Προσλάβετε τους Χάκερς!

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Παρά τις επενδύσεις δισεκατομμυρίων για την ασφάλεια του διαδικτύου, ένα από τα βασικά προβλήματα αγνοείται σε μεγάλο βαθμό: Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που γράφουν "επιβλαβή" κώδικα;
Ο ερευνητής Μίσα Γκλένι παρουσιάζει αρκετούς καταδικασμένους χάκερς από όλο τον κόσμο και οδηγείται σε ένα εντυπωσιακό συμπέρασμα:Οι πολιτικές [των Ανώνυμων] δεν είναι εντελώς άσχημες.
Εντάξει, είναι λίγο ατελείς. Υπάρχει μια ισχυρή μυρωδιά από "μισοψημένο" αναρχισμό σ' αυτές. Αλλά ένα πράγμα είναι αλήθεια: βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μιας ισχυρής μάχης για τον έλεγχο του διαδικτύου. Το διαδίκτυο συνδέει τα πάντα, και πολύ σύντομα θα μεσολαβεί στις περισσότερες πτυχές της ανθρώπινης δραστηριότητας. Γιατί το Internet έχει δημιουργήσει ένα νέο και περίπλοκο περιβάλλον για ένα δίλημμα που βάζει στο ίδιο "καζάνι" τις απαιτήσεις για ασφάλεια και την επιθυμία για ελευθερία...

~Μετάφραση: Βασίλειος Καραγκούνης

Ο Μίσα Γκλένι είναι διακεκριμένος δημοσιογράφος και ιστορικός. Συγγραφέας τριών βιβλίων για την Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, έχει κληθεί επανειλημμένα να συνδράμει ως εμπειρογνώμονας την κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθώς και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σε μείζονα πολιτικά ζητήματα. Επί τριετία διηύθυνε μια μη κυβερνητική οργάνωση που συνέβαλε στην ανασυγκρότηση της Σερβίας, της ΠΓΔΜ και του Κοσσυφοπεδίου.
Ως ανταποκριτής του Guardian και κατόπιν του BBC στην Κεντρική Ευρώπη παρακολούθησε και κατέγραψε την πτώση των κομμουνιστικών καθεστώτων και τους πολέμους στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Έχει τιμηθεί με σημαντικά βραβεία, ανάμεσά τους και το Sony Gold Award για την ιδιαίτερη συνεισφορά του στη δημοσιογραφία. Σήμερα ζει στο Λονδίνο.Το βιβλίο του McMAFIA κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Πάπυρος.

tedlink
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Άλλο ένα σημαντικό απόσπασμα της ομιλίας:


O Max Vision, αλλιώς ICEMAN -- το μυαλό πίσω από το Carders Market. Γεννημένος στο Μεριντιαν, Άινταχο. Ο Max Vision ήταν ένας από τους καλύτερους "δοκιμαστές διείσδυσης" που δούλευε από τη Σαντα Κλάρα της Καλιφόρνια στα τέλη του 90 για ιδιωτικές εταιρίες και εθελοντικά για τo FBI. Στα τέλη του '90, ανακάλυψε ένα τρωτό σημείο σε όλα τα δίκτυα της κυβέρνησης των ΗΠΑ, και πήγε και το διόρθωσε -- καθώς αυτό συμπεριλάμβανε και εγκαταστάσεις πυρηνικών -- γλιτώνοντας έτσι την Αμερικανική κυβέρνηση από έναν τεράστιο διασυρμό στο χώρο της ασφάλειας. Αλλά επίσης, καθώς ήταν και μανιώδης χάκερ, άφησε μια πολύ μικρή ψηφιακή τρύπα μέσα από την οποία αυτός μόνος του θα μπορούσε να "μπεί" Αλλά αυτό εντοπίστηκε από έναν ερευνητή, και καταδικάστηκε. Στην φυλακή, επηρεάστηκε από διάφορους οικονομικούς απατεώνες, οι οποίοι τον έπεισαν να δουλέψει για αυτούς όταν αποφυλακιστεί. Και έτσι αυτός ο ευφυέστατος άνδρας εκτίει 13 χρόνια ποινή Στην Καλιφόρνια.
(Χαίρομαι τόσο πολύ που την παρακολούθησα ζωντανά πέρυσι το καλοκαίρι!!!):yahoo:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top