Προεδρία Trump 2025

Θα οδηγήσουν οι δασμοί την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 13)
  • Ναι

Ψήφοι: 11 84,6%
  • Όχι

Ψήφοι: 1 7,7%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 1 7,7%

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.913 μηνύματα.
Μιλάνε οι άντρες τώρα.
Αχ, μας τρελαίνει η τεστοστερόνη:boxing:
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Επίσης πάνω σε αυτό θέλω να σταθώ σε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Οι Ουκρανοί εθνικιστές και εθνικοσοσιαλιστές (ειδικά το Τάγμα Αζοφ) έγιναν βορά για να καταντήσει η Ουκρανία ένα ξεπουλημένο κρατίδιο. Αυτό το μάθημα πρέπει να το πάρουμε όλοι οι Ευρωπαίοι εθνικιστές. Για αυτά τα αστικά κράτη δεν αξίζει κανένας να πεθάνει. Εάν στο μέλλον γίνει πόλεμος (πες εισβολή Τουρκίας εδώ ή Ρωσσίας στην Ενωμένη Ευρώπη) οι εθνικιστές δεν θα πρέπει να πάμε να γίνουμε κρέας στα κανόνια τους. Ο πόλεμος αυτός δεν θα είναι ούτε για την Ελλάδα ούτε για την Ευρώπη, θα είναι για την Γ' (ανθ)Ελληνική Δημοκρατία και για την διεφθαρμένη νομενκλατούρα των Βρυξελλών αντίστοιχα. Κρίμα για τους Ουκρανούς εθνικιστές που πότισαν με ατελείωτο αίμα τη γη τους για να την βρουν οι νέες γενιές προδομένη από την ίδια την ηγεσία τους στα μετόπισθεν. Όσο οι πατεράδες τους πέθαιναν στα χαρακώματα, οι γραβατωμένοι πολιτικάντηδες παρέδιδαν τον εθνικό πλούτο πεσκέσι στους Αμερικανούς. Αυτό θα γράψει η ιστορία...
Λοιπόν, τελικά εμείς οι ειρηνιστές και σεις οι εθνικιστές όσο κι αν διαφωνούμε, στο βάθος λέμε το ίδιο. Είτε οι εθνικιστές, είτε κάποιος άλλος, τι σημασία έχει, θα είναι ηλίθιοι, αν δεν λιποτακτήσουν στην ουσία, παρά να γίνουν βορά, όπως λες, για τιμές, χρήμα, επιχειρήσεις, πρώτες ύλες κλπ. Αυτοί εκεί οι γραβατωμένοι, τα βρήκαν. Ο ουκρανικός λαός, αλλά και ο ρωσικός (κι αυτά παληκάρια ήταν) έγιναν λίπασμα για ραδίκια.
Μια και ξεχωρίζεις τα <<αστικά κράτη>>, ποιο κράτος αυτή τη στιγμή δεν είναι αστικό; Δηλ πχ ένας κινέζος, αξίζει να χύσει αίμα για την Κίνα; (όχι αστική). Ένας παλαιστίνιος αξίζει να το χύσει για την Παλαιστίνη;
Γιατί εγώ λέω, κανείς δεν αξίζει να δώσει μια σταγόνα αιματάκι για το συμφέρον άλλου

Τελευταία επεξεργασία:

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.856 μηνύματα.
Ο πρόεδρος Trump έδωσε σήμερα την πρώτη ομιλία του στο House of Representatives, και ήταν εξαιρετική όπως αναμενόταν. Από την άλλην οι Democrats με την στάση του έδειξαν ότι δεν ενδιαφέρονται για τίποτα παρά μόνο για την βοήθεια προς τις ξένες χώρες και την προώθηση της Woke Agenda. Το γεγονός ότι δεν θέλουν μείωση του δημοσίου τομέα, πιστεύουν ότι είναι λογικό να συμμετέχουν άντρες σε γυναικεία αθλήματα, ενώ θεωρούν ότι τα φύλα δεν είναι 2 αλλά άπειρα. Όλα αυτά δείχνουν για τι παρανοϊκά άτομα μιλάμε.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.913 μηνύματα.
Ο πρόεδρος Trump έδωσε σήμερα την πρώτη ομιλία του στο House of Representatives, και ήταν εξαιρετική όπως αναμενόταν. Από την άλλην οι Democrats με την στάση του έδειξαν ότι δεν ενδιαφέρονται για τίποτα παρά μόνο για την βοήθεια προς τις ξένες χώρες και την προώθηση της Woke Agenda. Το γεγονός ότι δεν θέλουν μείωση του δημοσίου τομέα, πιστεύουν ότι είναι λογικό να συμμετέχουν άντρες σε γυναικεία αθλήματα, ενώ θεωρούν ότι τα φύλα δεν είναι 2 αλλά άπειρα. Όλα αυτά δείχνουν για τι παρανοϊκά άτομα μιλάμε.

Καλά, τώρα θέλω να μου πεις ειλικρινά, εσύ ως Φώτης, όχι ως @American Economist , πιστεύεις πως το πρόβλημα του πλανήτη είναι το σε τι κατηγορίες θα αγωνίζονται οι αθλητές ή το πόσα φύλα υπάρχουν; ή έστω το αν υπάρχει σεξουαλική ασυμφωνία στις απόψεις κάποιων; Μήπως οι πόλεμοι, η εκμετάλλευση μικρών χωρών, το περιβάλλον, η φτώχια είναι πιο σοβαρά;

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.856 μηνύματα.
Καλά, τώρα θέλω να μου πεις ειλικρινά, εσύ ως Φώτης, όχι ως @American Economist , πιστεύεις πως το πρόβλημα του πλανήτη είναι το σε τι κατηγορίες θα αγωνίζονται οι αθλητές ή το πόσα φύλα υπάρχουν; ή έστω το αν υπάρχει σεξουαλική ασυμφωνία στις απόψεις κάποιων; Μήπως οι πόλεμοι, η εκμετάλλευση μικρών χωρών, το περιβάλλον, η φτώχια είναι πιο σοβαρά;

Ναι είναι βασικά προβλήματα και αυτά, καθώς είναι παρανοϊκές απόψεις. Μπορεί για εσένα που τα στηρίζεις να μην είναι, όμως η πλειοψηφία δεν θέλει τέτοιες πολιτικές. Όσο για τα αθλήματα, ρωτά τις γυναίκες αθλήτριες που βλέπουν τον κόπο τους να πηγαίνει στα σκουπίδια επειδή συμμετέχουν στα αγώνισμα τους άντρες αθλητές.

touvlo

Διάσημο μέλος

Ναι είναι βασικά προβλήματα και αυτά, καθώς είναι παρανοϊκές απόψεις. Μπορεί για εσένα που τα στηρίζεις να μην είναι, όμως η πλειοψηφία δεν θέλει τέτοιες πολιτικές. Όσο για τα αθλήματα, ρωτά τις γυναίκες αθλήτριες που βλέπουν τον κόπο τους να πηγαίνει στα σκουπίδια επειδή συμμετέχουν στα αγώνισμα τους άντρες αθλητές.
Προέρχομαι απ τ χώρο του αθλητισμού και καταλαβαίνω τα προβλήματα που προκύπτουν απ το μπάχαλο των ορμονών αλλά και τη γραφειοκρατεία.
Όμως, μη δουλευόμαστε και μεταξύ μας Φώτη. Άλλο το να κινδυνεύεις να πεθάνεις από παντού, το να ζεις στον κίνδυνο και την αθλιότητα και άλλο οι ωραίες δραστηριότητες.
Δηλ... σόρυ για την έκφραση <ο κόσμος χάνεται και το μ@@νί χτενίζεται>
Και δεν τίθεται θέμα, τι στηρίζει η τουβλίνα ή ο αμερικαν εκονομιστ. Τίθεται θέμα λογικής

American Economist

Επιφανές μέλος

Προέρχομαι απ τ χώρο του αθλητισμού και καταλαβαίνω τα προβλήματα που προκύπτουν απ το μπάχαλο των ορμονών αλλά και τη γραφειοκρατεία.
Όμως, μη δουλευόμαστε και μεταξύ μας Φώτη. Άλλο το να κινδυνεύεις να πεθάνεις από παντού, το να ζεις στον κίνδυνο και την αθλιότητα και άλλο οι ωραίες δραστηριότητες.
Δηλ... σόρυ για την έκφραση <ο κόσμος χάνεται και το μ@@νί χτενίζεται>
Και δεν τίθεται θέμα, τι στηρίζει η τουβλίνα ή ο αμερικαν εκονομιστ. Τίθεται θέμα λογικής

Κλασικά παρουσιάζεις το θέμα ως κάτι το ασήμαντο, καθώς κατά βάθος στηρίζεις την woke παράνοια. Από την μια στηρίζουμε τις γυναίκες και την ισότητα των φύλων, και από την άλλην είμαστε ok με την υποβάθμιση των γυναικείων αθλημάτων.

touvlo

Διάσημο μέλος

Κλασικά παρουσιάζεις το θέμα ως κάτι το ασήμαντο, καθώς κατά βάθος στηρίζεις την woke παράνοια. Από την μια στηρίζουμε τις γυναίκες και την ισότητα των φύλων, και από την άλλην είμαστε ok με την υποβάθμιση των γυναικείων αθλημάτων.
ακόμη και έτσι να ήταν, εσύ πιστευεις πως αυτό είναι σημαντικό για τον πλανήτη;

American Economist

Επιφανές μέλος

ακόμη και έτσι να ήταν, εσύ πιστευεις πως αυτό είναι σημαντικό για τον πλανήτη;

Ναι είναι και αυτό σημαντικό για τον πλανήτη, αρα πρέπει να λυθεί άμεσα.

Επίσης, η νέα κυβέρνηση δεν ασχολείται μόνο με αυτό το θέμα. Μέσα σε 40 ημέρες έχει κλείσει επενδυτικές συμφωνίες ύψους $1.2 τρισεκατομμυρίων, μείωσε την παράνομη μετανάστευση κατά 90%, μειώνει τις κρατικές δαπάνες ώστε να περιοριστεί το έλλειμμα, ενώ παράλληλα τρέχει τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία. Όπως βλέπεις ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων.

touvlo

Διάσημο μέλος

Ναι είναι και αυτό σημαντικό για τον πλανήτη, αρα πρέπει να λυθεί άμεσα.
εντάξει, αν το πιστεύεις στ΄αλήθεια, εύχομαι να λυθεί. Ας ασχοληθούν λοιπόν οι ΗΠΑ με τις σεξουαλικές ορμόνες και ας αφήσει τον πλανήτη να λύσει τους πολέμους, τη φτώχια, το περιβάλλον.
Εμένα προσωπικά ούτε οι γουόκ, πώς τους λέτε, με νοιαζουν (μοντέρνα έκφραση, εγώ είμαι της παλιάς κοπής), ούτε τα φύλα. Ασφαλώς δικαιοσύνη στον αθλητισμό με ενδιαφέρει και θα ήθελα τη λύση να τη δώσει η επιστήμη.

American Economist

Επιφανές μέλος

εντάξει, αν το πιστεύεις στ΄αλήθεια, εύχομαι να λυθεί. Ας ασχοληθούν λοιπόν οι ΗΠΑ με τις σεξουαλικές ορμόνες και ας αφήσει τον πλανήτη να λύσει τους πολέμους, τη φτώχια, το περιβάλλον.

Σου ξαναλέω ότι ασχολούνται με όλα τα ζητήματα και σου έδωσα παραδείγματα πάνω σε αυτό. Προφανώς τα αγνόησες καθώς δεν σε συμφέρει.

Εμένα προσωπικά ούτε οι γουόκ, πώς τους λέτε, με νοιαζουν (μοντέρνα έκφραση, εγώ είμαι της παλιάς κοπής), ούτε τα φύλα.

Προφανώς και δεν σε ενδιαφέρει, καθώς το στηρίζεις.

τη λύση να τη δώσει η επιστήμη.

Την έχει δώσει εδώ και χρόνια. Από την αρχή της ανθρωπότητας τα φύλα είναι 2. Τα υπόλοιπα είναι ιστορίες για να περνάει η ώρα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.121 μηνύματα.
Χεστηκε η φοραδα στο αλωνι για τις αθλητριες..εδω καιγεται κ πλημμυριζει το συμπαν απο την κλιματικη αλλαγη. Εκει να δεις κατεστραμνενες οικονομιες κ φτω χια που θα πεσει με τον τραμπουκο να λειι για το πετρελαιο κ εσυ τωρα μας λες για μεγοαθλητριες..επειδη απλα ο τραμπ επενδυει στην αντιγουοκ ατζεντα
..ασε μας βρε φωτακο εδω καιγομαστε για υπαρξιακα κ σοβαρα για την επιβιωση μας προβληματα κ εσυ μας λες για τις αθλητριες..ελα παναγια μου δηλαδη

American Economist

Επιφανές μέλος

Χεστηκε η φοραδα στο αλωνι για τις αθλητριες..εδω καιγεται κ πλημμυριζει το συμπαν απο την κλιματικη αλλαγη. Εκει να δεις κατεστραμνενες οικονομιες κ φτω χια που θα πεσει με τον τραμπουκο να λειι για το πετρελαιο κ εσυ τωρα μας λες για μεγοαθλητριες..επειδη απλα ο τραμπ επενδυει στην αντιγουοκ ατζεντα
..ασε μας βρε φωτακο εδω καιγομαστε για υπαρξιακα κ σοβαρα για την επιβιωση μας προβληματα κ εσυ μας λες για τις αθλητριες..ελα παναγια μου δηλαδη

Το είδαμε και αυτό. Η Πουπουλινα που κατηγορεί το αντρικό φύλο ως ρατσιστές και μισογύνηδες εδώ και χρόνια, τώρα λέει ότι δεν δίνει σημασία για τις αθλήτριες.

adams33

Δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 501 μηνύματα.

giannis4ever

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο giannis4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 918 μηνύματα.
Καταρχήν να πω ότι δεν είμαι υπέρ του Trump, για διάφορους λόγους. Προσωπικά, αν ήμουν Αμερικανός ιδανικά θα ψήφιζα το Libertarian Party, αλλά με βάση το εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ και τα δεδομένα του 2024 θα ψήφιζα Trump.
Γενικά βλέπω ότι ο Trump, προς το παρόν τουλάχιστον, έχει κάνει κινήσεις προς το συμφέρον της Αμερικής (ορυκτά Ουκρανίας, ζημιά στους γείτονες με τους δασμούς, εργοστάσιο ημιαγωγών και Honda στην Αμερική). Οι Ευρωπαίοι ηγέτες από την άλλη, κοιμούνται όρθιοι. Για παράδειγμα, την ενίσχυση του στρατού της Ευρώπης ήταν βήμα, που αν πρέπει να γίνει, έπρεπε να γίνει πολύ πριν, αν ο Πούτιν εισέβαλλε στην Φινλανδία για παράδειγμα λίγους μήνες μετά την εισβολή στην Ουκρανία, τι θα έκανε η Ευρώπη; Θα έλεγε "εμείς έχουμε χάρτινα καλαμάκια;"

American Economist

Επιφανές μέλος

Καταρχήν να πω ότι δεν είμαι υπέρ του Trump, για διάφορους λόγους. Προσωπικά, αν ήμουν Αμερικανός ιδανικά θα ψήφιζα το Libertarian Party, αλλά με βάση το εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ και τα δεδομένα του 2024 θα ψήφιζα Trump.
Γενικά βλέπω ότι ο Trump, προς το παρόν τουλάχιστον, έχει κάνει κινήσεις προς το συμφέρον της Αμερικής (ορυκτά Ουκρανίας, ζημιά στους γείτονες με τους δασμούς, εργοστάσιο ημιαγωγών και Honda στην Αμερική). Οι Ευρωπαίοι ηγέτες από την άλλη, κοιμούνται όρθιοι. Για παράδειγμα, την ενίσχυση του στρατού της Ευρώπης ήταν βήμα, που αν πρέπει να γίνει, έπρεπε να γίνει πολύ πριν, αν ο Πούτιν εισέβαλλε στην Φινλανδία για παράδειγμα λίγους μήνες μετά την εισβολή στην Ουκρανία, τι θα έκανε η Ευρώπη; Θα έλεγε "εμείς έχουμε χάρτινα καλαμάκια;"

Πολύ σωστά. Μέσα σε 40 ημέρες έχουμε τις εξής επενδύσεις στις ΗΠΑ:

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.434 μηνύματα.
Μα μας προσβάλλουν ήδη, κι αυτοί και η ΕΕ, που εχουν πλεον το Κούλις αποκλεισμενο απο καθε διασκεψη.
Χεστηκαν τι εχει να πει ο Κουλης σε καθε διασκεψη ρε συ. Ενα σκατουλι ειμαστε, σε ωραιο γεωγραφικο σημειο. Εδω εκλεισε ο τραμπ την στρατιωτικη βαση στην αλεξανδρουπολη(απο εκει στελναμε πυρομαχικα στην ουκρανια) χωρις να ρωτησει κανεναν και να ανοιξει ρουθουνι...

Ο κουλης ειδικα αυτες τις μερες, εχει να μιλησει πρωτα πρωτα στο ελληνικο λαο μετα τα συλλαλητηρια της παρασκευης.

American Economist

Επιφανές μέλος

Το 76% των Αμερικανών συμφωνεί με όσα είπε ο πρόεδρος Trump χθες στην ομιλία του στο House of Representatives. Η δημοσκόπηση έγινε από το CBS.

IMG_1754.jpeg

IMG_1755.jpeg

Χρήστες Βρείτε παρόμοια