι αδικη, ομως εδω ειναι η μαγκια!
σου εχει δοθει ονους που ξεπερνα σε δυναμη ζωα και αλλα ειδη υπο ζωη, ο ανιρωπος εχει λοιπον τον νου και την καρδια συγχρονως κατι που τον κανει υπερδυναμο!!
μπορει να φερει τα πανω κατω ιατρικως, τεχνολογικως κ.ο.κ
η ζωη ειναι ενα στοιχημα που βαζεις με την δυναμη αυτη, ενα στοιχημα κοροιδευτικο υποθετω.
η θα βαλεις μυαλο και θα κινηθεις οπως σου υποδεικνυει η εκαστοτε κουλτουρα κ η εκαστοτε κοινωνια η θασαι καραγκιοζης και θα κανεις τα δικα σου και θα χασεις.
οσοι κοντεψαν να χασουν το μετανιωσαν κι αυτο επιβεβαιωνουν οσοι αρρωστησαν, εμειναν αναπηροι, κοντεψαν να φυγουν απο τη ζωη και τα ειδαν ολα κοκκινα! διαβασε, ενημερωσου για αυτα.
η ζωη ειναι γεματη δοκιμασιες, εξου και τα παιχνιδια που παιζουμε, ειναι στρατηγικη κι εμποδια! ερχεται η καρδια και μπλεκει ακομα πιο πολυ τα πραματα, μπλοκαρει τον μηχανισμο και κανει στροφες ατελειωτα αποτομες!
η ισορροπια αυτων ειναι η στρατηγικη και το αποτελεσμα ειναι βεβαιο! η νικη! ποια η νικη?
οι εμπειριες, η γνωση, η διδασκαλια παθητικα και ενεργητικα, η ομορφια και η γαληνη τςη ψυχης!
κανεις δε θελει να φυγει ανησυχος απο δω.
και η ισορροπια επιτυγχανεται μεσα απο την γνωση, τη μορφωση-οχι απαραιτητα των θρανιων-, την καλοψυχια και την υπομονη, την θεληση και το κουραγιο!
αξιζει κανεις να ζει για να δει να χαμογελα στον εαυτο του, για να δει να χαμογελα το παιδι του, για να δει να χαμογελα η μερα του.

mindcircus
Περιβόητο μέλος

Κανένας ανύπαρκτος ή πεθαμένος δεν αναρωτήθηκε ποτέ για τίποτα.

κι εσυ που το ξερεις??

Το υποθέτω. Προυπόθεση για να αναρωτιέσαι δεν είναι να διαθέτεις εγκέφαλο;κι εσυ που το ξερεις??
![]()

Dark_ClouD
Νεοφερμένο μέλος

Ειμαι ενα αρκετα εσωστρεφης ατομο. Περναω απαρατηρητος και σε πολυ κοσμο δεν νιωθω καλα. Κλεινομαι και ξερω πως δεν ειναι σωστο. Ετσι κατεληξα να σκευτομαι οτι δεν ζω οτι απλα υπαρχω. Εβλεπα οτι οι αλλοι περνουσαν ομορφα στις παραιες τους, εκαναν σχεσεις και εγω δεν μπορουσα. Ετσι σκεφτηκα "γιατι ζω?"
Η ζωη μου αλλαξε... Τωρα το πως δεν εχει σημασια. Το θεμα ειναι οτι το προβλημα μου παρεμεινε. Κανω παρεα μονο με τους στενους φιλους και τους συμμαθητες. Με κοπελα ουτε για σκεψη εκτος απο ελαχιστες εξαιρεσεις.
Βρηκα ομως αλλους τροπους για να αντλω ευχαριστηση! Απολαμβανω πιο απλα πραγματα. Μου αρεσει να μαθαινω καινουρια πραγματα. Αρχισα τρεξιμο απο μονος μου στο κοντινο δασακι. Απολαμβανω οταν με χτυπα ο ηλιος και το απαλο αερακι. Μου αρεσει να παρατηρω και να κανω χαρουμενους τους φιλους και τους συνανθρωπους μου (κανοντας δωρα η αλλα).
Προσπαθω να γινομαι ολο και καλυτερος. Σωματικα και πανω απ`ολα πνευματικα...
Προσπαθω να βρω λυση στο προβλημα μου...
Αν κατσεις να σκεφτεις θα βρεις λογους για να ζεις

mindcircus
Περιβόητο μέλος

Το υποθέτω. Προυπόθεση για να αναρωτιέσαι δεν είναι να διαθέτεις εγκέφαλο;![]()

και που ξερεις πως εμεις ειμαστε υπαρκτοι?

ουπς!

fantasmenos
Τιμώμενο Μέλος

σωστο.
και που ξερεις πως εμεις ειμαστε υπαρκτοι?
ουπς!![]()
Προχθές γλίστρησα στις σκάλες, ο πόνος που ένιωσα ήταν υπαρκτός σου ζητάω να με πιστέψεις
mindcircus
Περιβόητο μέλος

Προχθές γλίστρησα στις σκάλες, ο πόνος που ένιωσα ήταν υπαρκτός σου ζητάω να με πιστέψεις
μηπως εισαι ''φαντασμενος'' κι ολα ειναι στο μυαλο σου??

gatouni8400
Δραστήριο μέλος

Μερικές φορές δεν είναι καλο να τα μαθαίνουμε όλα..κάποια πράγματα δεν έχουν εξήγηση!!Θελω αν γινεται να μου πει καποιος ποιος ο λογος να ζω?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 93 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Μήτσος10
- ROM32
- Phantomas
- DimitraA.
- fourkaki
- Joji
- Ada ada
- Loozen
- Darkking
- Kassiopi
- Tzav
- charmander
- Νηματολάγνος
- Feli
- harry akritas
- ΘανάσοςG4
- taketrance
- Χαρουβιάν
- orchidea
- fmarulezkd
- Viedo
- Scandal
- Memetchi
- Slytherin
- Ryuzaki
- edweimaste
- New member
- Meow
- fretoe
- Libertus
- CiNeFiL
- Μαυρίκιος
- Μάρκος Βασίλης
- giannhs2001
- Ace of Spades
- Αλκης Κ.
- chester20080
- olga_serb
- tslef8
- Γατόπαρδος.
- T C
- American Economist
- kogba
- Λαμπρινηη
- anastasiakan
- Κλημεντίνη
- Έμμα
- gwgw_5
- Vold
- Unseen skygge
- αρετή
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.