Προεδρικές Εκλογές ΗΠΑ 2024

Ποιο κόμμα θα επικρατήσει στις εκλογές του 2024;
Η ψήφος σας θα προβάλεται δημόσια. Κλειστή δημοσκόπηση .

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 54)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Τρεις φορές μικρότερος από αυτόν της Ρωσίας και παραπλήσιος αυτού των ΗΠΑ.
Screenshot_2024-08-19-14-21-08-363_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2024-08-19-14-20-56-882_com.android.chrome.jpg

:whatever:

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.439 μηνύματα.
Μπα; Όλα θα τα πούμε. Ελλάδα, ΗΠΑ και Ρωσία.
Δεν ειμαι καν φιλορωσσος. Και εισαι σε λαθος θρεντ.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

αστον να το βρει μονος του να γελασουμε ρε

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.439 μηνύματα.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.898 μηνύματα.
Να σου πω κάτι ρε φίλε; Γάμα την τη Ρωσία, άστηνα για μια στιγμή έξω από τη συζήτηση. Μπορείς να κάνεις αυτό το απλό πράγμα για μια φορά στη μίζερη ζωή σου;

Βλέπω τις τιμές στα σούπερ μάρκετ που δεν ξέρουν άλλη οδό παρά την ανιούσα. Βλέπω εδώ και έναν χρόνο, μπορεί και δύο, δε θυμάμαι, που οι τιμές της βενζίνης μια απ' τα ίδια. Βλέπω ότι με τον βασικό μισθό ζεις σαν το σκυλί, και ότι, όχι απλά οικογένεια, ούτε τον ίδιο σου τον εαυτό δεν μπορείς καλά καλά να συντηρήσεις.

Ιδέα δεν έχω από οικονομικά, το λέω, πού πάνε τα τέσσερα δεν ξέρω. Αλλά αυτές τις μαλακίες περί "μια χαρά τα πάμε" να τις πεις αλλού, το 'πιασες; Ο μέσος Έλληνας γαμιέται κάθε μέρα για να μπορέσει να ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ, και υπάρχουν κάτι παλιοκαθικάκια σαν και λόγου σου, που λένε ένα σωρό παπαρολογίες για το ότι τα πάμε καλά.

Ε λοιπόν, σου έχω νέα κοιμισμένε. Δεν πάμε καλά. Καθόλου καλά δεν πάμε. Και δεν μπορούμε να κατηγορούμε συνέχεια την Ρωσία και την πανδημία, φτάνει. Φταίνε και αυτά, αλλά δε γίνεται να μας λες τα πάμε πρίμα.

Βέβαια εντάξει, δεν περιμένω να καταλάβεις εσύ, αλλά φτάνει πια η μαλακία. Χορτάσαμε, δε θέλουμε άλλη.

Δε με ενδιαφέρει αν το διαγράψει η ΟΔ για προσωπικές επιθέσεις γιατί ναι αυτό κάνω, αλλά η αλήθεια μερικές φορές δεν μπορεί να ακούγεται σαν να χαϊδεύουμε τον άλλον. Συγγνώμη για το ύφος και τα λόγια, αλλά μερικές φορές απλά δεν μπορώ να συγκρατηθώ.

Πολύ σωστά αυτά που λες όμως θα σου πω όσο αφορά τις ΗΠΑ. Ναι στις ΗΠΑ δεν υπάρχει αριστερά με την έννοια που λέμε στην Ευρώπη καθώς οι Democrats είναι μια πιο liberal εκδοχή της ΝΔ. Όμως οποίος λέει ότι η τετραετία Biden είναι πετυχημένη εκτός από μηδενικές γνώσεις οικονομικών έχει σοβαρό θέμα κατανόησης της πραγματικότητας. Οι μισθοί επι Biden αυξήθηκαν σε $63,927 το έτος όμως αν βάλεις τον πληθωρισμό μέσα τότε μειώθηκαν κατά 2%. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν αυτό είναι αποδεκτό η όχι.

IMG_7945.png

Επίσης, για να καταλάβετε ποσό αποτυχία είναι οι πολιτικές των Democrats σας λέω μόνο ότι τόσο οι πολίτες όσο και οι επιχειρήσεις φεύγουν μαζικά από πολιτείες που έχουν Democrats governors (California, New York, Illinois) και πάνε σε republicans states όπως είναι το Texas, Florida, North Carolina, Virginia κτλ. Νομίζω αυτό τα λέει όλα από μόνο του. Αλλά εντάξει από τον καναπέ μας στην Ελλάδα άνετα υποστηρίζουμε Democrats χωρίς πρώτα να έχουμε τσεκάρει τι συμβαίνει στις ΗΠΑ.

Τελευταία επεξεργασία:

juste un instant

Επιφανές μέλος

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ναι, εμείς τον ρίξαμε τρεις φορές ενώ η Ρωσία δύο.
εγινε. Κρατος που βρισκεται σε κανονικο πολεμο,με ποσες κυρωσεις να εχει αυτα τα ποσοστα και εμεις αυτα αμα το θεωρεις καλο δεν εχω να προσθεσω κατι. Πηρα την απαντηση που ηθελα.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.898 μηνύματα.
Για την τρομακτικη αύξηση του πληθωρισμού ευθύνεται πρωτίστως η πανδημία και κατά δεύτερον ο πόλεμος στη Ρωσία. Κυρίως όμως η πανδημία. Η απότομη άνοδος από το 2021 και μετά είναι απόρροια των κινήσεων που έγιναν το 2020 απέναντι στην πανδημία, σε επίπεδο εφοδιαστικής αλυσίδας. Δεν φταίει ούτε ο Trump ούτε ο Biden για τον πληθωρισμο στο βαθμό που φανταζόμαστε.

Ο Biden βέβαια ένα ψεματακι το είπε

Τοτε αν φταει η πανδημία γιατί εδώ και 2 χρόνια κράζεις τον Μητσοτάκη για την ακρίβεια βάζοντας χιλιάδες πίνακες;; Όπου σε συμφέρει φταίει η κυβέρνηση (Ελλάδα) και όπου δεν σε συμφέρει ρίχνεις το φταίξιμο στον πόλεμο και στην πανδημία (ΗΠΑ);; Δεν μπορώ να καταλάβω την λογική αυτή καθώς τα λεγόμενα σου πέφτουν σε αντιφάσεις.

Τελευταία επεξεργασία:

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

και btw επειδη αναφερθηκε πιο πανω κατι σχετικο , η ελλαδα εχει πιο ανυπαρκτη και αστεια αντιπολιτευση απο οτι η ρωσσια. ;)

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.079 μηνύματα.
Τοτε αν φταει η πανδημία γιατί εδώ και 2 χρόνια κράζεις τον Μητσοτάκη για την ακρίβεια βάζοντας χιλιάδες πίνακες;; Όπου σε συμφέρει φταίει η κυβέρνηση (Ελλάδα) και όπου δεν σε συμφέρει ρίχνεις το φταίξιμο στον πόλεμο και στην πανδημία (ΗΠΑ);; Δεν μπορώ να καταλάβω την λογική αυτή καθώς τα λεγόμενα σου πέφτουν σε αντιφάσεις.
Γιατι συγκρίνουμε την Ελλάδα με ΗΠΑ; Τι σχέση έχουν οι δύο χωρες; Αλλιώς επηρεάζει ο πληθωρισμός Αμερική αλλιώς Ελλάδα. Μην αλλάζεις θέμα όμως, εδώ δεν μιλάμε για την Ελλάδα, μιλάμε για Αμερική. Αν θέλεις να γράψεις κάτι για Ελλάδα γραψε το στο thread Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Επομένως σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσα, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στην πανδημία, παρέθεσα ένα εξαιρετικό cnbc άρθρο που τα εξηγεί. Δεν φταίει ούτε ο Trump ούτε ο Biden.

Ένα μόνο θα πω για την Ελλάδα. Ένας βασικος λογος που η Αμερική έπεσε σε τέτοιον πληθωρισμό ηταν επειδή ο μεν Trump ενεκρινε πακέτο στήριξης απέναντι στην πανδημία 3 τρις $ και άλλα 1.9 τρις $ ο Biden, με πολύ αρνητικές συνέπειες στον πληθωρισμό λόγω αύξησης ζήτησης. Η Ελλάδα δεν το είχε αυτό σε καμία περίπτωση, δεν χρεωθηκε τέτοια μυθικα ποσά (αναγκαστικά ποσά για εξυγιανση απέναντι στην πανδημια), επομένως ο πληθωρισμός στην Ελλάδα οφείλεται σε άλλους "επιγειους" λόγους που αφορούν πολιτικές αποφάσεις λιγότερο επιτακτικες. Ενώ η πανδημια ηταν λόγω αναγκαιοτητας απέναντι σε κάτι έξω απο τον έλεγχο μας.

Τελευταία επεξεργασία:

American Economist

Επιφανές μέλος

Γιατι συγκρίνουμε την Ελλάδα με ΗΠΑ; Τι σχέση έχουν οι δύο χωρες; Αλλιώς επηρεάζει ο πληθωρισμός Αμερική αλλιώς Ελλάδα. Μην αλλάζεις θέμα όμως, εδώ δεν μιλάμε για την Ελλάδα, μιλάμε για Αμερική. Αν θέλεις να γράψεις κάτι για Ελλάδα γραψε το στο thread Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Επομένως σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσα, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στην πανδημία, παρέθεσα ένα εξαιρετικό cnbc άρθρο που τα εξηγεί. Δεν φταίει ούτε ο Trump ούτε ο Biden.

Ένα μόνο θα πω για την Ελλάδα. Ένας βασικος λογος που η Αμερική έπεσε σε τέτοιον πληθωρισμό ηταν επειδή ο μεν Trump ενεκρινε πακέτο στήριξης απέναντι στην πανδημία 3 τρις $ ο Trump και άλλα 1.9 τρις $ ο Biden, με πολύ αρνητικές συνέπειες στον πληθωρισμό λόγω αύξησης ζήτησης. Η Ελλάδα δεν το είχε αυτό σε καμία περίπτωση.

Άρα στην Ελλάδα για τον πληθωρισμό ευθύνεται η κυβέρνηση ενώ στις ΗΠΑ όχι μονο και μονο επειδή στην εξουσία βρίσκονται οι Democrats που υποστηρίζεις. Δεν ξέρω αλλά με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα θα σκίσω τα πτυχία οικονομικών μου, όπως θέλετε τα παρουσιάζετε ώστε να υποστηρίξετε το αφήγημα σας αναλογα με το εαν κυβερναει αυτος που υποστηρίζετε η όχι. Τέλος, πάντων αρκετά χάλασε και αυτό το thread, εύχομαι καλή επιτυχία στον πρόεδρο Trump και στους Republicans γενικότερα.

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.079 μηνύματα.
Άρα στην Ελλάδα για τον πληθωρισμό ευθύνεται η κυβέρνηση ενώ στις ΗΠΑ όχι μονο και μονο επειδή στην εξουσία βρίσκονται οι Democrats που υποστηρίζεις. Δεν ξέρω αλλά με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα θα σκίσω τα πτυχία οικονομικών μου, όπως θέλετε τα παρουσιάζετε ώστε να υποστηρίξετε το αφήγημα σας. Τέλος, πάντων αρκετά χάλασε και αυτό το thread, εύχομαι καλή επιτυχία στον πρόεδρο Trump και στους Republicans γενικότερα.
Δεν βλέπεις τα στοιχεία. Άσε τους democrats. Εξηγώ ότι ούτε ο Trump έφταιξε. Και ξέρεις πολύ καλά ότι το 2020 που άφησε την ηγεσία, άφησε τη χώρα με σχεδόν μηδενικό πληθωρισμό.
20240819_154321.png
Αυτό δεν ήταν επειδή ήταν σούπερ ουαου σωτήρας, αλλά επειδή η ζήτηση είχε μηδενιστεί λόγω του ότι δεν κινουνταν τίποτα στην αγορά, ο κόσμος δεν έβγαινε καν να αγοράσει το οτιδήποτε, ενώ από την άλλη όλες οι εφοδιαστικες αλυσίδες είχαν καταστραφεί και οι χώρες είχαν κλειστει εμπορικως στα σύνορα τους. Αυτό εστηνε τις συνθήκες για εκτιναξη πληθωρισμού από την επόμενη χρονιά, ειδικά μετά τα σχεδόν 5 τρις δολάρια που έριξαν στην οικονομία τους για ελάφρυνση από την πανδημία.

Γενικά όσο αυτό το θέμα του πληθωρισμου το βλέπεις ως republicans vs democrats, είναι χαμένη η ανάλυση εντελώς λάθος. Δες το καθαρά οικονομικά λόγω κρίσης πανδημίας. Το ίδιο θα έλεγα αν ο Biden παρέδιδε το 2020 την ηγεσία στον Trump, καμία σχέση με το αν υποστηρίζω democrats ή οχι. Ετσι κι αλλιως αυτα τα οικονομικά εσυ τα ξερεις πολυ καλυτερα απο μενα, δεν εχω λογο να σου κανω τον εξυπνο σε αυτα χωρις να στηριζομαι σε κατι ουσιαστικο. Άλλωστε εγώ ο ίδιος έγραψα πως ο Biden είπε ψέματα για τον πληθωρισμό, δηλαδή έχει λερωμενη τη φωλιά του, όμως δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση ούτε αυτός ούτε ο Trump για τον πληθωρισμο στο βαθμό που τους καταλογιζουμε. Δεν λέω δεν φταίνε καθόλου μα καθόλου, αλλά όχι τόσο πολύ όσο φανταζόμαστε και τους κατηγορούμε.

Τελευταία επεξεργασία:

American Economist

Επιφανές μέλος

Republicans Vice president JD Vance is beyond incredible for this job, easily the wisest choice that president Trump ever made during his political career.

Trump-Vance 2024 🇺🇸🇺🇸

Πρόσεχε μην πάθεις πονοκέφαλο με τόσα χτυπήματα. :lol: :lol:

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Republicans Vice president JD Vance is beyond incredible for this job, easily the wisest choice that president Trump ever made during his political career.

Trump-Vance 2024 🇺🇸🇺🇸

Πρόσεχε μην πάθεις πονοκέφαλο με τόσα χτυπήματα. :lol: :lol:

H αμερική θα κερδίσει. Παρα τις πολιτικές μου απόψεις, και δεν συμφωνώ εντελώς με ρεπουμπλικάνικες πολιτικές, είναι οι μόνοι που θα βοηθήσουν τη χώρα και τον υπόλοιπο κόσμο. καλύτερα πλανητάρχες να είναι δυο μορφωμένοι εντιμοι ανθρωποι που υπήρξε περίοδος ειρήνης και τάξης με αυτούς πάρα με εναν ανοϊκό και μία που η μόνη της αξία είναι το οτι είναι μαύρη και γυναίκα :rolleyes: Με πτυχίο οικονομικών πάει να ενισχυσει κρατικο παρεμβατισμό σε μια χωρα οπου η ηγεμονία της βασίζεται πανω στην ελευθερη αγορά

American Economist

Επιφανές μέλος

H αμερική θα κερδίσει. Παρα τις πολιτικές μου απόψεις, και δεν συμφωνώ εντελώς με ρεπουμπλικάνικες πολιτικές, είναι οι μόνοι που θα βοηθήσουν τη χώρα και τον υπόλοιπο κόσμο. καλύτερα πλανητάρχες να είναι δυο μορφωμένοι εντιμοι ανθρωποι που υπήρξε περίοδος ειρήνης και τάξης με αυτούς πάρα με εναν ανοϊκό και μία που η μόνη της αξία είναι το οτι είναι μαύρη και γυναίκα :rolleyes: Με πτυχίο οικονομικών πάει να ενισχυσει κρατικο παρεμβατισμό σε μια χωρα οπου η ηγεμονία της βασίζεται πανω στην ελευθερη αγορά

Σου ξαναείπα το 2016 τα polls έδιναν προβάδισμα στην Hilary 6 μονάδες και τελικά έχασε. Το 2020 έδιναν προβάδισμα στο Biden 8-9 μονάδες και τελικά νίκησε με 4.5 μονάδες διαφορά. Φέτος η Kamala προηγείται με μόλις 1 μονάδα με το στατιστικό λάθος να ανέρχεται σε +/- 3 μονάδες. Δεδομένου ότι όλα τα mainstream media κάνουν underestimate τον Trump το 1% της Kamala δεν το πιστεύει κανείς, ίσα ίσα τα ποσοστά αποδοχής του Trump είναι τα υψηλότερα στην ιστορία του. Αυτό τα λέει όλα νομίζω.

nearos

Επιφανές μέλος

Σου ξαναείπα το 2016 τα polls έδιναν προβάδισμα στην Hilary 6 μονάδες και τελικά έχασε. Το 2020 έδιναν προβάδισμα στο Biden 8-9 μονάδες και τελικά νίκησε με 4.5 μονάδες διαφορά. Φέτος η Kamala προηγείται με μόλις 1 μονάδα με το στατιστικό λάθος να ανέρχεται σε +/- 3 μονάδες. Δεδομένου ότι όλα τα mainstream media κάνουν underestimate τον Trump το 1% της Kamala δεν το πιστεύει κανείς, ίσα ίσα τα ποσοστά αποδοχής του Trump είναι τα υψηλότερα στην ιστορία του. Αυτό τα λέει όλα νομίζω.
Φωτη, συζητηση με ατομα που φορανε παρωπιδες δε γίνεται. Πρέπει σε αυτον τον κοσμο να έχουμε δική μας άποψη, να διαφοροποιούμαστε λίγο. Είδες, παρόλο που εγω και συ εχουμε τρομερά διαφορετικές απόψεις, εγω ειμαι σοσιαλιστής, υποστηρίζω κρατικό παρεμβατισμό, αντιτάσσομαι του δυτικού καπιταλισμού, ενω εσύ εισαι υποστηρικτης του καπιταλισμού, φιλελεύθερης οικονομίας, γίνεται συζητηση μεταξύ μας, μπορει να μην αλλαξοπιστήσουμε αλλα υπάρχει γονιμος διάλογος, και εδω ειναι κατι στο οποίο βρισκόμαστε σύμφωνοι πολλά μέλη με διαφορετικές αξίες, αλλα αυτο οφείλεται στο γεγονος οτι εχεις δική σου πολιτική ταυτότητα. Δεν ακολουθεις τυφλα μια γραμμη και "οπου βγεί". Δεν εισαι μια απρόσωπη μάζα μαζι με το αλλο 41%. Εγω τον εβαλα σιγαση, δεν υπαρχει λογος , δε συνεισφερει πουθενα

American Economist

Επιφανές μέλος

Φωτη, συζητηση με ατομα που φορανε παρωπιδες δε γίνεται. Πρέπει σε αυτον τον κοσμο να έχουμε δική μας άποψη, να διαφοροποιούμαστε λίγο. Είδες, παρόλο που εγω και συ εχουμε τρομερά διαφορετικές απόψεις, εγω ειμαι σοσιαλιστής, υποστηρίζω κρατικό παρεμβατισμό, αντιτάσσομαι του δυτικού καπιταλισμού, ενω εσύ εισαι υποστηρικτης του καπιταλισμού, φιλελεύθερης οικονομίας, γίνεται συζητηση μεταξύ μας, μπορει να μην αλλαξοπιστήσουμε αλλα υπάρχει γονιμος διάλογος, και εδω ειναι κατι στο οποίο βρισκόμαστε σύμφωνοι πολλά μέλη με διαφορετικές αξίες, αλλα αυτο οφείλεται στο γεγονος οτι εχεις δική σου πολιτική ταυτότητα. Δεν ακολουθεις τυφλα μια γραμμη και "οπου βγεί". Δεν εισαι μια απρόσωπη μάζα μαζι με το αλλο 41%. Εγω τον εβαλα σιγαση, δεν υπαρχει λογος , δε συνεισφερει πουθενα

Μα είναι κοινή λογική ότι δεν υπάρχει dilemma μεταξύ Trump-Harris. Ο Trump παρόλο που δεν είναι άριστος πολιτικός είναι πολύ πιο έμπειρος από την άλλην η οποία θέλει να γίνει πρόεδρος μόνο και μόνο επειδή είναι μαύρη γυναίκα, δεν έχει προβάλει κανένα σοβαρό επιχείρημα μέχρι τώρα. Επι Trump οι Αμερικανοί ζούσαν καλύτερα ενώ δεν υπήρχαν πόλεμοι σε κάθε γωνία της γης όπως τώρα, αντί να το καταλάβουν αυτό οι Ευρωπαίοι πολιτικοί συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι να ναι. Μπορεί να φανώ υπερβολικός τώρα όμως σε περίπτωση νίκης των Democrats θα είναι η αρχή του τέλους για την ηγεμονία των ΗΠΑ τόσο οικονομικά όσο και στρατιωτικά, δεν είναι τυχαίο που η συγκεκριμένη πήρε μόλις 4% στις εσωκομματικές εκλογές το 2019.

Με αλλά λόγια η νίκη του Trump και των Republicans δεν είναι απλά θέμα πολιτικής ιδεολογίας είναι θέμα επιβίωσης τόσο των ΗΠΑ όσο και του Δυτικού κόσμου.

IMG_7949.jpeg

IMG_7947.jpeg

Αντικειμενικός

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει από Σοφάδες (Καρδίτσα). Έχει γράψει 6.940 μηνύματα.
Παιδιά μη το ψάχνετε, η Χιλαρι θα βγει
(Ο χάρτης ειναι αυτός, για την ώρα -και μην ακούω για μέσους ορους και βλακειες)

Υ.Γ. Η Νεβάδα θα ξανα βαφτεί μπλε
1724085893377.png

American Economist

Επιφανές μέλος

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια