Για να λέμε την αλήθεια και αυτό έχει ένα ενδιαφέρον. Ειδικά στην Αμερική οι εκλογές είναι showbiz από μόνες τους. Ο λαός ψοφάει για σουσού και σαχλαμάρες και κάτι τέτοια προσπαθούν να φέρουν και εδώ (βλέπε Κασσελάκη).
Ειδικά εδώ ήθελα να σταθώ γιατί πραγματικά έχει ενδιαφέρον. Ο Τραμπ εκτός του οικονομικού φιλελευθερισμού (που για τον μέσο Αμερικανό αυτός έχει συνδεθεί με την ελευθερία γενικότερα) απευθύνεται στο συντηρητικό κοινό που θέτει υψηλά ως προτεραιότητα την έννοια της Οικογένειας και ευρύτερα των παραδοσιακών αξιών. Δεν μπορείς να προασπίζεσαι αυτές τις αξίες στον δημόσιο βίο αλλά να τις καταπατάς στον ιδιωτικό. Οι Δημοκρατικοί και ευρύτερα οι δυτικοί liberals ονειρεύονται διάβρωση της Οικογένειας ως θεσμός (και το πετυχαίνουν). Οι βλακείες του Τραμπ με τις γυναίκες είναι άλλο ένα επιχείρημα τους. Κρα κάνουν να παρουσιάσουν τους συντηρητικούς οικογενειάρχες ως τους πιο άπιστους, καταπιεσμένους ομοφυλόφιλους κλπ. για να ενισχύσουν την άποψη πως η οικογένεια είναι απλά μια κοινωνική σύμβαση άνευ σημασίας που δρα καταπιεστικά στους ανθρώπους μέσω της κοινωνικής νορμας. Αυτές οι υποθέσεις του Τραμπ είναι από τα μεγάλα φάουλ που του καταλογίζω.
Βλέπω αυτό που λες, και το καταλαβαίνω. Αλήθεια. Είναι το δικό μας δάσκαλε που δίδασκες και νόμον δεν εκράτεις.
Μπορεί να δείχνει (και δείχνει) υποκριτικό αυτο που κανει ο Τραμπ.
Όμως εγω ξέρω και το άλλο. Every saint has a past, every sinner has a future.
Βλέπω αυτό που λες. Για μένα όμως εφόσον οι αξίες που θέλει αυτός και το επιτελείο του να φέρει, ειναι αποδεκτές, καλώς να έρθει. Κι ας έκανε ότι ήθελε στον ιδιωτικό του βιο.
Υπο όρους βέβαια αυτό το τελευταίο διότι υπάρχει και ένα όριο, και συνηθως ειναι το σημειο που πληγωνεις/βλάπτεις τρίτους.
Προσωπικά περισσοτερο τον βλέπω ως ένα μέσο να ξεφορτωθουμε την woke ατζέντα, παρά ως τον Μεσσία. Για μένα είναι ένας άλλος καπιταλιστής και δημοκράτης που ηρθε απο την ελιτ της ελιτ.
Ιδανικά θα ήθελα κατι άλλο... Αλλά αφού δεν μπορούμε -προς το παρόν- να έχουμε κατι άλλο, ας έχουμε αυτο παρά την Κάμαλα.
Και θέλω να πω εδω κατι για την Κάμαλα.
Δεν έχω προβλημα με τη φυλή της, ίσα ίσα αγαπώ τους Ινδούς όσο δεν πάει (άκουσα οτι ειναι Ινδη), επίσης μου αρέσουν οι μαυρες γυναίκες, και δε θα ειχα κανένα πρόβλημα με γυναίκα πρόεδρο, ή μιγά, ή ότιδήποτε.
Αλλά μα την Παναγία, γουστάρω που γλιτώσαμε εστω κι απο 10 λεπτά liberal δηλώσεων "ΕΙ ΠΡΩΤΥ ΓΗΝΕΚΑ ΠΡΩΕΔΡΩΣΣΣ"
Το είδα και σε καποιες libtards που έκλαιγαν "κλαψ κλαψ δε θελατε γυναικα πρόεδρο, γι αυτο ψηφίσατε Τραμπ".
Αυτο ειναι το όλο αχώνευτο. Αυτη η συλλογιστική. "οι γηνέκαις!!! ΩΩΩΩ"
Όχι το οτι η Κάμαλα είναι γυναίκα.
Δε θέλουμε να τους ακούμε, δε θέλουμε να τους βλέπουμε πια, την αριστερή woke πτερυγα των προοδευτικών, είναι σιχαμένοι. Επιτέλους κατέρρευσαν και ησυχάσαμε.