Πολιτική αναταραχή στο Ιράν (2025-2026)

Πρόσεχε, κύριε λοκατζή. Όταν αποφάσισες να πας σε ειδικές δυναμεις, δεν είχες λογαριάσει, προφανώς, ότι μπορεί να κληθείς να υπερασπιστείς συμμαχικές δυνάμεις. Δηλαδή θα στρεφόσουν ενάντια στους <<δικούς σου>>;
Εννοείται. Αν και λέμε για να λέμε τώρα αλλά στο υποθετικό σενάριο γενικευμένου πολέμου με το Ιράν θα κατέφευγα στο στρατόπεδο του "εχθρού". Το αίμα μου για Εβραίους και Αμερικανούς δεν πρόκειται να πέσει ποτέ. Και εύχομαι και κανενός Έλληνος. Γιατί αν είναι να γίνει κάτι αυτοί που θα πάνε θα είναι επαγγελματίες στρατιωτικοί. Ελπίζω να μην υπάρξει ούτε ένας Έλληνας (και ιδανικά Ευρωπαίος) που θα πεθάνει για τα συμφέροντα του συγκεκριμένου λαού.

Το αίμα μου για Εβραίους και Αμερικανούς δεν πρόκειται να πέσει ποτέ. Και εύχομαι και κανενός Έλληνος. Γιατί αν είναι να γίνει κάτι αυτοί που θα πάνε θα είναι επαγγελματίες στρατιωτικοί. Ελπίζω να μην υπάρξει ούτε ένας Έλληνας (και ιδανικά Ευρωπαίος) που θα πεθάνει για τα συμφέροντα του συγκεκριμένου λαού.
Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Μακάρι κανενός Έλληνα το αίμα να μην χυθεί για συμφέροντα των ΗΠΑ, Ισραήλ αλλά και Ευρωπαϊκής Ένωσης... φυσικά για μια λευκή, Χριστιανική Ευρώπη θα άλλαζε τελείως η κουβέντα, αλλά για αυτό το ανοσιούργημα με τίποτα...

Είτε για τους Εβραίους, είτε για τους Αμερικανούς, είτε για Χριστιανούς Ευρωπαίους ένα είναι το μόνο σίγουρο: πως το αίμα σας θα χυθεί αποκλειστικά και μόνο για να πλουτίσουν οι ίδιες τσέπες.

Ο Μπίμπι είπε ότι σκότωσαν τον Χαμενεϊ, οι Ιρανοί το διαψεύδουν. Όποια κι αν είναι η αλήθεια, τους βγάζω το καπέλο για το πόσο αστραπιαία τελειώνουν τις επιχειρήσεις τους οι ΗΠΑ ενώ ο Βλαντ πχ τέσσερα χρόνια και ακόμα συνεχίζεται ο πόλεμος. Τώρα βέβαια και να πέθανε ο Χαμενεϊ δεν είναι σίγουρο ότι τελείωσε κάτι, θα φανεί.

Ψοφησε ο κωλογερος

Σκοτώσαν παιδάκια πάλι οι "νομπελ"-ειρηνιστές.

Δεν είδα τέτοια ευαισθησία όταν το καθεστώς του Ιράν σκότωσε 30,000 ανθρώπους μέσα σε λίγες ημέρες. Τώρα που επιτέθηκαν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ ξύπνησε ξανά ο “ανθρωπισμός” και η “ευαισθησία” μερικών.

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ο Μπίμπι είπε ότι σκότωσαν τον Χαμενεϊ, οι Ιρανοί το διαψεύδουν. Όποια κι αν είναι η αλήθεια, τους βγάζω το καπέλο για το πόσο αστραπιαία τελειώνουν τις επιχειρήσεις τους οι ΗΠΑ ενώ ο Βλαντ πχ τέσσερα χρόνια και ακόμα συνεχίζεται ο πόλεμος. Τώρα βέβαια και να πέθανε ο Χαμενεϊ δεν είναι σίγουρο ότι τελείωσε κάτι, θα φανεί.

Σκοτώσαν παιδάκια πάλι οι "νομπελ"-ειρηνιστές.

έλα μωρέ, δεν ήταν παιδιά. Κορίτσια ήταν

Δεν είδα τέτοια ευαισθησία όταν το καθεστώς του Ιράν σκότωσε 30,000 ανθρώπους μέσα σε λίγες ημέρες. Τώρα που επιτέθηκαν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ ξύπνησε ξανά ο “ανθρωπισμός” και η “ευαισθησία” μερικών.
Ώρες ώρες δε σε καταλαβαίνω. Δηλ υπάρχουν δυο λογιών δολοφονίες; Αυτές που κάνει ο Χαμενεϊ και η παρέα του και αυτές που κάνει ο αμερικάνικος στρατός; Δηλ, μόλις πει κάποιος, ότι έκαναν έγκλημα οι αμερικάνοι, αμέσως πετιέσαι, ότι οι Ιρανοί έκαναν μεγαλύτερο. Ωραία, ρε Φώτη, έκαναν και κείνοι. Αλλά έκαναν και τούτοι. Αυτό εννοώ, όταν λέω <να μη μιλάμε>. Δηλ, είπε κάποιος κάτι, που είναι σωστό και αμέσως λές ένα χειρότερο παράδειγμα. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Εγκλήματα είναι όλα. Κανένας δε συμφώνησε με το να δολοφονούν οι μουλάδες.

Τελευταία επεξεργασία:
Ό,τι και να λέμε, στο συγκεκριμένο κομμάτι οι ΗΠΑ του Τραμπ είναι ποίημα, να τις πιεις στο ποτήρι. Μπαίνουν αστραπιαία και ούτε σε μία μέρα απαγάγουν/σκοτώνουν ηγέτες άλλων χωρών. Συνεχόμενα ρουά ματ, πραγματικά.

Βέβαια ακόμα δεν επιβεβαιώθηκε ότι πέθανε ο Χαμενεϊ.

Μέσα σε όλη την ασκήμια υπάρχουν και μερικά ευχάριστα νέα... Δεν ξέρω πάντως γιατί θριαμβολογείτε με τον Τραμπ. Δεν μπορούν να συγκριθούν οι ΗΠΑ με το Ιράν στρατιωτικά. Το λογικό είναι αυτό που συνέβη. Μακάρι το Ιράν να μπορούσε να τους στείλει όλους στον πάτο της θάλασσας αλλά δεν έχει την τεχνολογία. Η Ουκρανία έχει ισχυρή βοήθεια από όλο τον δυτικό κόσμο. Το Ιράν πολεμάει μόνο.

Μέσα σε όλη την ασκήμια υπάρχουν και μερικά ευχάριστα νέα... Δεν ξέρω πάντως γιατί θριαμβολογείτε με τον Τραμπ.
Γιατί και με Σαντάμ, Μπιν Λάντεν κ.λπ. έκαναν πόσο καιρό να το κάνουν πράξη ενώ τώρα μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο την τελειώνουν τη δουλειά.
Το Ιράν πάντως επιμένει ότι ζει ο Χαμενεϊ.

Εγω το εχω σιγουρο οτι ψοφησε ο κωλογερος. Δεν θα διακινδυνευε ο νετανιαχου να το ψιλοπει αν δεν ειχαν στοιχεια

Μέσα σε όλη την ασκήμια υπάρχουν και μερικά ευχάριστα νέα... Δεν ξέρω πάντως γιατί θριαμβολογείτε με τον Τραμπ. Δεν μπορούν να συγκριθούν οι ΗΠΑ με το Ιράν στρατιωτικά. Το λογικό είναι αυτό που συνέβη. Μακάρι το Ιράν να μπορούσε να τους στείλει όλους στον πάτο της θάλασσας αλλά δεν έχει την τεχνολογία. Η Ουκρανία έχει ισχυρή βοήθεια από όλο τον δυτικό κόσμο. Το Ιράν πολεμάει μόνο.

Ρε συ Γιάννη, εκτός του <ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου>, θεωρείς ότι το Ιράν με αυτό το καθεστώς, είναι ο <<καλός>> της ιστορίας; Και μόνο το ότι σκοτώνουν όποιον αντιστέκεται, δίχως δίκη, είναι αρκετό να θεωρήσουμε το καθεστώς ελεεινό.
Αυτά τα <ευχάριστα>> δεν είναι και τόσο ευχάριστα

Εγω το εχω σιγουρο οτι ψοφησε ο κωλογερος. Δεν θα διακινδυνευε ο νετανιαχου να το ψιλοπει αν δεν ειχαν στοιχεια
Αυτός ας πάει στον αγύριστο.

Τελευταία επεξεργασία:
Γιατί και με Σαντάμ, Μπιν Λάντεν κ.λπ. έκαναν πόσο καιρό να το κάνουν πράξη ενώ τώρα μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο την τελειώνουν τη δουλειά.
Το Ιράν πάντως επιμένει ότι ζει ο Χαμενεϊ.
Άλλα συμφέροντα, άλλοι τρόποι, άλλες εποχές, άλλα μέσα. Όλα διαφορετικά. Στην υπόθεση Μπιν Λάντεν υπάρχουν πολλά ερωτηματικά. Καταρχάς η οικογένεια Μπιν Λάντεν ήταν προνομιούχα και φυγαδεύτηκε από τις ΗΠΑ με προστασία της CIA το 2001 (είχαν άμεσες σχέσεις με τους Ρεπουμπλικάνους και τον τότε Μπους). Ποτέ δεν βγήκε φωτογραφία της σορού του Οσάμα όπως έκαναν πάντα οι Αμερικανοί. Είναι άγνωστο το αν τον σκότωσαν ποτέ. Είχε βέβαια θέματα υγείας οπότε θα πέθανε και μόνος.

Όσο για τον Σαντάμ, δικό τους τέκνο στις αρχές που μετά την είδε Ηγέτης και τα χάλασε μαζί τους (πόλεμος του Κόλπου, χτύπημα στο πετροδολλάριο κλπ). Εκεί έγινε κανονικότατη χερσαία εισβολή με ΝΑΤΟϊκό στρατό (δεν ήταν μόνο οι ΗΠΑ) ΚΑΙ επίθεση από Κούρδους αυτονομιστές. Έτσι για την ιστορία, το Ιράκ χωρίστηκε σε τρεις ζώνες κατοχής (Αμερικανική, Αγγλική ΚΑΙ Πολωνική! ). Στο Ιράν κάτι αντίστοιχο θα ήταν εξέγερση από Κούρδους και Αζέρους που ζούνε στα βορειοδυτικά της χώρας. Το είχε κάνει η ΕΣΣΔ αυτό ιδρύοντας δύο βραχίβιες σοσιαλιστικές δημοκρατίες όταν αποχώρησε από την κατοχή του Ιράν αλλά το Ιράν τις πήρε πίσω μετά τον Β'ΠΠ.

Ο Χομεϊνί ελπίζω να μην πέθανε πάντως.

βενεζουέλα, ιράν. είναι πολλά τα πετρέλαια.

Ρε συ Γιάννη, εκτός του <ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου>, θεωρείς ότι το Ιράν με αυτό το καθεστώς, είναι ο <<καλός>> της ιστορίας;
Εγώ δεν έχω θέμα με το καθεστώς του Ιράν. Ο λαός του Ιράν το εγκαθίδρυσε μέσω επανάστασης ενάντια στον δυτικόδουλο προδότη Σάχη (του οποίου ο γιος τώρα χαίρεται που οι δυτικοί βομβαρδίζουν τη χώρα του). Η Ισλαμική Επανάσταση δεν έγινε αναίμακτα. Το καθεστώς του Σάχη σκότωσε αντίστοιχα χιλιάδες πολίτες στα ταραγμένα χρόνια της δεκαετίας του '70. Καμμία πολιτειακή αλλαγή δεν έγινε αναίμακτα. Νομίζεις η δημοκρατία δεν έχει σκοτώσει;

Το καθεστώς των Αγιατολλάχ (τίτλος ανώτατων νομομαθών κληρικών του σιιτικού Ισλάμ) δεν με είναι καθόλου απεχθές. Αναβλύζει μία μεσαιωνική ιπποτική τιμή που δυστυχώς την έχουμε ξεχάσει στη Δύση. Οι Φρουροί της Επανάστασης θα μπορούσαν να παρομοιαστούν με τα Ες-Ες. Ατρόμητοι επίλεκτοι πολεμιστές μίας Ιδέας.

Τέλος, εάν ο λαός του Ιράν θέλει να απαλλαγεί από αυτό το καθεστώς ας εξεγερθεί ξανά από μόνος του και όχι με δυτικούς υποκινητές.

βενεζουέλα, ιράν. είναι πολλά τα πετρέλαια.
πραγματικά αναρωτιέμαι πόσο βλάκας παίζει να είναι κανείς για να νομίζει πως οι ΗΠΑ μάχονται για την παγκόσμια ειρήνη;
Πραγματικά μπετόβλακας κοιμήσης ομως.
Ενα εγκεφαλικό κύτταρο μοιράζονται

πραγματικά αναρωτιέμαι πόσο βλάκας παίζει να είναι κανείς για να νομίζει πως οι ΗΠΑ μάχονται για την παγκόσμια ειρήνη;
Πραγματικά μπετόβλακας κοιμήσης ομως.
Ενα εγκεφαλικό κύτταρο μοιράζονται

έχω απελπιστεί με την κακία και διαστροφή των από πάνω, την βλακεία και μαλάκυσνη των από κάτω και μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση να προσπαθώ να ισορροπήσω με τα υπαρξιακά μου. :'(

Back