Πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου οι Έλληνες του εξωτερικού;

Gate4

Τιμώμενο Μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ισπανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 11,796 μηνύματα.
Ενώ καταλαβαίνω τη λογική του να ψηφίζουν όλοι οι Έλληνες ανεξαρτήτως πού βρίσκονται, θεωρώ οτι οι Έλληνες που ζουν μόνιμα στο εξωτερικό δε θα έπρεπε να αποφασίζουν για τη δική μου ζωή με την ψήφο τους εφόσον δεν γνωρίζουν τις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα και τί θα είναι καλό ή κακό για τη χώρα και τους πολίτες της αλλά και στην τελική δεν τον ενδιαφέρει κιόλας. Θεωρώ οτι ο καθένας θα έπρεπε να έχει δικαίωμα ψήφου στη χώρα που ζει.
Ενώ οι Έλληνες που ζουν ακόμα στη χώρα μας την έχουν πάει 1000 χρόνια μπροστά με τη νοοτροπία του βολέματος και του ρουσφετιού (που και με την κρίση καλά κρατεί) και εσένα σε πειράζει αν ένας Έλληνας που ζει στο εξωτερικό θέλει να ψηφίσει. Που δηλαδή αν έχει Ελληνική ιθαγένεια δεν μπορείς να του το απαγορεύσεις αλλά τέλος πάντων.
Επίσης από που βγαίνει το συμπέρασμα ότι όλοι όσοι ζουν στην Ελλάδα είναι τόσο ενημερωμένοι για τα πολιτικά ή τρομερά ευσυνείδητοι; Ψηφίζουν βάσει του ρουσφετιού που θα τους κάνουν, το κόλλημα που έχουν με ένα κόμμα, ψηφίζουν τυχαία ότι να ναι ή δεν πάνε καν με τη λογική όλοι τα ίδια σκατά είναι και ναι υπάρχουν άτομα που ασχολούνται και ψηφίζουν με συνείδηση. Αλλά ότι μπορεί να βρεις κάθε λογής κατηγορία μέσα σε όσους ψηφίζουν είναι γεγονός. Αν ένας Έλληνας του εξωτερικού δεν έχει καμιά επαφή με τη χώρα και δεν ασχολείται με τα πολιτικά της κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπει καν στον κόπο να ψηφίσει, ούτε που θα τον ενδιαφέρει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ισχύει για όλους όσους ζουν εκτός Ελλάδας.
Ναι καλά. Όσοι έχουν φύγει λένε "σιγά που θα καθόμουν εκεί να παίρνω Χ ποσό ενώ εδώ που είμαι παίρνω Χ+ ποσό". Μόνο η θάλασσα κι ο ήλιος τους λείπει. Αν πραγματικά πονούσαν την πατρίδα, να κάθονταν εδώ να παλέψουμε όλοι μαζί. Τα σπιτάκια και τα εξοχικά που έχουν από γονείς από την εποχή των παχιών αγελάδων όμως δεν τους κακοπέφτουν για να κάνουν διακοπές το καλοκαίρι.:whistle:
Ναι λες και είναι πολύ εύκολο να τα παρατήσει κάποιος όλα και να σηκωθεί να φύγει. Δεν είναι διακοπές η μετανάστευση. Ούτε νομίζω ότι είναι σωστό να κρίνεις και κουνάς το δάχτυλο σε όποιον έφυγε για να αναζητήσει μια καλύτερη τύχη για τον ίδιο ή την οικογένειά του σε άλλη χώρα. Μπορεί τέτοια άτομα να ενημερώνονται για το τι γίνεται εδώ και να τους ενδιαφέρει. Δεν μπορείς και πάλι να το ξέρεις.
Τώρα αυτό με τα σπίτια γελάω. Πρώτον πάλι δεν ξέρεις με τι λεφτά τα έχτισε ο καθένας (πχ έχω συγγενείς που έχτισαν στην Ελλάδα με τα χρήματα που έβγαζαν από τη δουλειά τους έξω) και δεύτερον για ότι έχτισαν σκάνε φόρο κανονικότατα στο Ελληνικό κράτος.
 

akikos

Well-known member

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,081 μηνύματα.
Είμαι κατά της παραχώρησης του δικαιώματος της ψήφου με μόνο κριτήριο την εθνικότητα. Όποιος είναι κάτοικος εξωτερικού για πάνω από κάποια χρόνια (π.χ. 5) και έχει χαμηλή ή μηδενική ακίνητη περιουσία πρέπει να αφαιρείτε από τους εκλογικούς καταλόγους. Δεν είναι ηθικό να παίρνει αποφάσεις που δεν το επηρεάζουν καθόλου.
 

Τάσος97

Τιμώμενο Μέλος

Ο Allostasis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Λιβαδειά (Βοιωτία). Έχει γράψει 4,070 μηνύματα.
Ναι καλά. Όσοι έχουν φύγει λένε "σιγά που θα καθόμουν εκεί να παίρνω Χ ποσό ενώ εδώ που είμαι παίρνω Χ+ ποσό". Μόνο η θάλασσα κι ο ήλιος τους λείπει. Αν πραγματικά πονούσαν την πατρίδα, να κάθονταν εδώ να παλέψουμε όλοι μαζί. Τα σπιτάκια και τα εξοχικά που έχουν από γονείς από την εποχή των παχιών αγελάδων όμως δεν τους κακοπέφτουν για να κάνουν διακοπές το καλοκαίρι.:whistle:
Πολλοί από όσους φεύγουν, φεύγουν και λόγω κοινωνίας, όχι μόνο οικονομικών παραγόντων. Να παλέψουμε όλοι μαζί τι; Τις θειάδες του καθενός και τον κάθε μπάρμπα (ανεξαρτήτου ηλικίας) να αλλάξει τρόπο σκέψης ενώ δεν το θέλει;;

Επίσης το πόσο και αν πονάει κανείς όταν φεύγει ας το περιγράψει και ας το κρίνει ο ίδιος, δε νομίζω πως είμαστε όλοι σε θέση να αντιληφθούμε αυτά τα αισθήματα.
 

Johnny15

Well-known member

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 9,974 μηνύματα.
Οι Έλληνες του εξωτερικού έχουν ήδη δικαίωμα ψήφου. Απλά δεν τους αφήνουν να ψηφίσουν από την αντίστοιχη πρεσβεία στο εξωτερικό και τους αναγκάζουν να έρθουν Ελλάδα, πράγμα που φυσικά δεν βολεύει.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top