Πρακτικές προτάσεις για το site

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Joaquín

Διάσημο μέλος

Ο Joaquín αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 2.153 μηνύματα.
Επάγγελμα: Χειρούργος

Λίγα λόγια για μένα...: Η λεξη τονιζεται χειρουργός οχι χειρούργος.

Ας διορθωθεί :P
Από δω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fantasmenos

Τιμώμενο Μέλος

Η Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Θεολόγος και μας γράφει από Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 4.026 μηνύματα.
Θεωρώ ότι το σάιτ υστερεί στον επαγγελματικό προσδιορισμό των μελών του...

Προσθήκη περισσότερων επαγγελμάτων όπως:

-Βοσκός
-Ζητιάνος
-Ιερόδουλος/η

Είναι ρατσιστική αντιμετώπιση προς τις άνωθεν κοινωνικές ομάδες η απουσία του επαγγέλματος τους από τη λίστα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

νικος ρεθυμνο

Διάσημο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Δάσκαλος/α και μας γράφει από Ρέθυμνο (Ρέθυμνο). Έχει γράψει 2.531 μηνύματα.
εγω προτεινω να πληρωνονται τα μελη,αναλογα με την επισκεψιμοτητα που εχει το προφιλ τους.:P

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Νευρολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15.204 μηνύματα.
Θεωρώ πως το κουμπί τoυ ραδιοφώνου (Αυτο το κίτρινο) πρέπει να μπει κάπου στο chat ώστε να ακουμε ράδιο χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσουμε στον browser το site του inonoclast.
ώστε na μην ρωτάνε συνέχεια οι νέοι χρήστες που είναι το ραδιοφωνο ή να κάνουνε οι dj καθε 5 λεπτα παστε το λινκ του ινονοκλαστ

Eπίσης μια άλλη προσθήκη είναι η ακουστικών logo ώστε να δίνεται ταυτότητα στο ράδιο (να ακούγεται μια μουσική μια φωνή να λέει το όνομα του σταθμού και μετά ένα μότο) οπως κανουνε και οι άλλοι σταθμοί.

Δε θα ήταν ασχημο η δημιουργία ακουστικών logo και για τις εκπομπές.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.822 μηνύματα.
παραφερναλια εδω και καιρο εχω παρατηρησει στο στεκι μια γενικευμενη υποβαθμιση του επιπεδου στις συζητησεις και δεν ηξερα αν ειναι ή οχι ιδεα μου...:hmm: (αν δηλαδη και παλαιοτερα συνεβαινε αυτο και δεν το θυμαμαι)

Όπως παρατήρησε η ciela σε άλλο θρεντ και συμφωνώ μαζί της, η υποβάθμιση έχει ξεκινήσει αρκετό τώρα και τελευταία δείχνει να επιδεινώνεται. Δεν είναι μόνο τα μισαλλόδοξα προφίλ που φυτρώνουν σαν μαϊντανοί, όσο ότι τα παλιά - καλά προφίλ έχουν σταματήσει ή έχουν αραιώσει κατά πολύ τη συμμετοχή τους. Σίγουρα επέρχεται μια κόπωση ιδεών με τον καιρό (τα έχουμε πει, τα έχουμε ξαναπεί, κοκ) αλλά σε κατ' ιδίαν συζητήσεις έχω διαπιστώσει ότι η συμπεριφορά μερικών δρα ξενερωτικά για πολλούς από μας, σε σημείο να μην θέλεις να συμμετέχεις.

Η λύση που μπορώ να σκεφτώ ως προγραμματιστής είναι απλή και θα μπορούσε να εφαρμοστεί σχετικά εύκολα.

Στο προφίλ σου να προστεθεί μία επιλογή 'Exclude List' όπου με έναν εύκολο τρόπο θα εισάγεις τα ονόματα χρηστών που δεν σε ενδιαφέρουν, σε εκνευρίζουν, σε απωθούν και εν πάσει περιπτώσει έχεις επιλέξει να μην σχετίζεσαι μαζί τους. Εν συνεχεία σε κάθε εκδοχή της εφαρμογής του φόρουμ, να φιλτράρονται και να μην εμφανίζονται τα ποστ από αυτούς τους χρήστες, όπως αντίστοιχα και τα δικά σου σε αυτούς.

Τα οφέλη:

Η απομόνωση είναι ο καλύτερος παραδειγματισμός. Όποιος θέλει να κάνει ενσυνείδητο trolling ή να διαφημίσει τα προϊόντα της τρέλας του, θα το σκεφτεί διπλά. Αυτό θα μειώσει παράλληλα και το φόρτο εργασίας των moderators.

Το site θα γίνει πιο γρήγορο και ο server θα φορτώνεται λιγότερο, αφού θα εμφανίζονται λιγότερα ποστ. Η πλοήγηση θα διευκολυνθεί κατά πολύ.

Εισάγεται η έννοια του personalization, της προσωποποίησης δηλαδή του φόρουμ κάτι που είναι καινοτομικό και σίγουρα θα βοηθήσει στην εξέλιξή του. Μία επόμενη ιδέα π.χ. θα ήταν να επέλεγες τους χρήστες απ' τους οποίους θέλεις να λαμβάνεις ειδοποιήσεις όταν ποστάρουν.

Τεχνικά υλοποιείται εύκολα. Ίσως να υπάρχει ήδη κάποιο plug-in που να κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά (δεν μπορεί όλο και κάποιος θα το έχει ήδη σκεφτεί :)).

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 33.510 μηνύματα.
Νίκο έχω την εντύπωση οτι το πρώτο που λες υπάρχει ήδη (ignore list). Αν βάλεις κάποιον στην ignore list σου δείχνει οτι έχει ποστάρει μεν, αλλά δε σου δείχνει το ποστ του.

Εγώ πάντως δε νομίζω οτι φταίνε τα 2-3 τρολ που σίγουρα υπάρχουν για την υποβάθμιση των συζητήσεων, αλλά οτι το ηλικιακό επίπεδο έχει πέσει τρομακτικά. Καλώς ή κακώς δεν είναι του ίδιου επιπέδου μια συζήτηση 15χρονων και μια συζήτηση 35χρονων για το ίδιο θέμα. Εγώ θα πρότεινα (νομίζω το είχα πει και παλιότερα) να μη συνενώνονται δύο θρεντ που αφορούν και τα δύο φόρουμ (πχ κάποιο θέμα της επικαιρότητας) αλλά να είναι το ένα στο ischool και το άλλο στο e-steki. Έτσι θα νιώθουν κι οι δύο ηλικίες πιο άνετα να συζητήσουν με συνομιλήκους τους το θέμα και ούτε οι πρώτοι θα θεωρούν οτι οι "μεγάλοι" σοβαρεύουν πολύ τη συζήτηση ούτε οι δεύτεροι οτι οι "μικροί" υποβαθμίζουν το φόρουμ.

Επίσης θα πρότεινα διαφήμιση του φόρουμ σε μέρη που πιθανότερα να τραβήξει ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας (όχι στα ΚΑΠΗ!:P)

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.822 μηνύματα.
Νίκο έχω την εντύπωση οτι το πρώτο που λες υπάρχει ήδη (ignore list). Αν βάλεις κάποιον στην ignore list σου δείχνει οτι έχει ποστάρει μεν, αλλά δε σου δείχνει το ποστ του.

Δεν το ήξερα, θα το δοκιμάσω, thanks. :)
Βασικά δεν θα έπρεπε ούτε τα δικά σου post να φαίνονται σε αυτόν, ώστε να μην μπορεί να σε κάνει quote. Η απόλυτη ανυπαρξία, όποιος δεν μιλάει καλά, ας μείνει αυτός και ο εαυτός του.

νικος ρεθυμνο

Διάσημο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Δάσκαλος/α και μας γράφει από Ρέθυμνο (Ρέθυμνο). Έχει γράψει 2.531 μηνύματα.
Εγω θα ηθελα να δινονται συνδεσμοι για τις λειτουργιες του σαιτ(πχ πώς δημιουργουμε καποιο θεμα,πώς χρησιοποιειται η παραθεση,πώς βαζουμε σποιλερ,ωστε να κατατοπζονται οι νεοι χρηστες και να μην ψαχνουν στα τυφλα,μειωνοντας ταυτοχρονα και τη δουλεια των συντονιστων.(εκτος αν υπαρχουν ηδη.)

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24.040 μηνύματα.
Υπάρχει ειδικό σύστημα για νέες ιδέες και feature. Εδώ είναι άβολα μια τέτοια συζήτηση, σήμερα που μπήκα να διαβάσω το θέμα δεν κατάλαβα ποία είναι η καθεαυτή ιδέα, τι είναι "αποδοκιμασία" ή απλά διαφορετική πρόταση. Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το χώρο που θα το βρείτε στο τέλος κάθε σελίδας στα δεξιά με τίτλο "Bugs & Ideas".

Έχω ζητήσει μάλιστα από τις Administrators, αρκετές φορές την εβδομάδα να ελέγχουν και να μελετούν το περιεχόμενο που θα δημιουργείτε εκεί και να με ενημερώνουν σχετικά στις τακτικές μας επικοινωνίες.

Φιλικά,
Παναγιώτης

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...