Καταρχας, εκεινοι που θα πρεπει να τα "δινουν ολα", οπως ανεφερες, θα πρεπει κατα κυριο λογο να ειναι οι μαθητες. Δλδ, και πολυ καλος να μην ειναι ο καθηγητης, εαν καποιος μελετησει, εστω και μονος του για οσο χρειαζεται, θα τα καταφερει. Μεταξυ μας...οποιος ενδιαφερεται να παρακολουθησει την παραδοση στο σχολειο, τα καταφερνει πολυ ευκολα.
Για μενα το φροντιστηριο ειναι μονο για την τελευταια ταξη του Λυκειου και αυτο για να θεσει το μαθητη σε ενα προγραμμα, καθαρα με βοηθητικο χαρακτηρα και οχι βασικο, οπως συνεβαινε στα δικα μου χρονια και συνεχιζει μεχρι και σημερα.
Το να εργαζεται ο οποιοσδηποτε υπο την απειλη και το φοβο της απολυσης, μονο αποδοτικο δε θα μπορουσε να χαρακτηριστει. Προσωπικα, δεν υπηρχε περιπτωση να μπορουσα να αποδωσω σε ενα τετοιο επαγγελματικο περιβαλλον. Αλλο ο ελεγχος και αλλο να φοβαμαι μη με σφαξουν στο γονατο.
Τωρα, εαν με την καθηγητρια σας μιλατε για την ταση της μοδας, το ποσοστο ευθυνης που σας αναλογει, δεν ειναι μικροτερο απο εκεινο της καθηγητριας. Και τελος παντων, "μονος καυγας" ποτε δε γινεται.
Βεβαια αυτο που παρατηρω ειναι οτι υπερτερει συνηθως η ταση που εχουμε να επιρριπτουμε ευθυνες σε ολους τους αλλους, εκτος απο την αφεντομουτσουναρα μας.
Ναι,αυτό θα ήταν το ιδανικό σκεπτικό,όχι για τους έλληνες πάντως. Υπάρχουν όντως μαθητές που ο καλύτερος καθηγητής δεν τους κάνει τίποτα αν δε στρωθούν. Συμφωνώ και επαυξάνω. Δεν ξέρεις πόσο συμφωνώ.
(Θέλω να παρακαλέσω,κι ας βγώ λίγο εκτός θέματος,να γίνει λίγη χρήση της κοινής
λογικής στους διαλόγους που κάνουμε εδώ μέσα. Έχω παρατηρήσει εκτός από την τεκμηριωμένη συζήτηση,και κάποια
αυθαίρετα κι αντικανονικά συμπερασματα και
διαστρεβλώσεις. Θέλω να τα αναφέρω για αποκατάσταση.
1.Απο το πρώτο ποστ,ανέφερα οτι είμαι
κατά του διορισμού.
2.Έγραψα επίσης οτι
δε με ενδιαφέρει αν θα διοριστώ ποτέ γιατί αγαπώ τη δουλειά μου.
Από τα 1+2 κάποιοι καλοθελητές
απομόνωσαν τη λέξη ''διοριστώ'' και εντελώς
αυθαίρετα υποννόησαν ότι αν διοριστώ
θα κάθομαι. Όχι,
δεν είπα ποτέ οτι θα κάθομαι,μόνοι σας το
εφήυρατε αυτό. Και προσθέσατε μετά περιχαρείς και πολλά συν. Ναι,κατάλαβα οτι συμφωνείτε με ό,τι
άκριτα γράφεται,μπράβο σας.
Δεύτερον,έγραψα
κατηγορηματικότατα οτι είμαι
ΚΑΤΑ της προπαγάνδας στα σχολεία γιατί την έχω ζήσει έντονα,και κάποιοι επίσης
αυθαίρετα συμπέραναν οτι αν γίνω καθηγήτρια
θα κάνω προπαγάνδα(!!!!!!!),και προσέθεσαν το άκρως,μα άκρως
προσβλητικό,ότι φοβούνται για τους μαθητές που θα διδάξω,οτι είμαι ούτε λίγο ούτε πολύ
επικίνδυνη. Παρακαλώ να λείπουν οι
προσωπικές προσβολές.
Μα,από τη στιγμή που είμαι
ΚΑΤΑ,πως μπορείτε να λέτε
με βεβαιότητα οτι
θα κάνω κάτι στο οποίο είμαι
ΚΑΤΑ,εκτός αν είμαι
διχασμένη προσωπικότητα?? Κανείς δεν μπορεί να με χαρακτηρίσει τάδε ή δείνα καθηγήτρια,χωρίς να ξέρει ποιές ήταν οι επιδόσεις μου στο σχολείο,ποιές στο πανεπιστήμιο και πόσο μανιακή είμαι με την λογοτεχνία,που είναι ο υπ'αριθμόν ένα λόγος που σπουδάζω σ'αυτή τη σχολή. . .
Αν όλα αυτά τα λέγατε προφορικά,θα απαιτούσα τουλάχιστον μια συγνώμμη για την
διαστρέβλωση των λεγομένων και των
πιστεύω μου. Εφ'όσον όμως δεν μπορώ να ξεκαθαρίσω τη θέση μου γιατί γράφω
άσπρο και το μεταφράζετε σε
μαύρο,μου εκχωρείτε το δικαίωμα να γίνω κι εγώ
αντικανονική και
αυθαίρετη και υπερβολική και πορωμένη στις απαντήσεις μου.)