Προξενιό: Υπέρ ή κατά;

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Σκληρά αλλά αληθινά λόγια Chaos. Αυτά που γράφεις ισχύουν και για πολλές σχέσεις, πόσο μάλλον για το γάμο. Μερικές κυρίες είναι αυτοκαταστροφικές, έχουν το μέλι στα δάχτυλα και δεν το γλύφουν προσδοκώντας ανάσταση νεκρών χωρίς να κάνουν το παραμικρό για να ανανεώνουν τη σχέση. 'Εχεις δίκιο. 'Οσο για το προξενιό, μεγαλύτερη βλακεία απ'αυτό δεν υπάρχει.

'Ολα είναι ατμός. Θρασύβουλας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Λοιπόν αγαπητέ μου Λόρυ, με παρεξήγησες.
Εγώ μιλάω για μια σχέση που άντεξε είκοσι χρόνια, όχι για μια σχέση που θέλεις είκοσι χρόνια για ν' αποφασίσεις να την κάνεις, όπως υπονοείς εσύ. Γιατί αν είναι να σκεφτείς, να υπολογίσεις, να σταθμίσεις, να μετρήσεις, να δεις πως θα επιδράσει επάνω σου κλπ, απλά δεν πρόκειται ποτέ να παντρευτείς, οπότε πάλι στα λόγια μου έρχεσαι. Κατά τα πενήντα, θα σου κάνουν ένα προξενιό με καμμία ξέμπαρκη και θα τη βολέψεις μια χαρά. Μέχρι τότε, θα "ψάχνεις" το τέλειο, που ποτέ δεν θα βρίσκεις. Μετά, όταν θα βαρεθείς, θα είναι πια αργά για ν' αμαρτήσεις κι έτσι θα κάτσεις και θα το φας και θα πεις κι ευχαριστώ από πάνω.
Για σιγα, πηρες φορα παλι αφεντικο ! Δε μιλησα ουτε υπονοησα να θες 100 χρονια να σιγουρευτεις για καποιον , ουτε μιλησα για να ψαχνουμε το τελειο. Αυτα ειναι δικα σου. Πως καταφερνεις το

"δε παντρευεσαι απλα οποια ικανοοποιει τις αναγκες σου εκεινης της εποχης"

που ειπα εγω, να το κανεις :

"να σκεφτείς, να υπολογίσεις, να σταθμίσεις, να μετρήσεις, για 20 χρονια..".."ψαχνοντας το τελειο"....

ειναι αποριας αξιο. Θελει ταλεντο. :P

Αυτό που αναρωτιέμαι, είναι πώς μπορείς να γνωρίζεις το τι θα θέλεις μετά από δέκα ή είκοσι χρόνια, ώστε να ψάξεις να το βρεις σε μια γυναίκα από σήμερα για να την παντρευτείς. Να πάρει η ευχή, αν είναι έτσι δεν θα σου ταιριάζει σήμερα. Εκτός αν τη βάλεις στην κρυονική και την ξυπνήσεις όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου που θα νιώσεις ότι πλέον σου ταιριάζει.
Καταρχην δε παντρευεσαι στα 20. Βασικο. Γιατι ακομα δε ξερεις καλα τον εαυτο σου, ουτε τι θελεις εκεινη την ωρα, ποσο μαλλον μετα απο 10-20 χρονια. Επειδη ομως οντως δε μπορεις να ξερεις ακριβως τι θα θελεις πολυ μετα, το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι μια προσεγγιση, ενω παραλληλα να ψαχνεις ποιος εισαι απο νωρις. Τελος, ψαχνεις πραγματα στο αλλο ατομο, που θα βοηθησουν να διατηρηθει σε καλα επιπεδα μια σχεση, οταν αργοτερα θα προκυψουν διαφοροποιησεις.

Ακόμη με προβληματίζει το εξής:

Προφανώς, είναι σύνηθες να έχεις άποψη για τα πάντα, ακόμη και γι' αυτά που δεν γνωρίζεις. Αυτό το "βιώσω" όμως δεν το έπιασα. Χωρίς να έχεις παντρευτεί, πώς θα βιώσεις το γάμο; Από καμιά σειρά στην τηλεόραση;
Δε το διαβασες καλα, ή δε το διατυπωσα καλα. Φυσικα, δε ρωτας, πιο ευκολη ειναι η ειρωνια. Εκεινο που ειπα μαλλον πιο πολυπλοκα απο οσο θα πρεπε, ειναι οτι το να παντρευτω ειναι προαπαιτουμενο για να λεω οτι εχω βιωσει το γαμο, και οχι για να εχω αποψη για καποιες πτυχες του. (ασχετα ποσο ευστοχη θα ειναι αυτη).

Γενικά στη θεωρία είσαι άσσος και μπράβο σου. Να σε δω και στην πράξη. Σου εύχομαι τα καλύτερα, όταν αποφασίσεις να το κάνεις. Αλήθεια φίλε, είσαι σε ηλικία γάμου, πότε με το καλό;;:P:clapup: Μετά από είκοσι χρόνια να δώσουμε ένα ραντεβού (αν θέλει το Χάος) να τα πούμε. Εγώ θα έχω και δεύτερη εικοσαετία στην πλάτη μου και θα έχω περισσότερα να πω.
Ειπα καπου οτι αυτα που ανεφερα ειναι πανευκολα ; Οχι. Ομως το αν καποιοι για τους χ ,ψ λογους, δε τους ηρθαν οπως θα ηθελαν, ή καηκαν, ή την πατησαν, ή οτιδηποτε, δε νομιζω οτι ειναι λογος για να λεμε "καντε προξενιο, ο γαμος ειναι σιγουρη καταδικη και συμβολαιο με τη δυστυχια" και άλλες τετοιες υπερβολές. Ειδικα σε νεους που μπορει να επηρεαστουν περισσοτερο απόσο νομιζουμε (αν το σκεφτουμε καν δλδ).

Εσύ φυσικά καλή μου Λούγκαρ καταλαβαίνεις για ποιο πράγμα μιλάω ...
Lugar συμφωνει/καταλαβαινει...καλη....Λοριεν διαφωνει...κακος/δεν καταλαβαινει :hehe:

Παλεύεις με κάτι περισσότερο από μια εικόνα· παλεύεις με έναν μύθο. Ως γνωστόν, κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τον Προαιώνιο Μύθο. Από αυτό έχω πικρή εμπειρία...
Δηλαδη ολοι οι παντρεμενοι, ολων των εθνων, ολων των εποχων,ειτε ήταν δυστυχισμενοι ειτε χωρισαν ;

Το μυστικό είναι να συνεξελίσεσαι μαζί με το σύντροφό σου. Πολύ δύσκολη ισορροπία, σαν να περπατάς όλη σου τη ζωή επάνω στην κόψη ενός σπαθιού. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να μείνεις ποτέ στατικός, ποτέ να μην πιστέψεις πως έφθασες κάπου, πως "έδεσες το γάιδαρό σου", ότι υπάρχει κάτι το δεδομένο. Η θεωρία του χάους σε όλο της το μεγαλείο! Προσπαθήστε το, αλλά μην περιμένετε και πολλά. Μόνο αν συμβεί το Θέλημα του ενός να συμπίπτει με το Θέλημα του άλλου, μπορεί να πετύχει κάτι τέτοιο. Αλλιώς, μοιραία οι Δρόμοι αποκλίνουν και τότε έχεις να διαλέξεις: Χωρισμό ή Υπαρξιακό πόνο...
Συμφωνοι, αλλά μπορεις και να το φιλοσοφησεις, και να συνειδητοποιησεις οτι το να πετυχεις το τελειο, το ατομο που θα αλλαζει οπως ακριβως χρειαζεται μαζι σου, που θα θελει ακριβως τα ιδια κλπ, ειναι option...bonus...Οχι ο κανονας. Επομενως βαζεις πλωρη για "κατι αξιολογο", και εχεις στο νου σου οτι δεν αποκλειεται να μην πετυχει. Ειτε σε 10 χρονια ειτε αυριο. Ομως αν παει καποιος και παντρευεται χωρις να γνωρισει καποια βασικα στοιχεια του αλλου ε ...δε φταιει η ατιμη κενωνια...

Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα. Μην παίρνετε τοις μετρητοίς τα όσα λέω όπως είπα και στην Καλυψώ (εκτός του Λόρυ που πάντα με παίρνει πιο σοβαρά απ' όσο παίρνω εγώ τον εαυτό μου, αλλά τι να κάνουμε αγάπα το φίλο σου με τα ελαττώματά του...:P:D),
Is that even possible ? :P:P

τα λέω περισσότερο για να δώσω έμφαση στις δυσκολίες και στις λίγες πιθανότητες επιτυχίας που έχει μια προσπάθεια μακρόχρονης συμβίωσης, ένας "γάμος" (πολιτικός, θρησκευτικός ή με σύμφωνο ελευθέρας βοσκής, το θεωρώ το ίδιο πράγμα).
E του δωσες τοση εμφαση που ακουστηκες απολυτος βρε ! Και τελικα....ο Προαιωνιος μυθος νικιεται ή οχι ; :worry:

Στην πραγματικότητα "Η αγάπη είναι ρίσκο και γι' αυτό μονάχα ζω". Όχι μόνο παραμένω αμετανόητος, αλλά σκοπεύω να το ξανακάνω, άσχετα με την πικρή προηγούμενη εμπειρία μου. Venceremos αδέρφια!!!:clapup:
Εεετσσσιιι !
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Neraida

Επιφανές μέλος

Η Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 13,073 μηνύματα.
Σκληρά αλλά αληθινά λόγια Chaos. Αυτά που γράφεις ισχύουν και για πολλές σχέσεις, πόσο μάλλον για το γάμο. Μερικές κυρίες είναι αυτοκαταστροφικές, έχουν το μέλι στα δάχτυλα και δεν το γλύφουν προσδοκώντας ανάσταση νεκρών χωρίς να κάνουν το παραμικρό για να ανανεώνουν τη σχέση. 'Εχεις δίκιο. 'Οσο για το προξενιό, μεγαλύτερη βλακεία απ'αυτό δεν υπάρχει.

'Ολα είναι ατμός. Θρασύβουλας.

"..και μερικοι κυριοι..." θα προσεθετα εγω....:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

skeptomeni

Νεοφερμένος

Η skeptomeni αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Εγω π.χ. παντρεύτηκα απο αγάπη.. Και τελικά μετά απο 2 παιδιά κατάλαβα οτι αγαπούσα μόνο εγω.. Αφού το αποτέλεσμα είναι χάλια ούτως ή άλλως ο τρόπος άραγε σε τι διαφέρει?:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

stavros_

Δραστήριο μέλος

Ο mpampis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Βάρη (Αττική). Έχει γράψει 646 μηνύματα.
Δεν νομίζω να καταλήγουν όλοι σε αυτό το αποτέλεσμα. Απλά πολλοί τυχαίνει να μην κάνουν σωστές επιλογές, και στην πορεία αυτό αποκαλύπτεται.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Absent Minded

Νεοφερμένος

Ο Τζένη Μπότση αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυχοθεραπευτής και μας γράφει απο Ωρεοί (Εύβοια). Έχει γράψει 44 μηνύματα.
Όχι μόνο παραμένω αμετανόητος, αλλά σκοπεύω να το ξανακάνω, άσχετα με την πικρή προηγούμενη εμπειρία μου.

Θα περίμενα μετά από όλα αυτά να μας έλεγες ποιος θα σου κάνει το προξενιό τώρα και όχι πως θα ξανακάνεις το ίδιο πράγμα. Δηλαδή αν κατάλαβα καλά θα προσπαθήσεις να βρεις κάποια μόνος σου, αυτό δεν αναιρεί τη θεωρία σου;
Όπως και να έχει νομίζω ότι έχεις ζήσει κάτι που σε έκανε να νοιώσεις έτσι και ίσως δυστυχώς σε ένα μεγάλο μέρος να έχεις δίκιο αλλά όλοι μας θέλουμε να ελπίζουμε και να πιστεύουμε πως δεν είναι έτσι. Πως υπάρχει πραγματική αγάπη, πως υπάρχει κάποιος/κάποια που να είναι πραγματικά το άλλο σου μισό, πως έχουμε τη δυνατότητα οι ίδιοι να κάνουμε τις σωστές επιλογές για εμάς και να ζήσουμε μια ευτυχισμένη ζωή. Δεν τον ξέρω τον γάμο,δεν μπορώ να φανταστώ πως είναι πραγματικά αλλά ξέρω πως θα ήθελα να είναι και για αυτό θα παλέψω με προξενιά ή χωρίς.
Τέλος αν είμαι υπέρ ή κατά των προξενιών ακόμη δεν είμαι σίγουρος...
Μου φαίνεται τόσο μπερδεμένο και τόσο δύσκολο να βρεις αυτόν/αυτή που θα περάσετε την υπόλοιπη ζωή μαζί που δε ξέρω. Με το προξενιό δε θα αναρωτιόσουν για το τι έκανες λάθος, πως το επέλεξες αυτό απλώς θα κοιτούσες τι να κάνεις για να τα καταφέρεις.

ΥΓ: Και για να χαριτολογήσουμε λίγο ηθικόν συμπέρασμα... Stay Single ότι καλύτερο μπορείτε να κάνετε, δεν θα έχετε να ανησυχείτε για τίποτα. Ένα μοναστήρι προσφέρει έξτρα κίνητρο :crazy:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

alis

Πολύ δραστήριο μέλος

Η alis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,134 μηνύματα.
Σιγουρα ειμαι κατα του προξενιου...Ενταξει,μπορει να προκυψει κατι καλο απο ενα προξενιο,αλλα η ολη ιδεα ειναι καπως...Ειδικα το προξενιο απο τους γονεις ειναι η τουλαχιστον φαινεται σε εμενα κακη ιδεα...Αλλα δεν χανει τιποτα κανεις με μια προσπαθεια οποτε ισως να βοηθαει σε μερικες περιπτωσεις...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DriveIn

Νεοφερμένος

Ο DriveIn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 73 μηνύματα.
Δηλαδή θες να μου πεις ότι εν έτει 2011 σε κάτι ωραία ορεινά σπηλαιοχώρια κρύβονται πανέμορφες Νύμφες που περιμένουν καρτερικά ένα προξενειό για να ανθίσουν. Χαχα, γελάω!!! Λυπάμαι, αλλά είναι καταδικασμένος σε αιώνιο πνευματικό θάνατο όποιος ακόμη περιμένει να φτιάξει μια ζωή βασισμένη σε προξενειά τού 1940...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kate! =]

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η kate! =] αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 367 μηνύματα.
φυσικα και ειμαι κατα!!το με ποιον θα περασεις την ζωη μου πιστευω οτι πρεπει να ειναι καθαρα δικια σου επιλογη....ακομα και λαθος να βγει στο τελος τουλαχιστον ηταν δικη σου επιλογη και δεν πληρωνεις το λαθος που σου επεβαλαν καποιοι αλλοι...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 19,771 μηνύματα.
αγαπητοί συνομηλιτές, η προσωπική μας ζωή είναι το μόνο πεδίο στο οποίο μπορούμε να κινούμαστε ελεύθερα είτε αυτό αφορά φιλίες είτε ερωτικές σχέσεις είτε τον γάμο
ας μην στερήσουμε την ελευθερία και σε αυτό το πεδίο...ήδη σε όλα τα άλλα ζούμε υπό την σκέπη κατευθυνόμενων επιλογών (έμμεσων ή και άμεσων)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

maria....

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Μαρία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 1,970 μηνύματα.
Κρίνω πως δεν πρέπει να υπάρχει στην σημερινή εποχή προξενίο αφενός γιατί έχουμε τη δική μας προσωπική βούληση για το ποιος μας αρέσει ή ποιος δεν μας αρέσει, αφετέρου γιατί στον κοινωνικό μας περίγυρο καθημερινά συναντάμε πολλά ατομά. Δηλαδή δεν είμαστε όλο στο σπίτι κλεισμένοι σύμφωνα με τα παλιά πρότυπα οπού οι γυναίκες ήταν αναγκασμένες να κάθονται στα σπίτια τους, αποκομμένες από όλους και από όλα.
Θα μπορούσα να πω οτί το προξενιό παλιά τις περισσοτέρες φορές αποσκοπούσε στον οικονομικό τομέα(δηλαδή πόσα θα δώσεις στο γαμπρό για να πάρεις τη νύφη), πράγμα με το οποιό διαφωνώ γιατί έτσι δεν υπάρχει πραγματική αγάπη, αλλά αυτή η αγάπη θα βασίζεται στα χρήματα. Επομένως τι νόημα έχει μια αγάπη βασισμένη σε χρήματα; Τίποτα!
Πρέπει να νίωθεις κάτι για τον άλλον και αυτά τα αισθήματα να είναι αμοιβαία. Δεν πρέπει ούτε αυτά τα συναισθήματα να είναι αναγκαστικά(καθώς στο προξενιό οι άλλοι μας παρακινούν να κάνουμε κάτι), αλλά ούτε και λανθασμένα καθώς αυτό το σφάλμα μπορεί να το πληρώσουμε ακριβά στη ζωή μας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 19,771 μηνύματα.
βέβαια και σήμερα, που έχουμε την ελευθερία επιλογών πάλι κατά διαόλου πάμε...στον ερωτικό τομέα και στο θέμα του γάμου
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

GreekCthulhu

Νεοφερμένος

Ο GreekCthulhu αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 12 μηνύματα.
Καταλαβαίνω πως το προξενιό φαίνεται στις γενιές μας τόσο άσχημο, χωρίς αγάπη, φτιαχτό κλπ κλπ. όμως ξεχνάμε ότι πολλοί άνθρωποι δεν ζουν τις ζωές μας. Πολλοι άνθρωποι-ειδικά μεγάλυτερων ηλικιών, αφού αυτοί συνηθίζονται στα προξενια- για να κατάληξαν εκεί, ίσως δεν είχαν άλλη επιλογή. Ίσως ένιωθαν αφόρητη μοναξιά στη ζωή τους. Γιατί όντως η μοναξιά είναι αφόρητη και μεγαλώνει ανάλογα με την ηλικία . Θέλω να πω, ας μη βιαστούμε να κρίνουμε: δεν ξέρουμε τι έχουν περάσει (ή περνάνε) μερικοί άνθρωποι, για να φτάσουν στην ιδέα του προξενιού.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

SICX

Διάσημο μέλος

Ο GEORGE αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 2,257 μηνύματα.
Έγραψε ο Μάριος σε άλλο θέμα κι αξίζει ειδική μνεία γιατί μου ενέπνευσε αυτό το θρεντ.
Αν και οι περισσότεροι παίρναμε για δωράκια τζι αι τζο ή μπάρμπι κι όχι γαμπρούς ή νύφες, πάραυτα αρκετοί αφήνονται στα έμπειρα χέρια των γραφείων συνοικεσίων ή των απανταχού καλοθελητάδων συγγενών για να βρουν τον/ην σύντροφο της ζωής τους.
Εσείς;Θα το κάνατε ποτέ ακόμη κι αν είχατε φτάσει σε προχωρημένη ηλικία ή το θεωρείτε κατάντια;Θα μπορούσε να ξεκινήσει ένας γάμος προσχεδιασμένα ή είναι προδικασμένος στην αποτυχία;Η γνώμη σας για όσους έκαναν ένα γάμο έτσι;

τπτ δν μπορει να ονομαστει καταδικασμενο πριν τη καταδικη:P με λιγα λογια οκ, δν μπορουμε να πουμε πως 100% βγαινει αποτυχια....

εγω δν ξερω χωρις ερωτα, μυνηματα, κλαματα, δυσκολιες, τσακομους, γλυκιες κτ κτλ δν θα μπορουσα....:P αν δν δω ενα ζευγαρι ματια που να με πηγαινει στο θεο. το να ερθει μια θεια και να μου πενευει μια κοπελα μαζι με τη περιουσια της δε μου λεει τπτ, ισα ισα εισητηριο για δυστυχια!! τωρα αν μετα με τη κοπελια οντως τα βρισκαμε κι εξελισσοταν σε τπτ, μονο ετσι.....

"που πας χωρις αγαπη.....":whistle::whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ξανθη Κυπραιου

Νεοφερμένος

Η Ξανθη Κυπραιου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Άνεργος/η και μας γράφει απο Κομοτηνή (Ροδόπη). Έχει γράψει 103 μηνύματα.
Η γνώμη σας για όσους έκαναν ένα γάμο έτσι;


Αν φτάνεις στο σημείο να ζητάς υποδείξεις για τον άνθρωπο της ζωής σου, τότε θα ζητάς τη γνώμη των άλλων για το κάθε σου βήμα.....

Μάλλον είναι σίγουρη .....συνταγή για πικρίες, προστριβές και προβλήματα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

D_G

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,938 μηνύματα.
Λένε ότι στα προξενιά γίνονται οι πιο πετυχημένοι γάμοι, εγώ όμως αντιπαθώ την ιδέα αυτή πέρα για πέρα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

~Melania~

Περιβόητο μέλος

Η Insomnia ♥ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Στρατιωτικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 5,354 μηνύματα.
Είμαι κατά, εντελώς κατά. Όταν επιλέγεις ποιον θα παντρευτείς, έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να ευτυχήσεις! Παράλληλα, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, άνθρωποι δηλαδή που ανακαλύπτουν στην πορεία της ζωής τους ότι δεν ταιριάζουν, και αναγκάζονται να χωρίσουν. Για μένα, αυτή είναι η εξαίρεση κι όχι ο κανόνας. (το λέω αυτό γιατί πιστεύω όλο και κάποιος θα σχολιάσει τη συχνότητα των διαζυγιων).
Αντίθετα, το προξενιό τι ποσοστό έχει ώστε να πετύχει, να στεριώσει ο γάμος και το ζευγάρι να ευτυχίσει??? Μόνο στο συμφέρον δεν ταιριάζει μια τέτοια ένωση??? Πώς γινόταν στο παρελθόν να υπάρχει τέτοιος όρος...μου φαίνεται τόσο απάνθρωπο... Βέβαια, δεν αποκλείω την περίπτωση ευτυχίας αλλά αυτό οφείλεται καθαρά σε σύμπτωση/τύχη και μόνο....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ξανθη Κυπραιου

Νεοφερμένος

Η Ξανθη Κυπραιου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Άνεργος/η και μας γράφει απο Κομοτηνή (Ροδόπη). Έχει γράψει 103 μηνύματα.
Αντίθετα, το προξενιό τι ποσοστό έχει ώστε να πετύχει, να στεριώσει ο γάμος και το ζευγάρι να ευτυχίσει??? Μόνο στο συμφέρον δεν ταιριάζει μια τέτοια ένωση??? Πώς γινόταν στο παρελθόν να υπάρχει τέτοιος όρος...μου φαίνεται τόσο απάνθρωπο... Βέβαια, δεν αποκλείω την περίπτωση ευτυχίας αλλά αυτό οφείλεται καθαρά σε σύμπτωση/τύχη και μόνο....

Ακραία περίπτωση, αλλά....

Προξενιό και ο πατέρας του γαμπρού ξε.....νει κυριολεκτικά τους γονείς τη νύφης:

-Αυτά που δίνετε δε φτάνουν, βάλτε κάτι ακόμα........

Όσο για το ζευγάρι, μια 15ετία μετά έχει ....στεριώσει (αν έχει ευτυχίσει δεν ξέρω).... και λειτουργούν από κοινού ως .....αρπακτικά!

Εκμεταλλεύονται οικονομικά τους πάντες...... Δεν είναι περίπτωση ευτυχίας, αλλά η σύμπτωση/τύχη ευνόησε δυο άπληστους ανθρώπους.......

Παράδειγμα προς αποφυγή!!!!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Liakouras

Δραστήριο μέλος

Ο Liakouras αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 410 μηνύματα.
Αλήθεια όταν γνωρίζεις μια φίλη σου σε ένα φίλο είναι προξενιό;
Μάλλον όχι σωστά; Ε και κάποτε με τον όρο προξενιό αυτό εννοούσαν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ξανθη Κυπραιου

Νεοφερμένος

Η Ξανθη Κυπραιου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Άνεργος/η και μας γράφει απο Κομοτηνή (Ροδόπη). Έχει γράψει 103 μηνύματα.
Αλήθεια όταν γνωρίζεις μια φίλη σου σε ένα φίλο είναι προξενιό;
Μάλλον όχι σωστά; Ε και κάποτε με τον όρο προξενιό αυτό εννοούσαν.

Κάποτε προξενιό σήμαινε να έρθει η προξενήτρα (ναι, υπήρχε και αυτό το είδος!) στους γονείς της υποψήφιας νύφης ή του υποψήφιου γαμπρού και να κάνει ανάλυση του χαρακτήρα, της προίκας και......της ηθικής του άλλου........

Ακολουθούσε ένα σούρτα φέρτα με ερωτήσεις και διευκρινίσεις εκατέρωθεν και όταν το υποψήφιο ζευγάρι γνωρίζονταν ήταν σχεδόν τελειωμένη .....δουλειά:/:

Συνήθως στην προξενήτρα δίνονταν και μια.....αμοιβή για τον ......κόπο της....

Δεν πιστεύω ότι το να φέρεις σε επαφή δυο ανθρώπους είναι προξενιό. Αν μη τι άλλο έχουν την ελευθερία να αποφασίσουν οι ίδιοι αν θέλουν να ξανασυναντηθούν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top