chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.076 μηνύματα.

31-01-25

16:31
Δεν εχω τα πληρη στοιχεια στα χερια μου για να απαντησω ολοκληρωμενα ουτε εχω τοσο χρονο να τα ψαξω τι εκανε ο bush, ο clinton, ο obama κλπ σε περιοδο 20 χρονων απο απελασεις, ποσους εισερχομενους ειχε, τι ποσοστο απελασε, κατω υπο ποιες συνθηκες, τα δημογραφικα αυτων που απελαθηκαν, αν ηταν οντως εγκληματιες ή αθωοι πολιτες οικογενειες παιδια, τι κοινωνικες συνθηκες επικρατουσαν στη χωρα κλπ. Εκει που δεν γνωριζω δεν μιλαω. Οχι οπως αλλοι που τιτιβιζουν διαστρεβλωνοντας στατιστικα όπως τους συμφερει. Τα νουμερα απο μονα τους χωρις context χωρις τη σωστη ερμηνεια δεν λενε τιποτα. Δεν το λεω αυτο για σενα απαραιτητα, ολοι μας πεφτουμε σε τετοιες πλανες και την παταμε απο προπαγανδα, καθως και οι δυο πλευρες κανουν προπαγανδα λιγο πολυ. Οπότε δεν μπορω να απαντησω επειδη δεν γνωριζω. Το να δω πεντε λεπτα ενα γραφημα με τα νουμερα των απελασεων δεν μου αρκει καθολου, και δεν ειναι και σωστος τροπος.
Ναι τσεστερακο πως μπορείς να τρως τόσο ψέμα μέσα στην μούρη σου;; Δηλαδή ότι μόνο ο Trump κάνει απελάσεις, όταν στην πραγματικότητα οι Democrats έχουν απελάσει πολλοί περισσότερους μετανάστες.
Προφανώς και δεν θα απαντήσεις, είναι γνωστό εξάλλου ότι όταν δεν σε συμφέρει κανείς τον Κινέζο και δεν απαντάς
View attachment 144487
![]()
Deportations by ICE jumped to 10-year high in 2024, surpassing Trump-era peak
ICE deported more than a quarter-million unauthorized immigrants in fiscal year 2024, the highest tally in a decade.www.cbsnews.com
![]()
US deportations under Biden surpass Trump's 2019 record - BBC News
President Biden had pledged to pause deportations, but ended up expanding it following a surge in border crossings.www.bbc.com
Από την αλλη, με βλέπεις να υποστηρίζω κανέναν συγκεκριμένα από δαύτους; Δεν τους εχω μελετησει, δεν ασχολιομουν με την αμερικη τα προηγουμενα χρονια, ουτε biden καν δεν υποστηριζα. Μονο Kamala κυριως για καποια κοινωνικα θεματα και μονο και μονο επειδη δεν ηθελα τον Trump, οχι απαραιτητα επειδη πιστευω πως η Kamala ειναι η σωτηρια της αμερικης. Πανω σε αυτο να πω πως αν ο obama, klinton κλπ κανανε τα ιδια λαθη με απελασεις, γιατι να σημαινει αυτο πως δικαιολογειται να τα κανει και ο Trump; Υποτιθεται παμε για κατι καλυτερο, οχι για κατι εξισου κακο με το προηγουμενο, τι να το κανουμε; Βαζουμε να μετραμε ποιος εχει κανει τις περισσοτερες απελασεις; Τι λογικη ειναι αυτη; Οπως εκανε και η δικη μας κυβερνηση οτι στη δικη μας τη σκοπια πεθαναν 57, στη δικη σας (του συριζα) πεθαναν πανω απο 100, αρα εμεις ειμαστε καλυτεροι. Μωρε τι μας λες; Και δεν ειναι ολα αυτο το.. δυαδικο (trigger alert) democrats και republicans στην κριτικη που ασκει καποιος. Δηλαδη επειδη κρινω τον Trump σε αυτα δεν σημαινει αυτοματα οτι ειμαι με το μερος των democrats και επικροτω ο,τι εχουν κανει οι democrats μονο και μονο επειδη ειναι στρατοπεδο democrats, αυτο ειναι παραλογο. Αλλωστε εγω κανονικα στο πολιτικο φασμα δεν ειμαι δεξιος, ενω οι democrats με τα ευρωπαικα δικα μας δεδομενα ειναι και αυτοι δεξιοι, απλως αριστεροτερα απο τους republicans, οπότε τι σε κανει να πιστευεις πως ταυτιζομαι σε οσα λενε; Απλως μεταξυ republicans και democrats πιο κοντα στον δικο μου ιδεολογικο χωρο ειναι οι democrats. Αυτο δεν τους δινει συγχωροχαρτι να κανουν ο,τι θελουν.
Ελπίζω να απάντησα σε όσα με ρώτησες. Οπότε επανέρχομαι στα δύο θέματα που έθιξα με τα δύο σημερινα μου post, περιμένω απάντηση εκεί.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.876 μηνύματα.

31-01-25

16:39
Δεν εχω τα πληρη στοιχεια στα χερια μου για να απαντησω ολοκληρωμενα ουτε εχω τοσο χρονο να τα ψαξω τι εκανε ο bush, ο clinton, ο obama κλπ σε περιοδο 20 χρονων απο απελασεις, ποσους εισερχομενους ειχε, τι ποσοστο απελασε, κατω υπο ποιες συνθηκες, τα δημογραφικα αυτων που απελαθηκαν, αν ηταν οντως εγκληματιες ή αθωοι πολιτες οικογενειες παιδια, τι κοινωνικες συνθηκες επικρατουσαν στη χωρα κλπ. Εκει που δεν γνωριζω δεν μιλαω. Οχι οπως αλλοι που τιτιβιζουν διαστρεβλωνοντας στατιστικα όπως τους συμφερει. Τα νουμερα απο μονα τους χωρις context χωρις τη σωστη ερμηνεια δεν λενε τιποτα. Δεν το λεω αυτο για σενα απαραιτητα, ολοι μας πεφτουμε σε τετοιες πλανες και την παταμε απο προπαγανδα, καθως και οι δυο πλευρες κανουν προπαγανδα λιγο πολυ. Οπότε δεν μπορω να απαντησω επειδη δεν γνωριζω. Το να δω πεντε λεπτα ενα γραφημα με τα νουμερα των απελασεων δεν μου αρκει καθολου, και δεν ειναι και σωστος τροπος.
Από την αλλη, με βλέπεις να υποστηρίζω κανέναν συγκεκριμένα από δαύτους; Δεν τους εχω μελετησει, δεν ασχολιομουν με την αμερικη τα προηγουμενα χρονια, ουτε biden καν δεν υποστηριζα. Μονο Kamala κυριως για καποια κοινωνικα θεματα και μονο και μονο επειδη δεν ηθελα τον Trump, οχι απαραιτητα επειδη πιστευω πως η Kamala ειναι η σωτηρια της αμερικης. Πανω σε αυτο να πω πως αν ο obama, klinton κλπ κανανε τα ιδια λαθη με απελασεις, γιατι να σημαινει αυτο πως δικαιολογειται να τα κανει και ο Trump; Υποτιθεται παμε για κατι καλυτερο, οχι για κατι εξισου κακο με το προηγουμενο, τι να το κανουμε; Βαζουμε να μετραμε ποιος εχει κανει τις περισσοτερες απελασεις; Τι λογικη ειναι αυτη; Οπως εκανε και η δικη μας κυβερνηση οτι στη δικη μας τη σκοπια πεθαναν 57, στη δικη σας (του συριζα) πεθαναν πανω απο 100, αρα εμεις ειμαστε καλυτεροι. Μωρε τι μας λες; Και δεν ειναι ολα αυτο το.. δυαδικο (trigger alert) democrats και republicans στην κριτικη που ασκει καποιος. Δηλαδη επειδη κρινω τον Trump σε αυτα δεν σημαινει αυτοματα οτι ειμαι με το μερος των democrats και επικροτω ο,τι εχουν κανει οι democrats μονο και μονο επειδη ειναι στρατοπεδο democrats, αυτο ειναι παραλογο. Αλλωστε εγω κανονικα στο πολιτικο φασμα δεν ειμαι δεξιος, ενω οι democrats με τα ευρωπαικα δικα μας δεδομενα ειναι και αυτοι δεξιοι, απλως αριστεροτερα απο τους republicans, οπότε τι σε κανει να πιστευεις πως ταυτιζομαι σε οσα λενε; Απλως μεταξυ republicans και democrats πιο κοντα στον δικο μου ιδεολογικο χωρο ειναι οι democrats. Αυτο δεν τους δινει συγχωροχαρτι να κανουν ο,τι θελουν.
Οι συνθήκες απελάσεων είναι ίδιες πάντα, καθώς ακολουθούνται κανονισμοί και νομοθεσίες. Δεν υπήρξε πιο σκληρός πρόεδρος στα θέματα του μεταναστευτικού από τον Obama, όλοι οι Αμερικανοί το γνωρίζουν αυτό.
Όταν δεν έχουμε στοιχεία στα χέρια μας, και δεν ξέρουμε ένα θέμα καλά, τότε ρωτάμε και δεν κατηγορούμε έναν πρόεδρο ως ρατσιστή από το πουθενά. Και για να δεις το πόσο σκληροί ήταν ο Clinton και ο Obama στο θέμα του μεταναστευτικού θα σου αφήσω 2 video. Ο Clinton τους αποκαλούσε illegal aliens και illegal criminals μέσα στην Βουλή, ενώ ο Obama έλεγε συνέχεια ότι θα τους απελάσει όλους, όπως και το έκανε καθώς απέλασε 3.2 εκατομμύρια μετανάστες με τον υψηλότερο λόγο απελάσεων/παράνομων αφίξεων από κάθε άλλο πρόεδρο.
Συνεπώς λοιπόν, κάθε πρόεδρος έχει το δικαίωμα να δείχνει παράνομους μετανάστες, αν κρίνει ότι η χώρα του απειλείται.
Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος
Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 3.226 μηνύματα.

31-01-25

17:17
Ναι γιατί τι δε καταλαβαίνεις;View attachment 144485![]()
U.S. Citizens Reportedly Detained After Being Overheard Speaking Spanish
A child and two family members were taken from a Milwaukee department store, according to a relative.www.thedailybeast.com
![]()
200 deported Colombians included pregnant women and children — but no criminals
The White House falsely labels all immigrants in the country without legal permission ‘criminals’ as ICE aggressively ramps up sweeping arrestswww.independent.co.uk
κατά τ'άλλα μονο οι εγκληματιες θα απελαθούν, πώς μπορειτε και τρωτε τοσο ψεμα στα μουτρα σας;
αλλά μαλλον θα ειστε οκ και με αυτο, το "νταξει μωρε να απελαθουν και ας μην ειναι και εγκληματιες, και μονο που ειναι η καταγωγη τους απο αλλη χωρα αρκει"
ουτε τα προσχηματα πλεον
Αν έστελνε μόνο εγκληματίες, θα ήταν σαν να απαγγέλει ποινές χωρίς να είναι δικαστές.
Και δε καταλαβαίνω κάτι στη παιδική σου σκέψη: αν είναι παράνομοι, γιατί να μείνουν στην Αμερική;
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.559 μηνύματα.

31-01-25

17:49
Όπου δεν σε συμφέρει δεν μιλάς, όπου σε συμφέρει ξεσηκώνεις όλο το νετ, τους φακτ τσέκερς και το chatgpt. Κλαίω.Δεν εχω τα πληρη στοιχεια στα χερια μου για να απαντησω ολοκληρωμενα ουτε εχω τοσο χρονο να τα ψαξω τι εκανε ο bush, ο clinton, ο obama κλπ σε περιοδο 20 χρονων απο απελασεις, ποσους εισερχομενους ειχε, τι ποσοστο απελασε, κατω υπο ποιες συνθηκες, τα δημογραφικα αυτων που απελαθηκαν, αν ηταν οντως εγκληματιες ή αθωοι πολιτες οικογενειες παιδια, τι κοινωνικες συνθηκες επικρατουσαν στη χωρα κλπ. Εκει που δεν γνωριζω δεν μιλαω.
Τέλος πάντων, εγώ δεν γνωρίζω ποιος έκανε τις περισσότερες απελάσεις. Όποιος τις έκανε, μπράβο του και ο Ομπάμα να ήταν ακόμα. Εδώ δεν χωράνε οπαδικά.
Μαζικές απελάσεις παντού, μακάρι να έρθει και αυτό το ρεύμα στην Ευρώπη. Κι αν έρθει πρωθυπουργός που το κάνει στην Ελλάδα, θα του ανάβω κάθε μέρα κερί. Αν κλείσει δε και τα σύνορα, θα του φιλήσω τα πόδια. Εσείς να τον λέτε ρατσιστή, δεν πειράζει. Ας γλυτώσουμε και ας είναι η δυσφορία σας το μόνο κακό που θα πάθουμε. Θα την αντέξουμε.
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.047 μηνύματα.

31-01-25

18:18
Ακριβώςαλλά μαλλον θα ειστε οκ και με αυτο,
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.926 μηνύματα.

31-01-25

18:59
επειδη εχω common sense"

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
διάβασα, πως σημαίνει <υγιής ανθρώπινη σκέψη>, αλλά πώς συνδέει το ατυχημα στο αεροπλάνο και την woke κουλτούρα;
Χάνω το σκεπτικό κάπου.....
chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.076 μηνύματα.

31-01-25

22:44
έλα ντε, κι η λογική αναρωτιέται τι σχέση έχει το DEI και το woke με τα αεροπλάνα και το δυστύχηματι εννοεί ο ποιητής;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
διάβασα, πως σημαίνει <υγιής ανθρώπινη σκέψη>, αλλά πώς συνδέει το ατυχημα στο αεροπλάνο και την woke κουλτούρα;
Χάνω το σκεπτικό κάπου.....
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.298 μηνύματα.

31-01-25

22:46
αντιπερισπασμόςέλα ντε, κι η λογική αναρωτιέται τι σχέση έχει το DEI και το woke με τα αεροπλάνα και το δυστύχημα
chester20080
Επιφανές μέλος

31-01-25

22:52
εχω μπερδευτει ποιος εκανε αντιπερισπασμοαντιπερισπασμός
ο Musk με τα ναζιστικα για να μην ασχοληθουμε με οσα παει να περασει ο Trump
ή ο Trump για να μην ασχοληθουμε με τα ναζιστικα του Musk;
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.559 μηνύματα.

31-01-25

22:54
Εμείς οι υπόλοιποι, να ασχολείστε με Τραμπ και Μασκ όσο καταλαμβάνουμε την εξουσίαεχω μπερδευτει ποιος εκανε αντιπερισπασμο

amarelia
Περιβόητο μέλος

31-01-25

22:55
Διάβασα κάτι πάρα πολύ σωστό.εχω μπερδευτει ποιος εκανε αντιπερισπασμο
Οι ζάμπλουτοι δεν μιλάνε με τον τρόπο που μιλάνε οι normal everyday ανθρωποι.
Πρακτικά δεν λένε αυτά που σκεφτονται/πιστεύουν. Αλλά σκέφτονται τον σκοπό και υιοθετούν τον αντίστοιχο ρόλο.
Επομένως υιοθετούν κάθε φορά αντίστοιχο ρόλο/σκέψεις/αποψεις ώστε να το πετύχουν.
Γιαυτό και ο καλύτερο τρόπος προσέγγισης είναι να σκέφτεσαι «τι θέλουν να πετύχουν» κάθε φορά που μιλάνε αντί να κριτικάρεις αυτό που είπαν ή έκαναν καθώς 99% δεν το πιστεύουν καν και είναι μέρος του ρόλου.
chester20080
Επιφανές μέλος

31-01-25

23:17
σωστο ακουγεται, αν και πιστευω πως ολοι αυτοι περα απο τις περσονες, εχουν τον δικο τους χαρακτηρα που οντως πιστευουν το ενα ή το αλλο. Δεν ειναι μονο ρόλοι και κουκουλι, σιγουρα στο βαθος υπαρχει ο πραγματικος τους εαυτος με τις ιδεολογιες που οντως πιστευουνΔιάβασα κάτι πάρα πολύ σωστό.
Πρακτικά δεν λένε αυτά που σκεφτονται/πιστεύουν. Αλλά σκέφτονται τον σκοπό και υιοθετούν τον αντίστοιχο ρόλο.
Επομένως υιοθετούν κάθε φορά αντίστοιχο ρόλο/σκέψεις/αποψεις ώστε να το πετύχουν.
Γιαυτό και ο καλύτερο τρόπος προσέγγισης είναι να σκέφτεσαι «τι θέλουν να πετύχουν» κάθε φορά που μιλάνε αντί να κριτικάρεις αυτό που είπαν ή έκαναν καθώς 99% δεν το πιστεύουν καν και είναι μέρος του ρόλου.
οπότε πανω σε αυτο που λες, ας πουμε τι σκοπο θελει να πετυχει ο Musk με το να κανει τετοιον ναζιστικο χαιρετισμο; προφανως θελει να κλεισει το ματι στην ακροδεξια. Ομως γιατί, τι θελει να πετυχει; Τι θα κερδισει η tesla, η spacex, η neuralink, από το να τον συμπαθουν οι ακροδεξιοι;
amarelia
Περιβόητο μέλος

31-01-25

23:19
Είχα ανεβάσει τις προάλλες ένα εξαιρετικό βίντεο πάνω σε αυτό αν έχεις τον χρόνο τσέκαρέ το τα εξηγεί πολύ καλύτερα απο ο,τι κι αν γράψω εδώ (αν και εχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να τα λέω)οπότε πανω σε αυτο που λες, ας πουμε τι σκοπο θελει να πετυχει ο Musk με το να κανει τετοιον ναζιστικο χαιρετισμο; προφανως θελει να κλεισει το ματι στην ακροδεξια. Ομως γιατί, τι θελει να πετυχει; Τι θα κερδισει η tesla, η spacex, η neuralink, από το να τον συμπαθουν οι ακροδεξιοι;
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.876 μηνύματα.

01-02-25

07:48
Σήμερα ξεκινούν οι δασμοί της κυβέρνησης Trump σε Καναδά, Μεξικό και Κίνα.
Οι δασμοί σε Καναδά και Μεξικό θα ανέρχονται σε 25%, και επιβάλλονται καθώς οι 2 αυτές χώρες ευθύνονται για την παράνομη μετανάστευση στις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα εισάγουν παράνομα ναρκωτικές ουσίες. Στην Κίνα οι δασμοί ανέρχονται σε 10%, και έχουν σαν στόχο την μεταφορά μέρους παραγωγής στις ΗΠΑ. Τέλος, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα μειώσει τους δασμούς προς τον Καναδά και το Μεξικό, αν και μόνο αν οι χώρες αυτές σταματήσουν την παράνομη μετανάστευση και εξαγωγή παράνομων ουσιών προς τις ΗΠΑ.
Οι δασμοί σε Καναδά και Μεξικό θα ανέρχονται σε 25%, και επιβάλλονται καθώς οι 2 αυτές χώρες ευθύνονται για την παράνομη μετανάστευση στις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα εισάγουν παράνομα ναρκωτικές ουσίες. Στην Κίνα οι δασμοί ανέρχονται σε 10%, και έχουν σαν στόχο την μεταφορά μέρους παραγωγής στις ΗΠΑ. Τέλος, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα μειώσει τους δασμούς προς τον Καναδά και το Μεξικό, αν και μόνο αν οι χώρες αυτές σταματήσουν την παράνομη μετανάστευση και εξαγωγή παράνομων ουσιών προς τις ΗΠΑ.

Trump will impose new tariffs on Mexico, Canada and China on Saturday, White House says | CNN Politics
President Donald Trump will move forward with aggressive new tariffs on Canada, Mexico and China on Saturday, the White House said, affirming he will stick to his February 1 deadline for the new duties that could have widespread effects on the economy.

Trump tariffs on Canada, Mexico and China begin Saturday, White House says
The White House confirmed Friday that the president will be leveling aggressive tariffs this weekend on major U.S. trading partners.

ΗΠΑ: Από αύριο δασμοί 25% σε Καναδά, Μεξικό και 10% στην Κίνα
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι από το Σάββατο θα επιβληθούν δασμοί ύψους 25% σε προϊόντα που εισάγονται από το Μεξικό και τον Καναδά, ενώ στα αγαθά από την Κίνα θα επιβληθούν δασμοί της τάξης του 10%.

touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.926 μηνύματα.

01-02-25

08:30
Τέλεια σκέψη! Αυτό είναι!Διάβασα κάτι πάρα πολύ σωστό.
Αυτό πρέπει λίγο να ... τό χεις. Δηλ, το να σκέφτεσαι πρώτα, τι θέλεις να πετύχεις και έπειτα το τι ταιριάζει να πεις.
Γιαυτό δεν πρόκειται να γίνω ποτέ ποτέ πλούσια σε υλικά αγαθά.
ilias90
Περιβόητο μέλος

01-02-25

08:40
Καλή η ακύρωση του dei, καλό το stop στη woke παράνοια, αλλά αυτό που καίει τον μέσο δυτικό είναι οι απελάσεις (μαζί, βέβαια, με το να έχει μια πιο αξιοπρεπή ζωή και εργασία). Κι όλοι μας παίρνουμε κουράγιο με το παράδειγμα των ΗΠΑ, γιατί -όπως είπε και τις προάλλες ο Γιάννης- η Ευρώπη πάντα ακολουθεί τις εκεί εξελίξεις (δυστυχώς). Έτσι και τώρα, θα είναι ευχής έργον να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους και να εκλέξουμε κυβερνήσεις που θα διώξουν όσους περισσότερους λάθρο γίνεται. Απλώς φοβάμαι μήπως αυτό που κάνει ο Τραμπ είναι επικοινωνιακό σόου και σταματήσει σε κάποιον καιρό.
Θα ήθελα τη γνώμη του @American Economist σε αυτό το τελευταίο.
American Economist
Επιφανές μέλος

01-02-25

08:52
Καλή η ακύρωση του dei, καλό το stop στη woke παράνοια, αλλά αυτό που καίει τον μέσο δυτικό είναι οι απελάσεις (μαζί, βέβαια, με το να έχει μια πιο αξιοπρεπή ζωή και εργασία). Κι όλοι μας παίρνουμε κουράγιο με το παράδειγμα των ΗΠΑ, γιατί -όπως είπε και τις προάλλες ο Γιάννης- η Ευρώπη πάντα ακολουθεί τις εκεί εξελίξεις (δυστυχώς). Έτσι και τώρα, θα είναι ευχής έργον να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους και να εκλέξουμε κυβερνήσεις που θα διώξουν όσους περισσότερους λάθρο γίνεται. Απλώς φοβάμαι μήπως αυτό που κάνει ο Τραμπ είναι επικοινωνιακό σόου και σταματήσει σε κάποιον καιρό.
Κοιτά σίγουρα δεν θα απελάσει 10 εκατομμύρια που λέει, δεν θα το κάνει για διάφορους λόγους. Θεωρώ ότι θα πετάξει έξω γύρω στα 2 εκατομμύρια που είναι illegal criminals, ενώ παράλληλα θα αυξήσει κατακόρυφα την φύλαξη των συνόρων. Ήδη ξεκίνησε η επέκταση του τείχους στα νότια σύνορα, ενώ παράλληλα έχει στείλει στρατιωτικές δυνάμεις ώστε να απωθούν illegal aliens που θέλουν να εισβάλουν στις ΗΠΑ. Τα tariffs που μπήκαν σήμερα σε εφαρμογή, ενάντια σε Καναδά και Μεξικό, θέλουν να πιέσουν τις χώρες αυτές ώστε να βάλουν φρένο στην μετανάστευση προς τις ΗΠΑ.
Εγώ θα ξαναπώ ότι σαν τον Obama δεν έχει περάσει κανείς στο θέμα της μετανάστευσης. Πέταξε έξω 3.2 εκατομμύρια illegal aliens, ενώ οι μεταναστευτικές ροές ήταν σχετικά χαμηλές, πιο χαμηλές σε σχέση με την πρώτη θητεία Trump. Δεν θεωρώ ότι ο Trump θα φτάσει τον αριθμό απελάσεων της κυβέρνησης Obama, ίσως τον πλησιάσει προς τα τέλη της τετραετίας. Το θέμα είναι να μην μπουν άλλοι μέσα στις ΗΠΑ, καθώς δεν έχει νόημα να πετάς άτομα έξω εφόσον θα ξαναμπούν στο μέλλον.
Σήμερα οι ΗΠΑ έχουν 337 εκατομμύρια πληθυσμό, από αυτούς εκτιμάται ότι τα 11 εκατομμύρια είναι unauthorized immigrants που μπήκαν παράνομα.

Obama Has Deported More People Than Any Other President

Opinion | 3 Million People Were Deported Under Obama. What Will Biden Do About It? (Published 2021)
Deportations carried out back then left immigrant communities fractured and financially devastated.
ilias90
Περιβόητο μέλος

01-02-25

09:56
Ε, αυτοί οι «ανθρωπιστές» και τα «ψαγμένα τυπάκια» που σε λένε ρατσιστή και μισάνθρωπο από εκεί απέκτησαν εικόνα για τον κόσμο. Από τη μεσοαστή οικογένειά που τους μεγάλωσε με ανέσεις (την οποία συνήθως κράζουν), ώστε να μην χρειάζεται να έχουν αλληλεπίδραση με λάθρο, απλά να τους βλέπουν από οθόνες και να τους λυπούνται. Οι ίδιοι αυτοί που μεγάλωσαν με την προπαγάνδα της αστικής δημοκρατίας, με πληρωμένες μιντιακές περσόνες, με ακαδημαϊκούς και άτομα της «τέχνης» να τους τριβελίζουν μέρα νύχτα το κεφάλι.
Αυτά τα άτομα, έμαθαν να κρίνουν και να σκέπτονται με το θυμικό. Πως έλεγε ο Πλάτωνας, ότι ο λόγος (η λογική σου) πρέπει να εξουσιάζει το θυμικό και το επιθυμητικό, ε, αυτοί ακριβώς το αντίθετο. Μπορεί κάθε μέρα να γίνονται βιασμοί, μαχαιριές, διακίνηση ναρκωτικών και τόσα άλλα, αλλά θα δουν ένα παιδάκι στον Alpha ή στο cnn και θα σπάσουν, θα λυγίσουν. Κυρ Παντελήδες που λέει και ο εθνοκομμουνιστής @giannhs2001, πρόβατα που λέει και ο σοφός λαός. Είναι όπως o βάτραχος στην κατσαρόλα:

Το σύνδρομο του βραστού βατράχου… (OLIVIER CLERC)
Η θεωρία του βατράχου είναι πολύ διδακτική. Εάν πετάξεις ένα βάτραχο σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, αυτός θα τιναχτεί αμέσως έξω. Το απότομο, οδυνηρό κάψιμο από το νερό θα είναι η σωτηρία του, γιατί θα ενεργοποιήσει αυτόματα τα αντανακλαστικά του, της επιβίωσης. Εάν όμως...

«Αυτό το παραμύθι βασίζεται σε ένα φυσικό νόμο, σύμφωνα με τον οποίο: «αν ο ρυθμός θέρμανσης του νερού είναι 0,02 βαθμούς κελσίου ανά λεπτό, ο βάτραχος θα παραμείνει ακίνητος και θα πεθάνει μόλις ζεσταθεί πολύ. Οποιαδήποτε άλλη ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή, θα κάνει το βάτραχο να πηδήξει έξω και να το σκάσει.»
Επομένως, όπως ακριβώς εξήγησε ο Olivier Clerc, αν βάλετε ένα βάτραχο σε μια κατσαρόλα με νερό και αρχίσετε να το θερμαίνετε αργά, ο βάτραχος σταδιακά προσαρμόζει τη θερμοκρασία του σώματός του με αυτή του νερού.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, δεν θα μπορεί πλέον να προσαρμόσει τη θερμοκρασία του και θα προσπαθήσει να πηδήξει έξω από την κατσαρόλα.
Αλλά δυστυχώς, σε αυτό το σημείο είναι αδύνατο να το σκάσει επειδή έχει ήδη σπαταλήσει όλη την ενέργειά του προσαρμόζοντας τη θερμοκρασία του και πλέον δεν έχει τη δύναμη να αποδράσει.
Κατά συνέπεια, ο βάτραχος βράζει μέχρι που πεθαίνει και δεν έχει τη δύναμη να πηδήξει έξω από την κατσαρόλα για να σωθεί.»
Χρόνια τώρα, σε αυτή την κατσαρόλα σιγοβράζαμε όλοι. Κάποιοι είχαμε λίγο πιο ευαίσθητο δέρμα ή ήμασταν πιο κοντά στη φωτιά, έκαναν το λάθος κι αυτοί που έβαλαν την κατσαρόλα να αυξήσουν τη φωτιά λίγο παραπάνω και καταλάβαμε το έγκαυμα. Όσο για τους υπόλοιπους, νομίζουν ότι είναι στη σάουνα. Θα καταλάβουν μόνο λίγο πριν το τέλος τη σχέση τους με τον βάτραχο της παραπάνω θεωρίας.
amarelia
Περιβόητο μέλος

01-02-25

10:03
1. Πιστεύεις πως ένα απολυταρχικό καθεστώς θα σου λέει την αλήθεια; (χου χου χου)Χρόνια τώρα τα τσοντοκάναλα σου κρύβουν τα εγκλήματα των λάθρο, τις συμμορίες, τους βιασμούς τους κ.λπ. και σου δείχνουν παιδάκια που κλαίνε και καταφθάνουν με βάρκες στο Αιγαίο (ακόμα και εκεί δεν σου δείχνουν την αλήθεια, ότι δηλαδή οι 9/10 είναι νέοι άντρες).
2. Οι πιθανότητες να πέσεις σε ψυχάκι btw αμέτρητα πολλές ή να μην είναι ψυχάκι και να γίνει με την εξουσία και δεν ξέρω γιατι το εκθειάζεις (εσύ κι άλλοι εδώ μέσα τόσο) μάλλον δεν τα έχετε βάλει κάτω καλά να δείτε τι πραγματικά σημαίνει αυτό. Αλλά ρε γαμώτο τόσα παραδείγματα η ιστορία ούτε ενα δε συγκρατήσατε;
3. Δεν θέλω να μου απαντήσεις σε κάτι δεν θεωρώ πως μπορούμε να κάνουμε διάλογο γιατί είναι άλλο να λες πόσο διεφθαρμένη είναι η αστική δημοκρατία κι άλλο να αναζητάς να σε πυροβολήσουν στο πόδι για κάτι «καλύτερο». Με πρόχειρότατη σκέψη καταλαβαίνει κανείς πόσα αμέτρητα θα είναι τα προβλήματα στο εναποθέσω όλη μου την ζωή και την ελευθερία στα χέρια ενός μονάρχη και να ελπίζω να την χρησιμοποιήσει για καλό μου ή για το καλό των φτωχών ανθρώπων-του λαού. Lol
Πολλή σκέψη θέλει ρε γαμώτο;
ilias90
Περιβόητο μέλος

01-02-25

10:11
Αμαρέλια, δεν θα σου απαντήσω σε κάτι, γιατί είσαι ένα από τα «ψαγμένα τυπάκια» που αναφέρω παραπάνω. Να μιλήσω και στη γλώσσα σου, έχετε φάει αμάσητο το στερεότυπο του αγράμματου ακροδεξιού. Ούτε μπορείς να διανοηθείς πόσο (πολιτική) φιλοσοφία έχω διαβάσει στη ζωή μου για να βγάλω τα συμπεράσματα που έβγαλα για τα πολιτεύματα. Έχω κατά καιρούς γράψει αναλυτικά επιχειρήματα για το γιατί ένα μοναρχικό πολίτευμα είναι καλύτερο.3. Δεν θέλω να μου απαντήσεις σε κάτι δεν θεωρώ πως μπορούμε να κάνουμε διάλογο γιατί είναι άλλο να λες πόσο διεφθαρμένη είναι η αστική δημοκρατία κι άλλο να αναζητάς να σε πυροβολήσουν στο πόδι για κάτι «καλύτερο». Με πρόχειρότατη σκέψη καταλαβαίνει κανείς πόσα αμέτρητα θα είναι τα προβλήματα στο εναποθέσω όλη μου την ζωή και την ελευθερία στα χέρια ενός μονάρχη και να ελπίζω να την χρησιμοποιήσει για καλό μου ή για το καλό των φτωχών ανθρώπων-του λαού. Lol
Πολλή σκέψη θέλει ρε γαμώτο;
Έτσι επιφανειακά που το έγραψες το επιχείρημα του τρελού μονάρχη, μπορώ κι εγώ να σου πω ένα αντίστοιχο επιφανειακό για τη δημοκρατία: ότι ο λαός, ως η ηλιθιότερη πολιτική οντότητα, είναι καταστροφικό να αποφασίζει για την τύχη του. Που δεν το κάνει, ακριβώς γιατί, παρόλο που το σύστημα είναι διαβολικό, δεν είναι ηλίθιο να αφήνει τον λαό να αποφασίζει στα αλήθεια και για αυτό διοργανώνει το επικοινωνιακό σόου που λέγεται εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 125 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- AggelikiGr
- johnsala
- back2967
- Wonderkid
- Paragontas7000
- Scandal
- camil
- Kate1914
- giannhs2001
- taketrance
- Memetchi
- charmander
- American Economist
- touvlo
- Αντικειμενικός
- A350
- Ilma
- Jack of Spades
- RPO
- Entropy24
- GeorgePap2003
- chester20080
- vasilis123321
- bibliofagos
- Libertus
- Klekle
- Dr. Gl. Luminous
- fmarulezkd
- Joji
- thodoris_eng
- Reader
- ck_chrysiis
- Vasiliis
- giorgos5002
- Hecticism
- Koukos
- Unicex
- fockos
- fourkaki
- louminis
- ROM32
- Hased Babis
- Debugging_Demon
- Unboxholics
- J.Cameron
- Maximum
- physicscrazy
- Μαυρίκιος
- Makajos
- gegeorgiou90
- Chris1993
- takiss
- parrot/παπαγάλος
- Αλκίμαχος
- parnam
- rafaela11
- thenutritionist
- Sosstoss
- jellojina
- Μήτσος10
- synthnightingale
- Jim4ever
- ******nis
- Anti_Elon_Musk
- Δροσουλίτης
- spyroskaftanis
- Ryuzaki
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.