Το Harvard, Yale, Stanford, York University, San Francisco University, Berkeley κτλ είναι εντελώς liberal Πανεπιστήμια που κάνουν αριστερή προπαγάνδα, ειδικά το Berkeley είναι ότι χειρότερο υπάρχει. Τώρα Πανεπιστήμια τύπου MIT, Chicago University, North Carolina University είναι όντως πιο καλά από θέμα πολιτικής προπαγάνδας. Βέβαια να πληρώνεις $50,000 το χρόνο για να έχεις τους Liberal professors να λένε μπαρούφες δεν ξέρω αν αξίζει.
Κι εδω στο ΟΠΑ πλήρωνα μισό νεφρό δίδακτρα για να ακούω στο μεταπτυχιακό να μου λένε ότι πάλι καλά που μας δίνει εντολές το κέντρο (το ιερατείο των χαρτογιακάδων θα πω εγω) των Βρυξελλών γιατί ακόμα μες τα υπουργεία τρώνε με δέκα μασέλες. Λες και μια σύγχρονη Λατινοκρατία θα μας αλλάξει νοοτροπία ή θα μας βελτιώσει σαν χώρα. Ότι αφού δεν μπορείς μόνος σου, η λύση είναι να φέρεις επικυρίαρχο να σου κάνει τα οικονομικά νοικοκυρέματα στο σπίτι σου. Και ο μαλάκας όχι μόνο το άκουσα, όχι μόνο το δέχτηκα προς στιγμήν, αλλά το έχω αναπαράγει και εδω μέσα κάποιες φορές ως άποψη.
Και το μονο που κάνανε είναι να πουλάνε μούρη και να κανουν δημοσιες σχέσεις με μεγαλοκορποραίους που κόβουν και ράβουν στο κράτος του Κούλη.
Θα μου πεις ειναι το ίδιο με τις ΗΠΑ; Όχι αλλά είναι ένα mini-US μοντέλο.
Θα μου πεις δεν ειναι καλό το μεταπτυχιακό ή το πανεπιστημιο; Σχετικά καλό ήταν αν και λίγο unsynced με την εποχή και πολύ θεωρητικό.
Αν ήμουν τωρα όχι 18 αλλά 15 χρονων (που αρχίζεις να έχεις ερεθίσματα αναφορικά με το τι θες να κάνεις στη ζωή σου) και έψαχνα να βρω τι ήθελα να κανω με τη ζωή μου, ψυκτικός θα γινόμουν και θα έφευγα έξω. HVAC. Κι ότι μόρφωση ήθελα να πάρω, θα την έπαιρνα εξωγενώς, στο βαθμό που ο ελεύθερος χρόνος μετά την εργασία θα μου επέτρεπε.
Ούτε το σχολείο θα εμπιστευόμουνα, που έχει γινει μια μάσκα, μια επίφαση μόρφωσης και όλα πάνε σαν ρομποτάκια να μαθουν τεχνικές στα φροντιστήρια (και οχι γνωση) για να δωσουν Πανελλαδικές κι αυτό είναι ο μεγιστος σκοπός ζωής, για να μπουν που, σε ενα Πανεπιστημιο οχι μονο Liberal αλλά και εντελώς θεωρητικό, μονοκόμματο, ξεκομμένο και εκτός πραγματικότητας με την πραγματική πρακτική ζωή.
Γενικά το Δυτικό σύστημα προσιδιάζει σε Κίνα όσο προχωράει ο καιρός. Δεν θελουν να εισαι κριτικά σκεπτόμενος, ανεξάρτητο μυαλό. Μονο κουτάκια κουτάκια κουτάκια. Οι γονεις δουλεύουν σαν είλωτες, όχι μόνο επειδή δυστυχώς έχουμε μια hustle culture που έχει ευλογήσει την εργασία ως δικαίωμα και αγαθό (αντί της αναγκαιότητας πώλησης κόπου και ελεύθερου χρόνου, προς βιοπορισμό που είναι η πραγματική της φύση), αλλά και γιατί η εξάλειψη της μεσαίας τάξης και η συγκέντρωση πλούτου όλο και σε λιγότερες και πυκνότερες ελιτ, με ανάλογο χάσμα πλουσίων, νεο-εργατών αλα 60's δε τους δινει άλλη λυση απο το να παρκάρουν τα παιδιά στο κράτος για να τα εκπαιδευσει και να τα μορφώσει (σχολείο, πανεπιστήμιο κλπ) και μελλοντικά στους κορποραίους.
Κι απ οπου να το πιάσεις εντωμεταξυ ειναι rigged. Τι θα κανεις για να μην αφεθεις στο έλεος του κράτους εσυ και τα παιδιά σου; Δε θα κανεις παιδιά; Οι έχοντες θα κάνουν και θα σωρευσουν ακομα περισσότερο πλούτο όσο η δική σου γενιά (δια της εξαλείψεως) θα πάψει να υπάρχει. Θα κάνεις παιδιά αλλά δε θα τα πας στο σχολείο; Πρώτα απ ολα θα ρθουν να σε συλλάβουν. Δεύτερον θα έχει το παιδί μειονεκτημα στα εργασιακά (και άλλα).
Ο Ροκφέλλερ (απο αυτους στην ελίτ που τσοντάρουν για όλα αυτα τα λιμπεραλ), είχε πει "δε θελω ενα εθνος σκεπτόμενων αλλά ενα έθνος εργατών".
Και αυτό ξέρεις πότε θα το νιώσεις στο πετσί σου; Αν ποτέ μείνεις χωρίς δουλειά για ένα μεγάλο διάστημα. Θα έχεις πολύ χρόνο για να σκέφτεσαι (κι αυτό ειναι και κακό, αλλά και καλό). Και οι άνθρωποι βλέπουν μόνο την κακή πλευρά του, σου λεει αμα κατσω άπραγος θα σκάσω, πρέπει με κάτι να καταπιαστώ (πέρα απο τον αναγκαιο βιοπορισμό) και μπαίνεις στο τρυπάκι και γυρνάς εξαντλημένος με χρόνο μονο για ξεκούραση. Που να διαβάσεις, που να ενημερωθείς, που να προβληματιστείς; Δεν ειναι οτι δεν θέλεις, αλλά δεν μπορείς. Όταν απο 12 χρονων μεχρι 70, εισαι σε διάφορους θεσμούς σαν χάμστερ στο γρανάζι.
Απο το σχολείο ξεκινάει η πλαστελινοποίηση του ανθρώπου συνεχίζει στο πανεπιστήμιο, και πάει στους κορποραίους ο καθένας για να πεθάνει εντελώς η ψυχή του.
Και απο εκεί πρέπει να αλλάξει.