Anna Tan
Νεοφερμένο μέλος
Η Anna Tan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 5 μηνύματα.

Εδώ και ένα πάνω από ένα χρόνο έχω προβλήματα με γείτονα και δεν καταφέρνω να βρω λύση. Έχω την ανάγκη να μιλάω σε άτομα που είχαν/έχουν παρόμοιες εμπειρίες, κάτι σαν ομάδα υποστήριξης για αποσυμπίεση και ενδεχόμενες συμβουλές.
Τα θέματα του είναι ότι είναι αλκοολικός, ακραία χειριστικός τύπος και εκδικητικός.
Επιπλέον, είμαι εντελώς καινούρια εδώ και δεν έχω απόλυτη γνώση του πως λειτουργεί ακριβώς το φόρουμ.
Τα θέματα του είναι ότι είναι αλκοολικός, ακραία χειριστικός τύπος και εκδικητικός.
Επιπλέον, είμαι εντελώς καινούρια εδώ και δεν έχω απόλυτη γνώση του πως λειτουργεί ακριβώς το φόρουμ.
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.332 μηνύματα.

αυτό γιατί σε απασχολεί εσένα;Τα θέματα του είναι ότι είναι αλκοολικός, ακραία χειριστικός τύπος και εκδικητικός.
Και μεις έχουμε γείτονες απατεώνες, ηλίθιους, άξεστους κλπ. Τι μας νοιάζουν; Στο σπίτι θα τους βάλουμε; Μια καλή καλημέρα και κάνε παρέα με τους καλούς
Grand Duchess
Διακεκριμένο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.908 μηνύματα.

Αν προκαλεί φασαρία μπορείς να μιλήσεις πρώτα με την διαχειριστρια της πολυκατοικίας για να δεις τι μπορείτε να κάνετε.Εδώ και ένα πάνω από ένα χρόνο έχω προβλήματα με γείτονα και δεν καταφέρνω να βρω λύση. Έχω την ανάγκη να μιλάω σε άτομα που είχαν/έχουν παρόμοιες εμπειρίες, κάτι σαν ομάδα υποστήριξης για αποσυμπίεση και ενδεχόμενες συμβουλές.
vasilagas
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο vasilagas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Γονιός/Οικοκυρικά και μας γράφει από Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 216 μηνύματα.

Καταλαβαίνω απόλυτα πόσο εξουθενωτική μπορεί να γίνει μια τέτοια κατάσταση. Κάποιοι άνθρωποι με τη συμπεριφορά τους μπορούν να μας ρίξουν ψυχολογικά και να μας χαλάνε τη διάθεση χωρίς να τους νοιάζει καθόλου. Ειλικρινά, δεν χρειάζεται να δικαιολογείς ή να υπομένεις άλλο τέτοια τοξικότητα. Αν δεν αλλάζει τίποτα, το μόνο που του αξίζει είναι ένα αι στα διαολ@ να τον αφήσεις πίσω σου ψυχικά και να μην του δίνεις χώρο να σου δηλητηριάζει την καθημερινότητα.
Anna Tan
Νεοφερμένο μέλος
Η Anna Tan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 5 μηνύματα.

Έχεις απόλυτο δίκιο αλλά περνάς να μπεις στο σπίτι σου και τον ακούς να σε "στολίζει" αναίτια. Πόσες φορές μπορείς να κάνεις τον κουφό; Ιδιαίτερα όταν είσαι κουρασμένος ή χειρότερα, εκνευρισμένος από άλλα θέματα;Καταλαβαίνω απόλυτα πόσο εξουθενωτική μπορεί να γίνει μια τέτοια κατάσταση. Κάποιοι άνθρωποι με τη συμπεριφορά τους μπορούν να μας ρίξουν ψυχολογικά και να μας χαλάνε τη διάθεση χωρίς να τους νοιάζει καθόλου. Ειλικρινά, δεν χρειάζεται να δικαιολογείς ή να υπομένεις άλλο τέτοια τοξικότητα. Αν δεν αλλάζει τίποτα, το μόνο που του αξίζει είναιένα αι στα διαολ@να τον αφήσεις πίσω σου ψυχικά και να μην του δίνεις χώρο να σου δηλητηριάζει την καθημερινότητα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Εδώ και ένα πάνω από ένα χρόνο έχω προβλήματα με γείτονα και δεν καταφέρνω να βρω λύση. Έχω την ανάγκη να μιλάω σε άτομα που είχαν/έχουν παρόμοιες εμπειρίες, κάτι σαν ομάδα υποστήριξης για αποσυμπίεση και ενδεχόμενες συμβουλές.
Τα παρακάτω έγιναν έως πέρυσι τον Οκτώβριο. Δυστυχώς για μένα, υπάρχουν και άλλα.
Στην οικία διαμένω αδιαλείπτως από το 2012. Αρέσκομαι στην κηπουρική, μεταξύ άλλων. Για το λόγο αυτό και με την σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη της οικίας που ενοικιάζω μετέτρεψα τον προαύλιο χώρο (πρόκειται για ισόγειο και πρώτο όροφο, αποτελούμενο από 4 γκαρσονιέρες και ακάλυπτο χωμάτινο χώρο μπροστά) σε κήπο/εξωτερικό καθιστικό τόσο για εμένα όσο και για τους υπόλοιπους ενοίκους. Έκανα χρήση των δικών μου χρημάτων και των δικών μου χρονικών διαθεσίμων. Επί σειρά ετών ο χώρος αυτός διατηρείται από εμένα (εργασία/χρήματα) και φιλοξενεί όλους τους ενοίκους του κτιρίου και τους καλεσμένους τους, άνευ προβλημάτων.
Το 2020 και θέλοντας επιπλέον χώρο για εργασία και λόγω του lockdown, ενοικίασα και το ισόγειο (ήτοι την γκαρσονιέρα κάτω ακριβώς από το σπίτι μου, διαμορφώνοντας το σε κουζίνα/καθιστικό στο ισόγειο και κρεβατοκάμαρα/γραφείο στον πρώτο όροφο). Από την πρώτη ημέρα της διαμονής μου έως και σήμερα προσφέρω εθελοντικά έργο στην διάσωση των αδεσπότων σκυλιών και γατιών (φιλοξενώ κουτάβια, γέρικα ή άρρωστα σκυλιά τα οποία βρίσκω στο δρόμο ή για λογαριασμό ζωοφιλικών σωματείων και /στειρώνω/θεραπεύω έναν σεβαστό αριθμό αδέσποτων γατιών που τα βρίσκω πίσω από την οικία μου η οποία είναι γειτονική με την αποθήκη του Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης). Με δικούς μου πόρους και μέσω των διαφόρων προγραμμάτων στειρώσεως των αδεσπότων του δήμου. Ο ιδιοκτήτης ήταν και παραμένει ενήμερος των ενεργειών μου, τις οποίες έχει επικροτήσει εγγράφως στην μεταξύ μας επικοινωνία.
Το 2021 ήρθε να μείνει μαζί μου ο αδερφός μου, αναζητώντας εργασία. Όντας πλέον εργαζόμενος αποφάσισε να ενοικιάσει την τέταρτη γκαρσονιέρα (στον πρώτο όροφο) η οποία είχε εκκενωθεί τον Νοέμβριο του 2023 από τους προηγούμενου ενοίκους λόγω αναχώρησης τους στην Αθήνα).
Τον Αύγουστο του 2023 απεβίωσε ο ένας εκ των ενοίκων (ισόγεια γκαρσονιέρα) και η σύζυγος του επέστρεψε στην πατρίδα τους την Ρουμανία στις αρχές του Απρίλη του 2024.
Πρόθεση εμού και του αδερφού μου ήταν να ενοικιάσουμε και την τέταρτη γκαρσονιέρα για να φιλοξενηθούν η μητέρα και ο ανάπηρος αδερφός μας. Ωστόσο, η κατάσταση της εξωτερικά ήταν άσχημη και ο ιδιοκτήτης δεν ήταν πρόθυμος να προχωρήσει σε επισκευές. Επιπλέον, υπάρχει έντονο πρόβλημα στην αποχέτευση (ο σηπτικός βόθρος έχει σπασμένες σωλήνες και όταν βρέχει τα όμβρια της τουαλέτας αναδύονται στην επιφάνεια των λιμνάζοντων υδάτων για ημέρες έως ότου το νερό υποχωρήσει και αυτό συμβαίνει ακριβώς δίπλα στο πίσω μπαλκόνι). Οπότε, εγκαταλείψαμε την ιδέα λόγω κακών συνθηκών υγιεινής.
Στις συζητήσεις που έγιναν, τόσο προφορικά όσο και γραπτά, με τον ιδιοκτήτη συμφωνήσαμε ο καινούριος ένοικος να είναι κάποιος ο οποίος θα μένει μόνος του και δεν θα έχει πρόβλημα με τα ζώα. Παρήλασαν διάφοροι ενδιαφερόμενοι αλλά απέρριψαν το σπίτι λόγω έντονης παλαιότητας εξωτερικά και λόγω των επισκευών τις οποίες απαιτούσε.
Στις αρχές Απριλίου 2024 εμφανίστηκε ως υποψήφιος μέσω αγγελίας. Επισκέφθηκε την οικία και την εξέτασε τουλάχιστον 3 φορές. Εγώ προσωπικά του έδειξα τον εξωτερικό χώρο και του περιέγραψα με πολλές λεπτομέρειες τον τρόπο ζωής της οικοδομής, γενικότερα. Του ανέφερα την ύπαρξη των κατοικιδίων/αδεσπότων, τις συνήθειες ύπνου και εγερτηρίου μας τονίζοντας ότι η κρεβατοκάμαρα του είναι μεσοτοιχία με την κουζίνα μας καθώς και όποια άλλη πληροφορία θεωρούσα εγώ προσωπικά ότι θα έπρεπε να γνωρίζει κάποιος για να υπάρχει μια αρμονική διαβίωση. Συμφώνησε σε όλα, αναφέροντας ξεκάθαρα ότι δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα και μετακόμισε.
Στο μεσοδιάστημα της διαδικασίας ενοικίασης, συμφώνησε με τον ιδιοκτήτη να επισκευάσει περιμετρικά το κτίριο (τοίχους, κάγκελα, ταράτσα) και να παρακρατά την αμοιβή του από το ενοίκιο άνευ αποδείξεως παροχής υπηρεσιών ( για περίπου δύο χρόνια).
Έπειτα από περίπου δέκα ημέρες διαμονής στο σπίτι αξίωσε και απέκτησε αποκλειστικά το χώρο του κήπου που βρίσκεται μπροστά στην γκαρσονιέρα του και κάτω από του αδερφού μου. Στον χώρο αυτό, όπως αναφέρω και παραπάνω, είχα φυτεύσει δέντρα και θάμνους από δεκαετίας και είχα τοποθετήσει πάτωμα, κιόσκι και τραπεζοκαθίσματα για κοινή χρήση, με δικά μου έξοδα και με την σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη. Μέρος των αντικειμένων μεταφέρθηκαν στην άλλην πλευρά ατάκτως με φθορές, άλλα κατέληξαν στον κάδο απορριμμάτων χωρίς την δική μου γνώση και σύμφωνη γνώμη και τα ¾ των δέντρων/θάμνων κόπηκαν από τη ρίζα. Ο συγκεκριμένος ένοικος προέβει σε κατασκευή κάποιων δικών του στο χώρο οι οποίες έχουν παραμείνει ημιτελείς.
Παράλληλα, παρόλη την δέσμευση του στον ιδιοκτήτη να εκκινήσει τις εργασίες επισκευών στο κτίριο και τον χρόνο που είχε στη διάθεση του (απογεύματα, Κυριακές και 10 ήμερη άδεια Αυγούστου, μεταξύ άλλων), δεν προέβει σε καμία ενέργεια. Από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη πληροφορούμαστε ότι αποφεύγει τις πράξεις αυτές ενώ δεν καταβάλει το ενοίκιο μηνιαίως ως οφείλει εφόσον δεν επισκευάζει αλλά καταθέτει όταν ο ιδιοκτήτης τον πιέζει.
Από την πρώτη εβδομάδα της διαμονής του στην οικία οι σχέσεις μας ήταν φιλικές σε μια προσπάθεια να γνωριστούμε και να καταφέρουμε να έχουμε μια καλή γειτνίαση. Προσωπικά, κατανάλωσα τον καφέ που πρόσφερε στο χώρο του και δύο φορές συμμετείχα σε δείπνο που παρέθεσε. Ο αδερφός μου αρνήθηκε αλλά ήταν φιλικός και συζητήσιμος στις τυχαίες συναντήσεις τους. Επιπλέον, έδειχνε ιδιαίτερη αδυναμία στις αδέσποτες γάτες και στα σκυλιά που φιλοξενώ, χωρίς κάποιο προφανές πρόβλημα.
Είναι εν ενεργεία κυνηγός με άδεια και κατοχή χρήσης πυροβόλου κυνηγετικού όπλου. Ανέφερε ότι ο δικός του σκύλος πνίγηκε στο σπίτι του και ζήτησε δύο σκυλιά κουτάβια που φιλοξενώ από τα σκουπίδια για υιοθεσία καθώς θεωρούσε ότι θα αποτελούσαν καλά κυνηγόσκυλα. Δεν εγκρίνω τους κυνηγούς και δεν θέλω να συμβάλω στο έργο τους με κανέναν τρόπο. Προσωπικά, θέλω να σώζω ζωές και όχι να τις αφαιρώ. Αρνήθηκα, το ξαναζήτησε και παρόλο που η απάντηση μου ήταν και πάλι αρνητική, επέμενε αρκετές ακόμα φορές. Αναγκάστηκα να υποχωρήσω προσωρινά προκειμένου να σταματήσει η πίεση και λόγω του ότι τα κουτάβια θα τα έπαιρνε αφότου έφτιαχνε το κατάλυμα τους στον κήπο.
Μετά τις πρώτες τις πρώτες τρείς εβδομάδες, το κλίμα άρχισε να αλλάζει. Οι προσκλήσεις του για καφέ ή για φαγητό στο σπίτι ή για έξοδο ήταν καθημερινές και πιεστικές. Τόσο προς εμένα όσο και προς τον αδερφό μου. Η ενόχληση μας εντεινόταν και μετατρεπόταν σε πρόβλημα. Παράλληλα, προχωρούσε σε επεμβάσεις στον κοινόχρηστο χώρο και σε πράγματα που είχα αγοράσει και τοποθετήσει εγώ ή ο αδερφός μου ή άλλα πράγματα που μας ανήκαν, χωρίς να μας ρωτήσει εάν συμφωνούμε. Επιπλέον, περιέγραφε σχέδια και προγράμματα τα οποία περιελάμβαναν και εμάς ως άτομα, το χώρο μας ή τα πράγματα μας, πάλι χωρίς να ρωτήσει για την σύμφωνη γνώμη μας.
Ο αδερφός μου έγινε εξαιρετικά τυπικός μαζί του σε μια προσπάθεια να μετριαστεί η ένταση της κατάστασης. Ο ένοικος άρχισε να γίνεται επιθετικός λεκτικά απέναντι του και να τον συκοφαντεί σε εμένα την ίδια καθώς και σε άλλους, σε τηλεφωνικές του συνομιλίες, οι οποίες γινόντουσαν στον προάυλιο χώρο.
Από τις πρώτες ημέρες της διαμονής του, παρατήρησα ότι ο ένοικος κατανάλωνε πολύ μεγάλη ποσότητα αλκοόλ (λευκό χύμα κρασί, μπύρες και ρακί). Άρχιζε την κατανάλωση νωρίς το απόγευμα και κατέληγε υπό πλήρη μέθη, σχεδόν σε καθημερινή βάση.
Όταν εγώ άρχισα να απομακρύνομαι σταδιακά προκειμένου να αποφύγω την εντονότατη καθημερινή παρενόχληση, άρχισε να εμφανίζει επιθετική λεκτική συμπεριφορά και απέναντι μου με κεκαλυμμένες απειλές για τα κατοικίδια μου, την παραμονή μου στο σπίτι, ακόμα και για την σωματική μου ακεραιότητα.
Τέλη Ιουλίου επισκέφθηκε την οικία μου ο φίλος μου Παναγιώτης. Όταν έφυγε κακήν κακώς εξαιτίας του, ο εν λόγω ένοικος ήταν μεθυσμένος και στην αυλή. Σε έξαλλη κατάσταση αξίωσε από εμένα να μην τον καλέσω ξανά στο σπίτι μου καθώς δεν τον συμπαθούσε ( κάτι ανέφερε για το σόι του κτλ). Του εξήγησα ότι στην δική μου οικία ο φίλος μου είναι ευπρόσδεκτος ανά πάσα στιγμή. Προσπάθησε να με χαστουκίσει, δεν τα κατάφερε και με έσπρωξε με αποτέλεσμα να πέσω πάνω στον παλιό σκουριασμένο συρμάτινο φράκτη και να γρατσουνίσω έντονα την πλάτη μου αφού πιάστηκε και σκίστηκε το ρούχο που φορούσα στα σύρματα. Ήρθε από πάνω μου και σήκωσε το χέρι του να με χαστουκίσει πάλι, φώναξα το όνομα του αδερφού μου και στο τέλος με άφησε και πήγε μέσα στο σπίτι του.
Από εκείνη την ημέρα ζω σε καθεστώς φόβου και αποφεύγω να κυκλοφορώ το βράδυ στην αυλή και μόνη μου, παρόλο που το μισό μου σπίτι είναι κάτω και δίπλα ακριβώς στο δικό του.
Ένα απόγευμα στο τέλος πάλι του μήνα, μου επιτέθηκε λεκτικά, με εξύβρισε και με απείλησε, για την αδέσποτη γάτα που ο ίδιος τάιζε και είχε μπει στο σπίτι του (είχε αφήσει τα αποφάγια του βραδινού της προηγούμενης ημέρας πάνω στο τραπέζι και όλα τα πορτοπαράθυρα ανοικτά, με αποτέλεσμα το πεινασμένο αδέσποτο να αναζητήσει τροφή). Ο αδερφός μου τον άκουσε και του έκανε παρατήρηση να μας αφήσει ήσυχους. Ο ίδιος ήταν και πάλι μεθυσμένος. Την ίδια νύκτα στις 11:45 δέχτηκα τηλεφώνημα από το τοπικό αστυνομικό τμήμα Μαλεβιζίου, όπου μου ανέφεραν ότι η γειτονιά κάνει παράπονα για τα σκυλιά μου που γαβγίζουν. Απάντησα στον αστυνομικό ότι δεν συνέβη και έχω το ακουστικό υλικό από τις εντός της οικίας μου κάμερες ως αποδεικτικό στοιχείο. Μετά από είκοσι λεπτά ακούστηκαν έντονοι κρότοι και συνειδητοποίησα ότι χτυπάει τις ξύλινες μπαλκονόπορτες του και το σιδερένιο πορτόνι του, σε μια προσπάθεια να προκαλέσει το γάβγισμα των σκυλιών. Αφού κατάφερε ένα από αυτά να γαβγίσει, κάλεσε πάλι το αστυνομικό τμήμα και τους παραπονέθηκε για το γάβγισμα και την κατάσταση στην οποία ζούσε κτλ. Εκείνο το βράδυ ήρθε ένα περιπολικό αλλά αυτός είχε ήδη κοιμηθεί. Αυτό επαναλήφθηκε άλλες δύο φορές στην επόμενη εβδομάδα, χωρίς να έρθει κάποιο περιπολικό.
Το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου φιλοξενούσε κάποιους εργάτες που τους έπαιρνε μαζί του στη δουλειά, ήταν μαζί τους όλη τη μέρα και νύχτα και δεν ασχολήθηκε καθόλου μαζί μας. Τους παρέθετε καφέ στον κήπο και δείπνο έως πολύ αργά τη νύχτα (στις δύο μετά τα μεσάνυχτα), με μουσική, συζητήσεις και γέλωτες εντός των ωρών κοινής ησυχίας. Δεν έγινε κάποια παρατήρηση παρόλο που η ενόχληση ήταν σχεδόν καθημερινή και το εγερτήριο ήταν στις 5 πμ.
Τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο η άσχημη κατάσταση επανήλθε. Είναι εντελώς μόνος του στο σπίτι και καταναλώνει αλκοόλ καθημερινά αμέσως μετά την επιστροφή του από την εργασία (είναι ανοικτές οι πόρτες του σπιτιού. Επιπλέον υπάρχει διάχυτη η μυρωδιά του αλκοόλ στην ατμόσφαιρα ακριβώς έξω από τις εξόδους του σπιτιού του. Τέλος, ακούγεται η αλλοιωμένη από το αλκοόλ φωνή του όταν μιλάει δυνατά στο τηλέφωνο και λογομαχεί με τον συνομιλητή του). Μία με δύο φορές την εβδομάδα το ελάχιστο δέχομαι παθητική και απρόκλητη επίθεση. Βρίσκομαι στην οικία μου ή στον κήπο, μόνη ή με κάποιον επισκέπτη, γείτονα, φίλο ή συνάδερφο και ακούγεται να αναφέρεται σε εμένα με αναξιοπρεπείς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Ακούγεται να μιλάει σε κάποιον στο τηλέφωνο και η φωνή και τα λεγόμενα του φτάνουν έως και το δρόμο. Σε ένα από αυτά τα επεισόδια αναφερόταν με πολύ άσχημο τρόπο στον φίλο μου Παναγιώτη τον οποίο είχε εκδιώξει από την οικία μου. Στην παρούσα οικία το καθημερινό μου εγερτήριο είναι 5 περίπου το πρωί. Το ίδιο και του αδερφού μου, προκειμένου να είμαστε συνεπείς στην εργασία και στις καθημερινές μας υποχρεώσεις. Παραπονέθηκε στον ιδιοκτήτη ότι κάνουμε φασαρία στις 5 το πρωί και εκείνος μας απαγόρεψε να σηκωνόμαστε εκείνη την ώρα.
Στις 22/10/24 περνούσε από τον καθόλου ήσυχο δρόμο που μένουμε ένα μηχάνημα χωματουργικών εργασιών του παράπλευρου γείτονα (χούφτα). Γάβγισαν τα 3 σκυλιά που διαμένουν μόνιμα στο χωράφι, το σκυλί που μένει απέναντι και είναι στην αυλή και τα δικά μου, μέσα από το σπίτι. Μεθυσμένος και εξαγριωμένος άρχισε να με βρίζει ευθέως και να με απειλεί. Παράλληλα, κάλεσε το τοπικό αστυνομικό τμήμα και τους παραπονέθηκε για το γάβγισμα των δικών μου σκυλιών. Όταν ήρθε το περιπολικό, μπροστά στους αστυνομικούς και στην διπλανή γειτόνισσα ανέφερε δύο φορές και το ξεκαθάρισε στον έναν αστυνομικό ότι δεν τον ενοχλούν τα σκυλιά αλλά το πρόβλημα του είμαι εγώ. Παράλληλα, με απείλησε και αυτό μπροστά ακριβώς στους παρευρισκόμενους.
Δεν τον γνωρίζω τον εν λόγω κύριο. Ωστόσο, από τα λεγόμενα και τις ιστορίες του σε εμένα τον πρώτο μήνα, τα λεγόμενα του στο τηλέφωνο και στους φιλοξενούμενους του και τη συμπεριφορά του, είμαι σε θέση να εξάγω κάποια συμπεράσματα. Είναι ένας χειριστικός και πιεστικός άνθρωπος, ο οποίος έχει ανάγκη από κόσμο γύρω του στον οποίο θέλει να επιβάλει τη θέληση του. Όποιος δεν τον αντέξει και φύγει θα δεχθεί τα πυρά του. Προσπάθησε να κάνει το ίδιο στον αδερφό μου και εμένα όπως και στους εργάτες που φιλοξενούσε. Όταν εκείνοι εξαφανιζόταν από το σπίτι του, και από τη δουλειά υποθέτω, τους χαρακτήριζε ανίκανους και άχρηστους τεμπέληδες. Είναι αποξενωμένος από την πρώην σύζυγο και τα παιδιά του, δεν έχει φίλους παρά μόνο όσους κερνάει στο καφενείο που συχνάζει, έχει προβλήματα στη δουλειά που είναι υπεύθυνος διότι δεν προχωράει όπως θα έπρεπε (βάσει των λεγομένων στο τηλέφωνο στο οποίο μιλάει στη διαπασών). Πρόκειται για έναν καθόλα δυστυχισμένο άνθρωπο ο οποίος ψάχνει διέξοδο στην δυστυχία του στο ποτό.
Από τον Ιούλιο και προκειμένου να ανταπεξέλθω και να βοηθηθώ σε αυτό που ζω, αναζήτησα υποστήριξη. Την βρήκα στην Στέγη κακοποιημένων γυναικών στην οποία μου προσφέρουν βοήθεια τόσο ψυχολογική όσο και νομική. Τα παραπάνω είναι εξίσου συμπεράσματα τόσο της ψυχολόγου όσο και της δικηγόρου, εκτός από δικά μου. Μου ανέφεραν ότι έχω στοχοποιηθεί από τον εν λόγω ένοικο και η κατάσταση αυτή θα έχει συνεχείς εξάρσεις και υφέσεις. Η δικηγόρος με προτρέπει να κινηθώ νομικά διότι η κατάσταση θα χειροτερέψει.
Grand Duchess
Διακεκριμένο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.908 μηνύματα.

Μπήκες σε σπίτι άγνωστου άντρα μόνη σου για να πιεις καφέ λες και δεν ξέρεις τι προθεσεις μπορεί να έχει ένας άνθρωπος στον οποίο έγραψες κατεβατο προβληματικής συμπεριφοράς.κατανάλωσα τον καφέ που πρόσφερε στο χώρο του
Μπράβο σου και εσύ. Έξυπνη.
Πάρε την αστυνομία.
Πάρε με τον αδερφό σου και πηγαίνετε στον ιδιοκτήτη να ξεκαθαρισετε το τσίρκο που συμβαίνει στην πολυκατοικία και καντε καταγγελία.Το ίδιο και του αδερφού μου,
Καλώς σου είπε, εμείς εδώ τι άλλο να σου πούμε;. Η δικηγόρος με προτρέπει να κινηθώ νομικά διότι η κατάσταση θα χειροτερέψει.
Anna Tan
Νεοφερμένο μέλος

Όχι, λάθος κατανόηση. Στον εξωτερικό κοινόχρηστο κήπο. Δεν τον γνώριζα αλλά επιχείρησα να δω τι χαρακτήρας είναι διότι τα σπίτια μας λόγω κατασκευής είναι μεσοτοιχία και εξαιρετικά κοντά, σαν να ζεις στο ίδιο σπίτι και εγώ είμαι πολύ συχνά στον κήπο, λόγω σκυλιών, λουλουδιών, κάθομαι, κλπ.Τον πρώτο μήνα ήταν ευγενέστατος.Μπήκες σε σπίτι άγνωστου άντρα μόνη σου για να πιεις καφέ λες και δεν ξέρεις τι προθεσεις μπορεί να έχει ένας άνθρωπος στον οποίο έγραψες κατεβατο προβληματικής συμπεριφοράς.
Πάρε την αστυνομία.
Grand Duchess
Διακεκριμένο μέλος

Κατάλαβα.Όχι, λάθος κατανόηση. Στον εξωτερικό κοινόχρηστο κήπο. Δεν τον γνώριζα αλλά επιχείρησα να δω τι χαρακτήρας είναι διότι τα σπίτια μας λόγω κατασκευής είναι μεσοτοιχία και εξαιρετικά κοντά, σαν να ζεις στο ίδιο σπίτι και εγώ είμαι πολύ συχνά στον κήπο, λόγω σκυλιών, λουλουδιών, κάθομαι, κλπ.Τον πρώτο μήνα ήταν ευγενέστατος.
Απ' όσα μας γράφεις το θέμα δείχνει αρκετά σοβαρό και καλύτερα να ακούσεις τις συμβουλές του δικηγόρου σου.
Skiyo
Διάσημο μέλος
Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.729 μηνύματα.

Τα πράγματα είναι απλά, μαζεύεις υπογραφές από τους γείτονες στη πολυκατοικία για να τον διώξετε, καλεις την αστυνομία όταν κάνει θόρυβο ή πάει να σε απειλήσει, έχε μαζί σου μάρτυρες και στη αστυνομία να ζητήσετε να ανοίξετε φάκελο για τον γείτονα σας ως προληπτικό μέτρο για να καταγραφούν κάθε πράξη του γείτονα σας. Και μιλά με δικηγόρο.
Anna Tan
Νεοφερμένο μέλος

Η αστυνομία ζητά να γίνει μήνυση η οποία θα ανοίξει άλλα θέματα...και ουσιαστικά δεν θα κλείσει κάτι διότι ο συγκεκριμένος είναι είναι εξαιρετικά πειστικός όταν μιλάει. Εγώ η ίδια, εάν δεν γνώριζα από πριν τα πραγματικά γεγονότα, ακούγοντας τον, θα τον πίστευα. Και στο δικαστήριο, ο πειστικός λόγος περνάει. Ο ιδιοκτήτης είναι ενήμερος αλλά, για το δικό του συμφέρον, κρατά ουδέτερη στάση. Ο αδερφός μου δεν θέλει να κάνει κάτι νομικά, πράγμα που μου αφαιρεί αξιοπιστία.Μπήκες σε σπίτι άγνωστου άντρα μόνη σου για να πιεις καφέ λες και δεν ξέρεις τι προθεσεις μπορεί να έχει ένας άνθρωπος στον οποίο έγραψες κατεβατο προβληματικής συμπεριφοράς.
Πάρε την αστυνομία.
Πάρε με τον αδερφό σου και πηγαίνετε στον ιδιοκτήτη να ξεκαθαρισετε το τσίρκο που συμβαίνει στην πολυκατοικία και καντε καταγγελία.
Καλώς σου είπε, εμείς εδώ τι άλλο να σου πούμε;
Ουσιαστικά, ζητώ διάλογο, κάπου να μπορώ να μιλάω για να αποφορτίζομαι, όταν υπάρχει ανάγκη. Όπως για παράδειγμα, χθες βράδυ...Δεν έκανα την κουφή και τον έβρισα..με άκουσε η γειτονιά..
Grand Duchess
Διακεκριμένο μέλος

Στο δικαστήριο περνάει ο,τι θέλουν οι δικηγόροι.Και στο δικαστήριο, ο πειστικός λόγος περνάει.
Βρες καλό δικηγόρο.
Τι να αποφορτιζεσαι εδώ έχεις άνθρωπο που σου προκαλεί τόσο θέμα. Δικαστήριο χρειάζεται ή άρχισε να μαζεύεις υπογραφές και πιεσε τον ιδιοκτήτη., κάπου να μπορώ να μιλάω για να αποφορτίζομαι
Αν δεν τον πληρώνει ενοίκια ο άλλος σιγά μην τον αφήσει έτσι
vasilagas
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο vasilagas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Γονιός/Οικοκυρικά και μας γράφει από Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 216 μηνύματα.

Το παράτησα στη μέση το μυθιστόρημα αν και είχε πολύ πλάκα. Μη σε νοιάζει βρε οπ, κάποτε όλοι θα βρεθούμε αντιμέτωποι με όσα κάναμε ή δεν κάναμε
Anna Tan
Νεοφερμένο μέλος

Αληθινή ιστορία ζωής. Μακάρι να είχε πλάκα. Είναι το αρχικό μέρος από το υπόμνημα που κατέθεσα στην αστυνομία ως μια αρχική προσπάθεια εξεύρεσης λύσης. Αλλά χωρίς μήνυση, δεν κινούνται. Όπως είπες παραπάνω, είναι πολύ ψυχοφθόρο. Αυτή την συμπεριφορά δεν την προκάλεσα, δεν την αξίζω και το κυριότερο, δεν την αποδέχομαι.Το παράτησα στη μέση το μυθιστόρημα αν και είχε πολύ πλάκα. Μη σε νοιάζει βρε οπ, κάποτε όλοι θα βρεθούμε αντιμέτωποι με όσα κάναμε ή δεν κάναμε
vasilagas
Εκκολαπτόμενο μέλος

Οκ, υπήρχε δυνατότητα παρέμβασης και φαίνεται πως αξιοποιήθηκε. Από εκεί και πέρα, είναι ζήτημα προσωπικής συνείδησης για τον καθένα, και ο τι σε βοηθάει να κοιμάσαι ήσυχη τα βράδια 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 53 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.