Προσοχή ! Προετοιμάζεται BANK RUN !!

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,050 μηνύματα.
Δειτε στο μπλόγκ μου όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να μάθετε τί είναι το BANK RUN. Εγώ το έμαθα εχθές. Προετοιμαζεται μάλιστα ένα BANK RUN για την 1η Ιουνίου !!! Γι'αυτό αποφάσισα να αναρτήσω αυτό το θέμα επειγόντως.

Ήδη απάντησα όπως θα δείτε ότι είμαι αντίθετος στις σπασμωδικές κινήσεις. Συμφωνώ απόλυτα ότι πρέπει να γινει μια παγκόσμια επαναδιαπραγμάτευση χρέους, αφού όλη η παγκόσμια οικονομία φαίνεται να είναι "δανεισμένη" και έτσι "χρωστούμενη" στις τράπεζες. Παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο θα δείτε ότι όντως οι τράπεζες έχουν στησει μια κομπίνα στην οποία το χρήμα, μεταβαίνοντας απο το χρυσό, στο νόμισμα, στο χαρτονόμισμα, στο πλαστικό χρήμα και στην συνέχεια στο ηλεκτρονικό, ολοένα το "πραγματικό" χρήμα εξαφανιζόταν.



Ομως έχω μια ένσταση. Αν μου δανίσεις ενα δις ευρώ για να κτίσω εγώ ενα εμπορικό λιμάνι, όλοι όσοι θα πάρουν τα λεφτά που θα τυπώσεις, έστω πλασματικά, για να μου τα δώσεις,θα εργαστούν, θα κτίσουν και στην συνέχεια θα πληρώσουν άλλους με τα δικά μου λεφτά. Κι αυτό θα συνεχίζεται για χρόνια ύστερα που το λιμάνι θα αποδίδει έσοδα απο άλλους που θα έρχονται, θα φέρνουν επιβάτες και εμπορεύματα. Ολα αυτα τα λεφτά θα πάνε στις τσέπες πάλι κάποιων που θα τα καταθέσουν σε κάποιες τράπεζες από όπου καθημερινά όλη η αγορά αντλεί τα ..... έξοδα κίνησης της. Τα κτήρια δηλαδή, οι επιχειρήσεις και ο τζίρος όλα αυτά δημιουργήθηκα απο το πλασματικό χρήμα. Το κυριότερο όμως είναι ότι όλα αυτά εξακολουθούν να κινούνται απο τα έξοδα κίνησης. Σαν να λέμε ότι το αυτοκίνητο μπορεί να δημιουργήθηκε απο πλασματικό τυπωμένο χρήμα, όμως η βενζίνη του κάθε μέρα αγοράζεται με μετρητά !!!

Οπότε, το "καταστρέψτε τις τράπεζες" είναι μάλλον το λάθος σλόγκαν και φαίνεται και υποπτο, ακούγεται και σαν "καταστρέψτε τη χώρα, αποσταθεροποιήστε την". Οι τράπεζες προφανώς χρειάζονται σε ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ακριβώς για να το εξυπηρετούν καθημερινά. Αυτό που είναι εντελώς παράνομο και πρέπει να αλλάξει είναι ότι ολόκληρος ο πλανήτης, οτι δημιουργήθηκε απο το χαρτονόμισμα και ύστερα.... τους ανήκει ! Αυτό είναι γελοίο και προφανώς ήρθε η ώρα να αλλάξει.

Όπως είπα δεν ξέρω ποιές είναι οι προθέσεις αυτών που οργανώνουν BANK RUN σε οκτώ μέρες ! Αμφισβητώ ότι οι προθέσεις τους είναι προς όφελος των πολιτών. Το BANK RUN είναι ένα πανίσχυρο όπλο, που, όπως θα δείτε στο μπλογκ μου, ΠΡΕΠΕΙ οι πολίτες να δημιουργήσουν. Να γίνει μια κεντρική οργάνωση όπου, ακόμη και ανώνυμα, να δηλώσουν συμμετοχή 200,300 ή και περισσότερες χιλιάδες άτομα. Οσο περισσότεροι τόσο καλύτερα. Δεν έχει σημασία πόσα λεφτά έχουν στην τράπεζα, ο συνολικός όγκος ανάληψης είναι που φτιάχνει την διαπραγματευτική ισχύ. Και ύστερα να τους ανακοινωθούν τα αιτήματα. Μάλιστα στην συγκεκριμένη επανάσταση, όχι μόνο ο κάθε ένας είναι νομιμότατος (είναι απόλυτα νόμιμο και δικαίωμα σου να κάνεις ανάληψη όπότε θέλεις), οχι μόνο είναι εντελώς πολιτισμένο και πέρα απο κάθε βία, ή καταστροφή, όχι μόνο δεν την πληρώνουν αθώοι, όπως στην Μαρφίν, δεν χάνουν ούτε μεροκάματα απο τυχόν απεργίες, οι συμμετέχοντες. Είναι απλά μια συνολική επάνοδος στη νομιμότητα.

Πιστεύω ότι οι τράπεζες πέραν του ότι δεν θέλουν, δεν μπορούν να αποδώσουν όλη τη φούσκα με τη μία πίσω. Διαγράφοντας δηλαδή όλα τα πλασματικά χρέη. Θα τιναχτούν στον αέρα και θα παρουν μαζί τους και όλη την πραγματική οικονομία. Για το αν θέλουν, θα τους αναγκάσουμε να θελήσουν. Ομως έξυπνο είναι, αφού τους αναγκάσουμε, να τους δώσουμε και τη διέξοδο να το κάνουν όπως μπορούν, χωρίς να καταρρεύσουν παρασύροντας και την πραγματική οικονομία.

Οπως λοιπόν εκείνοι, τράπεζες και κυβερνήσεις, βάζουν εμάς σε λιτότητα αλλά δεν μας κόβουν όλα τα λεφτά ωστε να συνεχίζουμε να παράγουμε και να καταναλώνουμε, ένα κίνημα BANK RUN, θα επαναφέρει την νομιμότητα, βάζοντας αυτούς σε λιτότητα αυτή τη φορά. Ωστε να επιστρέψουν τα χρέη που απο το τίποτα δημιούργησαν, εξακολουθώντας όμως να εξυπηρετούν την αγορά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top