Εχω βγει στο κυνηγι για νεο pc, μιας και το προ πενταετιας τα φτυνει σιγα σιγα, και μου εκαναν την εξης προταση: (τα αναφερω οπως ακριβως μου τα εγραψαν, και οποιος καταλαβε καταλαβε!

)
Το συστημα κοστιζει 1240? μαζι με το ΦΠΑ, χωρις να περιλαμβανει καθολου οθονη, και περιφερειακα (Πληκτρολογια, ηχεια, mouse, κτλ) , και ειχα ως ελαχιστες απαιτησεις να κοστιζει τοσο περιπου, να ειναι αθορυβο, με σκληρο SATAII τουλαχιστον 250GB και dual core επεξεργαστη. Η καρτα γραφικων δεν με ενδιαφερει τοσο πολυ εφοσον δεν παιζω συχνα παιχνιδια, απλα θελω να ειναι σχετικα συγχρονη και να διαρκεσει.
*MIDI Tower ATX Silent 420 Watt PSU Herochi
*MSI K8N diamond 939 Wireless
*AMD Athlon Dual Core 420 939 (περιπου 350?)
*XFX GeForce 7600 GS 256 Mb
*1 Gb Ram - Brand name - 533 Mhz
*Samsung 250 Gb
Υποθετω (υπαρχει κατι αλλο που μπορει να εννοουν;

)οτι ο επεξεργαστης ειναι ο AMD 4200BVBOX ATHLON 64-X2 4200 DUAL CORE S939, και ο σκληρος ο Samsung SP2504C 7200 SATAII (μιας και ειχα ζητησει να ειναι SATAII o σκληρος)
Προβληματα-ερωτηματα:
*Εγω αρχικα ειχα ζητησει Intel Dual Core. Καλως ή κακως κατα την αποψη σας; Θεωρω οτι ο συγκεκριμενος επεξεργαστης ειναι υπερβολικα καλος ενω επισης δεν ηθελα να ειναι 64bitος. Επομενως, γιατι να μου "φορτωνει" -χρηματικα - το υπολοιπο συστημα χωρις (; ) λογο; Οι εναλλακτικες των Pentium P.D 930 LGA775 3.0 G 800/2X2MB(Dual Core) -220? - ή του P.D 805 2.66GHz 64BIT (Dual Core) - 135?- μηπως ειναι καλυτερες στα 64Bit (απο αποψη χρηματα/αποδοση) ;
*Τα 533Mhz της RAM μηπως ειναι λιγα και θα επρεπε να παω στα 667 ή τα 800Mhz; Υπαρχει καποια συγκεκριμενη μαρκα που δεν θεωρειται καλη στις μνημες;
*Σκληρο θελω Western Digital, γιατι μεχρι τωρα τουλαχιστον με εχουν βγαλει ασπροπροσωπο: Συγκεκριμενα προσανατολιζομουν για τον 250 GB Caviar 16 Mb Cache SATA II ή τον 320GB WD3200KS 16 Mb Cache SATA II.
* Η motherboard (σε περιπτωση που τελικα οντως επιλεξω AMD) ειναι καλη; Δεν γνωριζω καθολου, αλλα βλεποντας τα χαρακτηριστικα της μου "αρεσε"
Επειδη τα ερωτηματα μου ειναι αρκετα, ευχαριστω εκ των προτερων οποιον ασχοληθει και απαντησει...