Ποιο θεωρείτε περισσότερο τυπικό ευχαριστήριο μήνυμα και γιατί;

yorkie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η yorkie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1.592 μηνύματα.
Ιδού οι επιλογές: «Σε ευχαριστώ πολύ!»

ή «Σε ευχαριστώ πολύ τάδε!»

Το θεωρώ ενδιαφέρον μιας που κάτι τόσο μικρο και ασήμαντο στάθηκε ικανό να πυροδοτήσει προ ολίγου 4 εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις.

Ποιο θεωρείτε πιο τυπικό και ποιο θα επιλέγατε ;

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.
Κατά την άποψή μου, πιο τυπικό είναι το πρώτο («Σε ευχαριστώ πολύ!»). Πιο "ξύλινο", ας πούμε, πιο απρόσωπο...

Δεν ξέρω ποιό θα επέλεγα. Εξαρτάται την περίσταση...

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 33.520 μηνύματα.
Θα επέλεγα, ευχαριστώ πολύ.

Λένω

Διάσημο μέλος

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.590 μηνύματα.

Το θεωρώ ενδιαφέρον μιας που κάτι τόσο μικρο και ασήμαντο στάθηκε ικανό να πυροδοτήσει προ ολίγου 4 εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις.

Το πιο τυπικό είναι το πρώτο χωρίς το "σε". Το "σε" υποδηλώνει οικειότητα.

΄Ενα σκέτο " Ευχαριστώ πολύ".

Aleksa

Τιμώμενο Μέλος

Η Aleksa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 19.515 μηνύματα.
Και σκέτο "Ευχαριστώ" αρκεί (κι ας το λογαριάσει ο παραλήπτης, όπως νομίζει).:)

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.221 μηνύματα.
"Θερμές ευχαριστίες" το άκρως τυπικό για τους ελληνίζοντες

ενω για τους πολυάσχολους επαγγελματίες δουλίτσους των 6539 ωρών ανα 24ωρο παίζει πολύ και το "Kind Regards" από Έλληνα σε Έλληνα, γιατί απλά it is cool and so neoliberal.

Τωρα αν πρέπει "Σ ευχαριστώ πολύ" ή "Σ ευχαριστώ πολύ Γιάννη", προφανώς και το πρώτο ειναι πιο τυπικό καθώς το όνομα το χρησιμοποιούμε για να δημιουργήσουμε ΜΠΟΝΤΙΝΓΚ (οχι απο αυτό του κρεβατιού), ανθρώπινο δεσμό εννοώ.

Ακομα και ενα παιδι ξέρει την απάντηση.

yorkie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η yorkie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1.592 μηνύματα.
Τωρα αν πρέπει "Σ ευχαριστώ πολύ" ή "Σ ευχαριστώ πολύ Γιάννη", προφανώς και το πρώτο ειναι πιο τυπικό καθώς το όνομα το χρησιμοποιούμε για να δημιουργήσουμε ΜΠΟΝΤΙΝΓΚ (οχι απο αυτό του κρεβατιού), ανθρώπινο δεσμό εννοώ.
Ναααα ας πούμε η οπτική σου έχει ενδιαφέρον μιας και η ίδια ασπάζομαι την αντίθετη.
Γι αυτό και σχεδόν ποτέ δεν αναφέρω «Σ ευχαριστώ πολύ Γιάννη».

Αν ο Γιάννης είναι ένα άτομο με το οποιο έχω μια μικρή οικειότητα, θα είναι πιο ψυχρό να υπερθεματίσω με το όνομα του στο τέλος της πρότασης και ξερά. Το βλέπω ως «απόσταση» και όχι σαν δεσμό.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Και σκέτο "Ευχαριστώ" αρκεί (κι ας το λογαριάσει ο παραλήπτης, όπως νομίζει).:)
Λακωνική, μετρημένη και αινιγματική!

I vote it

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.440 μηνύματα.

Κάποτε αγχωνόμουν για αυτά σε επίσημα emails , ιδίως επαγγελματικής φύσεως .
Πλέον έχω καταλάβει οτι δεν έχει και πολύ νόημα να κάθεσαι να ψυρίζεις την μαϊμού . Επιλέγεις να εκφραστείς όπως σου βγαίνει και ας μην είναι και ο άλλος περίεργος να κάτσει να πιαστεί απο κάτι τόσο επουσιώδες . Γιατί εαν κάτσουμε μια ώρα πάνω απο το pc να βρούμε πως θα κλείσουμε ένα μήνυμα , δεν θα βγει η δουλειά ούτε το ξημέρωμα :P .

yorkie

Πολύ δραστήριο μέλος

Κάποτε αγχωνόμουν για αυτά σε επίσημα emails , ιδίως επαγγελματικής φύσεως .
Πλέον έχω καταλάβει οτι δεν έχει και πολύ νόημα να κάθεσαι να ψυρίζεις την μαϊμού . Επιλέγεις να εκφραστείς όπως σου βγαίνει και ας μην είναι και ο άλλος περίεργος να κάτσει να πιαστεί απο κάτι τόσο επουσιώδες . Γιατί εαν κάτσουμε μια ώρα πάνω απο το pc να βρούμε πως θα κλείσουμε ένα μήνυμα , δεν θα βγει η δουλειά ούτε το ξημέρωμα :P .
Κλασική πρακτική απάντηση ενός μηχανικού 😂😂

Το ακουωωωω...
Αν και δεν μιλάμε σε επαγγελματικό πλαίσιο, αλλά το πόιντ του ψειρισματος στο δίνω.
Βεβαια, να προσθέσω ότι ο κόσμος παρεξηγείται γενικά εύκολα.

Τελευταία επεξεργασία:

Λένω

Διάσημο μέλος

Το ακουωωωω...
Αν και δεν μιλάμε σε επαγγελματικό πλαίσιο, αλλά το πόιντ του ψειρισματος στο δίνω.

Επειδή λοιπόν δεν μιλάμε για επαγγελματικό πλαίσιο, σε ορισμένες περιπτώσεις το ψείρισμα είναι απαραίτητο για να μην δοθούν λανθασμένα μηνύματα.

Τελευταία επεξεργασία:

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.440 μηνύματα.
Through experience , wisdom comes :bleh: .
Το ακουωωωω...
Αν και δεν μιλάμε σε επαγγελματικό πλαίσιο, αλλά το πόιντ του ψυρισματος στο δίνω.
Ο κόσμος δεν παρεξηγείται εύκολα αλλά μερικοί κάτι παθαίνουν . Νομίζουν οτι τα λόγια τους μπορεί να παρεξηγηθούν απο τους άλλους ή να φανεί κάτι περίεργο κτλπ .

yorkie

Πολύ δραστήριο μέλος

Επειδή λοιπόν δεν μιλάμε για επαγγελματικό πλαίσιο, σε ορισμένες περιπτώσεις το ψείρισμα είναι απαραίτητο για να μην δοθούν λανθασμένα μηνύματα.
Ώπα!
Ίδια η απάντηση της κολλητής μου φιλης η απάντηση σου Λένω μου !
Παίχτηκε καλή πάσα!!

Οπότε είναι πιο τυπικό το πρώτο ή το δεύτερο υποψήφιο με το όνομα ξερα τοποθετημένο;
Μιας που ο Βαλντερ πρότεινε μια εναλλακτική ερμηνεία σύναψης δεσμού κατά κάποιον τρόπο.

ΥΓ: θεε μου το ψειρισμα καποποιηθηκε από τον οτοκορεκτ!
Πιο ντροπή πεθαίνεις... έτυχε να κανεις και mention , οριακά σα να το έβλεπε η μαμά μου (με το πολύ θετικό πρόσημο του σεβασμού) 😂

Λένω

Διάσημο μέλος

Ώπα!
Ίδια η απάντηση της κολλητής μου φιλης η απάντηση σου Λένω μου !
Παίχτηκε καλή πάσα!!

Οπότε είναι πιο τυπικό το πρώτο ή το δεύτερο υποψήφιο με το όνομα ξερα τοποθετημένο;
Μιας που ο Βαλντερ πρότεινε μια εναλλακτική ερμηνεία σύναψης δεσμού κατά κάποιον τρόπο

Το κατάλαβα ότι κατά κει πήγαινε το πράγμα αλλά τώρα που το ξεκαθαρίσαμε, να προτιμήσεις την επιλογή της @Aleksa. Σκέτο "Ευχαριστώ". Το "πολύ" είναι πολυ.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

ΥΓ: θεε μου το ψειρισμα καποποιηθηκε από τον οτοκορεκτ!
Πιο ντροπή πεθαίνεις... έτυχε να κανεις και mention , οριακά σα να το έβλεπε η μαμά μου (με το πολύ θετικό πρόσημο του σεβασμού) 😂

Πολύ σωστά ορθογραφημένο είναι στο mention. Πού το είδες το λάθος; :D

Το ίδιο κόλλημα έχω και γω και σε καταλαβαίνω αν και έχουν ξεφύγει και σε μένα "τέρατα".΄Ασε με μην το βάλω στο μυαλό μου τώρα... :laugh:

Τελευταία επεξεργασία:

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.221 μηνύματα.
Εαν το πλαίσιο είναι μεταξυ φίλων μπορείτε αντι για ευχαριστίες να κινηθείτε και ως εξής (το ποστ ειναι υπαρκτό από την Κουβεντούλα) :
Screenshot_20210629-211545.jpg

Σίγουρα μετά από κάτι τέτοιο, το δέσιμό σας θα γίνει ισχυρότερο από πριν και θα διατηρηθεί αιώνια η ζέστη της αγνότητάς του.

Λένω

Διάσημο μέλος

Εαν το πλαίσιο είναι μεταξυ φίλων μπορείτε αντι για ευχαριστίες να κινηθείτε και ως εξής (το ποστ ειναι υπαρκτό από την Κουβεντούλα) :

Σίγουρα μετά από κάτι τέτοιο, το δέσιμό σας θα γίνει ισχυρότερο από πριν και θα διατηρηθεί αιώνια η ζέστη της αγνότητάς του.

Κάποιο λάθος έκανα στην ανατροφή αυτού του παιδιού.:no:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια