αυτοκριτική σημαίνει να κάνω κριτική πάνω σε κάτι που κάνω εγώ ή οι δικοί μου
τι "αυτο"κριτική να κάνω για ... τους democrats;
γιατί να απολογηθώ για τους democrats;
Όταν λέω αυτοκριτική εννοώ να γράψεις τους λόγους που έχασαν μαζικά οι Democrats πριν 3 μήνες. Οι λόγοι για τους οποίους έχασαν είναι σημαντικοί και αφορούν όχι μόνο τις ΗΠΑ, αλλά και την Ευρώπη. Δεν μπορείς να κράζεις τον Trump, χωρίς να έχεις εξετάσει τους λόγους που επέστρεψε ο Trump.
Και τα περισσότερα όσα κάνει τα βρίσκω λάθος.
Βασικά το αντίστροφο, τα περισσότερα που έχει κάνει μέχρι τώρα είναι σωστά. Προφανώς και είναι σωστή απόφαση η ασφάλιση των συνόρων, η απέλαση παράνομων μεταναστών που μπήκαν στις ΗΠΑ χωρίς χαρτιά και παράλληλα εγκληματούν εις βάρος των Αμερικανών. Σωστή είναι και η απόφαση του για κατάργηση των DEI programs σε θέσεις του δημοσίου. Καθώς κανένας εργαζόμενος δεν αξίζει να προσλαμβάνεται μόνο και μόνο επειδή είναι μαύρος, Gay, λευκός, Str8, γυναίκα, μετανάστης. Κάθε άνθρωπος πρέπει να προσλαμβάνεται αποκλειστικά και μόνο βάση των δεξιοτήτων και των γνώσεων του. Σωστές είναι και οι πολιτικές περί ύπαρξης 2 φύλων, αλλά και η μείωση χρηματοδότησης ξένων κρατών. Είναι εντελώς ανόητο να πληρώνουν οι Αμερικανοί φορολογούμενοι για θέματα που δεν τους αφορούν.
Προφανώς και έκανε ενέργειες με τις οποίες δεν συμφωνώ καθόλου. Ενέργειες όπως η απόσυρση των ΗΠΑ από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας, αποφυλάκιση εγκληματιών που ενεπλάκησαν στα γεγονότα της 6/1, αλλά και ο εμπορικός πόλεμος που θέλει να ξεκινήσει με την Δύση. Προφανώς και δεν συμφωνώ με ενέργειες του τύπου να γίνει ο Καναδάς 51η πολιτεία των ΗΠΑ, ούτε με την εξαγορά της Γροιλανδίας.
Δεν είμαι γενικά κατά των republicans.
Ούτε εγώ είμαι κατά των Democrats γενικά και αόριστα, ίσα ίσα μέχρι το 2018 τους υποστήριζα. Εξάλλου για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα οι Democrats ένα κεντρώο κόμμα είναι τύπου Macron, όπου υποστηρίζει το καπιταλισμό και την ελεύθερη οικονομία. Απλά από το 2015 και μετά το συγκεκριμένο κόμμα έχει χάσει την ταυτότητα του. Από ένα moderate κόμμα που υποστήριζε τα ασφαλή σύνορα, την μεσαία τάξη και την λογική. Έχει μετατραπεί σε ένα Liberal μόρφωμα που προσπαθεί να επιβιώσει αποκλειστικά και μόνο μέσω των identity politics, αποκαλώντας τους πάντες ως ρατσιστές.
Και εγώ είμαι 100% υπέρ των δικαιωμάτων, αρκεί τα δικαίωμα να μην μεταφράζονται σε καταπάτηση της λογικής, και την επικράτηση παρανοϊκών απόψεων. Γιατί απόψεις του τύπου ο καθένας μπορεί να δηλώνει ότι θέλει, βάζουμε σημαίες των pride στα σχολεία, αφήνουμε ανοικτά τα σύνορα για τους παράνομους μετανάστες, κάνουμε decriminalized τα ναρκωτικά, μειώνουμε τις ποινές για αδικήματα, ενώ παράλληλα επιβάλουμε censorship στους ανθρώπους που δεν συμφωνούμε με τις απόψεις μας. Ε αυτό δεν είναι δικαίωμα αλλά δικτατορία.
Μου είναι αδιάφορο το για ποιο λόγο έχασαν οι democrats, δεν είναι άγιοι. Έχεις να επιλέξεις το λιγότερο κακό από δύο κακά.
Ο λόγος που έχασαν οι Democrats είναι επειδή κατέβασαν μέτριους υποψήφιους, οι οποίοι δεν πρότειναν κανένα σχέδιο διακυβέρνησης παρά μόνο κατηγορούσαν τον Trump εδώ και 2 χρόνια, μέχρι και φυλακή προσπάθησαν να τον κλείσουν αλλά δεν τους βγήκε. Η δε Kamala ήθελε να βγει πρόεδρος μόνο και μόνο επειδή είναι black woman, ώστε να κερδίσει τον τίτλο «The first black female president of the United States». Λες και τον μέσο Αμερικανό που έχει τόσα προβλήματα στο κεφάλι του τον ενδιαφέρει αν έχει πρόεδρο μαύρη γυναίκα, αντί για λευκό άντρα. Επίσης, οι Democrats κορόιδευαν τους πολίτες μέσα στην μούρη τους. Όταν οι πολίτες έκαναν συνεχόμενα παράπονα για την παράνομη μετανάστευση, για την έξαρση των θανάτων από τα παράνομα ναρκωτικά, τον άκυρο δικαιωματισμό, και το κόστος ζωής. Εκείνοι τους αποκαλούσαν ρατσιστές και ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Ε συγγνώμη, λογικό όταν έχεις αλαζονεία και ζεις στον κόσμο σου να χάσεις από τον Trump.
Αντί να κατεβάσουν κάποιον moderate υποψήφιο όπως ο Josh Shapiro, Andy Beshear κτλ. Πήγαν και κατέβασαν στην αρχή τον παππού που δεν θυμάται το όνομα του, και μετά την Kamala και τον Walz όπου οι άνθρωποι ζουν στον κόσμο τους. Πως να μην σε πάρει μονότερμα ο Trump και οι Republicans μετά??