Εντάξει βρε παιδιά, ηρεμίστε... Δεν νομίζω πως πραγματικά το ζήτημα "ύψος" ή γενικά "εξωτερική εμφάνιση" πρέπει να είναι τόοσο καθοριστικό πια σε μια σχέση... Σίγουρα (επειδή έτσι εξάλλου είναι η φύση μας), η πρώτη άποψη που έχουμε για ένα άτομο όταν δεν το έχουμε γνωρίσει είναι λογικό να εξάγεται κυρίως από αυτό που βλέπουμε στον άλλον (την εξωτερική του εμφάνιση, ύψος, πρόσωπο κτλ...). Ωστόσο αυτή συχνά μπορεί να γίνει αιτία όσοι την λαμβάνουν ως μοναδικό κριτήριο να ατυχήσουν... Θέλω να πω από τη στιγμή που αρχίζεις να γνωρίζεις κάποιον τότε και μόνο τότε μπορείς να καταλάβεις κατά πόσων αυτός μπορεί να αποτελέσει για εσένα τον "ιδανικό σύντροφο"...
Ακριβώς λοιπόν επειδή δεν γίναμε όλοι 2 μέτρα υπάρχει και η ποικιλία στα γούστα ανάμεσα στα ζευγάρια , αλλά συγχρόνως και ένα σωρό άλλα χαρακτηριστικά και αρετές τις οποίες μπορεί να καλλιεργήσει ένα άτομο και να έχει ως "προσόντα"... Εξ' άλλου οι διαφορές και η ποικιλομορφία είναι αυτά που επέτρεψαν στα είδη να επιβιώνουν μέσω της εξέλιξης...
Όσων αφορά εμένα τώρα, επειδή είμαι λίγο ψηλός (1.91 - 1.92), δεν θα θεωρούσα ιδανικό ύψος για μια σύντροφο το 1.60 για παράδειγμα... Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως αποκλείεται αν γνωρίσω ένα άτομο αυτού του ύψους (δηλαδή πολύ πιο κοντό από εμένα) και με εντυπωσιάσει ο χαρακτήρας του -(όπως π.χ. ο σεβασμός στην προσωπικότητά μου) να θελήσω να είμαι μαζί του... Θέλω να πω δηλαδή σίγουρα ο παράγοντας "ύψος" παίζει έναν ρόλο στην αρχή, αλλά (για εμένα τουλάχιστον) δεν συνιστά "απαγορευτικό" και "εμπόδιο" σε μια σχέση... Βέβαια εντάξει τώρα, μου έχει τύχει να δω και ζευγάρια με γυναίκα 1.90 και άντρα 1.60... Ε, αυτό ομολογώ πως με έκανε λίγο κακεντρεχή, και εκ πρώτης όψεως με έκανε να γελάσω - αλλά δεν σημαίνει πως είχα δίκιο... Σίγουρα για να είναι ένα τέτοιο ζευγάρι μαζί σημαίνει πως αντιλήφθηκαν πως τους ενώνουν πολλά περισσότερα από όσα τους χωρίζουν (όπως π.χ. διαφορά ύψους...) - και μπράβο τους που το κατάλαβαν και δεν το άφησαν να τους αποτρέψει...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.