Τα πράγματα είναι απλούστερα απ' ότι δείχνουν...
Ο άνθρωπος είναι από τη φύση του μιμητικό ον. Κοινώς... σα τις μαϊμούδες. Κουνάει η μια τα χέρια, τα κουνάει και η άλλη. Το θέμα είναι τι γίνεται εφόσον ΔΕΝ μπορείς να αντιγράψεις 100% τον άλλο (που ακόμα κι αν το κάνεις δεν υπάρχουν εγγυημένα αποτελέσματα).
Πχ Βγαίνω εγώ ο death μεταλάς με μια death μεταλλού και της μιλάω για τους Dark Tranquility εντυπωσιάζοντάς την. Ο Ρεμπεσκές που ακούει Μαρίζα Κοχ με ζηλεύει και κάνει το ίδιο σε άλλη μεταλλού. Μετά από 2 ώρες όμως θα πρέπει να συνεχίσει το acting του, το ίδιο και μετά από 2 μήνες (αν είναι συναισθηματικός και την κρατήσει τόσο!

). Κάπου εκεί ενδιάμεσα θα πέσει η μάσκα.
Φυσικά τα πρόσωπα και οι καταστάσεις είναι τελείως αυθαίρετα, το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί αν εγώ το έπαιζα λάτρης του καλού βιβλίου, που δεν έχω ΙΔΕΑ από καλό βιβλίο.
Ότι και να προσπαθείς να είσαι, άμα
δεν είσαι, ξεφτίζεις! Μάλιστα, το ξέφτισμα σε μειώνει σαφώς περισσότερο στα μάτια των άλλων απ' ότι αν εξ' αρχής έδειχνες αυτό που πραγματικά ήσουν, όπου εκεί απλά δε θα ταίριαζες με αυτούς τους ανθρώπους και ο καθένας θα έπαιρνε το δρόμο του και πιθανότατα θα ζούσε πιό πολύ χρόνο με επόμενους πιό ταιριαστούς σε αυτόν ανθρώπους.
Ο ψεύτης στην προσωπικότητα λοιπόν χαλάει και την εικόνα του αλλά και το χρόνο όλων των υπολοίπων. Ευτυχώς είναι στοιχείο με μικρό χρόνο ημιζωής (διότι έπειτα διασπάται στα στοιχεία "ηλίθιος" και "κουραστικός"), τουλάχιστον στα έξυπνα μάτια (η μυαλά αν επιθυμείτε).