Αυτές τις μέρες λοιπόν χρειάστηκα κάτι σχέδια για το πλοίο μου, και ήρθα σε επαφή με μία ναυτιλιακή- όλα καλά, είπαν πως θα μου δώσουν όλα όσα χρειάζομαι και να περάσω μια μέρα από εκεί να τα πάρω. Και τότε μου χτύπησε ότι αν εκείνοι τύχει να με καλέσουν πίσω, θα ακούσουν τη ..Beyonce.
Μην ανησυχείς για τη
Beyonce 
Αυτοί να ξες ακουνε Πέγκυ Ζήνα και Μακρόπουλο
Από ποιους νομίζεις γεμίζουν τα μπουζούκια ??
Κάπως έτσι άρχισα να σκέφτομαι το τι γίνεται όταν η προσωπικότητα κάποιου έρχεται, σε κάποια σημεία, σε αντίθεση με τη δουλειά του. Όταν κομμάτια του, που αρέσουν στον ίδιο και συνθέτουν την προσωπικότητα αυτή, δεν γίνονται αποδεκτά ή δεν είναι ακριβώς εκείνο που θα περίμενε κάποιος από τον εργαζόμενο ή το συνεργάτη του..
Το ερώτημα επομένως είναι το εξής.. Θα αλλάζατε/έχετε αλλάξει πράγματα από την προσωπικότητά σας, για να ταιριάξετε καλύτερα στο επαγγελματικό προφιλ που θα θελατε να προβάλλετε προς τα έξω;
Σας στοίχησε, σε προσωπικό επίπεδο;.. Ήταν κάτι που το θελήσατε εσείς αποκλειστικά ή αναγκαστήκατε κατα κάποιο τρόπο;..
Τελικά, πόσο πρέπει να θυσιάσουμε από τον εαυτό μας, για να ανταποκριθούμε στην εικόνα του σωστού επαγγελματία;
Οι πιο πολλοί εστιάσατε στο ντύσιμο και δη , στο κυριλέ ντύσιμο που απαιτούν οι μεγάλες
εταιρείες , σκεφτείτε και την άλλη πλευρά δλδ έναν κυριλέ τύπο να μπλέκει με επαγγέλματα και
χώρους ας πούμε καλλιτεχνικούς και να τον προτρέπουν να ....
τρυπήσει τη μύτη του ?
( Γιούκιιι για σένα αυτό

)
Και εκεί που έχει συνηθίσει ως γραμματέας για παράδειγμα να δίνει τις καθόλα λευκές κάρτες
του διευθυντή του με τα ωραία χρυσοτυπωμένα γράμματα , να δίνει στους πελάτες ένα …. μανταλάκι ??
Χαχα ! ναι μη γελάτε

σε συγκεκριμένη εταιρεία παραγωγής ο διευθυντής χρησιμοποιούσε μανταλάκια για κάρτες
πάνω στα οποία έγραφε τα στοιχεία του για μένα ήταν μια χαρά, μια νεοπροσληφθείς γραμματέας
όμως είχε σαλτάρει ..…
Όπως και να έχει …
Δυστυχώς το λιγότερο που θα αλλάξεις για μια δουλειά και τους συμβιβασμούς που αυτή επιβάλλει
είναι το ντύσιμο ..
Στη πορεία θα δεις πως θα αλλάξεις κι αλλα , πολλά άλλα , κάποια από αυτά μπορεί να είναι επόμενο να αλλάξουν , ο άνθρωπος εξελίσσεται η στασιμότητα είναι για τους βάλτους όμως ..
Το χειρότερο για μένα που μπορεί να συμβεί , είναι να ξυπνήσεις μια μέρα και να δεις στον καθρέφτη
σου έναν άλλον άνθρωπο , και δεν εννοώ έναν άνθρωπο που δεν χρησιμοποιεί πλέον ροζ κλασέρ και αυτοκόλλητα με καρδούλες , αλλά έναν άνθρωπο στεγνό , άκαμπτο , σκληρό , απόλυτο , που
στο όνομα της οποιασδήποτε επαγγελματικής επιτυχίας είναι έτοιμος να θυσιάσει , πιστεύω
ιδέες , την αξιοπρέπεια του , το είναι του …
Να ξυπνήσεις μια μέρα και να δεις πως αυτές οι 8 ώρες ή 10 ή και 15 ώρες της μέρας σου είναι ότι
πιο εφιαλτικό είχες φανταστεί και ονειρευτεί ως φοιτητής , και πως πια σε τίποτα δεν θυμίζεις εκείνο
τον ονειροπόλο νέο που ξεκίνησε με τόσες ελπίδες για δημιουργία …
Να φτάσεις στο σημείο , να νιώθεις πως οι ώρες της δουλειάς σου όπως λέει κι ο Jrot6 είναι ψεύτικες
και τελικά αυτές να είναι και οι πιο πολλές ώρες της ζωής σου αν το δεις με απλούς αριθμούς …
Δεν έχω τη χρυσή λύση γι αυτό … κι εγώ το παλευω καθημερινά ..
Για μένα η μνήμη είναι όχι μόνο ένα χρήσιμο εργαλείο που σε κάνει ένα καλύτερα εξελίσσιμο είδος
από τα ψάρια , αλλά μια διαδικασία που πρέπει σχεδόν καθημερινά να την έχεις σε
πλήρη μα σε
πλήρη συναγερμό ώστε να μην ξυπνήσεις μια μέρα και αγορεύεις τις ίδιες αρλούμπες που αγόρευαν οι
παπούδες μας σε μας όταν θέλαμε να πάμε σε πάρτυ στα 15 μας , ούτε να δεις στον εαυτό σου μετά
από αρκετά χρόνια δουλειάς αυτό που σιχαινόσουν κάποτε .
Θέλει προσπάθεια …
Και ναι … η
Beyonce είναι μια καλή αρχή

Αρκεί να μην μείνεις μόνο σʼ αυτήν..
Λες ...
Ακριβώς .
Είσαι
και μηχανικός
Πάλεψε να μην καταλήξεις να ξεκινάς την προτασή σου με το ....
Ξες ποια είμαι εγώ ?
Είμαι μηχανικός .... μπλα... μπλα .... μπλα....