Πολιτική vs Κομματική άποψη

Corona Borealis

Νεοφερμένος

Η Corona Borealis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Καλησπέρα,

Θεωρώ τον συγκεκριμένο διαχωρισμό αρκετά ενδιαφέρον θέμα και, αν μου επιτρέπεται, στην Ελλάδα έχω την αίσθηση οτι τα έχουμε κάπως μπερδέψει.

Θα ήθελα τις απόψεις σας πάνω στο ζήτημα.

Ερωτήματα: που συγκλίνουν αυτά; Και που αποκλίνουν; πώς σχετίζονται; μπορεί κάποιος που ισχυρίζεται ότι έχει πολιτική άποψη να παραμένει ακομματιστος;

(Ας προσθέσει ο καθένας οποία επιπλέον παραμμετρο θεωρεί ότι θα φωτίσει περισσότερο το ζήτημα.)
 

giannhs2001

Διάσημο μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,711 μηνύματα.
Στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι ότι δεν διαχωρίζουμε τις έννοιες πολιτικοποίηση και κομματικοποιηση και τις κολλάμε ( μερικοί νομίζουν ότι είναι και το ίδιο ).

Συνοπτικά λοιπόν, συγκλίνουν στο ότι τα κόμματα ( ακόμα και οι φοιτητικές παρατάξεις ) εμπεριέχουν μέσα πολιτική. Τα πάντα στο κόσμο εμπεριέχουν πολιτική, κόμματα χωρίς πολιτική δεν μπορούν να υπάρξουν αφού δεν θα έχουν περιεχόμενο ενώ επίσης από μια άποψη ούτε πολιτική χωρίς κόμματα θα υπήρχε γιατί δεν θα είχε τίποτα να την εκφράζει και να συσπειρώνει ανθρώπους με κοινές απόψεις.

Η διαφορά τους είναι ως προς την σκέψη. Κομματική σκέψη vs Πολιτική. Η πολιτική σκέψη είναι γενική και ελεύθερη, μπορείς να είσαι από τους πιο ρεαλιστές μέχρι και τους πιο ονειροπόλους. Μπορείς να συνδέεις και ναζισμό και κομμουνισμό και τα πάντα. Κοινώς είσαι ελεύθερος. Η κομματική σκέψη είναι ξεκάθαρα ειδική και όχι γενική. Σημαίνει ότι υποστηρίζεις απλά τις αρχές ενός κόμματος και ως εκεί. Δεν αμφισβητείς τίποτα. Αν αμφισβητείς κάποιες θέσεις σημαίνει ότι έχεις πολιτική σκέψη και όχι κομματική.

Νόμιζα με την δεύτερη απάντησα και στο τρίτο ερώτημα σου. Προφανώς και γίνεται να έχει κάποιος πολιτική σκέψη και να μην εντάσσεται σε κάποιο κόμμα ( ωστόσο όλοι μάλλον λίγο πολύ αισθανόμαστε μια κάποια ταύτιση με κάποιο κόμμα ).

Αυτό είναι Φιλοσοφικό ερώτημα. Οι απαντήσεις μου δεν είναι η μία αλήθεια. Είναι απλά ο δικός μου τρόπος σκέψης. Μπορεί ο επόμενος να με ακυρώσει.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top