Πρέπει οι νέοι να ασχολούνται με την πολιτική και πόσο;

Paragontas7000

Διάσημο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 2,638 μηνύματα.
Λίγο πολύ γράφω κάποια αυτονόητα πράγματα που η μαστούρα της σοσιαλφρενίτιδας τα κάνει να φαίνονται περίεργα. Τα ήδη υπάρχοντα κόμματα μπορούν να σοβαρευτούν και να απευθύνονται σε ψηφοφόρους με λογική και περιεχόμενο, μπορούν να δημιουργηθούν νέα κόμματα, το κοινωνικό προτσές που έλεγε και ο Κάρολος, είναι δεδομένο.

Και το πασοκ κάποτε, εποχή 1795-1980, ομοίαζε με καπακαπα, είχαν Μαρξ Βελουχιώτη κάδρα στα γραφεία τους, μούσια μαλλιά, τώρα είναι όλοι τους με περιουσία ακίνητα και παριστάνουν τους δε ξέρω ποιον και χρωστάει και το κόμμα τους κάτι μύρια, αυτοί αλλάζουν αφμ και μπιστολιάζουν τον κόζμο, βάζουν για αρχηγό τους ένα κρικρι και συνεχίζουν να υπάρχουν ως διατηρητέο.
Και η νδ τα ιδια σκατα ειναι φιλε στα ειπε ο ηλιας πιο πανω. Αρα συμπερασμα ειναι οτι ολα τα κομματα ειναι ηλιθια , εχουν ως κοινο τον ηλιθιο λαο και οτι οι νεοι ειναι καλο να ασχολουνται με την πολιτικη αλλα να ψηφιζουν μετα τα 23. Case closed.
 

Esperos1

Δραστήριο μέλος

Ο Esperos1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 465 μηνύματα.
Και η νδ τα ιδια σκατα ειναι φιλε στα ειπε ο ηλιας πιο πανω. Αρα συμπερασμα ειναι οτι ολα τα κομματα ειναι ηλιθια , εχουν ως κοινο τον ηλιθιο λαο και οτι οι νεοι ειναι καλο να ασχολουνται με την πολιτικη αλλα να ψηφιζουν μετα τα 23. Case closed.
Δεν υποστηρίζω νδ, δεν έχω ψηφίσει ποτέ μου τέτοιο κόμμα, τους αποκαλώ μπλε πασόκ
και θα αρχίσω να τους λέω μπλε σύριζαψ μου φαίνεται. Ο λόγος που κερδίζουν εκλογές
είναι επειδή έχουν να αντιμετωπίσουν τάγματα ηλιθίων και κατσαπλάδων όπως ο συριζαψ
καπακαπα αλλά και απ τα ακροδεξιά ηλίθιους τσαμπουκάδες όπως οι αγράμματοι καλόγεροι
δημοδιδάσκαλοι της νικης, οι ανιστόρητοι σπαρτιάτες οι μαχαιροβγάλτες της χα,
τους καραφλούς εμπόρους αλοιφών κατά της φαλάκρας.

Όλα αυτά βοηθάνε στο να "συσπειρώνονται" κάπως οι νοικοκυραίοι και να επιλέγουν το "μη χειρότερα".

Φυσικά, ο τρόπος που διεξάγονται οι εκλογές και το πως "εκπαιδεύεται" σε βλακεία το εκλογικό σώμα,
έχει να κάνει και με το πόσο κριτήρια σοβαρότητας επιβάλουν οι θεσμοί.
 

Paragontas7000

Διάσημο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 2,638 μηνύματα.
Δεν υποστηρίζω νδ, δεν έχω ψηφίσει ποτέ μου τέτοιο κόμμα, τους αποκαλώ μπλε πασόκ και θα αρχίσω να τους λέω μπλε σύριζαψ μου φαίνεται. Ο λόγος που κερδίζουν εκλογές είναι επειδή έχουν να αντιμετωίσουν τάγματα ηλιθίων και κατσαπλάδων όπως ο συριζαψ καπακαπα αλλά και απ τα ακροδεξιά ηλίθιους τσαμπουκάδες όπως οι αγράμματοι καλόγεροι δημοδιδάσκαλοι της νικης, οι ανιστόρητοι σπαρτιάτες οι μαχαιροβγάλτες της χα.

Όλα αυτά βοηθάνε στο να "συσπειρώνονται" κάπως οι νοικοκυραίοι και να επιλέγουν το "μη χειρότερα".
Δικιο εχεις απλα στα προηγουμενα μηνυματα σου δεν ειχες αναφερει τη νδ.
 

Esperos1

Δραστήριο μέλος

Ο Esperos1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 465 μηνύματα.
Δικιο εχεις απλα στα προηγουμενα μηνυματα σου δεν ειχες αναφερει τη νδ.
Η Νέα Δημοκρατία, είναι ένα κόμμα ανίκανων χαρτογιακάδων.

Ο μεγαλύτερος "επιθετικός" τους, είναι ο Αδωνις. \
Άτομο στην κυριολεξία σοσιαλμανιακό, και ας φωνάζει α και ου και δαπ νδφκ,
στην πνευματικότητά του, είναι ένας κνιτης με ρόπαλο για κοντάρι σημαίας.
Φυσικά και ένας σοσιαλμανιακός κνίτης σαν τον Αδωνι, αν τον διορίσεις σε ένα υπουργείο
μπορεί να κάνει και μια δυο σωστές παρεμβάσεις, και γω που δεν είμαι πυροσβέστης,
άμα δω μια φωτιά, μπορώ να πάρω ένα κουβά νερό και να σημαδέψω στην ρίζα της φωτιάς.
Ένας ζαίος θα έβγαζε φώτο και ένας καπακαπα θα έριχνε πετρέλαιο να καεί και δίπλα.

Όταν έχασε ο μπακογιάννης τον δήμο από τον πως τον λένε, τον καινούργιο,
ο άδωνις ως αιτιολογία είπε ότι το λάθος του Μπ. ήταν ότι πήγε λέει σε ντιμπειτ και
έδωσε ευκαιρία στον αντίπαλο να γίνει γνωστός, να τον δει ο κόσμος.
Και μόνο πάνω σε αυτήν την "στρατηγική" μπορούμε να αντιληφθούμε ποιο είναι το όπλο
του λαϊκισμού που έχει καταστρέψει την ελλάδα. Επιλέγουν στημένες κοκορομαχίες,
τα ΜΜΕ είναι υπηρέτες τους.

Επιστρέφω στην ΝΔ που έχει μετατραπεί από μπλε πασόκ σε μπλε συριζαψ.

Καταφέρνουν τα τελευταία χρόνια, να αγγίζουν τα σύνθετα προβλήματα της ελλάδας,
να προτείνουν λύσεις που θα τις βάζαμε στο όριο της σοβαρότητας, πλην όμως, στην άσκηση
των καθηκόντων τους, βλέπουμε μια γενικευμένη φοβία, δεν μπορούν να επιβάλουν την τάξη
στα πανεπιστήμια, τον νόμο στους δρόμους την ανάπτυξη της οικονομίας όχι μόνο από τουρισμό
και ακίνητα χρυσές βίζες αλλά και με πραγματική οικονομική βιομηχανική ανάπτυξη.
Λένε λένε αλλά όταν έρθει η ώρα, το γυρίζουν σε σοβιετική αντίληψη περί οικονομίας,
εκτινάσσουν το χρέος σε δυσθεώρητα ύψη, μοιράζουν pass και επιδοματάκια, φουντώνουν
τον πληυωρισμό, υπονομεύουν το μέλλον της χώρας, αδιαφορούν για το δημογραφικό.
Δεν του συμπεριέλαβα στα υπόλοιπα κόμματα όχι επειδή τους κάνω πλάτες αλλά επειδή καταφέρναν στο πρόσφατο παρελθόν να αγγίζουν το όριο σοβαρότητας .
 

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,214 μηνύματα.
Παράδειγμα, ένα κόμμα λέει θα δίνει 10 χιλ κατώτερο μισθό και 5 χιλ τον μήνα βοήθημα ανεργίας.
Θα πρέπει να έχει εκπονήσει το κατάλληλο νομοσχέδιο που θα περιγράφει πως αντλήσει τα απαιτούμενα κεφάλαια και θα φτάνουν ώστε οι δικαιούχοι να τα εισπράτουν, αν μπορέσει, έχει καλώς, αν όχι, γειά σας...

Πρόσεξε, υπάρχουν αρκετά κόμματα που δεν κατεβαίνουν σε εκλογές, κόβοντα, επειδή δεν πληρούν όλες τις προυποθέσεις. Αυτό που προτείνω, δεν είναι "φασιστικό", είναι κάτι που ήδη γίνεται αλλά βάζω επιπλέον προυποθέσεις.


Όλα αυτά μπορούν να ρυθμιστούν.
Εκτός από τα νομοσχέδια, μέτρο που υποχρεώνει τους υποψήφιους να κινούνται σε γραμμές σοβαρότητας,
τα κόμματα καταθέτουν και τις προγραμματικές τους δηλώσεις και το "συνταγματικό δικαστήριο" εγκρίνει και παρακολουθεί ότι η κυβέρνηση που εκλέχτηκε με αυτές τις προγραμματικές δηλώσεις, τα ακολουθεί και δεν κάνει άλλα.

Όταν αλλάζεις κάτι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην δημιουργήσεις και κάποιους επιμέρους προβληματισμούς και εμπόδια και ενόχληση στο ήδη κατεστημένο και στην συνήθεια. Όσοι δεν θέλουν αλλαγές, αυτό που κάνουν, συγκρίνουν τις νέες προτάσεις μα το τέλειο και ιδανικό, με την παραδεισένια κοινωνία.

Αυτό που παρακολουθούμε στην μεταπολίτευση, είναι ο κάθε καραγκιόζης, να μπορεί ανενόχλητος να υπόσχεται μετά να κάνει αλλα, έχουμε γεμίσει ηλίθιους πολιτικούς, ανίκανους οικογενειοκρατία. Η ανικανότητα της ΝΔ και του πρωθυπουργού, περνάει απαρατήρητη διότι ΄χει να αντιμετωπίσει το μέρωπο βλακείας της ακροαριστρεροδεξιάς και τους νοσταλγούς της χούντας. Υπό άλλο πρίσμα, όλοι αυτοί, λειτουργούν ως δεκανίκια της νδ η οποία την αποκαλώ μπλέ πασόκ και θα αρχίσω να τους λέω μπλέ συριζαψ.

Πριν λίγες δεκαετίες , το ΑΕΠ της Ελλάδας ήταν μεγαλύτερο από ΟΛΩΝ μαζί των Βαλκανικών χωρών και περίπου ισοδύναμο με της Τουρκίας, τώρα είμαστε στο 1/4 της Τουρκίας, η Ρουμανία έχει μεγαλύτερο ΑΕΠ απ΄της ελλάδας, κράτη και κατίδια της Βαλκανικής μας έχουν ξεπεράσει σε άλλους τομείς και όπως πάει, σύντομα θα μας ξεπεράσουν και σε ΑΕΠ και σε κατα κεφαλήν, χώρες της Κεντρικής Ευρώπης που κάποτε με ένα καλσόν ξερωγω τι λέγανε εκεί οι έλληνες σεξομανείς, σήμερα είναι οικονομικές και βιομηχανικές υπερδυνάμεις μποστά μας .

Εμείς εδώ ακόμα προσπαθούμε να βάλουμε τα πανεπιστήμια να λειτουργούν ευπρεπώς και να μην είναι λημέρια παρανομίας παραεμπορίου και χασισοποτεία, τους κοιτάμε και δε μιλάμε...
Όλα αυτά δεν λύνονται με έναν νόμο και ένα άρθρο.
Γενικά κόμματα αποκλείονται για πολύ συγκεκριμένους λόγους, σε κάθε χώρα.

Το αν υπόσχονται ανεδαφικά πράγματα, είναι ανίκανοι, χαζοί, δημαγωγοί,ασόβαροι δεν είναι και δεν μπορεί να είναι λόγος αποκλεισμού ενός κόμματος πουθενά. Στην τελική αν οι ψηφοφόροι θέλουν έναν που τους τάζει τα πάντα ας τον ψηφίσουν και μετά να λουστούν τις συνέπειες.

Η παιδεία του λαού είναι η λύση σε όλα αυτά οχι το να δημιουργήσεις ένα όργανο που θα μπορεί να αποκλείσει όποιον θέλει ή να ρίξει την κυβέρνηση με κριτήρια που δεν μπορούν να είναι σαφώς ορισμένα από πριν καθώς αυτό έχει ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους.

Παράδειγμα, το αν ένα κόμμα έχει τον ελάχιστο αριθμό υποψηφίων που απαιτείται για να κατέβει είναι ένα στάνταρ κριτήριο. Τους έχει; Όλα οκ. Δεν τους έχει; Δεν παίρνει άδεια συμμετοχής.

Η επίδραση ενός μέτρου στην οικονομία αποτελεί πρόβλεψη. Για παράδειγμα, κανείς δεν μπορεί να σου πει με βεβαιότητα ποια θα είναι η επίδραση στην οικονομία αν πχ μειώσεις τον ΦΠΑ κατά 10%. Άλλοι οικονομολόγοι θα σου πουν ότι θα μειωθούν τα έσοδα του κράτους, άλλοι ότι θα αυξηθούν ή θα μείνουν ίδια γιατί θα μειώσεις την φοροδιαφυγή έτσι. Και αν πάρεις όλους αυτούς από κάθε γκρουπ και τους ρωτήσεις κατά πόσο θα αυξηθούν ή θα μειωθούν ο καθένας θα σου δώσει διαφορετικό νούμερο ή εύρος οπότε πως με βάση αυτό θα αποκλείσεις κάποιον.

Ή αν μια κυβέρνηση σου πει ότι δεν ακολουθεί το προεκλογικό της πρόγραμμα γιατί οι Χούτι κάνουν κόλπα και ανεβαίνει η τιμή στα εμπορεύματα ή φταρνίστηκε ο Πούτιν πως θα κρίνει κάποιος αντικειμενικά αν ισχύει ή οχι.

Ή ποιος θα κρίνει αντικειμενικά αν κάποιος υποψήφιος "κινείται σε γραμμές σοβαρότητας".

Ο μόνος που μπορεί να διώξει όλους αυτούς είναι οι ίδιοι οι ψηφοφόροι, κανένας νόμος. Όσο ο κόσμος ψηφίζει με βάση ποιος θα βολέψει και τα τριτοξάδερφα του στο δημόσιο, ποιος του έδωσε 20 ευρώ αύξηση στη σύνταξη ή ποιος του δίνει απευθείας αναθέσεις θα έχουμε αυτούς τους πολιτικούς γιατί τελικά αυτοί οι πολιτικοί μας αξίζουν.

Ο μόνος νόμος που θα μπορούσε να δουλέψει προς αυτή την κατεύθυνση είναι όριο θητείας(πχ 2 ή 3) σε βουλευτές και πρωθυπουργό. Έτσι δεν θα μπορούσε κανείς να στήσεις πελατειακό κράτος και να έχει στρατιές διορισμένων και βολεμένων να τον ψηφίζουν, μαξ σε 2 εκλογές θα κατέβαινε.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top