akikos
Επιφανές μέλος

#include <stdio.h>
int main() {
printf("Hello, World! \n");
return 0;
}
#include <stdio.h>
int main()
{
return 0;
}
To πρώτο τείνει να επικρατήσει. Προσωπικά αν και εμφανισιακά το πρώτο μου φαίνεται καλύτερο και το χρησιμοποιώ όταν πρέπει να παραδώσω κώδικα, κατά τη δημιουργία του κώδικα χρησιμοποιώ το δεύτερο format. Ειδικά σε loops βοηθά πολύ στο debugging καθώς με δυο slash μπορώ να απενεργοποιήσω τη συνθήκη. Αντίθετα με το πρώτο format πράπει να πατήσω επιπλέον ένα enter για να πάει η αγκύλη από κάτω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 209912
Επισκέπτης

Προσωπικά έχω ένα ανάμεικτο στυλ. Στις μεθόδους (και στη main) χρησιμοποιώ το πρώτο ενώ σε όλα τα άλλα for, while, if κτλ χρησιμοποιώ το δεύτερο.
Το πιο βασικό βέβαια δεν είναι πιο χρησιμοποιείς, αλλά να το χρησιμοποιείς με σταθερό τρόπο. Όχι δηλαδή όποτε σου καπνίσει το ένα ή το άλλο.
Άλλο ένα ενδιαφέρον στυλ είναι αυτό
Int main()
{
return 0;
}

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 875331
Επισκέπτης

το int ειναι γραμμενο με κεφαλαιοCode:Int main() { printf("Hello, World! \n"); return 0; }
Guest 209912
Επισκέπτης

το int ειναι γραμμενο με κεφαλαιο
Your point being?
Vold
Πολύ δραστήριο μέλος

Ο δεύτερος δεν μου κάθεται καλά, δεν ξέρω γιατί. Απλά από την πρώτη μου επαφή(με C) έγγραφα έτσι.
Δε θέλω να ξέρω πως είναι ο κώδικας με τον δεύτερο τρόπο, όταν αυτός περιέχει μια σύνθετη if-then-else

Guest 209912
Επισκέπτης

Προσωπικά χρησιμοποιώ πάντα τον πρώτο τρόπο.
Ο δεύτερος δεν μου κάθεται καλά, δεν ξέρω γιατί. Απλά από την πρώτη μου επαφή(με C) έγγραφα έτσι.
Δε θέλω να ξέρω πως είναι ο κώδικας με τον δεύτερο τρόπο, όταν αυτός περιέχει μια σύνθετη if-then-else![]()
if (terasteia gigantiaia parastasi me 7 && kai alla 8 ||)
{
//code
}
else
{
// code
}
if (terasteia gigantiaia parastasi me 7 && kai alla 8 ||){
//code
}
else {
// code
}
μια παρένθεση, κάτι που είναι αρκετά πιο δύσκολο με τον δεύτερο ειδικά για μεγάλες παραστάσεις που μπορεί να χρειάζεται να
κάνεις scroll την οθόνη δεξιά.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

if ( fockos == DOCTOR ) {
throw std::logic_error("FATAL error; the end is coming");
}
Ναι, με κενά στις παρενθέσεις.
PeterTheGreat
Πολύ δραστήριο μέλος

Vold
Πολύ δραστήριο μέλος

Υπάρχουν κάποιοι που σου βάζουν αυτόματα το κλείσιμο μιας παρένθεσης/αγκύλης κλπ όπως και τα κοκκινίζουν/υπογραμμίζουν όταν αυτά είναι λειψά.
Γράφω } else {
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Είναι τόσο μα τόσο elegant.Συμφωνώ με αυτό που λες αλλά εξαρτάται και από ποιον editor χρησιμοποιείς.
Υπάρχουν κάποιοι που σου βάζουν αυτόματα το κλείσιμο μιας παρένθεσης/αγκύλης κλπ όπως και τα κοκκινίζουν/υπογραμμίζουν όταν αυτά είναι λειψά.
Γράφω } else {
Guest 209912
Επισκέπτης

Συμφωνώ με αυτό που λες αλλά εξαρτάται και από ποιον editor χρησιμοποιείς.
Γράφω } else {
Ισχύει. Απλά όταν βλέπω if(...){ με ποιάνει το OCD μου. Ίσως φταίει που ξεκίνησα με C σε textpad και δεν είχα τις ευκολίες του IDE.
fockos
Επιφανές μέλος

Ο βασικός κανόνας είναι να είσαι consistent και να βάζεις σωστό indentation. Κατά τα άλλα, όποιο θέλεις, εγώ προσωπικά γράφω αυτό:
Code:if ( fockos == DOCTOR ) { throw std::logic_error("FATAL error; the end is coming"); }
Ναι, με κενά στις παρενθέσεις.
float megisti_mouri = 0;
int thesimegistismouris = 0;
if (int i = 0 ; i < sizeof(Array_sxoles);i++ )
{
float mouri = GetMouriforsxoli(Array_sxoles[i]);
if (mouri > megistimouri)
{
megistimouri = mouri;
thesimegistismouris = i;
}
}
print ("o Fockos spoydase %s",Array_Sxoles[thesimegistismouris] );

Johnny15
Επιφανές μέλος

Άλλο ένα ενδιαφέρον στυλ είναι αυτόCode:Int main() { printf("Hello, World! \n"); return 0; }
Πολύ κακό το βρίσκω.
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

if (condition) {
statements
} else {
other_statements
}
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Guest 209912
Επισκέπτης

το πιο clean imoCode:if (condition) { statements } else { other_statements }
To else πιο μπροστά από το αντίστοιχο if? Heresy!

#include <stdio.h>
int main([I]void[/I])
{
return 0;
}

Vold
Πολύ δραστήριο μέλος

if(number1 == number2)
{
printf("Result: %d = %d",number1,number2);
}
else if (number1 > number2)
{
printf("Result: %d > %d", number1, number2);
}
else
{
printf("Result: %d < %d",number1, number2);
}
if(number1 == number2) {
printf("Result: %d = %d",number1,number2);
} else if (number1 > number2) {
printf("Result: %d > %d", number1, number2);
} else {
printf("Result: %d < %d",number1, number2);
}

Ρυζόγαλο
Εκκολαπτόμενο μέλος

Δηλώστε το ρεεεε παιδιά ρητά ότι η main δε δέχεται παραμέτρους![]()
![]()
Καλά αφού η if-else if φέρει σε κάθε συνθήκη μία εντολή μπορούμε να τις αγνοήσουμε τις αγκύλες...
dude...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.